خبرنامه امیرکبیر: در پی بازداشت و بی خبری از علی عزیزی و همچنین ضرب و شتم دانشجویان دربند، احمد قصابان، مجید توکلی و علی عزیزی، امروز، دوشنبه ۵ آذرماه، دانشجویان دانشکده معدن و متالورژی دانشگاه امیرکبیر تحصن اعتراضی برگزار کردند.
دانشجویان با تعطیل کردن کلاس های درس با تجمع در مقابل ساختمان این دانشکده، خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط دانشجویان پلی تکنیک شدند.
به گزارش خبرنامه امیرکبیر، دانشجویان این دانشکده با گرفتن پلاکارد و خواندن سرودهای “یار دبستانی” و “ای ایران”، اعتراض خود را نسبت به دستگیری و بازداشت علی عزیزی دانشجوی این دانشکده و همچنین صدور احکام حبس، برای احمد قصابان دیگر دانشجوی این دانشکده و مجید توکلی و احسان منصوری اعلام کردند و خواستار آزادی هر چه سریع تر هم کلاسی های خود شدند.
همچنین دانشجویان با اشاره به ضرب و شتم دانشجویان در هفته گذشته در اوین، به مسئولین نسبت به عواقب اعمالشان هشدار داده و آنان را دعوت کردند تا حداقل به قانون اساسی مصوب خودشان پایبند باشند.
لازم به ذکر است، طی دو روز گذشته نیز دانشجویان این دانشکده با نصب عکسهای دانشجویان در کلاسها و راهروها و بردهای دانشکده و نوشتن اشعاری در حمایت از دانشجویان در کلاسها، از دانشجویان دربند حمایت کردند.
محورهای اعتراض دانشجویان دانشکده معدن و متالورژی دانشگاه امیرکبیر گذشت بیش از ۲۲ روز از بازداشت غیرقانونی علی عزیزی، گذشت بیش از ۲۰۷ روز از بازداشت احمد قصابان، صدور و اعمال بیشترین و سنگین ترین احکام کمیته انضباطی در قبال دانشجویان این دانشکده و شکایت رییس دانشگاه از دانشجویان به محاکم قضایی بود.
جالب توجه آن که اکبر اعلمی، نماینده مجلس، که قرار بود امروز در همایشی تحت عنوان اتحاد ملی در دانشگاه امیرکبیر شرکت نماید، پس از اطلاع از تداوم بازداشت دانشجویان دانشگاه امیرکبیر و اعتراض دانشجویان به این مسئله از حضور در این همایش صرف نظر کرد و همبستگی خود را با دانشجویان پلی تکنیک از این طریق اعلام کرد.
دانشجویان دانشگاه امیرکبیر همچنین با حضور در همایش «مولفه های اعتماد ملی» که با تلاش اداره کل فرهنگی دانشگاه و با حضور محمدعلی رامین، مشاور احمدی نژاد، و شکوهی، معاون فرهنگی موسسه جام جم، برگزار شده بود، اعتراض خود را نسبت به تداوم بازداشت دانشجویان و سیاست های خصمانه دولت نهم نسبت به قومیت های ایرانی ابراز داشتند.
به گزارش خبرنامه امیرکبیر این جلسه که با اصرار دانشجویان به جلسه پرسش و پاسخ تبدیل شد با سوالات دانشجویان از طیف¬های مختلف به چالش کشیده شد. از مسائل مهم این جلسه بحث دانشجویان در بند پلی تکنیک بود.
عدم اجرای اصول ۱۵ و ۱۹ قانون اساسی مبنی بر آزاد بودن آموزش زبان اقوام ایرانی از جمله ترکی و کردی و … نیز اولین سوال جلسه بود. این جلسه که با حضور کم¬ نظیر دانشجویان غیر فارس همراه بود با طرح مسائلی نظیر اشغال قره¬باغ توسط ارمنستان و حمایت جمهوری اسلامی از ارامنه در مقابل مسلمانان شیعه قره¬باغ، سیاست های دولت نهم در قبال مذاهب و قومیت¬های ایرانی و فعالین دانشجوئی آذربایجان و ایران به جنجال کشیده شد.
وقتی رامین مولفه¬های اتحاد یک ملیت را دین، زبان، فرهنگ و دولت مشترک اعلام کرد، بحث در این مورد بسیار بالا گرفت که آیا قومیت¬های ایرانی ملت هستند یا نه. دانشجویان مولفه¬های ملت را زبان، فرهنگ و سرزمین مشترک مطرح می¬کردند. این سخنرانی به علت ترک سالن از سوی دانشجویان در اعتراض به سیاست¬های دولت احمدی نژاد ناتمام ماند.