براي سياستگذاري درباره اينترنت
اگر عضو یکی از شبکههای زیر هستید میتوانید این مطلب را به شبکهی خود ارسال کنید:
[14 Aug 2004]
[ شايان مشاطيان]
فقط محض اطلاع!
گزيدهاي از دستورالعمل شوراي مشورتي اطلاع رساني كانادا
Information Highway Advisory Council
تمامي مطالب زير از سايت دولت فدرال كانادا ترجمه شده است.
shayan@torontoreport.com
مقدمه: چالش اينترنت
توسعه اينترنت مباحث بسياري را در رابطه با آينده آن برانگيخته است. مباحث مربوطه حول و حوش مباحثي چون سودمنديها و نيز مشكلات اقتصادي و اجتماعي حاصل از آن ميچرخد. ما به موارد ذيل باور داريم:
- ضرورت رشد، توسعه، گسترش و نوآوري در ساختار شبكههاي ارتباطي براي استفاده از اينترنت
- شناسايي و سنجش ظرفيتها توسط دولت و بخش خصوصي براي به حداكثر رساندن تواناييهاي بالقوه به منظور توسعه اقتصادي و ايجاد اشتغال
- تعريف و توسعه اهداف مناسب براي دولت به منظور شناسايي كليدهاي مربوط به مباحث فرهنگي و اجتماعي منتج از اينترنت
در حال حاضر مسائلي چون رشد روزافزون كابران، استفاده از شبكه تلفني براي اتصال به اينترنت (كه موجب اشغالي خطوط و عدم توانايي دريافت تصاوير و فيلم با سرعت مناسب است)، ساختار بسيار پر تحول شبكه فني، و همين طور تقاضاي روزافزون جامعه كاربران براي خدمات مطمئن با كيفيت مناسب پيش روي است. اين موضوع خصوصا براي شبكههاي گسترده مخابراتي كه دسترسي عموم كاربران به شبكه را فراهم ميكند حائز اهميت فراوان است.
راهكارها:
- دولت و نمايندگان بخش خصوصي، شامل تهيه كنندگان سخت افزارهاي شبكه، كابران موسسات و مراكز تجاري، فراهم كنندگان خدمات دسترسي به اينترنت، و همچنين فراهم كنندگان نرم افزار و سخت افزار براي بررسي ساختار مورد نياز شبكه، مباحث مرتبط به اينترنت و قدمهايي كه براي مواجهه با ساير مسائل بايد برداشته شود همكاري كنند.
- دولت فدرال بايد براي پشتيباني از نوآوريها در زمينه شبكههاي پيشرفته، سرمايهگذاري درازمدت و ساير نوآوريها از بخش خصوصي حمايت نمايد.
- دولت فدرال بايد به منظور تحقق حمايت از نوآوريهاي حق تقدم قائل شود. توسعه مهارتهاي تكنولوژيك وابسته به موفقيت در توسعه اينترنت است و بدون آن توسعه در بخشهاي اقتصادي با مشكل مواجه ميشود.
وزارت صنايع و مركز توسعه نيروي انساني با همكاري موسسات تكنولوژي و آموزشي بايد:
- ميزان دسترسي به مهارتهاي لازم در بخش فنآوري اطلاعاتي لازم در كانادا را تعيين كنند. در صورت لزوم مطالعات وپژوهشهاي لازم براي جمع آوري و تحليل اطلاعات صورت پذيرد.
- گزارش مربوط به يافتههاي تحقيق منتشر شود
- اهداف و سياستهاي مناسب پيشنهاد شود
توسعه اقتصادي و اينترنت
1. اينترنت توانايي به ارمغان آوردن منافع بسياري براي حيات اقتصادي كانادا و نيز ساختار صنعتي آن را دارد. ميتواند تحولات عميق در وضعيت اشتغال ايجاد كند، و موقعيتهاي جهاني و فضاي مناسبتري براي رقابت در بازار جهاني براي شركتهاي كانادايي به همراه آورد. اين امر از طريق افزايش سهم آنها از بازار، بازسازي هزينههاي ادامه فعاليت، و گشودن راههاي جديد براي ارائه خدمات و محصولات صورت ميپذيرد.
2. اينترنت به بستر اصلي تجارت الكترونيك تبديل شده است. تا كنون اينترنت عمدتا براي ارائه تبليغات و توزيع اطلاعات مربوط به كالاها و خدمات مورد استفاده قرار گرفته است، اما رشد استفاده از اينترنت براي تبادلات مالي و نيز ارائه خدمات مبتني بر وب و اينترنت به شدت در حال گسترش است. همين طور ظهور سروسهاي نوين خدمات اطلاعاتي مبتني بر وب و سرويسهاي ارزش افزوده بايد جداگانه مورد بررسي قرار گيرد.
- دولت فدرال بايد لوايح لازم براي خدمات مبتني بر شبكه را مشخص سازد
- با توجه به قوانين مالياتي، راه را براي توسعه تجارت الكترونيك از طريق شبكه هموار نموده از اعمال قوانيني كه مانع ايفاي نقش استراتژيك اينترنت در توسعه اقتصادي ميشود پرهيز نمايد. حمايت از امنيت كاربران و موسسات تجاري كوچك در صدر اين قوانين قرار ميگيرد.
- دولت فدرال بايد استفاده از اينترنت براي ارائه خدمات دولتي و ادارات و همچنين اطلاعات مورد نياز كاربران را در دستور كار خود قرار دهد. كمك به توسعه دانش استفاده از تكنولوژيهاي ديجيتال توسط كاربران جزو اين برنامه قرار ميگيرد. توسعه شبكه در كتابخانههاي عمومي براي دسترسي عموم كاربران از اولويت برخوردار است
اينترنت و ابعاد فرهنگي و اجتماعي
1. توسعه شگفت آور اينترنت موجب طرح مباحثي در زمينههاي فرهنگي و اجتماعي گشته است. به موازات توليد اطلاعات سودمند، تنطيم و ارائه مطالب غيرقانوني، اهانت آميز يا با محتواي غير مناسب نيز وجود دارد. برخي كشورهاي اروپايي و نيز ايالات متحده در اين باره قوانيني را وضع كردهاند. با عنايت به موارد مذكور موارد ذيل ذكر ميگردد:
- دولت فدرال بايد نحوه اعمال قوانين موجود در ارتباط با جرائم مختلف به جرائم قابل وقوع از طريق اينترنت را مشخص نمايد. همچنين قدمهاي لازم براي اجراي قوانين لازم را پيشنهاد كند.
2. توسعه آموزش، تفريحات و سيستمهاي اطلاعاتي بر روي اينترنت علاوه بر فراهم كردن موقعيتي براي معرفي فرهنگ كانادايي و ارزشهاي فرهنگي ان، ميتواند عملكرد معكوس نيز داشته باشد. دولت و بخش خصوصي بايد با مشاركت يكديگر در جهت به حداكثر رساندن نتايج مثبت استفاده از اينترنت همكاري كنند، از طريق:
- ايجاد محيط مناسب، تشويق فراهمكنندگان اطلاعات و به حداكثر رساندن فرصتهاي لازم براي توليد محتواي مناسب و غني و به خدمت گرفتن اينترنت براي ارائه اين اطلاعات
- توسعه ابزراهاي لازم براي جستجوي اطلاعات، به موازات حاكم كردن استاندارهاي لازم براي دسترسي آزاد و استفاده از تمامي اشكال مختلف فرهنگي.
- دولت موظف است بر سياستهاي لازم براي توسعه اينترنت در سطوح مختلف اجتماعي تاكيد كند. براي تحقق اين منظور قدمهاي لازم براي دسترسي آسان و سريع به اينترنت در تمامي مناطق كشور به منظور يك هدف اساسي براي بهرهمندي از منافع اجتماعي دسترسي به اينترنت و اين تكتولوژي مد نظر قرار گيرد.
منبع: http://strategis.ic.gc.ca/
مطلبهای دیگر از همین نویسنده در سایت آیندهنگری:
منبع: كـــــــــــوچ نشريه ايرانيان مهاجر