خبرنامه امیرکبیر: دفتر تحکیم وحدت با انتشار بیانیه ای روند شدت گرفته برخورد با دانشجویان طی دو هفته اخیر را گزارش کرده و اینگونه اقدامات دولت را در راستای تصمیم های جدی مسئولین برای حذف هرگونه صدای منتقد از دانشگاه ها دانست. متن این اطلاعیه به شرح زیر است:
در ادامه سیاست های محدودکننده دولت نهم که بر حذف مخالفین و خفه کردن صدای منتقدین بنا شده است، در هفته های گذشته بار دیگر شاهد افزایش برخوردها با فعالین دانشجویی بودیم. دریکسو مدیریت وزارت بهداشت کمر بر حذف انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز بست و عزم بر سرکوب دانشجویان منتقد این دانشگاه جزم کرد. برخوردی که بر خلاف نص صریح قانون و آیین نامه های دانشگاهی بود و علیرغم تذکرات متعدد و پیاپی اعضای این انجمن و دفتر تحکیم وحدت مسئولین دانشگاه بدون اطلاع اعضای انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی شیراز یک شبه تصمیم به برگزاری انتخابات تشکلی رسمی و قانونی در دانشگاه خود گرفتند و در این راه حمایت رسمی وزارت بهداشت و دولت را نیز با خود داشتند.
مسئولین این دانشگاه بدون توجه به موازین قانونی و تذکرات و مدارک داده شده به هیئت نظارت انتخابات این تشکل را در حالی برگزار کردند که برای انتخاب ۷ نفر عضو شورای مرکزی تنها ۶ کاندیدا وجود داشت. برگزاری انتخابات نمایشی و فرمایشی انجمن اسلامی علوم پزشکی شیراز در حالی آغاز شد که بنا به خبر خبرگزاری های وابسته ای چون ایسنا در دانشگاه از ساعت ۸ به روی عموم دانشجویان بسته بود. پس از ممانعت تعدادی از دانشجویان از برگزاری انتخابات حراست دانشگاه علوم پزشکی شیراز در اقدامی شرم آور به ضرب و شتم دانشجویان، از جمله یکی از دختران دانشجو، پرداخته است.
پس از آن نیز مدیریت دانشگاه در اقدامی خلاف قانون سعادت دلفانی، مجتبی وکیلی، نادر دیناری، طیبه جهانگیرفام، یاسر رحمانی و محسن فخری، اعضای انجمن اسلامی، را به صرف عضویت در این تشکل و دفاع از آن را در حرکتی بر خلاف آیین نامه انضباطی در آستانه امتحانات پایان ترم به دانشگاه ممنوع الورود کرده و مانند سایر دانشگاه ها این دانشجویان را از شرکت در امتحانات و ادامه تحصیل محروم کرده است.
در واقع وزیر بهداشت، که خود روزی دانشجوی همین دانشگاه بوده، پس از آن که در انتخابات انجمن اسلامی این دانشگاه نتوانست آرای لازم را جهت عضویت در این تشکل کسب کند اقدام به تاسیس جامعه اسلامی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز کرد. در جریان برخورد با انجمن اسلامی علوم پزشکی شیراز بغض شخصی چون لنکرانی، وزیر بهداشت، از این انجمن و همچنین معامله های پشت پرده او به منظور بقای صندلی وزارت نیز کاملا مشهود است.
همچنین دانشگاه شیراز نیز در روزهای گذشته شاهد برخوردهای گسترده با فعالین دانشجویی و اعضای انجمن اسلامی این دانشگاه بودیم. حامیان اصولگرایان در شهر شیراز پس از هفته ها جوسازی بی پایه و اساس بر علیه دانشجویان، ایام امتحانات را فضای مناسبی جهت برخورد با دانشجویان دیده و اقدام به احضار ده ها نفر از فعالین دانشجویی این دانشگاه به کمیته انضباطی و بلافاصله صدور احکام سنگین محرومیت از تحصیل برای آن ها کردند. احکامی که به اخراج بعضی از این دانشجویان از دانشگاه خواهد شد.
در ادامه این برخوردها شاهد احضار بیش از ۱۵ نفر از این دانشجویان به نهادهای امنیتی استان فارس زمینه ای جهت بازداشت گسترده فعالین دانشجویی دانشگاه شیراز شد. از آن جا که طبق قانون صرفا احضار فرد به “دادگاه” و مراجع قضایی مجاز است، احضار این دانشجویان به نهادهایی غیر از مراجع قضایی و بازداشت خودسرانه آن ها در گام نخست نقض نص صریح قانون است. همچنین صدور قرارهای وثیقه با مبالغ سنگین، که مشخصا با اتهامات وارده غیرمتناسب بود، و عدم آزادی بعضی از دانشجویان پس از صدور و سپردن وثیقه از دیگر اقدامات خلاف قانون در این زمینه بود.
علاوه بر این متاسفانه گزارش هایی مبنی بر بدرفتاری و برخوردهای خارج از چارچوب قانون با بعضی از دانشجویان بازداشت شده برای اخذ اعترافاتی جهت اعمال فشار بر فعالین دانشجویی نیز به دفتر تحکیم وحدت گزارش شده است. این گونه مسایل و برخوردهای مشابه با دانشجویان، خارج از چارچوب قانون و بر خلاف نص صریح قانون حقوق شهروندی، بعضا در سال های اخیر تکرار شده و موجب برانگیخته شدن نگرانی جدی فعالین دانشجویی در دانشگاه های مختلف شده است.
هچنین با شروع فصل امتحانات و حاکم شدن فضای رکود در دانشگاه ها، در دیگر دانشگاه های کشور نیز شاهد برخوردهای مشابهی بوده ایم. در همین راستا در چند هفته گذشته ۳ فعال دانشجو در دانشگاه آزاد شهر ری به کمیته انضباطی احضار شده اند، ۴ دانشجوی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل به نام های علی تقی پور، معین اسلامی جم، محسن برزگر و حمید جهان تیغ، از اعضای انجمن اسلامی این دانشگاه، به علت برگزاری تجمع روز دانشجو به کمیته انضباطی احضار شده اند و حسن برزگر، احمد محمدنیا واحسان باقری، نیز به دانشگاه ممنوع الورود شده اند.
در دانشگاه مازندران نیز ۱۳ نفر از اعضای انجمن اسلامی از جمله رضا عرب، علیرضا کیانی، میلاد حسینی کشتان، سیاوش صفوی، آرنوش ازرحیمی، علی اصغر آدینه وند، مهدی داوودیان و علی نظری به علت برگزاری تجمع روز دانشجو به کمیته انضباطی احضار شده اند. در دانشگاه سیستان و بلوچستان عده ای ناشناس اقدام به پخش شبنامه علیه دفتر تحکیم وحدت اقدام نموده اند. همچنین در دانشگاه های تهران، همدان، لرستان و… نیز شاهد احضار دانشجویان به کمیته های انضباطی بوده ایم.
سعید فیض اللهزاده، مهدیه گلرو و صادق شجاعی، اعضای انجمن اسلامی دانشگاه علامه، برای چندمین بار و به علت تحصن در اعتراض به محرومیت غیرقانونی خود از تحصیل به کمیته انضباطی احضار شده اند. محمد صیادی، دبیر سابق سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا همدان، طی حکم صادره توسط دادگاه به ۷۸ ماه حبس قطعی و ۲ میلیون و پانصد هزار ریال جریمه نقدی محکوم شده است. همچنین امین نظری، عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت، و سیاوش حاتم، دبیر انجمن اسلامی دانشگاه همدان، با احکام محرومیت از تحصیل مواجه شده اند.
نشریه دانشجویی گام نو، ارگان انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اراک، در پی طرح سناریویی مضحک و غیرواقعی توسط بسیجیان این دانشگاه و حمایت مسئول نهاد رهبری این دانشگاه از این سناریوسازی به اتهام توهین به مقدسات از طریق چاپ یک داستان توقیف شد. نشریه دانشجویی طاق بستان در دانشگاه رازی کرمانشاه، که پیش از این به علت انتشار خبر تجاوز معاون حراست دانشگاه کرمانشاه به سه ماه توقیف موقت محکوم شده بود، به صورت دائم توقیف شد. نشریه دانشجویی خلج در دانشگاه یزد نیز توقیف شد.
دکتر رمضان بهداد، دکتر غضنفر میرجلیلی، مهندس محمدعلی نکویی، اعضای هیات علمی دانشگاه یزد، با حکم رئیس این دانشگاه بازنشسته شده اند. دو سال پیش در این دانشگاه پس از اخراج یکی از اساتید توسط دکترمیبدی، رئیس دانشگاه یزد، بر خلاف روال قانون با شکایت این استاد، دیوان عدالت اداری رای به غیرقانونی بودن حکم اخراج صادر کرد و پس از امتناع رئیس این دانشگاه از بازگرداندن این استاد به دانشگاه دیوان عدالت اداری حکم انفصال از خدمت برای رئیس دانشگاه یزد صادر کرد. اما دولت با امتناع از اجرای این حکم، مانع از اجرای قانون شد.
همچنین عبداله عباسی جوان، استاد دانشگاه شهیدرجایی تهران، و حسین حسینی، دبیر سابق انجمن اسلامی دانشکده رازی اردبیل، نزدیک به دو ماه است بازداشت شده و در سلول های انفرادی بند ۲۰۹ نگه داری می شوند. وحید شیخ بگلو، دانشجوی هویت طلب دانشگاه آزاد تبریز، نیز در بند مالی زندان تبریز تحت بازداشت است. یاسر گلی، روناک صفارزاده، هانا عبدی، حبیب الله لطیفی، چهار دانشجوی کرد، همچنان در بازداشت به سر می برند. اخیرا بار دیگر جواد علیزاده، فعال دانشجویی، بازداشت شده است. سعید درخشندی، عضو سابق شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت، نیز بدون این که حقوق او در استفاده از مرخصی، آزادی مشروط و… به رسمیت شناخته شود نزدیک به سه سال است که در زندان به سر می برد.
نکته ای که در این میان بهت برانگیز است این است که کلیه برخوردهای فوق تنها در مدت دو هفته گذشته انجام شده است. دفتر تحکیم وحدت ضمن محکومیت فشارهای گسترده اخیر بر دانشگاه، اساتید و فعالین دانشجویی و همچنین روند گسترده توقیف نشریات دانشجویی، محرومیت از تحصیل و بازداشت دانشجویان، تعطیلی تشکل های منتقد و با سابقه دانشجویی، که اتفاقا از پشتوانه دانشجویی قابل توجه ای در دانشگاه ها برخوردار هستند، تحت سناریوهای تکراری و در روندهایی بر خلاف قانون توسط مدیران انتصابی دانشگاه ها و معاونت فرهنگی وزارت علوم و وزارت بهداشت، خواستار توضیح شفاف مدیران دولت نهم در خصوص مشی سرکوبگرانه و عملکرد غیرقانونی شان در مقابل تشکل های منتقد است.
دفتر تحکیم وحدت حمایت همه جانبه از فعالین مستقل دانشجویی و همچنین اعضای انجمن های اسلامی دانشگاه ها را وظیفه خود می داند و اعلام می نماید از هیچ کوششی جهت استیفای حقوق دانشجویان فروگذار نخواهد کرد و تا آن جا که در توان دارد از حقوق مسلم دانشجویان دفاع می کند.
دفتر تحکیم وحدت
۱ بهمن ۱۳۸۷