در حالی که انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه همدان دیروز تجمعی را به مناسبت روز دانشجو برگزار کرد، مراسم بزرگداشت روز دانشجو، سه شنبه ۱۳ آذرماه، در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و در اعتراض به ادامة بازداشت دانشجویان پلی تکنیک و دو عضو دفتر تحکیم وحدت توسط انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه برگزار شد.
به گزارش خبرنامه امیرکبیر این تجمع پس از پخش خبرنامه و نشریات ویژه این روز ساعت ۳۰/۱۱ با سرود «یار دبستانی» و «ای ایران» با حضور بیش از ۶۰۰ دانشجو برگزار شد. دانشجویان در این تریبون آزاد، ضمن دفاع از استقلال دانشگاه و آزادیهای آکادمیک به روند برخورد دولت با دانشجویان در دو سال گذشته اعتراض کرده و خواستار آزادی تمام دانشجویان در بند و همچنین پاسداشت حرمت و قداست دانشگاه و دانشجو شدند.
در ابتدای این تجمع معین اسلامی، از فعالین دانشجویی دانشگاه بابل، شرحی از وقایع آذر سال ۱۳۳۲ خواند. سپس نوید ساجدی، یکی دیگر از فعالین دانشجویی، به شرح کامل وقایع دانشگاه امیرکبیر در خصوص جعل نشریات دانشجویی پرداخت و با توضیح روند شروع پروژه امنیتی پلی تکنیک، جعل نشریات و توزیع آن ها، چگونگی بازداشت و اعتراف گیری از دانشجویان، از تداوم بازداشت دانشجویان امیرکبیر و اعضای دفتر تحکیم و وضعیت کنونی ایشان در زندان اظهار نگرانی کرد.
در ادامه این تجمع حسین ضامنضرابی، از اعضای کانونهای فرهنگی، در مورد وضعیت فرهنگی دانشگاه صحبت کرد و با مقایسه وضعیت کنونی و قبلی دانشگاه و با یادآوری اعتراضات و حوادث سال گذشته، بهبود وضعیت فعالیت کانونها و نشریات را از اثرات حضور فعال دانشجویان و همچنین مدیریت مستقل و مناسب رئیس کنونی دانشگاه دانست.
سپس علی احمدی، عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل، ضمن بررسی نقش جنبش دانشجویی در جامعه نسبت به کمرنگ شدن و یا حذف نقش حرکت های دانشجویی و استهلاک تأثیر گذاری آن در سایة تفرقه و حذف یکدیگر اظهار نگرانی کرد و جریانهای دانشجویی را به نقد صحیح و منصفانه و دوری از اتهام زدن به یکدیگر دعوت کرد تا از اتهاماتی مانند همکاری با حاکمیت یا خط گیری از خارج کشور تبرئه شوند.
به گزارش خبرنامه امیرکبیر ایمان صدیقی، عضو دیگر انجمن اسلامی این دانشگاه، ضمن انتقاد از برخورد دولت با آزادیهای اجتماعی و نقد عملکرد دولت در طرح امنیت اجتماعی از فشار بر رسانهها و برخورد حذفی با رسانهها و نشریات مستقل انتقاد کرد و ادعای مهرورزی دولت را با نحوة برخورد آن با دانشجویان و دگراندیشان متناقض دانست.
در ادامه این برنامه یکی دیگر از دانشجویان با اظهار نگرانی نسبت به آینده از خطر احتمالی جنگ سخن گفت و با حساس دانستن نقش دانشجویان در آینده و سرنوشت کشور و جامعه حفظ تمامیت ارضی را از مهمترین دغدغههای دانشجویان و روشنفکران دانست و خواستار گفت و گوی صلح بین جامعه مدنی ایران و جامعه جهانی شد.
در ادامه تریبون آزاد دانشجویان، مهدی عربشاهی، دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت، از طریق تلفن در این برنامه سخنرانی کرد. عربشاهی ضمن ابراز علاقه به حضور در جمع دانشجویان مازندران به ارائه توضیح در مورد دانشجویان زندانی دفتر تحکیم و پلیتکنیک پرداخت و از ادامه حبس آنان اظهار تاسف کرد. دبیر سیاسی دفتر تحکیم با انتقاد از بازداشتهای چند روز گذشته دانشجویان چپ و امنیتی کردن فضای دانشگاه تهران از بازداشت سعید حبیبی، عضو سابق دفتر تحکیم، به شدت انتقاد کرد و نسبت به وضعیت ایشان و دیگر دانشجویان بازداشتی اظهار نگرانی کرد. عربشاهی در پایان با نقد سیاستهای خارجی دولت احمدینژاد و انتقاد از جنگ طلبان داخلی و خارجی نسبت به آینده و حفظ تمامیت ارزی کشور ابراز نگرانی کرد.
در پایان این مراسم عمید مشرفزاده، دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه مازندران و از دانشجویان بازداشتی سال گذشته، طی سخنانی خطاب به رئیس جمهور گفت: آقای رئیس جمهور شما در دانشگاه کلمبیا ادعا کردید که در دانشگاههای ایران آزادی مطلق وجود دارد. شما راست میگوئید، میخواهم برای شما و دانشجویان کلمبیا و تمام کسانی که صحبتهای شما را گوش کردهاند، ثمره آزادی که به ما هدیه دادهاید و تعریف آن را برایتان بازخوانی کنم.
به گزارش خبرنامه امیرکبیر مشرف زاده سپس افزود: آزادی یعنی بیش از ۷۰۰ حکم انضباطی، آزادی یعنی ۶۰ دانشجوی بازداشتی، آزادی یعنی تعلیق یعنی اخراج، آزادی یعنی ۳ دانشجوی بیگناه ۶ در زندان، آزادی یعنی سکوت و خفقان، آزادی یعنی اشک چشم مادر احمد، مادر احسان و مادر مجید، آزادی یعنی دانشگاه مساوی با پادگان. اکنون به کسانی که سعی در سرکوب این جنبش دارند هشدار میدهم اگر با بازداشت هایتان بخواهید آن زندان را دانشگاه و این دانشگاه را زندان سازید، ما درب این زندان و آن دانشگاه را خواهیم شکست.
در مراسم تریبون آزاد دانشجویان دانشگاه مازندران، شرکت کنندگان تصاویر دانشجویان بازداشتی و پلاکاردهایی با مضامین «دانشجوی زندانی آزاد باید گردد»، «دانشجویان پلی تکنیک را آزاد کنید»، «سهام عدالت دانشجو=سه ستاره»، «دانشگاه تنها نیست»، «دانشگاه زنده است» و… در دست داشتند. این تجمع با خواندن سرود «یار دبستانی» و در حالی که دانشجویان دست یکدیگر را به نشانة اتحاد در دست داشتند و با اعلام همبستگی با دیگر دانشجویان کشور در ساعت ۳۰/۱ پایان یافت. (عکس ها و متن خبر برگرفته از وبلاگ دانشجویان دانشگاه صنعتی بابل است).