Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


بالندگی فردی و سازمانی

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Facebook Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[18 Sep 2013]   [ مسعود بينش]

 


 مسعود بينش، سيما مهذب حسينيان


ناشر: سازمان مدیریت صنعتی


چاپ: اول 1391


چگونه پیشتاز بمانیم و در زندگی فردی و کاری، پرانرژی، نوآور و موفق باشیم؟ این پرسش مهم و تامل‏انگیزی است که هر یک از ما، در هر مرحله از زندگی، باید از خود بپرسیم. مهم‏ترین عامل برای پیشتاز ماندن، داشتن انرژی بیشتر، شور و اشتیاق فراوان‏تر و نوآوری بدیع‏تر است. اینها، ویژگی‏های انسان‏ها، سازمان‏ها و جوامع بالنده و سرزنده است. وقتی انسان با چنین افرادی برخورد می‏کند یا در چنان سازمان‏ها و جوامعی به‏سر می‏برد، احساس مثبت بودن، انرژی یافتن، خلاق شدن، بالندگی و شکوفایی به او دست می‏دهد. می‏تواند عظمت را در دیگران ببیند و برای خود و دیگران، اعمال ارزش‏آفرین انجام دهد. محیط‏های سرشار از انرژی، زمان‏ها و مکان‏هایی است که چنین حالتی برای انسان پدید می‏آید. در مقابل، ممکن است در جایگاهی قرار بگیریم که یکنواخت، خسته‏کننده، ملال‏آور و آزاردهنده باشد و دلسردی و افسردگی به‏همراه آورد.


دست‏یافتن به بالندگی و شکوفا شدن در زندگی فردی و سازمانی، اصول و قواعدی دارد که باید آنها را شناخت و به‏کار بست. بالندگی مبتنی بر سه اصل است: داشتن ذهنیت مشارکت‏جو، گسترش شبکه‏های ارتباطی و آزادسازی انرژی نهان. پایدار ماندن این اصول، مستلزم آن است که از طریق مهارت‏ها، عادت‏ها، انتخاب‏ها و اقدام‏هایی تقویت شود و آن اصول را به تجربه‏های روزمره زندگی ما پیوند زند. برای هر یک از آن اصول سه‏گانه، سه اقدام اصلی وجود دارد و هر اقدام نیز برپایه اقدام‏ها و فعالیت‏های فرعی دیگری استوار است؛ که مجموعا 57 اقدام را شامل می‏شود.


کتاب "بالندگی فردی و سازمانی"، درصدد بیان مهارت‏هایی است که به عنوان یک فرد، عضو تیم یا عضو سازمان باید کسب کرد تا به بالندگی و شکوفایی رسید: چگونه با دیگران روابطي عميق و مبتني بر اعتماد و همکاري برقرار کرد، چگونه شبکه‌هاي ارتباطی خود را گسترش داد و چگونه انرژي نهان خود و ديگران را آزاد و شکوفا کرد. برای دست‏یابی به ذهنیتی مشارکت‏جو، باید عادت‏های مشارکت‏جویی را در خود تقویت کرد، به هنر گفت‏وگو مسلط شد و متناسب با موقعیت عمل کرد. برای گسترش شبکه‏های ارتباطی، باید ارزش اینگونه شبکه‏ها را افزود، گروه‏های همدل ایجاد کرد و از حصارهای محدودکننده خارج شد. برای آزادسازی انرژی نهان نیز پرسیدن پرسش‏های شورانگیز، خلق چشم‏اندازهای جذاب و خلق معنا و هیجان در کار ضروری است.


برای درک وضعیت بالندگی فردی، تیمی و سازمانی در هر یک از اصول سه‏گانه، نمودار بالندگی معرفی شده است. بر اساس نمره به‏دست آمده، نتایج تعبیر و تفسیر شده و انواع حالات با یکدیگر مقایسه و اقداماتی که باید صورت گیرد ارائه شده است.


نقش ظرفیت بهره‏وری محیط به عنوان مولفه چهارم در شکل‏گیری محیط‏های سرشار از انرژی توضیح داده شده است. این ظرفیت، نشان‏دهنده شایستگی‏ها و مهارت‏های افراد برای کار کردن با دیگران، یاد گرفتن از همدیگر، حل تعارض‏ها و مدیریت روند کار است. اگر سه اصل بالندگی را به منزله "انرژی پتانسیل" در نظر بگیریم، ظرفیت بهره‏وری افراد در محیط سرشار از انرژی، به‏عنوان "انرژی جنبشی" عمل می‏کند.


ارائه روایت‏ها و داستان‏هایی از تجربه‏های انسانی و سازمانی، فهم اصول بالندگی را ملموس‏تر می‏سازد. طرح شاخص‏های سنجش اصول بالندگی در قالب "نمودار بالندگی" و عرضه چک‏لیست‏های بالندگی فردی و تیمی و سازمانی، به همراه پرسش‏های مربوطه ، به کاربردی کردن اصول و اقدام‏ها بسیار کمک می‏کند.


بنیان کتاب بر اندیشه‏های خانم دکتر لیندا گراتن استوار شده است. ایشان از اندیشمندان و صاحب‏نظران برجسته حوزه مدیریت در عصر حاضر است. خانم گراتن بر این باور است که محیط‏های سرشار از انرژی، پدیده پیچیده‏ای است و فهم آن مستلزم درک مفاهیم گوناگون روان‏شناختی، معرفت‏شناختی، جامعه‏شناسی و اقتصاد است. او تاثیر ترکیبی ناشی از روابط بین افراد را "سرمایه اجتماعی" محیط می‏نامد و آن را نشان‏دهنده عمق و حد روابط در یک محیط سرشار از انرژی به‏شمار می‏آورد. خانم گراتن با استفاده هوشمندانه و نوآورانه از استعاره "انرژی"، اندیشه‏های خود را در زمینه اصول بالندگی و سرزندگی فردی و نیز چگونگی پدید آوردن محیط‏های سرشار از انرژی، در دو کتاب پرفروش خود تبیین کرده است (Glow: 2009 ; Hot Spot:2007) .


بزرگانی مانند دیو اولریش، گری همل و دیپاک چوپرا، اندیشه‏ها و کتاب‏های خانم گراتن را ستوده‏اند و ایده‏های او در مورد نحوه تشکیل محیط‏های سرشار از انرژی را یک راهنمای عملی برای سازمان‏های آینده دانسته‏اند. تلاش نویسندگان کتاب نیز آن بوده که اصول و اقدام‏های لازم برای بالندگی فردی و سازمانی را از نگاه خانم گراتن چنان ارائه دهند که به تعبیر دیپاک چوپرا: هر کس بتواند آنها را به‏کار ببرد تا روابط معنادار در کار ایجاد کند، افراد مشتاق را برای کار پیدا کند و گوهر درون خود را به‏گونه‏ای صیقل دهد که از کار کردن با افراد پرشور و الهام‏بخش بدرخشد.


مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴ نوامبر ۲۰۲۴

مسعود بينش

+ جامعه‌اي كه فقط به رويدادها حساس است  مسعود بينش

+ رشد یا توسعه  مسعود بينش

+ تئوري 10000 ساعت  مسعود بينش

+ بالندگی فردی و سازمانی  مسعود بينش

+ شوک‏درمانی اجتماعی: آمدن از عمق به سطح   مسعود بينش

+ جامعه‏ با حافظه کوتاه مدت   مسعود بينش

+ بحران اقتصاد جهانی و مدیریت منابع انسانی   مسعود بينش

+ "دغدغه توسعه" در نگاه "بانوي اميد"   مسعود بينش

+ با معماران عصر ديجيتال  مسعود بينش

+ بیوگرافی چارلز هندي  مسعود بينش

+ اندیشه‌های مایکل دل   مسعود بينش

+ سازگاري با تغيير مديريت جهش کسب و کار  مسعود بينش

+ جايگاه داده‏كاوي در مديريت دانش  مسعود بينش

+ مديريت دانائي ضرورت نسل جديد تحقيق و توسعه جهاني  مسعود بينش

+ تاثير انتقال فناوري بر توسعه صنايع كوچك  مسعود بينش

+ نقد گلايه‏هاي کيت هاموندز در مورد مديريت منابع انساني توسط روبين برکلي  مسعود بينش

+ پاسخ به سوالات آینده نگر   مسعود بينش

+ گلايه هايي از متوليان منابع انساني  مسعود بينش

+ جريان ارزش افزايي در ساختار سازماني   مسعود بينش

+ با انديشمندان عرصه مديريت  مسعود بينش

+ با معماران عصر ديجيتال  مسعود بينش

+ نگاهي به يك كتاب   مسعود بينش

+ انديشه های استيو جابز سازنده اپل   مسعود بينش

+ بنگاههاي برتر جهاني (3)  مسعود بينش

+ با معماران عصر ديجيتال انديشه هاي استيو جابز  مسعود بينش

+ با معماران عصر ديجيتال (1) انديشه هاي بيل گيتس   مسعود بينش

+ با معماران عصر ديجيتال -- انديشه هاي فيليپ كاتلر  مسعود بينش

+ با معماران عصر ديجيتال(18)  مسعود بينش

+ دره سيليكون  مسعود بينش

+ با معماران عصر ديجيتال انديشه هاي مايكل همر  مسعود بينش

+ با معماران عصر ديجيتال (13) انديشه هاي چارلز هندي  مسعود بينش

+ انديشه هاي چارلز هندي  مسعود بينش

+ با معماران عصر ديجيتال (12) انديشه هاي پيتر داركر   مسعود بينش

+ با معماران عصر ديجيتال (11)  مسعود بينش

+ با معماران عصر ديجيتال(9)  مسعود بينش



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995