كانون نهال آينده انديشي
اگر عضو یکی از شبکههای زیر هستید میتوانید این مطلب را به شبکهی خود ارسال کنید:
[17 Dec 2007]
[ بردیا دوستی]
معرفی کارگروه آب
نگارش یافته توسط بردیا دوستی
17 مهر 1386 ساعت 10:16
كار گروه آب
معرفي
سازمان غيردولتي (NGO) كانون نهال آيندهانديشي، مبتني بر تشكيلات علمي و تخصصي، با تأکيد بر رأي اکثريت و به دور از فعاليتهاي سياسي و اقتصادي ميباشد كه به مسايل راهبردي و كلان كشور (از قبيل فرهنگ، آموزش، انرژي، مسكن، آب، حمل و نقل، محيطزيست، بلاياي طبيعي، آمايش سرزمين، مديريت و برنامهريزي و ...)، در راستاي نيل به توسعه پايدار پرداخته و با ايجاد بستري مناسب براي تبادل نظر صاحبنظران، ضمن آموزش دانشجويان و دانشآموختگان، زمينهاي مناسب جهت توليد فكر راهبردي براي مسايل زيربنايي و كلان كشور فراهم ميآورد.
اولين كميته اجرايي موقت اين كانون در مهرماه 1384 به صورت داوطلبانه شكل گرفت. كميته اجرايي موقت با برگزاري بيش از 25 جلسه و 3 جلسه مشورتي با دانشجويان و دانشآموختگان آشنا با فعاليتهاي گروهي و دانشجويي، طرحريزي اوليه براي تشكيل كانون را ارائه داد. پس از آن، اولين مجمع عمومي اين سازمان غيردولتي در تاريخ 7 خردادماه 1385 با حضور 54 نفر برگزار گرديد و شوراي مركزي دوره موقت 6 ماهه، رسماً از آن تاريخ شروع به كار نمود. در دومين مجمع عمومي (7 آذر 85) گاركروه تخصصي آب تشكيل شد. اكنون نيز كه بعد از سومين مجمع عمومي (7 خرداد 86) در دوره سوم قرار داريم اين كارگروه با برنامههاي مختلف به فعاليت خود ادامه مي دهد.
هم اکنون که آب به عنوان مهمترين ماده حيات, بسياري از کشورها را با مشکلات عديدهاي مواجه کرده است, ايران نيز با کمبود آب در بسياري از مناطق روبرو ميباشد و اين کمبود با افزايش مصرف آب فزوني يافته است. بحرانهاي آبي از جمله خشکسالي و سيل, آسيبهاي جبران ناپذير اقتصادي و اجتماعي را به کشور وارد آورده است. اين مساله در حالي است که در کشورمان, سالهاست که بر روي جمعآوري آب سطحي هزينه شده است و کمتر به مسايل مديريتي آب که منجر به مصرف صحيح آن ميشود, پرداخته شده است. اين گروه بدون ورود به مسايل مهندسي و محاسباتي, قصد دارد که وارد بحثهاي مهم مديريت آب از جمله مديريت تقاضا, مديريت خشکسالي و سيل و ... گردد و با تحقيق و اطلاعرساني در اين زمينه در کشور, نظرات صاحبنظران بخش آب را ارائه داده و کمکي به حل چالشهاي پيشرو در زمينه آب کشور کند. اهداف اين کارگروه به طور مختصر در زير بيان مي گردد:
1- توسعه تفکر جامعنگر و راهبردي در بين اعضاء با توجه به برگزاري جلسات با صاحبنظران آب کشور, مي توان اميدوار بود که فارغ التحصيلان بخش آب علاوه بر مسايل مهندسي که با آن در دانشگاه آشنا شدهاند تا حدود زيادي نيز با بحثهاي مديريتي آب کشور و چشمانداز آب کشور آشنا شده و در تصميمگيري هاي آينده در فعاليت حرفه اي خود, تصميمات صحيحتري را اتخاذ کنند. در کل ميتوان گفت که اين گروه به دنبال پرورش استراتژيست در بخش آب مي باشد.
2- بررسي چشمانداز آب کشور: با توجه به اين که در چشمانداز توسعه, بخش آب به عنوان يک بخش بسيار مهم ميتواند در اقتصاد کشور تاثير گذار باشد, كار گروه در نظر دارد سر فصلهاي 18 گانه و مديريتي چشمانداز را با حضور صاحبنظران بررسي نموده و نتايج اين بررسيها را از طريق مقالات, گزارشات تحقيقاتي, خبرنامه کارگروه, جرايد و ..., به سمع و نظر کارشناسان, مردم و مسئولين برساند.
3- ارتباط با صاحبنظران مديريت بخش آب: بسياري از افرادي که در بخش آب با چالشهاي پيش رو آشنا شدهاند, به دنبال راههايي براي ارائه نظرات خود ميگردند. کارگروه آب, با توجه به انجام فعاليت جمعي و گسترده, اين امکان را دارد تا نظرات ايشان را از طريق خبرنامه کارگروه, روزنامههاي كثيرالانتشار (تاکنون نيز مقالاتي از اين کارگروه منتشر شده است) و روشهاي ديگر ارائه دهد.
4- ارائه شفاف نظرات در بخش آب: با توجه به اين که کانون نهال آيندهانديشي يک مرجع و سازمان غيردولتي ميباشد و به هيچ سازماني وابسته نيست, کارگروه آب اين کانون, چالشهاي بخش آب را به صورت شفاف و دور از هرگونه غرض ورزي بيانخواهد کرد.
در زمينه ايجاد ارتباط گسترده با بخش آب, کارگروه آب قصد دارد که گروههاي هدف از جمله دانشجويان و محققان بخش آب را شناسايي کرده و با ثبت نام آنها, علاوه براستفاده از نظرات ايشان, مزايايي را نيز از طريق عضويت براي ايشان در نظر گيرد. از جمله اين مزايا مي توان به فرستادن فصلنامه کارگروه, ارائه نظرات ايشان در فصلنامه کارگروه و جرايد, اطلاعرساني در زمينه کنفرانسهاي داخلي و خارجي به صورت الکترونيکي, ارائه مباحث کارشناسي انجام شده در گروه براي اعضاء به صورت الکترونيکي و ... اشاره كرد. با توجه به اين که امکان شرکت از سراسر کشور در جلسات اين کارگروه ميسر نميباشد, مديريت آن تصميم به ثبتنام الکترونيکي و ايجاد ارتباط الکترونيکي گرفته است. علاقهمندان با ثبتنام در اين کارگروه, ميتوانند به عنوان عضوي از جامعه آب کشور به حل مسايل آن کمک کرده و خود نيز از اطلاعات بروز آب برخوردار شوند.
قابل ذکر است که کارگروه هنوز در ابتداي راه بوده و براي رشد و اعتلاء نياز به ياري شما دارد.
با اميد به
"توسعه تفكر جامعنگر و راهبردي در بين ذينفعان بخش آب"
مطلبهای دیگر از همین نویسنده در سایت آیندهنگری:
|
بنیاد آیندهنگری ایران |
دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲ دسامبر ۲۰۲۴
محیط زیست
|
|