سومين نشست کميته تدارک اجلاس جهاني جامعه اطلاعاتي آغاز به کار کرد
اگر عضو یکی از شبکههای زیر هستید میتوانید این مطلب را به شبکهی خود ارسال کنید:
[01 Oct 2003]
[ گزارش.....................]
شنبه ۲۹ شهريور ۱۳۸۲
سومين نشست کميته تدارک اجلاس جهاني جامعه اطلاعاتي(۲۴ شهريور تا اول مهر ۱۳۸۲) آغاز به کار کرد. در نخستين روز اين نشست بيش از ۴۰ تن از رهبران جهان اعلام کردند که در نخستين مرحله اجلاس جهاني جامعه اطلاعاتي که قرار است از ۱۹ تا ۲۱ آذرماه سوئيس برگزار شود، شرکت خواهند کرد. آقاي «يوشيو اوتسومي»، دبيرکل اتحاديه بينالمللي ارتباطات دور ITU گفت: «علاقهاي که از سوي رهبران کشورهاي توسعهيافته و در حال توسعه ابراز شده، شاهدي است بر اين که فناوريهاي اطلاعاتي و ارتباطاتي تا چه اندازه در حال تحول اقتصاد و جامعه جهاني است». وي همچنين يادآور شد: «بسياري از رهبران جهان اذعان دارند که براي پرداختن به شکاف ديجيتالي و مشکلات آن بر سر تحولات گسترده اجتماعي و اقتصادي، مستلزم اقدام جمعي است».
سومين نشست کميته تدارک اجلاس جهاني جامعه اطلاعاتي که از ۲۴ شهريور تا اول مهرماه ادامه خواهد داشت، به کار بر روي پيشنويس «بيانيه اصول» و «طرح عملي» براي به خدمت گرفتن فناوريهايهاي اطلاعاتي به عنوان ابزاري براي توسعه و همچنين ايجاد يک جامعه اطلاعاتي که به نفع مردم همه مناطق جهان باشد، ادامه خواهد داد.
موضوعهاي جامعه اطلاعاتي که در جريان نشست کميته تدارک مورد بحث قرار خواهند گرفت عبارتند از: امنيت، حريمخصوصي، دسترسي جهاني و در استطاعت همگان به فناوريهاي اطلاعاتي و ارتباطاتي، نرمافزارهاي بدون محدوديت در اصل برنامهريزي، و همچنين بکارگيري فناوري اطلاعات و ارتباطات در بهداشت، آموزش، تجارت، اشتغال، محيطزيست، و دولت. موضوعهاي نظير لزوم تضمين تنوع زباني و فرهنگي در محيط سايبر و همچنين آزادي بيان در جامعه اطلاعاتي نيز از جمله مباحث نشست خواهد بود.
اهداف جهاني که در سومين نشست کميته تدارک براي گنجاندن در «طرح عملي» مدنظر قرار خواهد گرفت عبارتند از:
تمام روستاهاي دنيا تا سال 2010 از اتصال برخوردار شوند و تا سال 2015 هر جامعهاي داراي نقطه دسترسي باشد.
تمام دانشگاههاي دنيا تا سال 2005، تمام دبيرستانها تا سال 2010 و تمام دبستانها تا سال 2015 از اتصال برخوردار شوند،
تمام بيمارستانها تا سال 2005 و تمام مراکز بهداشتي و درماني تا سال 2010 از اتصال برخودار شوند.
تمام جمعيت جهان تا سال 2010 به خدمات راديويي محلي و تا سال 2015 به خدمات تلويزيوني دسترسي يابند.
شرايط فني لازم براي آن که همه زبانهاي جهان بتوانند در اينترنت حضور داشته باشند و مورد استفاده قرار گيرند بايد تا سال 2010 فراهم شده باشد.
آقاي اوتسومي، از رهبران جهان خواست که به انتظارات عظيمي که با ظهور فناوريهاي اطلاعاتي و ارتباطاتي به عنوان اجزاي اساسي توسعه اجتماعي و اقتصادي به وجود آمده است پاسخ بگويند. وي گفت: «به اقدامات بيباکانهاي نياز است تا جامعهاي اطلاعاتي بهوجود آيد که به نفع همگان باشد». وي همچنين افزود: «فضاي همکاري و سودمند موجود در فرايند تدارک اجلاس جهاني به من اين خوشبيني را ميدهد که همه طرفهاي ذينفع بر سر يک طرح عملي مشخص براي برخورد با مبرمترين مسائلي که پيشروي ماست به توافق خواهند رسيد».
آقاي «مارک فورر»، رئيس هيئت سوئيسي شرکت کننده در نشست تدارکاتي نيز گفت که وي از پاسخهايي که رهبران جهان تا به امروز به دعوت شرکت در اجلاس جهاني دادهاند خشنود است، اما از رهبران کشورهاي توسعهيافته خواست تا به اندازه رهبران کشورهاي در حال توسعه، در اين زمينه پايبندي نشان دهند. «اجلاس جهاني فرصتي است براي ايجاد همکاري و مشارکت خلاق ميان کشورهاي توسعهيافته و درحال توسعه و همچنين همکاري آنان با بخش خصوصي، جامعه مدني و رسانهها».
آقاي «آدام ساماسکو» رئيس کميته تدارک اجلاس جهاني، خاطرنشان کرد که «سومين نشست ما براي موفقيت اجلاس بسيار حياتي است زيرا ما بايد در اين نشست کار بر روي بيانيه اصول و طرح عملي را نهايي کنيم. اين امر تنها در صورتي ممکن است که ما «روح نشست پاريس» را دريابيم، که ويژگي آن گوشسپردن دقيق به يکديگر و تعامل و همکاري بيشتر ميان انواع طرفهاي ذينفع بود و همچنين پايبندي به وفاقي قويتر و بهوجود آوردن يک همبستگي بينالمللي جديد بدون احتراز از پرداختن به پربحثوجدلترين موضوعها ».
مطلبهای دیگر از همین نویسنده در سایت آیندهنگری: