Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


حمله به ایران و یا حزب الله؟

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[27 Dec 2020]   [ فرهاد یزدی]

- بیست و ششم دسامبر 2020

پیش می آید که اقدام احتمالی آمریکا و متحدین در این زمان چه می تواند باشد؟ دو تحول سیاسی بهم پیوسته در آمریکا و اسرائیل، تا اندازه زیاد می تواند این احتمال را روشن کند. زمان درازی به پایان قدرت ترامپ در آمریکا باقی نمانده. وی که بشدت از شکست در انتخابات سرخورده است، ثابت کرده که قابلیت اجرای اقدامات تند و انتقام جویانه را دارا می باشد. به سخن دیگر دو حکومت کنونی در آمریکا و ایران نه بر پایه منطق و منافع ملی، بلکه تا مقدار زیاد، بخاطر ویژگی های فردی رهبران آن تعیین می گردد، که امکان برخورد مسلحانه را بسیار افزایش می دهد. همزمان در اسرائیل، نتن یاهو با انتخابت دیگری روبروست که این بار پشتیبان وفادار خود، ترامپ را همراه نخواهد داشت. او حساب می کند که زمان درازی برای رسیدن با هدف های بلند پروازانه خود در اختیار ندارد. نتن یاهو، با در نظر گرفتن موفقیت های خود بر علیه نظام اسلامی در سوریه، عراق، جمهوری آذربایجان (آران)، اقلیم کردستان، نزدیک شدن با ترکیه و به ویژه برقراری روابط با کشور های عربی، بسیار مایل است که در زمان کوتاه باقی مانده بتواند آسیب بزرگی به نظام اسلامی وارد کند. اما، چنین به نظر می رسد که اگر او اختیار گزینش آسیب رسانی میان نظام اسلامی و حزب الله لبنان را داشته باشد، به احتمال بیش تر، وی هدف فوری و نزدیک، یعنی حزب الله را بر خواهد گزید. تجمع قدرت آتش آمریکا در جنوب ایران، همراه با تهدیدهای تجزیه طلبانه در آذربایجان، کردستان، خوزستان و بلوچستان، برای اخطار به نظم اسلامی است که در برابر حمله احتمالی اسرائیل به حزب الله، واکنش نظام به تهدیدهای توخالی همیشگی محدود باقی ماند. امروز، بیش از هر روز دیگر در تاریخ اسرائیل، آن واحد سیاسی از امنیت ملی برخوردار است. تهدید قابل توجه بر ثبات اسرائیل نه از سوی کشورهای دوردست و یا حماس و فلسطین نیست بلکه از جانب حزب الله است که بالاترین قدرت سیاسی و نظامی در لبنان است. از این رو، حمله همه جانبه به مواضع حزب الله در لبنان و آنهم در حالی که نظام اسلامی فلج شده می تواند بسیار موثر باشد و مرزهای اسرائیل و امنیت داخلی را تا سال ها از ثبات بیش تر، برخوردار کند. البته، حمله مستقیم به ایران، با هر بهانه واقعی و یا ساختگی وسیله ی بازیگران متعدد که پای آمریکا را نیز به معرکه باز نماید، دور از انتظار نیست. اما، برعکس مداخله نظامی در لبنان، برخورد نظامی با ایران باید از اراده سیاسی منسجم برای تحمل یک جنگ همه گیر و درازمدت در غرب، برخوردار باشد که بنظر نمی رسد افکار عمومی پذیرای چنین مساله جدی غیر ضروری باشند. نیروهای قدرتمندی و از آن میان نظامیان خواستار یک درگیری غیرقابل پیش بینی درآزمدت دیگر در خاورمیانه و این بار با ایران 80 میلیونی، نمی باشند. احتمال بالاتر و کم هزینه تر حمله، متوجه حزب الله در لبنان و نه به طور مستقیم به ایران اشاره می کند.
در حالی که این تحولات در منطقه در جریان است، نظام در داخل با فروپاشی همه جانبه روبروست. اگر بخواهیم توانمندی کنونی مراکز قدرت در ایران را حتا با چند سال گذشته مقایسه کنیم، تصویر روشن تری به دست می آید. در صحنه سیاسی که طبق ویژگی های نظام اسلامی، رهبر در بالاترین مقام قرار دارد، شاهد کاهش قدرت او نه به سود یک مرکز سیاسی دیگر، بلکه مراکز متعدد هستیم. پایه های قدرت رهبر را اگر (1) ساختار مذهبی، (2) نیروهای امنیتی و (3) و از همه بالاتر نیروهای مسلح، برآورد نمائیم، روشن می شود که در هر سه مورد، وی با نشیب قدرت روبرو بوده است. مراجع تقلید هوادار او همه در سنین بالا قرار دارند و یک به یک به زودی از صحنه خارج خواهند شد. در مدت باقی مانده از عمر آنان، توان تاثیر گذاری خود در جامعه را از دست داده اند. از آن دوران که آخوندی بتواند ملت را به خیابان ها بکشاند، مدت ها گذشته است. چنان صحنه از آخوند - سیاستمدار پر توان خالی شده است که علم الهدی و احمد خاتمی به ستاره آخوندها بدل شده اند. دیگر بازیگر همه فن حریفی مانند رفسنجانی وجود ندارد که بتواند در هنگام لزوم، اتحادی دستکم ظاهری، میان رقبای سیاسی ایجاد کند. حتا در میان افرای که خود را نامزد مقام رهبری پس از خامنه ای نموده اند، چهره ای که به شدت منفور ملت نباشد، دیده نمی شود. نهاد مجلس که مطیع اوست و ریاست جمهوری، نزد ملت بدل به پول سیاه شده اند و وزنه ای به حساب نمی آیند.
در رابطه با پایه ای دوم - بر توان نیروهای امنیتی در دوسال گذشته آسیب های جبران ناپذیر وارد آمده است. قدرتمندی فرمانده اطلاعات سپاه که بر مبنای برداشت همگانی، خوفناک ترین فرد نظام و یار نزدیک مجتبی خامنه ای می باشد، براثر شکست های چند سال گذشته به شدت آسیب دیده است. اراده فرماندهان نظامی برای برکناری وی دور از ذهن نمی باشد. عامل سوم که نیروهای مسلح باشد، از دو بخش سپاه و ارتش تشکیل شده. سپاه که وظیفه اصلی آن حفظ رژیم می باشد، نه تنها نزد ملت بسیار منفور بلکه شاهد از دست دادن چند مهره مهم نیز بوده است. جانشینی که بتواند خلاء سلیمانی در سپاه را پر کند دیده نمی شود. گرچه با اطمینان زیاد می توان گفت که افراد و گروه هائی که رویای جانشینی رهبر نظام را در سر می پروراندند، اگر در این قتل دست نداشته اند، دستکم از آن در هنگام وقوع، استقبال کردند، امروز خلاء او را احساس می کنند. سردار شاغل و یا بازنشسته ای در سپاه وجود ندارد که صلابت او را داشته باشد و همزمان به شدت منفور ملت نباشد. چند سپاهی قدیمی مانند رئیس مجلس و یا دبیر شورای امنیت ملی، چنان بدنام هستند که یار شاطر رژیم که نمی باشند بلکه باری بر دوش هستند. تنها نهاد باقی مانده ارتش و شاید هم تا مقداری ستاد مشترک باشد که دستکم مورد نفرت ملت هنوز قرار نگرفته اند. با در نظر گرفتن این مطالب، می توان احساس کرد که خلاء قدرت در ایران در حال گسترش است. از یاد نبریم که خلاء قدرت نمی تواند دوام یابد.
بخاطر شکنندگی داخلی نظام اسلامی و احتمال بالای فروپاشی فوری آن در این لحظه، شاید باعث خود داری حمله خارجی به ایران باشد. قدرت های خارجی، نیازی به مداخله مستقیم در نظامی که در حال متلاشی شدن از داخل است، نمی بینند.
/////////////////////////////

۱ - قدرت آتش گردآوری شده آمریکا در خلیج فارس، بسیار بالاتر از توان مورد نیاز برای پاسخ به حملات احتمالی نظام اسلامی می باشد: ورود ناوهواپیمابر نمیتس و ناوگروه همراه آن، نمایش پرواز بمب افکن های ب – 52 و پس از آن مانور دو ساعته بمب افکن های بلند و دورپرواز ب- 2 با قابلیت استفاده از بمب های صخره شکن در کرانه های جنوبی کشور همراه با هواپیماهای شکاری عربستان، امارات و قطر و بالاخره خبر عبور زیردریائی با سوخت هسته ای از تنگه هرمز و احتمال پیوستن زیر دریائی اسرائیلی به این نیرو در خلیج فارس. نباید پایگاه های هوائی و زمینی موجود آمریکا در عربستان، بحرین، امارات و قطر را از یاد برد.
۲ - هیچ حکومتی در آمریکا، توان دور شدن از منافع ملی درآزمدت اسرائیل را ندارد. اما با خروج ترامپ از صحنه، دست و پای اسرائیل برای اجرای اقدامات خودسرانه، بسته تر خواهد شد.
۳ - هفت نفر و از آن میان یک کودک در روز روشن، تابلوی خیابانی بنام شجریان که شورای شهر نصب کرده را بر میدارند و تابلوی دیگری را به جای آن نصب می نمایند. حتا در اواخر قاجار نیز چنین خان خانی دیده نمی شد.

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳ -  ۲ دسامبر ۲۰۲۴

ستون آزاد

+ زنان حزب دموکرات آمریکا اسب های خود را زین کرده اند  رضا علوی

+ تعویض در دقیقه نود  رضا علوی

+ جمهوری اسلامی و شالوده شکنی های مدرنیته  کیومرث صابغی

+ "زدن سر هشت پا" و حکایت "ببر کاغذی" رضا علوی

+ جهانِ پس از جنگ غزه  رضا علوی

+ آیا اسراییل بر نفت و گازغزه چیره خواهد شد ؟ رضا علوی

+ توتالیتریسم چیست؟ حسین مولا

+ گفتگو بارد هوش مصنوعی با حسین مولا حسین مولا

+ تفاوت مبارزه جوانان در زمان حکومت شاه ایران برای آزادی و دمکراسی با مبارزه جوانان کنونی برای آزادی و دمکراسی علیه جمهوری اسلامی چیست؟ گفتگو حسین مولا با بارد بزرگترین هوش مصنوعی گوگل

+ دو حادثه مهم  رضا علوی

+ جوانانیکه در جنبش زن زندگی آزادی شرکت کردن در چه سنینی بودند؟ Bard هوش مصنوعی

+ خود آموز دیکتاتورها رندال وود کارمینه دولوکا

+ موانع توسعه دموکراسی در خاورمیانه  دکتر امیر ساجدي

+ راز یک کشتار  رضا علوی

+ آیا غول خفته بیدار می شود ؟  رضا علوی

+ ریزش مداحان در این عاشورا رضا علوی

+ رهبر نقاب دار!  رضا علوی

+ بخش سوم : "لاریجانی ها " ؛ مردانی برای تمام فصول رضا علوی

+ حقوق زنان - کانون درگیری. فرهاد یزدی

+ آمریکا ؛ به کجا چنین شتابان ؟ رضا علوی

+ جهان و ایران در آغاز سال نو خورشیدی. فرهاد یزدی

+ نبرد برای نامزدی  رضا علوی

+ . 

+ ایران لیبرال فرهاد یزدی

+ روز جهانی زنان گرامی باد  گیتی پورفاضل

+ سالروز حمله روسیه به اوکراین فرهاد یزدی

+ کالبد شکافی" پرویز ثابتی" رضا علوی

+ سقوط محسن رنانی

+ فشار برملت ایران از دو سو. فرهاد یزدی

+ نشست واشنگتن – تلاش در راه ذلیل کردن جنبش ملی ایران فرهاد یزدی

+ الگوی روسی چپاول اموال ملی فرهاد یزدی

+ امنیت ملی – بخش دوم فرهاد یزدی

+ امنیت ملی در دهه سوم سده بیست و یکم فرهاد یزدی

+ آیا روسیه، جمهوری اسلامی را به عنوان متحد استراتژیک خود محسوب می کند؟ رضا علوی

+ منافع ملی و استقلال فرهاد یزدی

+ نقش "طنز" و شعار های "کاف دار" در جنبش انقلابی ایران رضا علوی

+ قشر میانه ایران مهرداد: یکی از همکاران سایت آینده نگر

+ دیگر چین به ایران اهمیت نمی‌دهد ! رضا علوی

+ نقش توازن قوا در جهان در خیزش ملی فرهاد یزدی

+ نیروهای مسلح در دو مقطع تاریخی فرهاد یزدی

+ تراژدی جمهوری اسلامی با مهسا امینی آغاز و با محسن شکاری پایان می‌یابد!  دکتر شیرزاد کلهری

+ دستاوردهای جنبش انقلابی ایران یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ از خیزش اجتماعی تا انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ پایان کار رژیم، تکیه بر عصای سلیمان شیرزاد کلهری

+ انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ انقلاب مدرن ایران شیرزاد کلهری

+ ادامه خیزش اجتماعی – سیاسی ایران فرهاد یزدی

+ بیانیه شماره ۱ لیدرهای میدانی  لیدرهای میدانی

+ خیزش اجتماعی نسل جوان ایران فرهاد یزدی

+ اولویت پاسداری از یک پارچگی سرزمینی ایران فرهاد یزدی

+ با کمال تاسف و تاثر از در گذشت دوست نازنین مان محمد امینی .

+ اعتراضات مردم و راهکار های روی میز حکومت یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ تعلل نیروهای مسلح فرهاد یزدی

+ آینده در کوتاه مدت فرهاد یزدی

+ سپاه پاسداران و نجات ایران فرهاد یزدی

+ رسالت انسان در برابر آزادی سعیده امین‌زاده

+ ایران – روسیه - اوکراین فرهاد یزدی

+ نیاز به زمان فرهاد یزدی

+ مبارزه مدنی و چرائی آن کیومرث صابغی

+ دو بازنده – یک برنده. فرهاد یزدی

+ نظام سیاسی در ایران آینده فرهاد یزدی

+ آیا بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ کاندید خواهد شد ؟ رضا علوی

+ اسطوره سیاسی از دموکراسی آمریکا تا اقتدار گرائی چین پرفسورجیم دیتو

+ اسطوره جدید و آینده سیاسی عربستان سعودی -

+ فرمان فرمایی روسیه بر نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ دگرگونی قدرت در کانون نظام فرهاد یزدی

+ برجام در تاریکی رضا علوی

+ برای مام زمین در روز زمین فرهاد یگانه‌

+ تکرار تاریخ، نابودی محتوم دیکتاتورهای بزرگ به دست خودشان است فرهاد یگانه‌

+ چرا رابطه کشورهای غربی و روسیه پس از پایان جنگ سرد، به چنین کابوسی برای اردوگاه کشورهای غربی ختم شد؟ فرهاد یگانه‌

+ تاثیر جنگ اوکراین فرهاد یزدی

+ نوروزتان مبارک .

+ چیرگی «جبهه موافقت» بر «جبهه مقاومت» رضا علوی

+ نخبه گان یا پخمه گان در حکومت اسلامی  رضا علوی

+ رویا یا کابوس ؟ رضا علوی

+ خودکامگی  تیموتی اسنایدر

+ نگاهی بر موقعیت ایران در منطقه فرهاد یزدی

+ در باره انتخابات ۱۴۰۰ مجید / ایران

+ حسن هم از میان ما رفت گروهی از یاران دیروز، امروز و فردای حسن

+ در باره ظریف ... و میدان  مجید / ایران

+ نظام اسلامی و اردوی خاور بر علیه باختر فرهاد یزدی

+ چرا سازمانهای اطلاعا تی معتقدند که آینده جهان تیره و تار است ترجمه: کیومرث صابغی

+ تضمین حداقل درآمد یکسان برای تمام شهروندان. فرهاد طالع

+ قرار داد ۲۵ ساله ؛ ماندگاری حکومت یا ترکمانچای ؟ رضا علوی

+ سخنی با آقای مهاجرانی. محمد امینی

+ مذاکره غرب با نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ هنر فاشیست نبودن ترجمه ناصر فکوهی

+ با ناسيوناليسم راه به جايي نمي‌بريم عظيم محمودآبادي

+ در آستانه چهل و دومین سالگرد انقلاب فرهادی یزدی

+ روز سياه  رضا علوي

+ مصباح یزدی ؛ معمار خشونت مقدس و طرا ح "کادرسازی " رضا علوی

+ حمله به ایران و یا حزب الله؟ فرهاد یزدی

+ تهدید از سوی قفقاز فرهاد یزدی

+ بهار آن سال و «بهار هر سال...» محسن یلفانی

+ بحران امنیتی و حکومت نظامیان فرهاد یزدی

+ جستجوی کار در ایران امروز 

+ سیاست دولت نوین آمریکا در منطقه فرهاد یزدی

+ اوباما برجام را آورد و ترامپ آنرا پاره کرد- چرا؟ مجید / ایران

+ ارزش های اندیشه های دکتر فاطمی  رضا علوی

+ مرگ نهائی رژیم  فرهاد یزدی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995