Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


هنوز در جامعه ما دانش توسعه و مديريت برنامه‌ها و پروژه‌هاي IT وجود ندارد *سياستگزاريهاي غلط در امر فيلترينگ مانع از جريان صحيح اطلاعات مي‌شود

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Facebook Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[01 Jan 2008]   [ سهیلا سلطانی]

soheila_soltani@yahoo.com
www.newmanagemnet.blogfa.com
هنوز در جامعه ما دانش و ابزار مناسب براي توسعه و مديريت برنامه‌ها و پروژه‌هاي IT وجود ندارد كه اين امر به علت عدم حضور متخصصان و كارشناسان مديريت تكنولوژي اطلاعات مي‌باشد.
سهيلا سلطاني كارشناس فناوري اطلاعات (IT) و مدير بازرگاني شركت فناوري اطلاعات سامان درگفت و گو با خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ، با بيان مطلب فوق افزود: از مهمترين و اساسي ترين موانع توسعه IT در كشور دانش ناكافي برخي مديران برنامه‌ريز و تصميم گير در زمينه IT است و عدم توجه جدي به آموزش علمي و عملي مديران باعث شده زمينه كاربري مناسب بودجه‌ها فراهم نشود.
وي با بيان اينكه بايد پذيرفت كه نظام اداري كشور دچار بروكراسي است و از اين رو در ارگانهاي دولتي توجه براي توسعه علمي IT در بين كارمندان دولتي وجود ندارد و اين امر باعث نارسايي در انتقال فرصت‌رساني به مردم براساس فناوريهاي ارتباطي و اطلاعاتي است تصريح كرد: آموزشهاي علمي و كلاسيك در زمينه IT در كشور وجود ندارد و بيشتر دانش عمومي IT از طريق آموزشهاي غيراصولي و يا به صورت تجربي حاصل مي‌شود، به علت عدم توسعه فرهنگي و علمي در نظام بخشي به مديريت فناوري اطلاعات بسياري از سرمايه‌هاي ملي به هدر مي‌رود تا جايي كه بسياري از مديران ارشد و مديران مياني نمي‌دانند چه ابزاري براي چه منظوري مناسب است.
مدير بازرگاني شركت فناوري اطلاعات سامان با اشاره به اينكه بعد از توسعه فرهنگي كه نقش مهمي در توسعه دولتي و عمومي آتي دارد، توسعه قانوني نيز براي استحكام و ضمانت اجرايي اين بخش لازم الاجرا است اظهار داشت: با اين وجود هنوز هيچ يك از دستگاههاي مسئول نسبت به طراحي و تدوين قوانين جامع IT در كشور اهتمام نورزيده‌اند و در نتيجه اين امر، آشفتگي و بي‌برنامگي بر كليه طرحهاي توسعه IT در ايران سايه خواهد افكند.
وي خاطرنشان ساخت: كشور ما هنوز قوانين جهاني در زمينه ICT را نپذيرفته كه شاهد اين مدعا قاچاق بي‌حد و حصر نرم افزار و سخت افزار به داخل كشور مي‌باشد. همچنين ضوابط مشخصي براي گزينش و استفاده از زيرساختهاي نرم‌افزاري و سخت‌افزاري در سازمانهاي دولتي وجود ندارد.
سلطاني حضور بخش خصوصي در اين موضوع را كمرنگ دانست و يادآور شد: آنچه مسلم است IT در سطح جهان روزبه‌روز در حال پيشرفت و توسعه است اما با شرايط موجود و با سرمايه گذاري‌هاي فراوان اين نگراني وجود دارد كه تا زماني كه پروژه هاي IT در قالب دولتي اجرا مي‌شوند نه از نظر فني و نه از نظر زماني قابل قياس با تكنولوژي روز نمي‌باشند.
وي ادامه داد: توسعه IT وقتي اثرات خود را بر جاي خواهد گذاشت كه ما در سه بعد فرهنگي، علمي و اقتصادي قادر به مديريت برنامه‌هاي خود باشيم كه در غير اين صورت مثل تمام علوم، در زمينه IT هم تبديل به يك مصرف‌كننده صرف خواهيم بود و چيزي براي عرضه در بازار جهاني IT نخواهيم داشت.
اين كارشناس فناوري اطلاعات عنوان كرد: اصلاح و بازنگري در ساختار مديريتي كشورها، گرايش همه جانبه به بهره‌وري از توانمندي و دانش مديران بخش خصوصي و بها دادن به متخصصان داخلي، توسعه زيرساخت‌هاي عمومي IT در جهت ايجاد توجيه منطقي براي راه‌اندازي طرح‌هاي IT، گسترش ارتباطات و پوشش مخابراتي در بعد جغرافيايي، تجهيز مركز مخابراتي به سيستم‌هاي پيشرفته مخابراتي، توجه جدي و غيرسليقه‌اي در استفاده از مديريت تكنولوژي اطلاعات در سازمان‌هاي مختلف، آموزش‌هاي مدرسه‌اي از پايه‌هاي ابتدايي با هدف‌هاي آينده‌نگرانه و برنامه‌ريزي شده از جمله مسائلي است كه مي تواند به موفقيت كشور در زمينه توسعه IT بيانجامد.
وي شاخص‌هاي توسعه IT در ايران را تعداد سايت‌هاي اينترنتي راه‌اندازي شده در كشور، ميزان استقبال عمومي به استفاده از رايانه در كارهاي شخصي و افزايش تعداد PC در ميان مردم در تمام سطوح سني و موقعيت‌هاي جغرافيايي، تعداد خطوط تلفن كه مي‌توان ظرفيت توسعه خطوط اينترنت را بر اساس تعداد شبكه‌هاي تلفن ايجاد شده برآورد نمود، عنوان كرد و افزود: تعداد كاربران اينترنت ، نرخ مكالمات تلفني، سرانه درآمد مردم به عنوان عوامل تعيين‌كننده در استفاده از اينترنت، قدرت خريد سخت‌افزار و استطاعت مالي فرد براي پرداخت هزينه ارتباط و تعداد شركت‌هاي سرويس دهنده وب ISP)) و استفاده از اينترنت و كاربري از جمله شاخص‌هايي است كه درخصوص شاخص كاربري حجم داده‌هاي مخابره شده از نظر تجاري اهميت دارد.
سلطاني در رابطه با جايگاه ايران درعصر ارتباطات و رشد ابزارهاي فناوري اطلاعات و ارتباطات گفت: در ايران روند ايجاد و رشد صنعت فناوري اطلاعات به خوبي آغاز گرديده و در ابتدا رشد خوبي داشت اما متأسفانه اين رشد تداوم نيافت و در سال‌هاي گذشته طرح‌هاي خوبي در ارتباط با IT شكل گرفت اما به دلايلي اين طرح‌ها با موفقيت دنبال نشد به طوري كه هم اكنون بر اساس گزارش مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي ايران در بين كشورهاي هدف در چشم‌انداز از لحاظ ضريب نفوذ اينترنت در جايگاه نامناسب و در رتبه‌ي دهم قرار گرفته است و بر اساس اين گزارش از لحاظ تعداد كاربران اينترنت در منطقه،‌ايران پس از تركيه و پاكستان در رده سوم قرار دارد.
اين وبلاگ‌نويس در ادامه در رابطه با وبلاگ‌نويسي و فيلترينگ در ايران اظهار داشت: سياستگذاري‌هاي غلط در امر فيلترينگ موجب نارضايتي كاربران مي‌شود و مشكلات فني و تصميم‌گيري‌هاي نامناسب در جهت فيلتر كردن سايت‌ها مانع از جريان يافتن صحيح اطلاعات خواهد شد.
سلطاني افزود: همان‌گونه كه اينترنت پر از مطالب مفيد، علمي و آگاه‌ كننده است مطالب ناسالم و غيراخلاقي و گمراه كننده نيز در آن منتشر مي‌شود و هر جامعه و كشوري با توجه به سياستگذاري‌هاي خود از جنبه‌هاي مختلف اجتماعي، سياسي، اخلاقي و امنيتي اقدام به فيلتركردن برخي سايتها مي‌كنند، اما فيلترينگ همانطور كه سايتهاي ناسالم و غيرمفيد را از دسترس كاربران دور نگه مي‌دارد گاهي نيز موجب مسدود شدن سايتهاي سالم و مفيد شده و مانع دسترسي كاربران به اين اطلاعات مي‌شود.
وي با بيان اينكه اگر فيلترينگ به صورت صحيح اجرا نشود مانع جريان صحيح اطلاعات در جامعه خواهد شد و به تبع آن جامعه زيانهايي را به سبب در دسترس نبودن اطلاعات صحيح متحمل خواهد شد، اظهار داشت: يكي از مواردي كه در ايران بيشتر موجب نارضايتي كاربران شده فيلتر اشتباهي سايتها مي‌باشد كه موجب خسارتهاي زيادي به صاحبان اين سايتها مي‌شود و دسترسي به اطلاعات مورد نظر كاربران را با مشكل مواجه كرده و مانع از گسترش IT و وبلاگ‌نويسي و نيز روند تبادل اطلاعات مي‌شود.
اين وبلاگ‌نويس همچنين با اشاره به تأثيري كه وبلاگ نويسي بر نحوه تعاملات اجتماعي و انساني افراد بر جاي مي‌گذارد، گفت: وبلاگ نويسي روند استفاده از اينترنت را كه در ابتدا به وسيله‌اي براي تفريح و سرگرمي در بين افراد به خصوص جوانان تبديل شده بود تغيير داده و سبب شده تا مردم در ارتباط با مسائل مختلف بيانديشند، بنويسند و آن را در اختيار ديگران قرار دهند. به طوريكه طي سالهاي اخير با رشد چشمگير وبلاگ‌نويسي به عنوان يكي از عوامل با نفوذ و مؤثر در عرصه‌هاي مختلف اجتماعي تبديل شده و فضايي مناسب براي انديشيدن و تعامل فكري در اختيار كاربران قرار داده است.
وي رابطه وبلاگها و جامعه را رابطه‌اي دوسويه عنوان كرد و افزود: آنچه كه وبلاگ نويسان مي‌نگارند ناشي از شرايط جامعه آنان مي‌باشد و در هر محتوايي اعم از خاطرات روزانه يك فرد، تحقيقات و پژوهشهاي يك محقق و يا نوشته‌ها و خبرهاي يك روزنامه‌نگار، طرز فكر افراد جامعه را منتقل مي‌كند.
سلطاني با بيان اينكه وبلاگها‌ تأثير بسيار مهمي بر شخصيت اجتماعي و فرهنگي افراد جامعه دارند، خاطرنشان ساخت: وبلاگ نويسي باعث مي‌شود افرادي كه از ابراز وجوه مختلف شخصيتي خود بيم دارند به راحتي در فضايي به ابراز هويت خود پرداخته و از اين طريق به نيازهاي اجتماعي دروني خود پاسخ گويند و نيز قابليت بحث و تبادل نظر در وبلاگ باعث افزايش تعاملات افراد با يكديگر در فضايي مجازي شده و با اظهارنظر در رابطه با موضوعات مختلف، روابط انساني خود را گسترش دهند.
وي از جمله عوامل استقبال از وبلاگ نويسي را تخصصي نبودن ايجاد و مديريت آن و نيز رايگان بودن آن دانست و افزود: تمايل به اشتراك گذاشتن اطلاعات با ديگران و استفاده ازنظرات و راهنماييهاي آنان و بيان ايده‌ها و عقايدي كه جايي براي ابراز آنها وجود ندارد از عمده دلايل رشد سريع و پرشتاب وبلاگ‌نويسي است به طوري كه اين پديده نه تنها در همه جاي دنيا بلكه در ايران نيز با استقبال گسترده‌اي مواجه شده است كه گسترش محتواي فارسي در وب نشانگر اين امر است.
اين وبلاگ نويس سرعت پايين اينترنت در ايران و نبود آموزشهاي لازم در ارتباط با ايجاد وبلاگها به عنوان مكاني براي ابراز عقايد و تبادل نظرهاي سازنده نه براي پيشبرد مقاصد سودجويانه و غيراخلاقي را به عنوان موانعي بر سر راه گسترش وبلاگ نويسي در كشور عنوان كرد و يادآور شد: هدايت وبلاگها در جهت گسترش ارزشهاي فرهنگي و توسعه علم و دانش در جامعه اهميت ويژه‌اي دارد كه اين امر از طريق آموزش و فرهنگ‌سازي و ایجاد كارگاههاي آموزشي محقق مي‌شود.


مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴ نوامبر ۲۰۲۴

سهیلا سلطانی

+ بازار شب عید و رقابت POS ها؟  سهیلا سلطانی

+ توسعه بانکداری الکترونیکی در گرو افزایش شعب؟!  سهیلا سلطانی

+ بانک ها و چالش های خدمات رسانی  سهیلا سلطانی

+ ATM های بد ؟!  سهیلا سلطانی

+ ده ویژگی برتر مدیران موفق IT   سهیلا سلطانی

+ POS بستر مطمئن پرداخت الکترونيکي  سهیلا سلطانی

+ چرخه تجارت الکترونیک بدون بانکداری الکترونیکي ناقص و ناکارآمد خواهد بود.  سهیلا سلطانی

+ صنایع بزرگ و تجارت الکترونیک  سهیلا سلطانی

+ IT و گردشگری: سامانه های اطلاع رسانی الکترونیکی ، مفید اما کمیاب  سهیلا سلطانی

+ گسترش تجارت الکترونیک و تحول استراتژی های بازاریابی  سهیلا سلطانی

+ تبلیغات در وب سایت ها، یک فرصت کلیدی برای کسب و کار آنلاین   سهیلا سلطانی

+ ابزار بهینه سازی مدیریت ارتباط با مشتریان  سهیلا سلطانی

+ وبلاگ ؛ زبان مشترک جهانی   سهیلا سلطانی

+ وبلاگ ؛ زبان مشترک جهانی  سهیلا سلطانی

+ ATM بهتر است يا POS ؟  سهیلا سلطانی

+ اینترنت و چالش های امنیتی  سهیلا سلطانی

+ صداي مشتري، صداي ماندگار  سهیلا سلطانی

+ هنوز در جامعه ما دانش توسعه و مديريت برنامه‌ها و پروژه‌هاي IT وجود ندارد *سياستگزاريهاي غلط در امر فيلترينگ مانع از جريان صحيح اطلاعات مي‌شود  سهیلا سلطانی

+ کیف پول الکترونیکی خود را به همراه داشته باشید  سهیلا سلطانی

+ توسعه فناوري اطلا‌عات در بانكداري  سهیلا سلطانی

+ چالش های حمل کالا در تجارت الکترونیک ایران  سهیلا سلطانی

+ اقتصاد دانش محور  سهیلا سلطانی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995