Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


آينده نگاري جرايم ديجيتال

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[08 Sep 2007]   [ ict]


در حاليكه كامپيوترها فراگيرتر شده و استفاده‌ي آن‌ها راحت‌تر شده است، مجرمين ياد مي‌گيرند چگونه آن‌ها را براي سوء استفاده به كار ببرند.

به تازگي ميلياردها دلار خسارت در دنياي ديجيتال كشف شده است. ميلياردها دلار خسارت ديگر هنوز به صورت كشف نشده باقي مانده‌است. تريليون‌ها دلار سرقت مي‌شود كه اكثر آن‌ها هيچگاه پيدا نمي‌شود. مجرمين حرفه‌اي قرن بيست‌‌و‌يكم از راه رسيده‌اند ـ مجرمين دنياي ديجيتال.

بدتر از همه اينكه هر كسي كه كامپيوتر بلد باشد مي‌تواند مجرم شود. مي‌تواند هر مرد، زن يا هر بچه‌اي باشد. خود جرم در طبيعت معلوم است. گاهي اوقات ثبت مي‌شود و گاهي نمي‌شود ـ صرفاً در دنياي ديجيتال و تنها با سوابقي كه به صورت الكترونيكي ثبت مي‌شوند، رخ مي‌دهد.

اما پيش از اينكه اين گونه جرايم را به بحث بگذاريم، بهتر است به سال‌هاي آينده نگاهي بياندازيم.

ابتدا به خبرهاي خوب نگاهي مي‌كنيم: انواع واقعاً ترسناك جرم‌ها مثل قتل، تجاوز، سوء قصد، سرقت و سرقت اتومبيل ـ در سال‌هاي آينده با تركيب تكنولوژي و پليس آماده تحت كنترل قرار خواهد گرفت. ايجاد يك جامعه‌ي بي‌در‌آمد خانه‌ها و ماشين‌هايي كه به صورت كامپيوتري كنترل مي‌شوند، سارقين و دزدهاي اتومبيل را فلج خواهد كرد. موتورهايي كه براساس خود بدن كار مي‌كنند و مواد شيميايي (مانند هورمون‌هاي تركيبي و داورهاي هوشيار كننده) باعث مي‌شود تمامي مجرمين جنسي تحت كنترل قرار بگيرند. مهمتر اينكه سياست‌هاي فعال ـ كه به دنبال شرايط جرم‌خيز هستند گام‌هايي را برمي‌دارند تا قبل از اينكه جرمي رخ دهد آن‌ها را از بين ببرند ـ ممكن است عمده‌ي جرم سرقت را در ميان جوانان از بين ببرد. محبت، مراقبت عاشقانه به وسيله‌ي والدين آگاه، بهداشت جهاني و مراقبت روزانه، رسيدگي و توجه به رفاه كودك مي‌تواند يك نسل ديگر از جوانان تشنه‌ي محبت نجات دهد تا به مجرم تبديل نشوند.

اما مجرمين امروزي ـ كه از سن زير 11 سال تا افراد بالغ مي‌باشند ـ فرصت‌هايي را خواهند داشت تا براي سود و پول حقوق مردم را نقض كنند و جلوگيري آن‌ها به تلاش بيشتري نياز دارد. در حال حاضر در مورد اين خلافكاران اطلاعات ابتدايي داريم به طور كلي آن‌ها صرفاً به عنوان مايه‌ي دردسر به حساب مي‌‌آيند و يا حتا به عنوان مبتكراني در كامپيوتر تحسين مي‌شوند اما كم كم فكرهاي بي‌‌خطر جايگزين افكار خطرناك مي شود و افراد يا اعضاي يك گروه كه سعي دارند از دنيا براي تروريسم يا سودهاي غيرقانوني استفاده كنند، روز به روز بيشتر مي شوند.

دستيابي به فضاي پيشرفته به طور هندسي افزايش يافته است و تكنولوژي باعث شده است كه مسير اطلاعات براي ميليون‌ها استفاده‌كننده ميسر گردد. اما سيستم‌هاي مطمئن حمايت‌كننده شايد هيچگاه ايجاد نشوند ـ هر چند كه برخي از پيشگامان تكنولوژي پيشرفته در حال تلاش مي‌باشند. حتا اگر يك سيستم كاملاً ايمن ايجاد گردد؛ ممكن است مسير و جريان اطلاعات مختل شود ـ يك ميهمان ناخوانده براي اكثر كاربران در واقع سهولت دسترسي است كه اين حوزه سريعاً در حال گسترش بوده و مشوق جرم است.

عمده‌ي جرم‌هاي پيشرفته‌اي كه انجام مي‌شوند چه هستند؛ چگونه و توسط چه افرادي؟ مهمتر اينكه در قرن بيست‌و‌يكم، جرم پيشرفته به چه سمتي مي‌رود؟ اكنون به شش نوع جرم پيشرفته نگاه مي‌كنيم: ارتباطات، دولت، تجارت، تروريسم، كمين و جرايم بالقوه.



جرايم ارتباطاتي
قبلاً جعل و تقلب تلفني جرم‌هاي عمده‌اي بودند. سارقان نه چندان پيشرفته در فرودگاه‌ها و ترمينال‌ اتوبوس‌ها با استفاده از دوربين شماره رمز كارت‌‌هاي افرادي را كه تماس مي‌گرفتند، مي خواندند و اين افراد نيز به هنگام وارد كردن كد به هيچ وجه مظنون شدن كسي را به خودشان بر نمي انگيختند. سارقان ديگر در كنار بزرگراه‌هاي شلوغ وانت خود را پارك مي‌كردند و از ابزار خاصي استفاده مي‌كردند تا كد تلفن‌هاي همراه را بدست آورند. ظرف چند دقيقه بعد از اين سرقت‌ها با اين شماره‌ها و كدهاي به سرقت رفته تماس‌هاي بين‌المللي انجام مي‌شد و جرمي به وقوع مي پيوست كه سالانه چند ميليارد دلار هزينه در پي داشت.

كارمندان شركت‌هاي تلفن نيز در اين ميان، شماره‌ي كارت‌هاي تماس را سرقت كرده و به فروش مي‌رسانند كه در تماس‌هاي غير قانوني صدها ميليون دلار سود به جيب مي زدند. در سال 1994 يك مهندس MCI به اتهام فروش 60000 كارت تماس، براي هر كارت به 3 تا 5 دلار جريمه شد كه به بيش از 50 ميليون دلار هزينه تماس راه دور و غيرقانوني منتهي شده بود. در يك نمونه ديگر، وقتي كه يك شركت تلفن برنامه‌ي تماس‌هاي تلفني را ارايه داد، Crackerها سريعاً يك سيستم را جعل كردند كه خيلي بيشتر از سيستم اين شركت آن هم به صورت كاملاً قانوني پول‌ساز بود.

در آينده توانايي و امكان Hack و Crack در تلفن‌ها، كامپيوترها، فاكس‌ها و تلويزيون‌هايي كه ارتباطات صوتي ـ تصويري فراهم مي‌كنند و به هم وصل هستند و بين افراد، موضوعات را انتقال مي‌دهند، از بين خواهد رفت، تمايل گسترده به سيستم‌هاي ارتباطي چندگانه ممكن است آنقدر مشترك (خواهان) پيدا كند كه قيمت و هزينه‌ آن كاملاً پايين بيايد و همگان بتوانند به آن دسترسي پيدا كنند. اما اگر ميلياردها دلار خسارت براي سارقان به وسيله‌ي ميلياردها دلار ديگر براي جبران خسارات ايجاد شده توسط جاعلان سيستم‌ها، دو چندان گردد؛ آنگاه اين هزينه ممكن است از عهده‌ي همه افراد به جز طبقه مرفه خارج شود.



جرايم پيشرفته عليه دولت
در سال 1995 سازمان سود و درآمد داخلي كشور آمريكا، قوانين جديد و سختي در مورد بايگاني الكترونيكي درآمدها و ماليات ايجاد كرد. اين حركت براي اين بود كه سيل تقلب و جعل كه براي ماليات دهندگان در سال 1994 ميليون‌ها دلار هزينه ايجاد كرده بود را مهار كند: درآمدهايي كه از طريق اين روش سريعاً‌ رسيدگي شدند از آن ده‌ها هزار فرد و شركت جعلي و متقلب بودند، همچنين براي جلوگيري از تقلب در مارك‌هاي مواد قضايي/ دولت كارت‌هاي پرداخت الكترونيكي براي چند كارخانه و يك سري افراد صادر كرد تا اينكه در اواخر دهه اين امر فراگير گرديد. اما گزارشهاي اوليه نشان مي‌دهد كه عده زيادي از اين افراد كارت‌هايشان را به پول نقد ـ دلاري 50 تا 60 سنت ـ به دلال‌هايي مي‌فروشند كه سپس از آن استفاده كامل خواهند كرد.

كم‌كم افراد جاهل وارد سيستم‌هاي كامپيوتري دولت شدند كه معمولاً به دليل كنجكاوي نبود و به خاطر هيجان آن بود. آن‌ها غالباً اطلاعات طبقه‌بندي شده را خراب مي‌كردند و حتا گاهي سيستم‌ها را عوض كرده يا مختل مي‌كردند. يكي از مسوولان دادگستري آمريكا گزارش مي‌دهد كه كامپيوترهاي ارتش از همه آسيب‌پذيرترند و حتا از كامپيوترهاي دانشكده ها نيز ايمني‌شان كمتر است. اين مسئول اشاره كرد كه در عمليات طوفان صحرا، هكرها قادر بودند مسير حركت سربازان را هم در مرحله‌ي برنامه‌ريزي و هم در اجرا رديابي كنند.

Sames V. Cristy، مدير يكي از محققان جرايم كامپيوتري در نيروي هوايي؛ يك تيم از هكرها را تشكيل داد تا امنيت سيستم‌هاي كامپيوتري ارتش را تست كند. او مي‌‌گويد كه هكرها ظرف 15 ثانيه توانستند وارد سيستم‌هاي پنتاگون بشوند و به 200 سيستم ديگر در نيروي هوايي دست يافتند و هيچ‌كس از اين وارد شدن‌ها چيزي نفهميد.

به طور كنايه‌آميز بايد بگوييم كه هكرها غالباً با استفاده از همان تكنولوژي كه قرار بود مانع آن‌ها بشود، به سيستم‌ها دستبرد مي‌زدند. مثلاً آژانس‌هاي فدرال اجراي قانون از Escrowed Encryption استفاده مي‌كنند تا از اطلاعات طبقه‌بندي شده محافظت كنند و از يك كليد خاص بهره مي‌گيرند تا سيستم ايمن باشد. هكرهاي با تجربه به راحتي مي‌توانند اين كليد را پيدا كنند تا رمز ورود را بدست آورند و به سيستم دسترسي كامل پيدا كنند.

سيستم‌هاي جديدتر و ايمن‌تر داراي رمز براي حفاظت از كارهاي دولت و امور بين‌المللي از كليد در آژانس‌هاي خاص دولتي استفاده مي‌كنند كه معمولاً در اختيار وزارت دارايي كشور آمريكاست. هكرها و آزادي‌خواهان اين راه‌حل امنيتي را قبول ندارند چرا كه مسير آزاد اطلاعات را متوقف مي‌كند و تمامي اطلاعات مهم و حساس را بدست مسوولان دولتي مي‌دهد. خيلي‌ها اين امر را براي آزادي افراد خطرناك مي‌دانند و آن را گامي مهم در مسير ايجاد يك ساختار براساس ”افراد آگاه“ و ”افراد ناآگاه“ مي‌دانند. همان‌طور كه اطلاعات بيشتري از دولت در كامپيوترها ذخيره مي‌شود، حمايت از آن هم حياتي‌تر شده و هم ‌سخت‌تر مي‌شود. وقيت كه زندگي يك فرد به اطلاعات كامپيوترهاي دولت بستگي دارد، تمايل در تنظيم آن سابقه براي افزايش منافع و كاهش هزينه‌ها بيشتر مي‌شود. خيلي‌ها سعي دارند كه اين تعديل را خودشان انجام دهند. بقيه مشتريان بازار سياه درحال جوانه زدن كه از آن كركرهاي حرفه‌ايست (cracker) خواهند بود.

براي آن‌هايي كه نياز كمي به منابع دولتي دارند ولي مي‌خواهند ماليات ندهند، يك روش كاملاً مخرب اين است كه در كامپيوترهاي دولت ويروس وارد كنند تا كلي از سوابق از بين برود. در اين روش به تك‌تك افراد هيچ ظني وجود نخواهد داشت.



هدف گرفتن تجارت
امروزه عمده‌ي بانكداري به وسيله‌ي جريانات الكترونيكي انجام مي‌شود. كه تاحد زيادي چك و پول نقد را پشت سر خود گذاشته است. در آينده‌اي نزديك تقريباً تمامي معاملات تجاري، الكترونيكي خواهد بود. بنابراين دسترسي به كامپيوترهاي تجاري برابر با دسترسي به پول خواهد بود.

اخيراَ John Lee كه يك هكر مي‌باشد و بنيانگذار گروه نه چندان معروف ”Master Of Deception“ مي‌باشد. 10 سال حرفه‌ي خود را مورد بحث قرار داد كه هنگاميكه 12 سالش بود آن را شروع كرد و در اواخر نوجواني يك سال هم به زندان رفت. Lee بدون هيچ اشتباهي مي‌گفت كه توانست با 5 كليد روي كيبرد كامپيوتر يك جرم را انجام دهد. او توانسته‌ بود:

1. سوابق اعتباري و ترازنامه‌هاي بانكي را تغيير دهد.

2. ليموزين، بليط هواپيما، اتاق، هتل و غذا به‌صورت رايگان به‌دست آورد بدون اينكه پولي پرداخت كند.

3. نرخ و كاربرد اجاره را تغيير دهد.

4. در اينترنت برنامه‌ هاي نرم‌افزاري را بين همه‌ي افراد به‌طور رايگان توزيع كند.

5. به‌راحتي اطلاعات تجاري را به‌دست آورد. اگرچه زندان خوب نبود اما Lee قبول دارد كه او ديگر اين كار را انجام نمي‌دهد.

در يك مطالعه مربوط به ”مروري بر جرايم“ كه در بهار 1994 چاپ شد، Gerome e.Jackson از دانشگاه ايالتي كاليفرنيا در Fresno نتايج يك مطالعه را در مورد گروه جديدي از مجرميني كه آن‌ها را ”اساتيد جعل“ مي‌نامد، نشان داد. اين دزدان حرفه‌اي از طريق جعل،‌كارت‌هاي اعتباري را به‌دست مي‌آوردند ـ يا به وسيله‌ي سرقت الكترونيكي ـ و آن را در سراسر دنيا به دوستان خود مي‌دادند. اين مردان و زنان جوان بعد از اينكه با فقر رشد مي‌كنند به دنبال زندگي خوب هستند. آن‌ها به‌خاطر مهارتشان در جعل احساس غرور مي‌كنند و مطمئن هستند كه هيچگاه دستگير نخواهند شد. در واقع هيچكدام از آن‌هايي كه در اين مطالعه‌ي 5 ساله حضور داشتند، دستگير نشدند.

همانطور كه در خسارات50 ميليوني در موضوع MCI ديديم؛ يك تهديد بزرگتر از هكرها براي تجارت؛ كارمندان خيانتكار و سودجو هستند. همانطور كه سرقت‌هاي داخلي از مغازه‌ها هميشه بيشتر از ميزان سارقان و غيره بوده است؛ دزدي بوسيله‌ي كارمندان مجهز به اطلاعات داخلي و كامپيوترها نيز زياد خواهد بود و همچنان مشكلي بزرگتر از هكر، كركر و تروريست خواهد بود. دراين دهه 80 درصد از آمريكايي‌ها اطلاعات را به‌‌عنوان بخش مهمي از شغلشان و طبق يك مطالعه‌ي واحد برنامه‌ريزي خواهند كرد.

به‌علاوه آينده از تجاوزات بهتري براي سودجويي به كامپيوترها خبر مي‌دهد. به گفته‌ي يكي از مسوولان وزارت دادگستري: اين تكنولوژي كه امروزه در دست كودكان است همان تكنولوژي‌اي است كه بزرگترها آن‌ها را نمي‌دانند“. نسل اول شهرونداني كه كامپيوتر بلد نبودند ظرف مدت كوتاهي بعد از اين قرن بالغ خواهند شد و قطعاً‌ يك عصر جديد براي جرم و مبارزه با جرم ايجاد مي‌كنند.


كمين پيشرفته
يكي از انواع ترسناك جرايم پيشرفته كه سريعاً در حال شايع شدن مي‌باشد؛ كمين‌كنندگان و شكارچيان پيشرفته هستند. شايد نگران‌كننده‌ترين اين مجرم‌ها دزدان بچه‌ها باشند كه براي جستجوي قربانيان خود صفحات اعلان‌هاي كامپيوتر را كه پر از دختران و پسران جوان است جستجو مي‌كنند. او يك رابطه‌ي خاص ايجاد مي‌كند و سپس اقدام مي‌كند تا به‌طور شخصي آن بچه را ملاقات كند تا به اهداف سوء خود برسد. اين مجرمين، پليس اينترنتي را يك مشكل جدي مي‌دانند و آن را در نظر مي‌گيرند. پليس اينترنتي يك افسر پليس است كه در اعلان‌هاي كامپيوتري به دنبال دزدها مي‌گردد. وقتي كه يك مظنون شناسايي مي‌شود، پليس اينترنتي نقش يك جوان را بازي مي‌كند و به ملاقات با اين مظنون مي‌رود تا شايد براي بازداشت وي مدركي پيدا كند.

همچنين در اينترنت فروشندگان تصاوير مستهجن رنگي و با كيفيت از دختران و پسران جوان در حالات مختلف و واقعي ارائه مي‌كنند تا بتوانند بچه دزدها را پيدا كنند. چنين حقه‌اي در سال 1994 اجرا شد و معلوم شد كه در كشورهاي مختلفي مشتري دارد در حالي كه خود اين عكس‌ها از دانمارك ارسال مي‌شدند. نوع ديگر اين كمين‌كنندگان كه در آينده بيشتر خواهند بود افراد تنها و از نظر احساسي بيمار، مي‌باشند كه به دنبال مصاحبت و دوستي و توجه مي‌باشند و غالباً با ديدن كلمه ”دوست“ آزرده مي‌شند. اگر اين فرد اطلاعات شخصي در مورد آشنائي با كسي به‌دست آورد؛ به‌دنبال يك رابطه‌ي نزديك و خاموش خواهد گشت. اگر خواسته وي رد شود؛ يك جنگ و درگيري به راه مي‌اندازد و اگر اطلاعاتش كافي باشد اين جنگ را به دنياي واقعي مي‌كشاند. انتقام و جنگ در اين فضاي مدرن، مي‌تواندبه اشكال مختلفي انجام شود؛ از باطل كردن سوابق اعتباري و ايجاد هزينه براي قرباني گرفته تا ايجاد سوابق جنائي و ارسال نامه به كارفرما و اطلاع دادن به وي در مورد گذشته مبهم قرباني.

در قرن بيست‌ويكم، با وجود دسترسي به مسيرهاي اطلاعاتي كه در دسترس همگان است و اطلاعاتي كه در شبكه فايل‌بندي مي‌شوند تا صرفاً استفاده رسمي و قانوني از آن‌ها بشود؛ (ولي به‌راحتي در دسترس هكرها و كركرها قرار مي گيرد)، كمين و سرقت نه‌تنها افزايش مي‌يابد بلكه با نسل جديدي از كامپيوترهاي قابل حمل راحت‌تر هم خواهد شد. كامپيوترهاي بسيار ريز ممكن است روزي در مغز انسان كار گذاشته شود و يك جرم جديد را به وجود آورد: خواندن ذهن ديگران، تجاوز و سوء استفاده مستقيماً به ذهن فرد قرباني خواهد رسيد ]يعني سريع نيت طرف مقابل را مي‌فهمد[ و باعث مي‌شود فرد نتواند به‌راحتي حمله كند و حتي به‌سختي بتواند فرار كند.


حملات تروريستي از راه دور
دو سال پيش در لندن، تروريست‌ها موشك‌هاي مرگباري را در عقب يك كاميون قرار دادند و از راه دور آن را به خانه نخست‌وزير انگلستان شليك كردند، اين موشك‌ها به قسمت چمن خانه برخورد كردند و نخست وزير و خانواده وي آسيبي نديدند، اما آن‌ها اين توانايي را دشتند كه وي را بكشند و يك بحران بين‌المللي به‌وجود آورند ـ كه قطعاً‌ هدف آن‌ها همين
بوده است.

امروزه تروريست‌ها اين توانايي را دارند كه مواد منفجره را در يك كشور ديگر به‌وسيله‌ي كامپيوتر و امواج راديويي ارسال شده به‌وسيله‌ي ماهواره‌ها فرود بياورند. از آنجائي كه مسيرهاي اطلاعاتي در حال ايجاد، بدون مرز هستند؛ ويروس‌هاي كامپيوتري و ديگر ابزار از بين برنده‌ي اطلاعات مي‌توانند به تجهيزات و مسوولان دولتي و تجاري از هر نقطه‌ي دنيا
حمله‌ور شوند.

در آينده، اطلاعات براي موفقيت در كار و زندگي شخصي بسيار ضروري خواهد بود و رها كردن آن مانند به گروگان گرفته شدن يا دزديده شدن مي‌باشد. تروريست‌هايي كه مي‌توانند ارتباط يك فرد، گروه، جامعه يا يك جامعه‌ي بزرگ را قطع كنند، قدرت و توانايي شايع كردن ترس و وحشت را خواهند داشت.

تروريست‌ها مثل افرادي كه كمين مي‌كنند، به هنگام قرار گرفتن كامپيوتر در ذهن انسان‌ها، فرصت‌هاي جديدي به‌دست خواهند آورد. تروريست‌ها با به‌كار گرفتن يكي از فنون روانشناسي ـ شرطي ساختن نيمه خودآگاهانه ـ مي‌توانند همدست‌هايي بدون ظن و شك براي خود پيدا كنند كه از طريق پيام‌هاي صوتي ـ تصويري است و مستقيماً‌ افراد داراي تراشه‌هاي كامپيوتري در مغزشان را هدف مي‌گيرد. اين كامپيوترهاي قرار داده شده كه هيچ ظني ايجاد نمي‌كنند؛ ممكن است به‌طور ناآگاهانه رفتارشان را در مسيري كه مدنظر تروريست‌هاست، تغيير دهند و يا بدتر اينكه ممكن است به فعاليت‌هاي اين تروريست‌ها ملحق شوند. تروريست‌هاي سياسي كه غالباً‌ هدفشان اين است كه دنيا را به نفع خودشان تغيير دهند، بيش از هر كس ديگري احتمال دارد كه اين روش جديد و ديگر تكنولوژي‌هاي در حال پيدايش را به‌كار بگيرند تا به ذهن مردم دستيابي مستقيم داشته باشند.


جرايم مجازي
جعل سهام و ضمانت‌نامه‌ها در اين فضاي مدرن ديده مي‌شود ـ سهام و ضمانت‌نامه‌هايي كه وارد بازار مي‌شوند براي مدت كوتاهي به‌طور فعال و كاملاً جديد مبادله مي‌شوند و سپس ناپديد مي‌گردند. هيچ سهام و ضمانت‌نامه‌اي در كار نيست؛ صرفاً‌ به صورت الكترونيكي هستند.

در يكي از موارد اخير، يكي از تاجران بابت 100 ميليون فروش اعتبارات، 9 ميليون دلار كميسيون دريافت كرده بود. اما محققان اكنون بر اين باورند كه اين اعتبارات ممكن است اصلاً مبادله نشده باشند مگر در كامپيوتر. در آينده يك متخصص واقعي ـ مجازي؛ مي‌تواند يك سند دست‌نويس در غالب يك دلال بورس يا دلال املاك ايجاد كند و سپس به مشتريان توصيه كند كه سهام، ضمانت‌نامه يا املاك خاصي را خريداري كنند. قربانيان كه ظنين نمي‌شوند و براساس اين توصيه عمل مي‌كنند در آينده خواهند فهميد كه جيب اين متخصص را پر كرده‌اند در حالي كه سرشان كلاه رفته و هيچ چيز خريداري نكرده‌اند.

در آنچه كه ممكن است عنوان جرم مجازي به خود بگيرد ـ جرايمي كه مبتني بر يك واقعيت هستند كه صرفاً در كامپيوتر و الكترونيك موجود است ـ اين فقط بخشي از ماجرا خواهد بود. همانطور كه واقعيات مجازي مدام پيچيده‌تر مي‌شوند؛ اين افراد جوان دهه‌ي اول قرن بيست‌ويك هستند ـ كه با واقعيات مجازي رشد كرده‌اند ـ كه نرم‌افزار لازم را توليد مي‌كنند و كاربردهاي قانوني و جنائي اين تكنولوژي را تعيين خواهند داد. وقتي كه واقعيات مجازي به‌طور بالقوه به ذهن مخاطبين از طريق همان كامپيوترهاي كار گذاشته شده مي‌رسند؛ توانايي تفكيك واقعيات فضاي مدرن كامپيوتر از واقعيات بيرون آن به يكي از بزرگترين نزاع‌ها در قرن بيست‌ويك تبديل خواهد شد.



انتظارات قرن بيست‌ويكم
چشم‌انداز و دورنماي كاهش جرايم كامپيوتري به وسيله‌ي تكنولوژي و يا روش‌هاي مرسوم اجراي قانون، بسيار سست و ضعيف است. اكثر سازمان‌ها، نيروهاي انساني يا مهارت لازم براي رسيدگي به چنين جرايمي را ندارند و نمي‌توانند تمام روش‌هاي پيشرفته‌اي را كه قبلاً‌ به دست هكرها يا كوكرها افتاده است زنده كنند.

وقتي كه افراد با كامپيوترها مي‌توانند ظرف چند سال آينده يكديگر را ببينند يا صحبت كنند و وقتي كه تكنولوژي كاملاً‌ پيشرفته باعث قابل حمل شدن كامپيوترها مي‌شود؛ آنگاه اين تكنولوژي جديد از اطلاعات حمايت خواهد كرد. اما ساده كردن سيستم‌ها براي اينكه بيشتر جهاني شده و در دسترس قرار بگيرند، باعث مي‌شود كه براي متجاوزان، آسيب‌پذيرتر گردند.

كنترل دسترسي بوسيله‌ي چشم‌هاي الكترونيكي، شناسايي DNA، صداسنج‌ها، رمزگشايي‌ها و روش‌هاي ديگر ممكن است تاحدودي جلوي هكرها را بگيرد ولي هيچ كدام اين روش‌ها ايمني كافي در برابر مجرمين رايانه‌اي امروزي نخوهد بود. مشكل اين است كه در آينده كاربران بيشتري مهارت‌هايي فراتر از كركرهاي امروزي خواهند داشت ـ فرايندي كه يكي از متخصصين آن را ”آزاد كردن جرايم رايانه‌اي“ ناميده است.

هنوز راه زيادي از طريق دسترسي به مسيرهاي اطلاعاتي، براي به‌دست آوردن باقي مانده است. ”دستورات مجرم رايانه‌اي“ كه يك كد است، براي هكرهاي زيادي تهيه شده و عبارتند از:

1. اطلاعات بايد آزاد باشند تا توانمندترين افراد بيشترين سود را از آن ببرند.

2. اگر پيشگامان بتوانند هر اطلاعات لازمي را براي تهيه خدمات و محصولات لازم و دلخواه فراهم كنند، آنگاه دنيا بهتر مي‌شود.

3. تجزيه و تفكيك شدن اطلاعات همه ما را در برابر Big Brother محافظت خواهد كرد.

شايد جرايم رايانه‌اي را نتوان با روش‌هاي معمولي مهار كرد. تكنولوژي از آن مجرم كامپيوتري است و انگيزه وي نيز زياد است ـ براي او جالب، مهيج و سودمند خواهد بود. تنها كمك واقعي اين است كه هشياري و ارزش‌هاي فردي و زندگي بهتر، كه سرقت و جعل و تجاوز را غيرقابل قبول مي‌دانند؛ ترويج شوند.

روانشناسان اين بحث را دارند كه تمامي ارزش‌ها بوسيله سيستمي از قدرداني آموخته مي‌شود ـ ‌و تاحدود كمتري بوسيله تنبيه. بنابراين اگر اين ارزش‌ها براي ادامه‌ي حيات ضروري هستند؛ بچه‌ها بايد ياد بگيرند كه با آن‌ها زندگي كنند. اگر تمام افراد ـ تمام كاربران كامپيوتر ـ اين ارزش‌ها را آموخته‌ بودند و به دنبال اين بودند كه با آن‌ها زندگي كنند، آنگاه دنياي كامپيوتر جالب‌ترين و دوستانه‌ترين فضا براي افراد بود.

بايد گفت؛ هم‌پيماناني كه مي‌توان در جستجوي ارزش‌ها در كامپيوتر پيدا كرد، هكرهاي دهه‌ي 1980 هستند كه عمده‌ي آن‌ها برنامه‌نويسان نرم‌افزاري دهه‌ي 1990 هستند. يك هكر به نام كابوس در كتاب خود ”رازهاي يك هكر فوق‌العاده“ مي‌گويد:

هكرهاي واقعي دوست دارند كه وارد سيستم‌ها بشوند و از مهارت‌هاي خود سندي به‌جا بگذارند، ولي از طريق سرقت پول يا كالاهاي لمس شدني يا خراب كردن سيستم‌ها يا پرونده‌ها به افراد آسيبي نمي‌رسانند.

به گفته ”كابوس“ اخلاق يك هكر عبارت است از: آگاهي دادن به مديران كامپيوترها در مورد مشكلات ايمني‌شان و پيشنهاد به فراگيري علوم كامپيوتر به‌هنگام نياز.

دولت ها و مديران كامپيوترها بيشتر و بيشتر دچار ترديد مي‌شوند. در حال حاضر 500 شركت و سازمان دولتي در آمريكا از هكرها استفاده مي‌كنند تا سيستم‌هايشان را تست كنند و حتا پروتكل‌هاي امنيتي جديد برايشان طراحي كنند.

بنابراين، هكرها كمك مي‌كنند مسيرهاي اطلاعاتي از دست كركرها و تروريست‌ها در امان باشند. به گفته يكي از هكرها: هكرها كامپيوتر را دوست دارند و مي‌خواهند شبكه ايمن باشد.

نوشته شده در شنبه هفدهم شهریور 1386ساعت 10:56

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع: ict


بنیاد آینده‌نگری ایران



دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳ -  ۲ دسامبر ۲۰۲۴

از سایت‌های دیگر

+ جامعه‌شناسی آسیب‌های اجتماعی در ایران سالار کاشانی

+ از نظام اجتماعی تا سبک زندگی گفت‌وگو با مهندس سید جعفرمرعشی*

+ روی خط آموزش تحول آموزش و پرورش در قرن بیست و یکم با تأکید بر یادگیری الکت  یدالله فضلی

+ ویژگی‌های معلم در قرن 21  

+ تحول آموزش و پرورش در قرن 21 با تأكيد بر يادگيري الكترونيكي  

+ ترس از مدرسه و برقراری ارتباط با دانش آموز  

+ ارتباط معلم و دانش آموز  

+ آموزش و پرورش قرن ۲۱  کریم رنجه بازو

+ چه باید کرد؟ ( کانون نهال آینده اندیشی ) حمید رضا احمدیان

+ بهار و نوزایی فکری علاقمندان دانش و فناوری سید علیرضا حجازی

+ انسان مجازي طراحي مي‌شود سيد عليرضا حجازي

+ تخيل: هنر آفرينش آينده سيد عليرضا حجازي

+ نخبگان چگونه مي انديشند؟ ict

+ روش ماتريس تاثير متقاطع در پيش‏بيني سيد عليرضا حجازي

+ آينده نگاري جرايم ديجيتال ict

+ انسانواره‎ها: ماشين‌هايي كه مي‌توانند مانند انسان فكر كنند  فاوا

+ نسل سوم آينده‌نگاري فناوري و پيشران‌هاي فناورانه ICT

+ روند تكامل و توسعه‌ي آينده‎نگاري فناوري ICT

+ با سفر در زمان مي‎توان آينده را ديد! نوشته شده در دوشنبه بیست و دوم مرداد 1386ساعت 7:37

+ درون يك ماشين مجازي  ترجمه: آرش مدني علمداري

+ توجه به هويت فردي: مركز ثقل محيط آموزش مجازي دکتر حسن ايرواني

+ نگاهي به نظريه هاي مختلف درباره منشاء حيات رابرت شاپيرو

+ فناوري‏هاي نرم پيشران دنياي فردا دكتر سعيد خزائي

+ كانون تفكر چيست؟ سيد عليرضا حجازي

+ پیش بینی های آلفا و بتا وحید وحیدی مطلق

+ آينده در دستان كيست؟ دكتر سعيد خزائي

+ پرسش هاي 17 گانه در ارزيابي يك كتاب سيد عليرضا حجازي

+ آينده  سيد عليرضا حجازي

+ سناریوها: بهترین ابزار رویارویی با آینده عزیز علیزاده

+ آينده پژوهي به كجا خواهد رفت؟ سيد عليرضا حجازي

+ جهان آينده چگونه خواهد بود؟ Alireza Hejazi

+ ديوار هنرمند آينده، امروز، و گذشته وحيد وحيدي مطلق

+ كوشش براي ساختن جهاني باهوش‏تر جيمز جي. هيوز

+ رادارهاي آينده ياب سید علیرضا حجازی

+ مدیریت پيش‌نگر در هزاره سوم دكتر سعيد خزائي

+ پويايي ديجيتالي ام. ركس ميلر

+ استفاده مغز از گذشته، براي رسيدن به آينده ئي.جي.ماندل

+ جابجايي از مسافت دور، اما به شيوه‏اي نوين ضياء مرالي

+ کنکاشي در شعر امروز:پرياي نازنين؛ اثر جاودانه الف-بامداد فرنود حسني

+ آينده‎پذيري: چالش اساسي آينده‎پژوهي در جهان در حال توسعه سید علیرضا حجازی

+ ناپیوستگی ها، شگفتی سازها، و علائم ضعیف آینده وحید وحیدی مطلق



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995