Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


حضور احزاب در فضای مجازی

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[06 Jun 2016]   [ ]

در دورة معاصر، ما با شيوه‌هاي جديدي از «حكومت گرداني» (governing) روبرو هستيم. اگر تا پيش از اين، حضور فيزيكي و «عيني» در عرصه‌هاي مختلف، بخش تمهيدي و اولية هر فعاليت جدي سياسي به حساب مي‌آمد، اكنون حضور مجازي (virtual) در عرصه‌هاي مختلف همين نقش را ايفا مي‌كند.

آنچه اين وضعيت را ايجاد كرده است، مزيت‌هاي افزودة حضور مجازي در عرصه‌هاي مختلف است.
در اين راستا، احزاب جديد نيز، به عنوان دولت‌هاي در سايه، مايل‌اند تا حضور مجازي خود را در عرصه‌هاي مختلف مجازي تقويت كنند. شكل‌گيري اصطلاح حزب مجازي (virtual party) حاصل چنين انديشه‌اي است.

حزب مجازي به گروهي حرفه‌اي با هدفي سياسي اطلاق مي‌شود كه نه تنها شيوه‌هاي اجرايي (نظير انتخابات دروني و يارگيري حزبي و...) و مديريتي (نظير اعمال خط مشي‌هاي حزبي و...) را بر اساس ارتباطات شبكه‌اي انجام مي‌دهد بلكه حضور سياسي (political presence) خود را عمدتاً بر پاية حضور در عرصه‌هاي شبكه‌اي تعريف مي‌كند.

اين حضور در وضعيت آرماني، به دستيابي به قدرت توسط آن حزب ختم خواهد شد.
اكنون بسياري از احزاب مهم جهان به سمت چنين رويكردي تغيير جهت داده‌اند. به عنوان نمونه مي‌توان به احزاب موفق و مهم كشورهاي پرجمعيتي نظير هند اشاره كرد كه در اوضاع فعلي، بخش مهمي از فعاليت سياسي خود را به صورت شبكه‌اي و بر اساس استراتژي بالاترين ميزان بهره‌گيري از اينترنت انجام مي‌دهند.

در ادامه، برخي از مزيت‌هاي احزاب مجازي را در مقاله با احزاب كلاسيك بيان مي‌كنيم:
- حضور در احزاب مجازي فارغ از محدوديت‌هاي فيزيكي نظير زمان و مكان است.
- در احزاب مجازي كميت به نفع كيفيت عمل مي‌كند و نه در مقابل آن. در دنياي فيزيكي ما با «تراكم» (density) مواجه هستيم، در حالي‌كه در دنياي مجازي، از «شبكه» (network) سخن به ميان مي‌آيد.

تفاوت اين دو در تبديل «كميات به كيفيات» توضيح‌پذير است. شبكه به دليل هوشمند بودن، آخرين مزيت‌هاي مندرج در هر كميت را به كيفيت تبديل مي‌كند.

در حالي‌كه در عرصه‌هاي فيزيكي، معمولاً با گسترش تعداد، زمينه‌هاي مديريت نيز تضعيف مي‌شود و عملاً، هزينة گردش كار نه تنها بخش مهمي از مزيت‌هاي مورد انتظار از هر فعاليت را از ميان مي‌برد، در بسياري از مواقع، خود به مانعي در برابر بهره‌وري سيستم بدل مي‌شود.

- حزب مجازي چالاك و «به روز» است. چنين حزبي مي‌تواند به صورتي جدي، «بازي هاي سياسي» (political games) را در ميان اعضاي خود گسترش دهد.

- حزب مجازي قادر است كه به راحتي، از علايق اعضاي خود در ابعادي ملي، اطلاع حاصل كند و آنها را به كار بندد. چنين حزبي همچنين مي‌تواند به رويكردهاي انتخابي در همة تصميم‌گيري ‌هاي خود روي آورد.
با توجه به مزيت‌هايي از اين دست، به نظر مي‌رسد كه حركت به سمت حزب مجازي بايد از جمله اولويت‌هاي هر تشكل سياسي در كشور باشد.

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع: 84


بنیاد آینده‌نگری ایران



پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴ نوامبر ۲۰۲۴

احزاب مدرن

+ حضور احزاب در فضای مجازی 

+ کارکردهای هویتی احزاب سیاسی علی اشرف نظری

+ احزاب سیاسی، هویت و همبستگی ملی در ایران علی اشرف نظری

+ اینترنت، کنش آنلاین و احزاب مجازی علی اشرف نظری



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995