Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


10 گام اساسي براي آن كه يك مدير الكترونيكي (E-Manager) شويم

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Facebook Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[18 Dec 2006]   [ سيد عليرضا حجازي]

ديروز تقريباً پس از يك سال، دوباره توانستم دكتر علي اكبر جلالي را از نزديك و در قالب يك سمينار تخصصي در انستيتو ايزايران ببينم. مثل هميشه سرزنده و بشاش و خودماني بود. شايد همين خودماني بودن و بي تكلف بودن اوست كه توانسته قلب و روح بسياري را در حوزه آي تي همراه خودش كند. به هر حال از اين ديدار خيلي خوشحال شدم مخصوصاً اين كه بحث جالبي را براي اين سمينار آماده كرده بود و ارايه داد. موضوع مدير الكترونيكي يا همان E-manager بود. با خودم فكر كردم تا مطالب آن را فراموش نكرده‎ام دست به كار شوم و يك مقاله مختصر از آن تهيه كنم و روي وبلاگم بگذارم. مطمئنم از مقاله هاي خودم خيلي بهتر است، چون براي همه قابل فهم و استفاده است. شايد هم از اين به بعد همين طوري بنويسم. نگارش علمي را دوست دارم اما نه هميشه.

بگذريم آنچه در ادامه مي آيد مقاله‎اي است كه درباره آن گفتم.

هر كسي كه Manager خوبي باشد مي تواند E-Manager خوبي هم بشود، فقط بايد در نظر داشت كه بعضي از توانمنديها در شرايط جديد بايد وزن بيشتري پيدا كند.

ده گام كه بايد يك مدير الكترونيكي بايد رعايت كند عبارتند از: سرعت، انسان خوب، باز بودن، تمرين همكاري گروهي، انضباط، ارتباطات خوب، توانمندي مديريت محتوي، توجه به مشتري، مديريت دانش و مدير مثالي براي ديگران.

اكنون به شرح هر يك از اين موارد مي‎پردازيم:

1- سرعت

سريع بودن اهميت و ارزش بيشتري از بزرگ بودن دارد. شركتهاي بزرگ نمي توانند بعلت بزرگي سريع باشند. شركت هايي كه با اينترنت ارتباط تنگاتنگ دارند سريعتر از شركت هاي سنتي كه معمولا هر تصميم آنها 4 ماه طول مي كشد عمل مي كنند. تصميمات سلسله مراتبي يك روش افزايش سرعت است كه با كمك فناوري اينترنت و با استفاده از تجربيات ديگران مقدور مي شود. تصميمات سعي و خطا ديگر جوابگو نيست!

رئيس شركت اوراكل مي گويد اگرچه نرم افزار مي تواند باعث سرعت شود ولي اگر مدير الكترونيكي وجود نداشته باشد و سيستم كند و لخت باشد نرم افزار به تنهايي چاره كار نيست.

2- انسان خوب بودن

انسان بودن مهمترين عامل همكاري است. شركت ها نيز به تعداد نيروي انساني كمتر اما انسان تر و متخصص تر دارند. نيروي انساني متخصص و توانمند محيط شركت را خانه خود مي داند. مشاغل جديد را بهتر است با نيروي انساني جديد شروع كرد. نيروي انساني كه آموزشهاي لازم براي كار را ديده باشد و آموزش در طول عمر را پذيرفته باشد. مدير الكترونيكي بايد روشهاي جديد ارزيابي را آموخته و بكار گيرد.

3- باز بودن

طبيعت باز اينترنت باعث اين همه پيشرفت و موفقيت شده است. اقتصاد باز از طريق شبكه هاي مختلف زمينه پيشرفت فراوان را فراهم كرده و در سطح جهاني اقتصاد شبكه يك استاندارد شده است. اثرات اقتصادي و اجتماعي تجارت الكترونيك فضاي باز تجارت براي همه را فراهم كرده است. به همين دليل تجارت الكترونيك بعلت باز بودن به يك استراتژي بدل شده است.

بسياري از بنگاههاي اقتصادي به همكاران، مشتريان و تامين كنندگان درجه اي از دسترسي به بانك اطلاعاتي خود را مي دهند. آنها فكر مي كنند باز يودن اطلاعات به نفع خودشان است. (شايد ذكات علم نشر آن است همين رويه فكري باشد). اجازه دادن دسترسي ديگران به بانك اطلاعاتي صداقت را نويد مي دهد و باعث ارتباط بيشتر بنگاههاي اقتصادي مي شود.

4- تمرين همكازي گروهي

اينترنت فرصتهاي زيادي براي همكاري گروهي بوجود آورده است. مدير الكترونيكي بايد راه هاي همكاري و كار گروهي كاركنانش را با سايرين چه درسطح مشتري، تامين كنندگان و يا شركتهاي همكار فراهم كند.

تيمهاي مختلفي از شركتها حتي وقتي از هم فاصله زيادي دارند مي توانند امروزه با استفاده از ابزار فناوري اطلاعات با هم همكاري زيادي داشته باشند. مدير الكترونيكي بايد به منابع بيرون شركت توجه ويژه داشته باشد تا با هزينه كمتر و در زمان كوتاهتر منافع بيشتري بدست آورد.

5- انضباط

همكاري و باز بودن نياز به انضباط دارد. همچنان كه اينترنت با داشتن پروتكل و استاندارد مورد قبول همه كار مي كند، شركتها نيز بايد زمينه همكاري خود را بر اساس نظم و انضباط قابل قبول تعريف نمايند. بايد سعي كنيم كه در همه كارها مخصوصاً كارهايي كه قرار است به شيوه‎اي الكترونيكي انجام شوند، انضباط داشته باشيم.

6- ارتباطات خوب

ارتباطات اجتماعي و كاري تعريف شده و خوب زمينه بسياري از همكاريهاي بين شركتها و با مشتريان و تامين كنندگان خود است. ارتباطات اجتماعي داخل و بيرون كارخانه بايد به گونه اي برقرار شود كه همه چيز شفاف و قابل قبول باشد.

بايد ارتباطات آنقدر قوي باشد كه همواره همه اطلاعات حتي از طريق اينترنت در اختيار طرفين شركتهاي همكار باشد.

7- توانمندي مديريت محتوا

محتواي ديجيتالي و مديريت وب سايت مي تواند توانمندي مديران را بشدت تقويت كند.

مدير شركت IBM مي گويد ما 80% اطلاعات خود را از وب سايت پوياي شركت با هزينه اي بسيار كمتر از روش سنتي بدست مي آوريم. كليه ارتباطات مدير با محتواي ديجيتال توانمندي او را بشدت افزايش مي دهد.

8- توجه به مشتري

توجه به مشتري در يك مديريت الكترونيكي بشدت افزايش يافته است، مدير الكترونيكي يكي از دغدغه هاي اصلي اش توجه لحظه اي به مشتري است.

ابزار الكترونيكي باعث عميق تر شدن رابطه مشتري با شركتها شده است. با توسعه مديريت الكترونيكي يك مدير الكترونيكي بجاي فكر كردن به مشتريهاي بزرگ به مشترهاي كوچك توجه بيشري دارد.

مديران الكترونيكي كه رابطه نزديكتري با مشتري دارند بر حسب سلايق مشتري اقدام به توسعه توليد و تنوع محصولشان را مي كنند.

9- مديريت دانش

مديريت دانش بايد براي يك مدير الكترونيكي كاملاً شناخته شده باشد.

فناوري اطلاعات و ارتباطات شرايطي را فراهم كرده است كه دانش كاركنان بتواند بسرعت ارتقاء يافته و هر روز بر حرفه آنها افزوده شود. با ايجاد پايگاه دانش در شركت مي توان نه تنها دانش كل شركت را در اختيار داشت بلكه مي توان از تجربيات شركتهاي رقيب هم استفاده كرد.

بايد دانش را به شركت گذاشت و رقابت را به سطح بازريابي آورد تا هر روز بر دانش شركت افزوده گردد.

10- مدير مثالي براي ديگران

بساري از رئوساي شركتها در اروپا و آسيا نمي دانند چطور از اينترنت استفاده كنند و يا حتي نمي توانند يك پست الكترونيكي بفرستند. اينگونه مديرها حتي حوصله ديدن چند صفحه وب شركتهاي رقيب را هم ندارند.

بنابراين بايد مديران الكترونيكي در شركت مثالي براي ديگران باشند تا بقيه كاركنان هم به سمت استفاده از فناوري در شركت باشند.

متاسفانه در بيشتر شركتها كاركنان از علاقه مديران نسبت به اينترنت و استفاده از آن آگاهي دارند و اگر بدانند مدير به استفاده از اين فناوري علاقه نشان نمي دهد آنها نيز خود را ارتقاء نمي دهند! در بعضي از شركها هم اختلاف بين مديران بي اطلاع، و كاركنان آگاه در اين زمينه وجود دارد.

بدين ترتيب با برداشتن چنين گام هايي است كه مي توانيم يك مدير الكترونيكي شويم.

نوشته شده در دوشنبه بيست و هفتم آذر 1385ساعت 12:11

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴ نوامبر ۲۰۲۴

سيد عليرضا حجازي

+ اميد: پيشران كوشش‌هاي آينده گرا  سيد عليرضا حجازي

+ تاثيرات هفتگانه تکنیکهای آينده پژوهي بر كيفيت يادگيري  سيد عليرضا حجازي

+ آينده را با چه ابزارهايي مي‌توان ساخت؟  سيد عليرضا حجازي

+ اميد: پيشران كوشش‌هاي آينده گرا  سيد عليرضا حجازي

+ روش شناسي آينده نگري  سيد عليرضا حجازي

+ انسان مجازي طراحي مي‌شود  سيد عليرضا حجازي

+ چالش روابط ميان فردي در عصر ديجيتال  سيد عليرضا حجازي

+ سونامي تغيير  سيد عليرضا حجازي

+ تخيل: هنر آفرينش آينده  سيد عليرضا حجازي

+ آينده‎ي دنياي كامپيوتر: تعامل ذهن انتزاعي با واقعت مجازي  سيد عليرضا حجازي

+ روش ماتريس تاثير متقاطع در پيش‏بيني  سيد عليرضا حجازي

+ چشم‌انداز فناوري‌ها در دو دهه‌ي آينده  سيد عليرضا حجازي

+ آينده‏ي نانوالكترونيك  سيد عليرضا حجازي

+ چرا بايد آينده‎ي دور دست را شبيه‌سازي ‌كنيم؟  سيد عليرضا حجازي

+ كانون تفكر چيست؟  سيد عليرضا حجازي

+ پرسش هاي 17 گانه در ارزيابي يك كتاب  سيد عليرضا حجازي

+ آينده پژوهي به كجا خواهد رفت؟  سيد عليرضا حجازي

+ آفتي به نام ”جلسه“ در مزرعه مديريت زمان  سيد عليرضا حجازي

+ رهبری دانش: ارزش آفرينی دانش در سازمان  سيد عليرضا حجازي

+ 10 گام اساسي براي آن كه يك مدير الكترونيكي (E-Manager) شويم  سيد عليرضا حجازي



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995