خبرنامه امیرکبیر: در حالیکه دانشجویان دانشگاههای کرمان، مازندران، شیراز، آزاد تبریز و نجف آباد طی روزهای اخیر تجمعاتی اعتراضی در آستانه ۱۶ آذر برگزار کرده اند، دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا همدان برای سومین روز متوالی دست به حرکت اعتراضی زدند.
به گزارش خبرنامه امیرکبیر، دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا، دربحث آزادی با موضوع “جنبش دانشجویی و نقد دولت” دیکتاتوری مسئولان دولتی را به نقد کشیدند و در آستانه ۱۶ آذر، روز دانشجو را گرامی داشتند. در این تجمع که با حضور حدود هزار نفر از دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا در مقابل درب های پلمپ شده انجمن اسلامی منتخب دانشجویان همدان برگزار شد، دانشجویان به بیان دیدگاههایشان پرداخته و با شعارهایی چون “مرگ بر دیکتاتور”، “دانشجوی زندانی آزاد باید گردد”، “دانشگاه بیدار است”، “دانشگاه آخرین سنگر است” و “دانشجو می میرد ذلت نمی پذیرد”، “آقای رئیس جمهور ما ترمز جنبش دانشجویی را کنده ایم” و… اعتراض خود را به وضعیت موجود اعلام داشتند.
این مراسم با سرود ملی “ای ایران” آغاز شد و دبیر انجمن اسلامی دانشجویان به عنوان اولین نفر به بیان نظرات خود پرداخت. وی گفت: “۱۶ آذر امسال را در حالی برگزار می کنیم که هنوز عده ای دانشجو در زندان بسر می برند، آذران اهورایی این روزهای ما عزت ابراهیم نژاد، اکبر محمدی، احمدباطبی، احمد قصابان، احسان منصوری، مجید توکلی، نیکو نسبتی و علی عزیزی و یاران دبستانی و هم دانشگاهیان ۳ ستاره ما علیرضا خوشبخت، یحیی صفی آریان، مرتضی حسین زاده، سیامک کریمی ، زهرا توحیدی ، زهرا جانی پور و… هستند”
وی در ادامه افزود: “۱۶ آذر یادآور رشادت های جوانان دانشجو و صادق این ملت است که در مقابل حاکمیت ظلم و جور فریاد زدند استقلال طلبی ایران و ایرانی را. ولی امروز در دانشگاه بوعلی سینا شاهد نوعی دیکتاتوری و ضعف مدیریت هستیم. آقای رئیس، پرفسور خزایی باید بداند که اینجا دانشگاه بوعلی سینا است و دانشجویان به ایشان اجازه نخواهند داد که با این تفکرات تمامیت خواهانه دانشگاه را عرصه تاخت و تازتان کنید.
وی در ادامه خاطر نشان کرد از اصلی ترین دلایل فضای موجود پا به عقب گذاشتن جنبش دانشجویی در سالهای اخیر بوده است و افزود: “انجمن های کردی و ترکی کجایند؟ کانون موسیقی دانشگاه چه شد؟ ما خیلی کوتاه آمده ایم و اگر نایستیم فردا با ادامه خکومت نظامی فعلی بین دختران و پسران نیز دیوار می کشند و تجمع بیش از ۳ نفر را نیز ممنوع اعلام می کنند.”
مهدی مسافر دیگر دانشجویی بود، که به بیان نظر خود پرداخت. وی حرکت ۱۶ آذر ۱۳۳۲ را خود جوش ترین اقدام جنبش دانشجویی علیه نظام پلیسی شاه دانست و افزود: “۱۶ آذر نمایه و تجلی گر هویت، مردانگی و غیرت مردانی است که جان بر سر راه حق نهاده و از خود گذشتند.”
وی در ادامه با تاکید بر اینکه باطل رفتنی است، افزود: “ما نیز به نوبه خود این روز بزرگ را گرامی می داریم و خدمات بزرگ این عزیزان را ارج می نهیم و حرکات خودجوش و منطقی دانشجویان برای احیای عدل و حق را به فال نیک می گیریم.”
در ادامه این مراسم ، محمد دهقان به نمایندگی از تحریریه نشریه دانشجویی “فریاد سکوت” بیانیه این نشریه در گرامیداشت روز دانشجو را قرائت کرد.
در این بیانیه آمده است: ” امروز آنان که داعیه دار حق و عدالت بودند، طوری بر مسند قدرت تکیه زده اند که گویا فراموش کرده اند هیچ قدرتی ماندنی نیست، تاریخ همانند چرخ بزرگی می چرخد و زورگویان در برابر آن سنگریزه هایی هستند که به هر حال زیر آن له می شوند، هر چند شاید بتوانند، فقط کمی در آن تاخیر بیاندازند.
ای مدعیان دینداری، مگر در آموزه های دینمان نیاموخته اید که قدرت با کفر باقی می ماند! ولی با ظلم هرگز.
و در ادامه این بیانیه امده است: “با روی کا آمدن دولت نهم، شاهد فضایی خفقان زده، در سطح جامعه و فشار شدید مهرورزان عدالت گستر بر دگراندیشان هستیم. توقیف پی در پی نشریات مستقل، در بند شدن فعالان سیاسی از یک سو و خود سانسوری سایتهای خبری و خبرگزاری های از ترس فشارهای دولتی از سوی دیگر، باعث شده است شاهد جامعه ای تک صدایی باشیم. دولتی که هیچ اندیشه ای مخالف را نمی پذیرد و گویا حتی اصولا با اندیشه مخالف است. دانشجویانی که با سیاه بازی و تراژدی غم انگیزی، ظالمانه در بند شده اند، نماد این اقتدار طلبی آقایان است.
شمایی که ادعا می کردید نماینده ی به حق عموم مردم هستید و تمام سعیتان بهتر شدن وضع معیشتی مردم است، امروز علی رغم روند افزایشی در آمد های نفتی، می بینیم صندوق ذخیره ارزی که زمانی قرار بود پشتوانه پول مملکت باشد روز به روز خالی تر می شود و با تورم سنگین اجناس ضروری روبرو هستیم که باز هم شما و مداحانتان انکار می کنید. کسانی که روزی ادعا می کردند آنچه درباره شان گفته می شود دروغ است و تخریب شخصیتی بوده و می خواهند بیایند و به مسائل بزرگ مملکتی بپردازند، آنها که می گفتند اعتقاد دارند مشکل جامعه ی ما مشکل موی بچه های ما نیست، امروز به واسطه ی عواملشان، در تمام شهرهای بزرگ به توهین و بی احترامی به جوانان می پردازند، ماجرای خودکشی!!! پزشک جوان را هیچیک از ما، از یاد نخواهیم برد.”
در ادامه با اشاره به اینکه مصداق دیگر این برخوردها را از سال گذشته در دانشگاه خودمان طی برخوردهای نامناسب نیروهای انتظامات با دانشجویان می بینیم، افزود: “ریاست دانشگاه به تقلید از مقامات بالاتر، هیچ اندیشه ی مخالفی را تحمل نمی کنند و تمام امکانات دانشگاه را برای عده ای معلوم الحال بسیج فراهم می کنند، آنان که نشریه بی محتوای خود را با کمکهای مالی حتی در فضای سبز دانشگاه نیز پخش می کنند. ریاستی که استقلال فکری ندارد و تحت امر مغلطه گران عرصه ی سیاست قرار گرفته است.”
در پایان این بیانیه خطاب به دانشجویان آمده است: “دانشجویان آگاه، اینک زمان آن است که به پاس خون هایی که در راه آزادی اندیشه لگد مال شده اند، به یاد دانشجویان دربند، به خاطر استقلال و آزادی که زمانی حتی شعار پدرانمان بود و به آن نرسیدیم بار دیگر دست در دست هم نهیم و دوباره سکوت را به فریاد واداریم.”
در ادامه این مراسم محمد صیادی دیگر دانشجوی دانشگاه بوعلی سینا به بیان نظرات خود پرداخت و گفت: “امروز سایه شوم اقتدارگزایی و تمامیت خواهی تمام نهادهای مدنی را در بر گرفته، تجمعات کارگران و معلمان در زیر چکمه ها و ضربات باتوم به خون بدرقه می شوند و NGOها به هیئت های مذهبی بدل می شوند. جنبش زنان در زندان ادامه می یابد و کلاس های پلی تکنیک در تاریکخانه ۲۰۹ برگزار می شود.”
وی در ادامه با تاکید بر اینکه دانشگاه را مدیحه سرایان و چکمه پوشان تصاحب کرده اند، می افزاید: “براستی مهرورزی چه چهره مخوفی دارد که مدیران نالایقش بویژه در سیستم آموزش عالی به جز تک صدایی مدیحه سرایان، شنوایی ندارند و یک شبه تمام دست آوردهای مدنی را بویژه در جامعه آکادمیک را به باد می دهند و در چنین فضاییست که دانشجوی منتقد دستگیر، بازجویی و زندانی می شود.”
وی در ادامه با تاکید بر اینکه دانشگاه آخرین سنگر آزادیست، می افزاید: “رسالت دانشجو نقد قدرت است. گفتن “نه”. نه به ظلم، به تبعیض به استبداد و کلمه جاودان مقدس که آذر ۳۲ را رقم می زند، تیر خونین ۷۸ را ترسیم می کند و اکنون در سلول های انفرادی پذیرش دانشجو می کند و ستاره، ستاره از آسمان به زمین میکشد. یاران دبستانی، همایش گرم ما اکنون لرزه بر اندام تاریکی و اهریمن بچه گان است.
دانشجویی دیگر به نقد شرکت رئیس جمهور در شورای همکاری کشورهای حوزه خلیج عربی پرداخت، که دانشجویان در حمایت از اعتراض این دانشجو سرود ای ایران را سر دادند.
دانشجویی دیگر با یاد آوری کودتای ۲۸ مرداد ، کودتای ۳ تیر ۸۴ را تکرار تاریخ دانست که این سخنان نیز با فریاد های “مرگ بر دیکتاتور” دانشجویان مورد استقبال قرار گرفت.