Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


اثر تصمین حداقل درآمد فردی بر احتمال شکوفائی اقتصادی روستا.

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[02 Jul 2021]   [ فرهاد طالع یزدی]

– دوم ژوئیه 2021

این مقاله در دنباله مقاله پیشین در باره تضمین حداقل درآمد ماهیانه برای هر شهروند، نگارش شده.
بدون سرمایه گذاری دایم، رشد اقتصادی در درآزمدت قابل دست رسی نیست. سرمایه گذاری به دنبال بازده قابل قبول بر مبنای رقابت بازار و با محاسبه خطر (ریسک) سرمایه گذاری انجام می گردد. کشاورزان بخاطر پراکنندگی در سراسر کشور و درآمد سرانه پائین در سطح روستا، توان جذب سرمایه برای فعالیت های اقتصادی از تولید صنعتی گرفته تا بهداشت تا گردشگری و... را ندارند. برای جبران این نقیصه، بسیاری از حکومت دست به تاثیر گذاری در قیمت مواد کشاورزی زده اند. چنین برنامه هائی که با هدف جابجائی درآمد و انتقال ثروت از گروهی به گروه دیگر می باشد، دارای دو خطر عمده است. با دستکاری در حرکت و سمت وسوی منابع، مسیر طبیعی عرضه و تقاضا بهم ریخته شده و بدون تردید، هدر رفتن منابع شتاب خواهد گرفت. بسیاری از تولیدات غیر موجه در شرایط یکسان، از نظر اقتصادی موجه جلوه داده خواهد شد و نه ناچار، کارائی روبه کاهش خواهد گذارد. در نتیجه، قدرت رقابتی تولیدات کشاورزی داخلی در مقایسه با واردات صدمه خواهد دید که بازهم مداخله بیش تر دولت به صورت وضع تعرفه گمرکی را ایجاب خواهد کرد. آسیب بزرگ دیگر، کاهش قدرت خرید همه ی مردم و به ویژه تهی دستان می باشد که فشار تورمی را بازهم افزایش خواهد داد. یعنی برای کمک به روستانشینان، حکومت از روی اجبار با دخالت خود برنده که تولید کنندگان محصولات کشاورزی باشند را به هزینه بازنده که همه ی مصرف کنندگان که اکثریت بزرگ تری را تشکیل می دهند، تعیین خواهد کرد. حتا اگر دست کاری دولت در قیمت ها را بپذیریم، تضمین وجود نخواهد داشت که سرمایه گذاری به روستاها روان گردد. زیرا تغییری در ساختار زندگی شهری و روستائی و رابطه میان آن دو از نظر سرمایه گذاری داده نشده که مسیر و مقدار سرمایه گذاری در سطح کشور را به آن سوی، توجیه نماید.
پایین بودن سطح سرمایه گذاری در روستا و شهرهای کوچک تر، ایجاد اشتغال در محل را مشگل کرده و در نتیجه انگیزه مهاجرت به شهرهای بزرگ را افزایش خواهد داد. بهره وری و استفاده از فن آوری های موجود هم در کشاورزی و هم در دیگر بخش ها، در پایین تر از سطح بالقوه قرار خواهند گرفت. مهاجرت از روستا و شهرهای کوچک برای دست یابی به اشتغال همراه با جاذبه های شهری، موجب ایجاد کلان شهرها می گردد که به نوبه خود ناهنجارهای مدیریتی، امنیتی و اجتماعی به بار می آورند. هرچه شهر پرجمعیت تر باشد، امنیت، بهداشت، مسکن، فضای تنفسی، ترافیک، برخوردهای حقوقی و بسیاری از مسایل دیگر با شتاب بالا رشد پیدا می نمایند که در نهایت اداره آن را با استاندارد قابل قبول، تا اندازه غیر ممکن بالا می برند. کافی است نگاهی به کلان شهرهای جهان مانند مکزیکو سیتی، ریو دو ژانیرو، بمبئی، قاهره و تهران، انداخته شود تا با کمبودها آشنا گردیم. نوعی خان خانی در اداره هر قسمت شهر در جریان است و در بسیاری از نقاط دسترسی شهربانی و یا هر ارگان دولتی به بخشی از شهر غیر ممکن می باشد. فساد در شهرهای بزرگ سریع تر و همراه با پرده پوشی شیوع می نماید و به تدریج به شهرهای کوچک تر و روستا سرایت می نماید.
با ایجاد جامعه نوین صنعتی، هجوم جمعیت به شهرها و پدیده بی خانمانی، آغاز گردید. براثر افزایش مداخله دولت در اقتصاد، انگیزه مهاجرت بخاطر برخورداری بیش تر از رانت های حکومتی، به امر مهاجرت کمک نمود. شگردشناسی (تکنولوژی) کارآئی کشاورزان را به شدت افزایش داد و در نتیجه بسیاری در روستاها بیکار شدند. بدین سان، دورانی که کمابیش همه ی جمعیت برای برآوردن نیازهای اولیه زندگی و یا به سخن دیگر زنده ماندن، به زمین و روستا وابسته بودند، به سر رسید. امروز آمریکا با تولید کشاورزی بیش از مصرف داخلی مواجه است و این امر تنها با 1.3% جمعیت ممکن گشته است. برای دسترسی به کارآئی بیش تر، مزارع و مراتع نیز درهم ادغام شده که کشاوورزی و دامپروری در سطح کلان را امکان پذیر نماید.روزی در این کشور بیش از هفت میلیون موسسه کشاورزی و دام پروری وجود داشت که امروز به 2 میلیون کاهش یافته است. همزمان دسترسی همه گان و ارزانی شگردشناسی (تکنولوژی)، بسیاری از شهرهای کوچک و روستاها را قادر نموده که بتوانند از جاذبه شهرهای بزرگ برای مهاجرت را تا مقدار زیاد بکاهند.
تضمین حداقل درآمد برای هر شهروند، بدون تمایز سنی، جنسیتی، مذهبی و محل زندگی تا مقدار زیاد می تواند سدی در برابر این سیلاب اجتماعی یعنی مهاجرت و ایجاد کلان شهر باشد. شهرهای کوچک و روستاها برای زندگی ارزان تر هستند و تا کنون جمعیت سرانه خانوار، در این مناطق بالاتر از شهر بوده اند. از این رو برای هر خانوار روستائی، ثروت و دارائی به نسبت بالاتری در مقایسه با خانوار شهری به آن سوی روان خواهد شد. افزایش درآمد روستا، بدون آنکه باری بر دوش دیگر افراد کشور وارد آورد و یا فشار تورمی را افزایش دهد، گام بلندی با کم ترین هزینه در مقایسه با راه های دیگر، برای کاستن از اختلاف طبقاتی میان شهر و روستا و مهاجرین (به شهرها) برداشته است. با افزایش درآمد خانوار و توان بالاتر مصرف در این مکان ها، انگیزه سرمایه گذاری به صورت ایجاد مراکز تامین خوراک، پوشاک و بهداشت ایجاد خواهد شد. همزمان به دلیل درآمد ثابت ماهیانه برای هر فرد و اجبار به پس انداز 10% از درآمد افراد زیر سن قانونی، خدمات مالی مانند بانک ها و موسسات وام دهنده، رشد خواهند کرد که در غیاب چنین برنامه ای امکان ناپذیر می بود. هنگام رسیدن به سن قانونی، هر فرد می تواند به سرمایه ذخیره کرده در دوران کودکی در بنگاه های مالی دست یافته و با سرمایه ای که بهر حال بیش از نبود چنین برنامه ای به دست خواهد آورد، وارد جامعه شود. آشنائی با محیط و امکانات در آن، انگیزه دیگری است که سرمایه گذاری در محل انجام گیرد. چنین سرمایه ای به تمام افراد و به ویژه دختران این امکان را می دهد که بتوانند به هدف های خود و از آن میان، آموزش بالاتر بپردازند. گام بزرگ دیگری در راه توازن درآمد زن و مرد. بنگاه های تولیدی و خدماتی کوچک تر مانند مراکز تعمیر ماشین آلات توجیه اقتصادی می یابند. همزمان موسسات عمومی مانند وزارت دارائی (برای جمع آوری مالیات بر درآمد) راهسازی، تلفن و دیگر موسسات مجبور خواهند شد که فعالیت خود را در این مناطق گسترش داده که بر درآمد محل می افزاید و محرکی برای گسترش می باشد. بدون تردید درآمد بالاتر امکان دست رسی به آموزش بالاتر را آسان تر خواهد کرد. تمامی این پیش رفت ها با کم ترین مداخله مستقیم دولت در اقتصاد، امکان پذیر است. بخاطر ارزانی سطح زندگی و افزایش خدمات بسیاری و به ویژه افرادی با درآمد ثابت مانند بازنشستگان، آمادگی بیش تر برای مهاجرت به روستا و شهرهای کوچک را پیدا خواهند نمود.
اما در هر حال، همزمان با افزایش کارآئی تولید، کارگر روستائی بیش از نیاز در بخش کشاورزی، همچنان وارد بازار کار خواهد شد. چون برنامه افزایش قیمت های تولیدات وسیله ی دولت دیگر وجود ندارد، توان رقابتی تولیدی در سطح روستا بالاتر رفته و از این رو فشاری است بر کم کردن تعداد کشاورزان. بدون تردید بخشی از این نیرو جذب شهرهای بزرگ تر خواهند شد. اما در مقایسه، چون رشد اقتصادی در محل بخاطر وجود چنین برنامه ای به وجود آمده، بخشی از کارگران مازاد کشاورزی در دیگر رشته هایی که خود سرمایه گذاری کرده اند و یا براثر سرمایه گذاری مهاجران به وجود آمده، بدون نیاز به مهاجرت به شهر، مشغول کار خواهند شد. بخشی از صنایع برای استفاده از قیمت پائین تر در روستاها و وجود کارگر محلی که محل سکونت آنان با بنگاه اقتصادی بسیار نزدیک خواهد بود، انتقال تولیدات خود به این مراکز را مورد مطالعه قرار خواهند داد. دولت ها اگر در واقع خواستار رشد شهرهای کوچک و روستاها هستند، با وضع قوانین مالیاتی جذاب برای این نقاط، دستکم برای چند سال و در آغاز این برنامه، به شتاب رشد کمک خواهند کرد.
------------------------------------------
۱ - تهی دستان در مقایسه با توانگران، بخش بزرگ تری از درآمد خود را صرف خرید تولیدات روستائی می نمایند.
۲ - در پاره ای از کلان شهرها مانند ریو دوژانیرو دسترسی پلیس به برخی از محله ها تنها با پوشش ارتش همراه با زره پوش امکان پذیر می گردد.
۳ - چین با داشتن بیش از یکسد و دو شهر با جمعیت بیش از یک ملیون نفر با کاسته شدن از قدرت آهنین حزب کمونیست در آن کشور با مسایل بیشمار روبررو خواهد شد. کلان شهرهای چین: Chongqing با جمعیت 31.2، شاهنگهای با 24.2 و بجینگ با 21.5 به ترتیب پر جمعیت ترین شهرهای آن کشور می باشند.
۴ - چنین برنامه ای برای تمام خردسالان چه در روستا و چه در شهرها اجباری خواهد بود.
۵ - آفزایش کارآئی زنان، مهم ترین عامل در راه برابری حقوقی میان زن و مرد است. شگردشناسی، بیش ترین یاری را به زنان برای دست یافتن به حقوق مساوی با مردان، رسانده است. امروزه در پاره ای از کشورها، زنان پا به پای مردان، در مردانه ترین فعالیت یعنی جنگ، حضور فعال دارند.

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳ -  ۲ دسامبر ۲۰۲۴

+ چرا غرب غلبه کرده است؟ نویسنده: سید محمد طبیبیان مترجم:

+ وابستگی کامل نظام به روسیه فرهاد یزدی

+ انسان آینده‌نگر کیست؟ مارتین ‌ای.پی. سلیگمن و جان تیرنی

+ اثر تصمین حداقل درآمد فردی بر احتمال شکوفائی اقتصادی روستا. فرهاد طالع یزدی

+ سال نو مبارک  

+ بعد از عبور از کرونا، کجا خواهیم بود؟ ماتیاس هورکس

+ یادگیری ماشین، یادنگیری انسان در یک جهان کرونایی هرمز پوررستمی

+ آینده کرونا ویروس  حامد امینی

+ من بسیار امیدوارم: آینده ایران تماشایی است  محمدرضا اسلامی

+ آینده ای بهتر برای مردم جهان 

+ ۱ 

+ آموزش سواد اطلاعاتی. پوریا رفیعی فارسیجانی

+ آیا رژیم دست به مصالحه خارجی خواهد زد؟ فرهاد یزدی

+ آیا احساس خشنودی از بدبختی دیگران غیر اخلاقی است؟ دکتر مصطفی آب روشن

+ ابوالفضل قدیانی چاره رفع مشکلات ایران را برکناری خامنه‌ای از قدرت دانست 

+ درس از تاریخ فرهاد یزدی

+ ورشکستگی بازار ایدئولوژیک (1)  فرانسیس ساندرز

+ دانایی، فلسفه و علم رضا داوری اردکانی

+ «دومین رویارویی» شناورهای سپاه با ناوهای آمریکایی طی یک هفته 

+ از این به بعد ربات‌ها زباله‫ها را جمع می‫کنند شاهراه اطلاعات

+ کتاب قانون اساسی زمینشهر منتشر شد: اکرمی، موسی

+ اعتراف : ۲۲ بهمن روز چیرگی کفر بر ایمان بود. 

+ استفان هاوکینگ: محبوبیت ترامپ غیرقابل توضیح است و برکزیت بوی فاجعه می دهد 

+  

+ ۱۱ نشانه از آینده هیجان انگیز تکنولوژی 

+ پیش‌بینی زندگی انسان در دو قرن آینده. میثم لطفی

+ سنت حقوقی مسلمانان و چالش برابری جنسیتی دکتر زیبا میرحسینی

+ تفاوت آیند ه پژوهی و آینده نگری  

+ سلسله بحثهایی برای خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی(10) 

+ سلسله بحث هایی برای خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی(9) 

+ سلسله بحثهایی برای خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی(8) 

+ سلسله بحث های خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی (7) 

+ آسمان بر ما جفا نکرده است دکترمحسن رنانی

+ زندگی در سیاره اورانوس 

+ جامعه اطلاعاتى: زمينه اقتصاد فراملّى و پيامدهاى آن.  ويليام. اچ. ملودى

+ آینده آزمایی شراره عاضدی تهرانی

+ آسیب شناسی کم جانی علم اقتصاد در آکادمی ایران  دکاتیر محمد فاضلی و محسن رنانی

+ نيروي كار فناوري اطلاعات 

+ فلسفه در محکمه ایدئولوژي دکتر رضا داوری اردکانی

+ بی توجهی به مسؤولیتهای اجتماعی، بر شاخه نشستن و بن بریدن است پروفسور محمدرضا سرکار آرانی

+ تجارت قرن بیست و یکم رابرت تی کیوساکی

+ کتاب «آینده ذهن» منتشر شد 

+ قربانیان عید قربان و چالش قدرت در خاندان ال سعود رضا علوی

+ گیدنز؛ مدرنیسم، پست‌مدرنیسم و راه سوم  فرهاد بذرافکن

+ تبیین خانواده‌ی دموکراتیک در نظریه‌ی راه سوم گیدنز نسرین قوامی

+ آﻳﻨﺪهﭘﮋوﻫﻲ و ﻋﻠﻮم اﻧﺴﺎﻧﻲ: ﺑﺮرﺳﻲ ﻣﺴﺄﻟﺔ ﺳﻨﺎرﻳﻮﻫﺎي ﻫﻨﺠﺎري ﺟﻤﻴﺰ اوﮔﻴﻠﻮي

+ نقش رسانه‌ها در توسعه همه‎جانبه کشور محمدحسن آغاز

+ آینده‌ پژوهی و آینده شناسی نیاز مبرم مدیریت توسعه ملی 

+ آینده در تصرف رسانه‌های مجازی 

+ جهانی شدن و تنوع فرهنگ مترجم: وحیدرضا نعیمی

+ انقلاب فناوری در افغانستان ترجمه: نسترن صائبی

+ قدرت روابط انسانی  کوین جویس، مترجم: سیما مهذب حسينيان

+ چگونه مديري با اعتماد به نفس باشيم؟ ناديا گودمن - مترجم: زهرا آزموده

+ آينده نگري بحران امير محمدي

+ خلاصه کتاب ساختار انقلاب های علمی توماس کوهن حجت غلام زاده

+ دوراندیشی در فناوری 

+ چرا دورانديشي؟ 

+ كارآفريني ديجيتال، روند غالب دهه‌هاي آينده محمد علي آذري نيا

+ تشریح فرآیند تاریخی موضوع درایران 

+ نگاهي ديگر به مديريت زمان مترجمان: حسن قربانی ،حسن خسروی

+ ورود به دنیای دیجیتال جاناتان فیلدز

+ نقش دولت‌ها در قرن ارتباطات و فناوری اطلاعات  ترجمه: نیما کاووسی

+ مهارت‌های قرن بیست و ‌یکم ترجمه دکتر فریده مشایخ

+ نفت، امنیت و سیاست: آیا چین آمریکا را در خلیج فارس به چالش می‌کشد؟ گزارش راهبردی اندیشکده دانمارکی

+ هوش مصنوعی مثل هميشه پيچيده‌ است یوآب جکسون

+ این ژل خون‌ریزی شما را بلافاصله قطع می‌کند جو لاندولینا

+ فلسفه تاريخ و جهاني شدن بن درفمن

+ مدیران شایسته وتحول سازمانی مهشید باستانی پور مقدم

+ نقش مديريت دانش در آموزش عالي فاطمه شعيبي- سيد محمود هاشمي

+  

+ تحولات تکنولوژی و ماهیت مشاغل در عصر اطلاعات و ارتباطات جرمی ریف کین

+ رقص تغییر در عصر نوین 

+ رهبری در عصر فرانوگرایی مترجم: عبدالصمد خدامی

+ جهانی شدن و هویتِ قومی در ایران 

+ جهانی شدن فرهنگ، هویت گل محمدی، احمد

+ ﺟﻬﺎﻧﻲ ﺷﺪﻥ - ﺑﺨﺖ ﺑﺎ ﺷﺠﺎﻋﺎﻥ ﻳﺎﺭ ﺍﺳﺖ ﻟﺴﺘﺮ ﺗﺎﺭﻭ

+ ﺟﻬﺎﻧﻲ ﺷﺪﻥ، ﻓﻨﺎﻭﺭﻱ ﺍﻃﻼﻋﺎﺕ ﻭ ﭼﺎﻟﺸﻬﺎ ﺁﻗﺎﺯﺍﺩﻩ، ﺳﺎﺭﺍ- ﺣﺴﻴﻦ ﻣﺒﺎﺭﻛﻲ

+ مقدمه و فصل اول کتاب جامعه ي دانايي و پرسش هاي پژوهشي آينده ايلكا تومي

+ توسعه پایدار، توسعه انسانی و اشتغال دانش آموختگان جواد پورکریمی

+ آموزش عالی و گذار به جامعه مبتنی بر دانایی 

+ جهانی شدن و چالش های فراروی دولت محمد ندیری

+ انقلاب اطلاعاتي و ساختار نظام دموكراتيك جهاني دونالد – چنفيلد

+  

+ آسیب اجتماعی چیست و با آن چه باید کرد؟  سعید معیدفردر

+ از انقلاب بهمن چه ميتوان آموخت ؟ نشست پالتاکی اتحاد برای پیشبرد سکولار دموکراسی در ایران

+ لباس های تمیز، اقیانوس های کثیف مترجم: فرناز حیدری

+ مخاطرات افزایش تعداد شهرهای بزرگ  جرمی ریفکین

+ کار از راه دور فرصتی نوین در دنیای دیجیتال حوریه سادات برهانی

+ نگاه امنیتی نمي‌گذارد شکاف دیجیتالی از بین رود  محیا برکت

+  

+ جستاری در تاریخچه، مبانی و شاخه‌های علم هوش مصنوعی‌ 

+ گلوبالیسم یا جهانی شدن  

+ دنیای آینده با نانو تکنولوژی  

+ نابرابری اطلاعاتی; مسئله جامعه اطلاعاتی- 3 سیـد عـلی نـاظـم زاده

+ نابرابری اطلاعاتی; مسئله جامعه اطلاعاتی - 2 سیـد عـلی نـاظـم زاده

+ کرمی: رهبری جنبش محدود به خاتمی، موسوی و کروبی نیست  هانا کاویانی

+ افرادی با هوش‌های متفاوت مترجم: رزیتا شاهرخ

+ سرعت و دقت رایانه در راه رسیدن به توان انسانی پارسا ستوده‌نیا

+ جاه‌طلبانه‌ترین نظریه در فیزیک بنیادی ریچارد - دیوید

+ نوآوری؛ کلید توسعه دانایی محور دکتر شهرام یزدانی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995