Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


قدرت نمائی داخلی

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[10 Apr 2018]   [ فرهادی یزدی]

- نهم آوریل 2018

پس از خروج انگلستان از خلیج فارس در سال 1971، ایران توانست خود را به عنوان تضمین کننده آزادی کشتیرانی و امنیت این شاهراه دریائی، تثبیت کند. پس از سال های دراز قدرت نمائی استعمار گران، این تحول دست آورد بزرگی برای استقلال کشور بایستی بحساب می آمد. شوربختانه با تحقیر این دست آورد بعنوان ژاندرم خلیج فارس، ارزش این پیروزی درک نگردید. امروز بسیاری از قدرت های بزرگ و حتا میانه، تلاش می کنند که در رقابت با رقبا و گه گاه در همکاری گزینشی با برخی از رقبا، خود را به تنها ژاندارم خلیج فارس (و هرکجای دیگر که بتوانند) بدل کنند. انقلاب اسلامی از روز نخست، شرایط مورد نیاز را هم در عمل و هم در سخن برای قدرت های خارجی برای دردست گرفتن فوری چنین نقشی را فراهم آورد. آمریکا اکنون چند پایگاه در خلیج فارس از جمله کویت، قطر، بحرین و عربستان دارد. اعلان گردید که پایگاه دریائی دایمی انگلستان در بحرین، پس از گذشت بیش از نیم سده، دوباره افتتاح گردید. فرانسه در امارات پایگاه دارد. ترکیه همراه با آمریکا در قطر و حتا پاکستان در عربستان سعودی پایگاه نظامی دارند. افزون برهمه، اسرائیل با نفوذ و روابط نزدیکی که با آمریکا و اعراب خلیج فارس دارد، بدون نیاز به حضور فیزیکی دایم، همیشه به اطلاعات نظامی، کنترل رفت و آمد در آب های منطقه و حتا استفاده فیزیکی از این پایگاه ها مطمئن می باشد. هواپیماهای اسرائیل با استفاده از پایگاه های منطقه به سادگی بیش تر قادر خواهند بود که با ورود به فضای ایران، پدافند هوائی کشور را ارزیابی و در هنگام نیاز از میان بردارند.
عربستان پس از سال ها مماشات با نظام اسلامی، وسیله ی فرد قدرتمند خود اجرای سیاست تهاجمی برعلیه نظام و ایران را چندیست که بر عهده گرفته، با مسافرت به آمریکا و ملاقات با صاحبان نفوذ در آن کشور، حق اسرائیل برای داشتن سرزمین را تائید کرد. به احتمال زیاد این جبهه گیری که با اطلاع قبلی اسرائیل انجام شده بود، اتحاد این دو واحد سیاسی را قوام بیش تر بخشید. فرآیند صلح فلسطینان با اسرائیل، با ورود بازیگری ثروتمند از قلب دنیای عرب، با وجود ریسک بالای فردی که همراه می آورد، امکان موفقیت را افزایش می دهد. بازدید از شرکت های بزرگ تکنولوژی آمریکا و تلاش در راه جذب آنان برای فعالیت های علمی و تکنیکی، بدون نیاز مالی برای سرمایه گذاری آنان و اعلان تاسیس شهرک ویژه ای برای این امر و سپس برنامه سفر به فرانسه با الگوئی مشابه سفر آمریکا، می تواند هم بر نفوذ شخصی و هم عربستان افزاید. بدون تردید این دست آوردها، بر امنیت ملی عربستان که در تهدید دایم طبیعی تجزیه بسر می برد و جبهه ی ضد ایرانی او، اثر مثبت خواهد داشت. مقاومت اروپا در برابر سیاست های ترامپ در مورد ایران، با وعده های سرمایه گذاری عربستان + متحدین در اروپا می تواند تا اندازه ای تحت تاثیر قرار گیرد.
در این گیرودار، اتهام استفاده اسد از گاز سمی بر علیه مخالفان خود که برای نخستین بار نیست و حمله موشکی اسرائیل به پایگاه هوائی و کشته شدن چند ایرانی و آنهم درست همزمان با جابجائی در تیم امنیت ملی آمریکا و تهدید آن کشور به تنبیه سوریه، اوضاع را بشدت تنش آلود کرده است. ایران به عنوان نخستین قربانی گاز در پس از جنگ جهانی دوم، بایستی بشدت در این مورد جبهه گیری کرده باشد. اما حمایت بی چون و چرا از حکومت اسد، ایران به یکی از متهمین و یا دستکم هوادار استفاده اسد از گاز شناخته شده است. این احتمال هر روزه قوی تر می گردد که با تائید قاطع افکار عمومی جهان در واکنش به چنین عمل ددمنشانه، تنبیه اسد به هواداران او نیز گسترش یابد و آنهم در آینده نزدیک. در این میان، ایران و حزب الله ساده تر گنجانده می شوند. فرصت طلائی که بولتن، دشمن قدیمی ایران در انتظار آن بود، به احتمال برای وی بدست آمده است. حمله موشکی اسرائیل به پایگاه سوریه که حضور ایرانی ها دانسته بود، می تواند پیش درآمد حملات سنگین تر در آینده نزدیک با همکاری مستقیم آمریکا باشد.
پس از تعطیلات بیست روزه، که حلقه محاصره ایران هرروز تنگ تر می شد، کم کم کشور در حال بیدار شدن از خواب است. اما پرسش در این است که به چه می توان امیدوار شد؟ شیرازه کشور چنان از هم گسیخته که گذیدارهای پیش رو، امید زیادی بجای نمی گذارد. خلاء قدرت در ایران خود را به نمایش گذارده است. هرکس و هرگروهی هرچه بخواهد انجام می دهد حتا اگر در تضاد با حرکت و منافع دیگری باشد. هرگروه و فردی چون زمان را تنگ می بینند، زحمت هماهنگ کردن با دیگر صاحبان قدرت را بخود نمی دهند. سقوط ناگهانی پول ملی، گرچه از مدت ها پیش قابل انتظار بود، چنان سریع انجام گرفت که نمی توان سنگینی آن را به طور کامل بر دوش بازار گذارد(کاسته شدن هزارتومان از ارزش پول ملی در چهار روز). سقوط پول ملی، بهمراه خود انتظارات تورمی در جامعه را بدون اتلاف وقت بالا می برد. حتا اگر قیمت ارزهای خارجی نیز کمی فروکش کند، بر شتاب تورم دوباره شدت گرفته، بی اثر خواهد بود. احتمال دست کاری در قیمت ارز، برای ساقط کردن رئیس جمهور از قدرت، هر روز به واقعیت نزدیک می گردد. دو سخن رانی بی محتوای رهبر نظام، بدون کوچک ترین راهبرد ی برای خروج از تنگنا، برای فرماندهان نظامی و سردمداران سیاسی، را می توان نمایشی از بیعت گرفتن و قدرت نمائی او در برابر رقبا وبه ویژه رئیس جمهور دانست. غیبت رئیس جمهور در گردهمائی سیاستمداران رژیم این گمانه را شدیدتر می کند. همه ی بالاترین مقام اجرائی کشور یعنی روسای جمهور نظام که در مرحله ی انتخابات اولویت نخست ممکن در آن زمان را برای رهبر داشتند، در دوران حکومت چاره ای بجز در افتادن با وی را پیدا نکردند. چنین بنظر می رسد که دوران رویاروئی پنهانی روحانی با رهبر نظام بسر رسیده باشد. سروصدای بلند شده در مورد حکومت نظامیان، را می توان تائید دیگری بر خلاء قدرت و اقرار بر شکست حکومت آخوندها دانست.
خلاء قدرت را باید در بالاترین کانون قدرت در ساختار نظام اسلامی یعنی "رهبری" جستجو کرد. با تمام سخنانی که در باره حکومت و شخص رئیس جمهور گفته می شود او (و تمامی ملت) از نظر قانونی در برابر رهبر، روبهی بی دست و پای هستند. اما در سرزمینی که قانون ارجی ندارد، تمامی قدرت قانونی رهبر بدون حمایت نیروهای نظامی و امنیتی، ارزش عملی چندانی ندارد. همزمان آشفتگی کشور، بربی قدرتی رهبر، رئیس جمهور، مجلس و دیگر مراکز اثر گذارده که بنوبه خود خلاء قدرت و آشفتگی گسترده تر در تمامی ارگان ها تولید می کند. خلاء قدرت انگیزه و شرایط مورد نیاز رستاخیز ملی را فراهم می آورد، حتا اگر استراتژی و تکتیک ها (بخاطر نبود آزادی و امکانات) هنوز مورد بحث نیز قرار نگرفته است. چنان شوربختی بر ایران رو نموده که احمدی نژاد، فردی که آسیب های بسیار بر پیکر ایران وارد آورد، امروز در سایه جاه طلبی و گستاخی، از نظر عملی به تنها اپوزیسیون موثر حاظر در صحنه، ایران بدل شده است. در رستاخیز ملی پیش رو و در نبود رهبری تثبیت شده، به احتمال بسیار، دستکم در روزهای نخست هم که شده گروه، وابسته به او که سال ها امتحان بی منطقی (اگر نگوئیم خیانت) خود را داده اند، عامل مهم تاثیر گذاری بر روند تحولات خواهند بود. این واقعیت که او از نظر ملت مردود است، در مرحله ای که خلاء قدرت حکمفرماست، چندان مورد توجه قرار نمی گیرد. جمعیت کوچک دور او در سایه رهبری مصممی که تاکنون نشان داده، این امکان را می دهد که بسیار بزرگ تر از تعداد و توان واقعی خود، قدرت نمائی و اثر گذاری کنند. این امر می تواند برای ایران بسیار مساله آفرین باشد. یک حرکت و یا شعار غیر منطقی، شرایط و امکان رشد فعالیت های قدرت های خارجی و تجزیه طلبان داخلی را، تا اندازه تعیین کننده می تواند بالا برد. در داخل ایران و در حال حاظر، رهبر سیاسی که بتواند با او رقابت نماید منحصر به رئیس جمهور ترسیده و ساکت شده، می باشد. بهرحال رئیس جمهور آخرین نماینده "انتخابی" ملت است که در صحنه حضور دارد. در مقایسه با باقی مانده سرآمدان نظام که همه بار بیش تر "انتصابی" بودن را بر دوش می کشند، در نظر ملت او موجه تر می باشد. او یاباید به طور آشکار خود را در برابر رهبر نظام قرار داده و به ملت پناه برد، یا در برابر قدرت نمائی رهبر، تسلیم شود و در جرگه تصفیه شدگان دوره او بحساب آید و در بهترین حالت سرنوشتی مشابه رفسنجانی پیدا کند.
شواهد چنین نشان می دهد که نظامیان توانسته اند قدرت خود را در نظام به اندازه ای بالا برند که به عنوان تنها راه نجات باقی مانده در پهنه ی سیاسی ایران، دستکم در کوتاه مدت، در نظر گرفته شوند. اگر مقصود و هدف نهائی نجات ایران است، از هرحکومتی که بند ناف آن هنوز به رژیم اسلامی متصل است، امیدی نمی توان داشت. تنها دولت نظامی که می تواند کورسوئی از امید را همراه آورد، پیوستن نیروهای نظامی به ملت ایران و گسست تمام و کمال آشکار از نظام اسلامی ست. حکومت نظامیانی که بنظر می آید در حال مطرح شد است، حکومتی است هنوز به رهبری "ولی فقیه" و متشکل از دزدان و خائنان شناخته شده و تندروی نظام، با هدف رها شدن کامل از دست دیگر رقبا. چنین ملغمه ای نه از نظر ملت و نه از نظر دولت های خارجی برای حل مسائل ایران و کاستن از تهدید خارجی، کارآئی نخواهد داشت. بلکه برعکس برای همه و از میان ملت و قدرت های خارجی، راهی بجز خشونت در برابر آن باقی نمی گذارد. حکومت نظامی که به منظور حفظ نظام اسلامی بنا شده باشد، شتاب ایران به سوی جنگ داخلی و همزمان دست اندازی مستقیم خارجی را افزایش می دهد و از روز نخست محکوم به شکست است. راه حل ایران، تنها برقراری اراده ملی به عنوان یگانه منبع مشروعیت و اداره کشور می باشد. نیروهای مسلح و به ویژه ارتش ایران از آخرین توطئه های خانمان برانداز باید خود را دور نگاه داشته و تنها در راه ملت گام بردارند.
-----------------------------------
۱ - به احتمال شایعه ورود هواپیماهای اسرائیل به جنوب ایران، بدون نیاز به عبور از آسمان سوریه و عراق، می توانست از این طریق انجام گرفته شده باشد.
۲ - باوجود پیروزی های سریع ولیعهد عربستان، با در نظر گرفتن جامعه به شدت قبیله ای، متعصب و بسته عربستان، امکان واکنش قاطع از سوی مخالفان شخصی و عقیدتی در برابر تحولات بسیار سریع (آخرین آن باز شدن سینما در ریاض) را نباید از دظر دور کرد. از این رو به احتمال زیاد پایگاه پاکستان برای پیش گیری از کودتا و محافظت شخصی انجام گرفته.
۳ - نشستن حاظران برای روی زمین در تمامی ملاقات های داخلی وی، نمایش اسلامی برتخت جلوس کردن پادشاه است. او می خواهد به ملت و کشورهای خارج چنین الغا کند که تمامی قدرت را در دست دارد. نمایشی از انسان های عاجز که در خطیرترین برهه کشور، قدرت را در دست دارند.
۴ - سپاه پاسداران با وجود تمامی اخطارهای داده شده، بنظر می رسد که نتوانسته خود را از چنبره ولی فقیه که بالاترین آسیب ها را به کشور و آن نهاد وارد کرده، تا این لحظه رها کند. این وابستگی نفرت عمومی را برای سپاه خریده است.

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳ -  ۲ دسامبر ۲۰۲۴

ستون آزاد

+ زنان حزب دموکرات آمریکا اسب های خود را زین کرده اند  رضا علوی

+ تعویض در دقیقه نود  رضا علوی

+ جمهوری اسلامی و شالوده شکنی های مدرنیته  کیومرث صابغی

+ "زدن سر هشت پا" و حکایت "ببر کاغذی" رضا علوی

+ جهانِ پس از جنگ غزه  رضا علوی

+ آیا اسراییل بر نفت و گازغزه چیره خواهد شد ؟ رضا علوی

+ توتالیتریسم چیست؟ حسین مولا

+ گفتگو بارد هوش مصنوعی با حسین مولا حسین مولا

+ تفاوت مبارزه جوانان در زمان حکومت شاه ایران برای آزادی و دمکراسی با مبارزه جوانان کنونی برای آزادی و دمکراسی علیه جمهوری اسلامی چیست؟ گفتگو حسین مولا با بارد بزرگترین هوش مصنوعی گوگل

+ دو حادثه مهم  رضا علوی

+ جوانانیکه در جنبش زن زندگی آزادی شرکت کردن در چه سنینی بودند؟ Bard هوش مصنوعی

+ خود آموز دیکتاتورها رندال وود کارمینه دولوکا

+ موانع توسعه دموکراسی در خاورمیانه  دکتر امیر ساجدي

+ راز یک کشتار  رضا علوی

+ آیا غول خفته بیدار می شود ؟  رضا علوی

+ ریزش مداحان در این عاشورا رضا علوی

+ رهبر نقاب دار!  رضا علوی

+ بخش سوم : "لاریجانی ها " ؛ مردانی برای تمام فصول رضا علوی

+ حقوق زنان - کانون درگیری. فرهاد یزدی

+ آمریکا ؛ به کجا چنین شتابان ؟ رضا علوی

+ جهان و ایران در آغاز سال نو خورشیدی. فرهاد یزدی

+ نبرد برای نامزدی  رضا علوی

+ . 

+ ایران لیبرال فرهاد یزدی

+ روز جهانی زنان گرامی باد  گیتی پورفاضل

+ سالروز حمله روسیه به اوکراین فرهاد یزدی

+ کالبد شکافی" پرویز ثابتی" رضا علوی

+ سقوط محسن رنانی

+ فشار برملت ایران از دو سو. فرهاد یزدی

+ نشست واشنگتن – تلاش در راه ذلیل کردن جنبش ملی ایران فرهاد یزدی

+ الگوی روسی چپاول اموال ملی فرهاد یزدی

+ امنیت ملی – بخش دوم فرهاد یزدی

+ امنیت ملی در دهه سوم سده بیست و یکم فرهاد یزدی

+ آیا روسیه، جمهوری اسلامی را به عنوان متحد استراتژیک خود محسوب می کند؟ رضا علوی

+ منافع ملی و استقلال فرهاد یزدی

+ نقش "طنز" و شعار های "کاف دار" در جنبش انقلابی ایران رضا علوی

+ قشر میانه ایران مهرداد: یکی از همکاران سایت آینده نگر

+ دیگر چین به ایران اهمیت نمی‌دهد ! رضا علوی

+ نقش توازن قوا در جهان در خیزش ملی فرهاد یزدی

+ نیروهای مسلح در دو مقطع تاریخی فرهاد یزدی

+ تراژدی جمهوری اسلامی با مهسا امینی آغاز و با محسن شکاری پایان می‌یابد!  دکتر شیرزاد کلهری

+ دستاوردهای جنبش انقلابی ایران یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ از خیزش اجتماعی تا انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ پایان کار رژیم، تکیه بر عصای سلیمان شیرزاد کلهری

+ انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ انقلاب مدرن ایران شیرزاد کلهری

+ ادامه خیزش اجتماعی – سیاسی ایران فرهاد یزدی

+ بیانیه شماره ۱ لیدرهای میدانی  لیدرهای میدانی

+ خیزش اجتماعی نسل جوان ایران فرهاد یزدی

+ اولویت پاسداری از یک پارچگی سرزمینی ایران فرهاد یزدی

+ با کمال تاسف و تاثر از در گذشت دوست نازنین مان محمد امینی .

+ اعتراضات مردم و راهکار های روی میز حکومت یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ تعلل نیروهای مسلح فرهاد یزدی

+ آینده در کوتاه مدت فرهاد یزدی

+ سپاه پاسداران و نجات ایران فرهاد یزدی

+ رسالت انسان در برابر آزادی سعیده امین‌زاده

+ ایران – روسیه - اوکراین فرهاد یزدی

+ نیاز به زمان فرهاد یزدی

+ مبارزه مدنی و چرائی آن کیومرث صابغی

+ دو بازنده – یک برنده. فرهاد یزدی

+ نظام سیاسی در ایران آینده فرهاد یزدی

+ آیا بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ کاندید خواهد شد ؟ رضا علوی

+ اسطوره سیاسی از دموکراسی آمریکا تا اقتدار گرائی چین پرفسورجیم دیتو

+ اسطوره جدید و آینده سیاسی عربستان سعودی -

+ فرمان فرمایی روسیه بر نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ دگرگونی قدرت در کانون نظام فرهاد یزدی

+ برجام در تاریکی رضا علوی

+ برای مام زمین در روز زمین فرهاد یگانه‌

+ تکرار تاریخ، نابودی محتوم دیکتاتورهای بزرگ به دست خودشان است فرهاد یگانه‌

+ چرا رابطه کشورهای غربی و روسیه پس از پایان جنگ سرد، به چنین کابوسی برای اردوگاه کشورهای غربی ختم شد؟ فرهاد یگانه‌

+ تاثیر جنگ اوکراین فرهاد یزدی

+ نوروزتان مبارک .

+ چیرگی «جبهه موافقت» بر «جبهه مقاومت» رضا علوی

+ نخبه گان یا پخمه گان در حکومت اسلامی  رضا علوی

+ رویا یا کابوس ؟ رضا علوی

+ خودکامگی  تیموتی اسنایدر

+ نگاهی بر موقعیت ایران در منطقه فرهاد یزدی

+ در باره انتخابات ۱۴۰۰ مجید / ایران

+ حسن هم از میان ما رفت گروهی از یاران دیروز، امروز و فردای حسن

+ در باره ظریف ... و میدان  مجید / ایران

+ نظام اسلامی و اردوی خاور بر علیه باختر فرهاد یزدی

+ چرا سازمانهای اطلاعا تی معتقدند که آینده جهان تیره و تار است ترجمه: کیومرث صابغی

+ تضمین حداقل درآمد یکسان برای تمام شهروندان. فرهاد طالع

+ قرار داد ۲۵ ساله ؛ ماندگاری حکومت یا ترکمانچای ؟ رضا علوی

+ سخنی با آقای مهاجرانی. محمد امینی

+ مذاکره غرب با نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ هنر فاشیست نبودن ترجمه ناصر فکوهی

+ با ناسيوناليسم راه به جايي نمي‌بريم عظيم محمودآبادي

+ در آستانه چهل و دومین سالگرد انقلاب فرهادی یزدی

+ روز سياه  رضا علوي

+ مصباح یزدی ؛ معمار خشونت مقدس و طرا ح "کادرسازی " رضا علوی

+ حمله به ایران و یا حزب الله؟ فرهاد یزدی

+ تهدید از سوی قفقاز فرهاد یزدی

+ بهار آن سال و «بهار هر سال...» محسن یلفانی

+ بحران امنیتی و حکومت نظامیان فرهاد یزدی

+ جستجوی کار در ایران امروز 

+ سیاست دولت نوین آمریکا در منطقه فرهاد یزدی

+ اوباما برجام را آورد و ترامپ آنرا پاره کرد- چرا؟ مجید / ایران

+ ارزش های اندیشه های دکتر فاطمی  رضا علوی

+ مرگ نهائی رژیم  فرهاد یزدی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995