معرفی کتاب: انسان خلاق
اگر عضو یکی از شبکههای زیر هستید میتوانید این مطلب را به شبکهی خود ارسال کنید:
[21 Feb 2008]
[ ترجمه گزیده: سید علیرضا حجازی]
موسسه آینده پژوهی کپنهاگ کتابی را با عنوان "انسان خلاق" در 104 صفحه با فرمت PDF منتشر ساخته است که به طور رايگان از این نشانی اینترنتی قابل دانلود می باشد:
http://www.cifs.dk/creativeman/CreativeMan.pdf
این کتاب به آینده مصرف کننده، کارمندان و شهروندان پرداخته است. کتاب انسان خلاق تحت سرپرستی کلاوس موگنسن تهیه شده است و چشم انداز جالبی از آینده را در اختیار خوانندگان خود قرار می دهد. کتاب دارای دو بخش اصلی با این عناوین اصلی و فرعی است:
بخش اول: منطق
1. بنیان جامعه صنعتی
2. حکایت جامعه رؤیایی
3. خیزش انسان خلاق
4. الگویی از منطق جامعه
5. نمونه هایی از اهمیت منطق
بخش دوم: پیامدها
1. خیزش طرفدار مصرف کننده
2. خلاقیت در مقام تفریح
3. راهبردهای تجاری آینده
4. مدیریت بر افراد خلاق
5. آموزش افراد خلاق
در پایان کتاب هم منابع و مآخذ آن ذکر شده است. پیش از هر چیز یادآوری این نکته ضروری است که موسسه آینده پژوهی کپنهاگ در سال 1970 در دانمارک پایه گذاری شد و هدف آن تقویت سازمان ها ونهادهای تصمیم ساز در آگاهی نسبت به رویدادهای پیش رو و آینده و تبیین اهمیت آگاهی از آینده برای تصمیم گیری در زمان حال بود. روش پژوهش این موسسه مبتنی بر تحلیل آماری، برون یابی روندهای جهانی و شناسایی عواملی است که تعیین کننده مسیرهای آینده در حوزه های گوناگون هستند.
کتاب انسان خلاق با گرم شدن موضوع خلاقیت و ویژگی های آن در سال های پیش، نخستین بار در سال 2004 توسط کلاوس موگنسن به رشته تحریر درآمد. در آن سال او سرپرستی پروژه ای را در موسسه آینده پژوهی کپنهاگ بر عهده داشت که بر موضوع خلاقیت تمرکز یافته بود. این کتاب بار دیگر در سال 2006 با اندکی تجدید نظر به چاپ رسید.
موضوع اصلی کتاب حول خلاقیت در سازمان ها شکل گرفته است. از اینرو در تعریف خلاقیت و ویژگی های آن دیدگاه های سازمانی مد نطر قرار گرفته است. این کتاب به گونه ای نوشته و چاپ شده است که پیش از هرچیز می کوشد زمینه های خلاقیت را در خواننده خود زنده کند و او را به ایجاد خلاقیت در محیط کاری خود امیدوار می سازد. تصویر و صفحه رنگی ابندای هر بخش از کتاب در تحریک ذهن خواننده و جلب علاقه و رقبت او به ادامه مطالعه کتاب نقش قابل توجهی دارد و یکی از دلایل جذاب سدن کتاب همین است.
هنر کلاوس موگنسن در این است که برخلاف برخی نویسندگان از حاشیه پردازی پيرامون موضوع اصلی خود داری می کند و به طور مستقیم و صریح به موضوع خلاقیت پرداخته است. حتا نمونه هایی که در کتاب آورده به طور مستقیم به مقصود اصلی او اشاره دارند. می توان گفت این کتاب موگنسن در نوع خود یک اثر خلاقیت آمیز به شمار می آید. اگر موضوع اصلی کتاب یعنی همان خلاقیت سازمانی را نادیده بگیریم، مطالعه آن می تواند حتا انگیزه نگارش کتاب را در کسانی که دستی بر قلم دارند تقویت کند و آنان را به آفرینش آثار نو تشویق نماید.
درست است که فعالیت های متعارف روزانه فرصت هرگونه مطالعه را از بسیاری گرفته است، اما مطالعه یک صفحه از این کتاب در هر روز می تواند تاثیر قابل توجهی در افزایش خلاقیت شما داشته باشد. این کار حداقل ارزش یک بار امتحان را دارد، به ويژه این که نسخه الکترونیک آن رایگان بوده و از طریق این نشانی اینترنتی قابل دانلود می باشد: http://www.cifs.dk/creativeman/CreativeMan.pdf
مطلبهای دیگر از همین نویسنده در سایت آیندهنگری: