Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


انقلاب الکترونیک , یا چگونه قاره آسیا زباله دان جهان شد

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[30 Oct 2016]   [ ]

میلیونها تن زباله های الکترونیک که سالانه در نقاط مختلف جهان به دور ریخته می شود, سیاره زمین را با خطر سمی شدن و آلودگی های زیانبار خاکها و منابع آبی زیر زمینی روبرو ساخته است
میلیونها تن زباله های الکترونیک که سالانه در نقاط مختلف جهان به دور ریخته می شود، سیاره زمین را با خطر سمی شدن و آلودگی های زیانبار خاکها و منابع آبی زیر زمینی روبرو ساخته است .

بر اساس آمار موجود سالانه تنها در کشور حدود۶۰ میلیون نفری انگلیس بیش از یک میلیون تن وسایل الکترونیک بلامصرف نظیر کامپیوترها، تلفنهای همراه ، مونیتورها، مدارهای الکترونیک ، تلویزیون ها، استریوها و نظایر آن به دور ریخته می‌شود.

بخش بزرگی از این قبیل زباله های الکترونیک که حاوی مواد سمی خطرناک هستند به کشورهای در حال پیشرفت انتقال پیدا می‌کند.

به نوشته روزنامه "گاردین " سال گذشته انگلیس بیش از۲۳ هزار تن وسایل الکترونیکی اسقاطی را به کشورهای چین ، آفریقای غربی، پاکستان و هند ارسال کرد.ارسال این محموله ها غالبا به صورت غیرقانونی و در پوشش کالاهای مجاز به انجام می‌رسد.

زباله های الکترونیک اسقاطی در کشورهای در حال پیشرفت که دارای نیروی کار ارزان هستند و مقررات قضایی و قانونی چندانی برای حفاظت از سلامت شهروندان در آنها وجود ندارد، به وسیله کارگران روزمزد از هم باز می‌شوند و بخشهای مختلف مدارهای آنها برای مصرف در وسایل الکترونیک به ظاهر جدید مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به گفته مسوولان نهاد نظارت بر آلودگی محیط زیست در انگلیس ، زباله های الکترونیک سود سرشاری برای صادرکنندگان به همراه می‌آورند.

تنها در سال گذشته شرکتهای صادراتی انگلیس که در این زمینه فعالییت دارند و کامیون ها و کانتینرهای حاوی این وسایل را با بارنامه های تقلبی و تحت نام کالاهای دیگر به کشورهای جهان سوم صادر می‌کنند بیش از۵۰۰ هزار دستگاه تلویزیون ، سه میلیون یخچال و ۱۶۰ هزار تن از دیگر وسایل برقی و میلیونها گوشی تلفن همراه را به فقیرترین کشورهای جهان ارسال کردند.

بر اساس قانون ، شرکتهای تولیدکننده وسایل الکترونیک و برقی در انگلیس ناگزیرند محصولات از رده خارج شده خود را به گونه ای که به محیط زیست آسیب نرساند اوراق و جداسازی کنند.

به عنوان مثال یخچالهای قدیمی تر که گازهای زیانبار برای لایه اوزون در آنها وجود داشت می‌باید با شیوه های دقیق فناورانه به گونه ای اوراق شوند که گاز سی.اف .سی موجود در آنها به مواد شیمیایی بیضرر برای محیط زیست تبدیل شود و دیگر اجزای آن از جمله رنگهای بدنه و پلاستیک های بکار رفته در سیمهای اتصال و فلزات مورد استفاده به طرق مناسب بازیافت شوند.

از آنجا که عمل به این قوانین پرهزینه است شرکتهای سازنده روش آسان تر و کم خرج تری را در پیش گرفته اند و با صادر کردن این محصولات اسقاطی به کشورهای فقیر، در واقع مشکلات خود را به این نواحی منتقل می‌کنند.

برخی از گزارشهای رسمی اما منتشر نشده حکایت از آن دارد که ابعاد مساله صادرات غیرقانونی کالاهای الکترونیک و برقی اسقاطی به کشورهای در حال پیشرفت بسیار گسترده تر از آن است که مقامات دولتی و یا نهادهای نظارتی عنوان می‌کنند.

گزارش تهیه شده به وسیله شورای صنعتی برای بازیافت تجهیزات الکترونیک درگزارشی که از طریق انجام مصاحبه های محرمانه با بازرگانان و تجاری تکمیل شده که در زمینه صادرات کالاهای الکترونیک فعالند نشان میدهد شمار گسترده ای از کامپیوترهایی که به عنوان کالاهای صادراتی از کشور خارج میشود در زمره همین کالاهای الکترونیک اسقاطی هستند زیرا هیچگونه کنترل کیفیت قبل از صدور در مورد آنها به عمل نمی‌آید.

گزارش دیگری که به وسیله موسسه ایمپل (متشکل از آژانسهای حفاظت از محیط زیست در شش کشور اروپایی از جمله انگلستان ) تهیه شده دلالت بر آن دارد که صادرکنندگان این قبیل کالاهای خطرناک و اسقاطی روشهای تازه ای برای فرار از قانون و گسترش فعالییت خود ابداع کرده اند و در عین حال دولتهای اروپایی بودجه کافی برای مقابله با این فعالییتهای غیرقانونی اختصاص نمی دهند و اساسااین مساله را در زمره اولویتهای خود به شمار نمی‌آورند.

گزارش ایمپل حاکی از آن است که ۲۲ درصد از کل کالاهای اسقاطی صادراتی به صورت خلاف قانون صادر می‌شوند.

ماموران گمرگ در کشورهای هلند، انگلستان ، لهستان ، و آلمان مقادیر بسیار زیادی کامپیوترها، لامپهای کاتدی، کابلهای برق ، دوربینهای یکبار مصرف ، لاستیکهای مستعمل و اجزای آلوده موتورهای برقی را در انبارهای شرکتهای صادرات و واردات شناسایی کرده اند که آماده حمل غیر قانونی به کشورهای جهان سوم بودند.

در بسیاری از موارد ماموران گمرک نمی‌توانند مانع از صادرات این محموله ها شوند زیرا در اسناد ثبت شده آنها این نکته روشن نیست که چند درصد کالا قابل بازیافت است و چند درصد می‌باید دفن شود.

یکی از شیوه هایی که صادرکنندگان برای فرار از قوانین به کار می‌گیرند عبارت است از ارسال یک محموله از یک کشور اروپایی به یک کشور دیگر و تعویض بسته بندی آن در کشور دوم و صدور کالا از این کشور به کشورهای مقصد تحت عنوان زباله های قابل بازیافت.

بر اساس شواهد موجود چین و هند عمده ترین واردکنندگان این قبیل کالاهای مستعمل الکترونیک به شمار می‌آیند.

مقامات چینی و هندی از کشورهای غربی و نیز سازمان ملل درخواست کرده اند مانع از ادامه این رویه شوند زیرا در این کشورها فناوری لازم برای جداسازی اجزا مسموم کننده و زیانبار این محصولات از بخشهای قابل بازیافت آن وجود ندارد.

در گزارش موسسه ایمپل بر این نکته تاکید شده که بواسطه وجود فساد مالی در میان ماموران گمرک در کشورهای در حال توسعه ، و فقدان اراده لازم در کشورهای غربی برای مقابله با صادرات غیر قانونی این کالاها، جلوگیری از این رویه کار آسانی نخواهد بود.

خطر این قبیل کالاها ناشی از وجود مقادیر زیاد مواد سمی در آنهاست . به عنوان مثال در یک رایانه معمولی که روی میز جای می‌گیرد و حدودا۲۷ کیلو گرم وزن دارد۶ / ۲۶ کیلو گرم پلاستیک ،۱ / ۷۲ کیلوگرم سرب ،۶ / ۸ کیلوگرم سیلیکا،۳ / ۸۶ کیلوگرم آلومینیوم ،۵ / ۵۸ کیلوگرم آهن ،۱ / ۹۱ کیلوگرم مس ،۲۳۰ گرم نیکل،۶۰۰ گرم قلع ،۲۷۰ گرم قلع موجود است .

هم چنین مقادیر کمتری از مواد سمی دیگر نظیر آرسنیک ، منگنز، جیوه ، اینیدیوم ، نیبیدیوم ، یتیوم ، تیتانیوم ، کبالت ، کروم ، کادمیم ، سلنیم ، بریلیوم ، طلا، تانتالوم ، وانادیوم ، یوروپیوم ، و نقره در این دسته از وسایل وجود دارد.

این قبیل مواد در کشورهای فقیر بدست نیروی کار ارزان که عمدتا متشکل از زنان و کودکان هستند با ابتدایی‌ترین وسایل جداسازی می‌شوند.

به عنوان مثال بدنه های پلاستیکی در فضای آزاد ذوب می‌شوند، لحیمهای سمی آلوده به قلع و سرب با دستگاههای لحیم و در حالی که دود و دم مسموم کننده آن به وسیله کارگران استنشاق می‌شود، از هم باز می‌شود.

طلا و برخی فلزات دیگر با ریختن اسید بر روی آنها جدا می‌شوند و بقایای غیر قابل استفاده این مواد نیز بدون رعایت اصول ایمنی در زمین چال می‌شوند که این امر خسارات غیرقابل جبرانی به خاک و منابع آبی زیر زمینی وارد می‌آورد.

جیم پوکت از "بازل اکشن گروپ Basel Action Group" که یک نهاد مدنی غیر دولتی مدافع محیط زیست است در این مورد می‌گوید : ما در عصر سایبر و واقعیت مجازی به یک کابوس دست پیدا کرده ایم . می‌گویند نام این عمل بازیافت و استحصال مواد طبیعی است اما در واقع این فعالیت عبارت است از دفن کردن زباله های خطرناک تحت نام بازیافت .

پوکت اضافه می‌کند : از همه نگران کننده تر اینکه دولتها به عوض آنکه این فعالیت خطرناک را ممنوع اعلام کنند عملا آن را تشویق می‌کنند.این کار از آن رو صورت می‌گیرد که دولتها مایل نیستند به مسوولیتهای خود در قبال انبوه کالاهای تولید شده و از رده خارج شده عمل کنند.

گروههای طرفدار محیط زیست از شرکتهای بین المللی تولیدکننده این قبیل کالاهای مصرف درخواست کرده اند که نسبت به تولید این محصولات و ضایعات و زباله هایی که از رهگذر آنها بوجود می‌آید رویه مسوولانه تری در پیش گیرند.

"فن هرنادندز" از گروه بین المللی صلح سبز می‌گوید : مضحک است که این انبوه کالاهای الکترونیک در کشورهای پیشرفته جمع می‌شود به این نیت که در کشورهای فقیر دفن شود.

اکنون آسیا به سطل زباله خطرناکترین مواد تبدیل شده است .

به اعتقاد کارشناسان در سالهای آتی و با تصویب قوانین جدید در اتحادیه اروپا که سوزاندن کالاهای الکترونیک را در دستگاههای زباله سوز در کشورهای عضو ممنوع اعلام می‌کند، بر میزان این قبیل صادرات به مقدار قابل توجهی افزوده می‌شود.

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع: 182


بنیاد آینده‌نگری ایران



پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴ نوامبر ۲۰۲۴

تکنولوژی

+ تاکسی‌های هوایی و هوش مصنوعی  هرمز پوررستمی

+ دسته بندی داده ها با شبکه عصبی مصنوعی  حمیدرضا تائبی

+ هوش مصنوعی و برقی که از فضا می‌آید  هرمز پوررستمی

+ هوش تهدید چیست، چگونه به سازمان‌ها کمک می‌کند و پیاده‌سازی می‌شود؟ حمیدرضا تائبی

+ راهنمای جامع آشنایی با مدل هوش مصنوعی مولد، کاربردها و انواع آن مترجم: حمیدرضا تائبی

+ تولید متن یا Text Generation چیست؟  حمیدرضا تائبی

+ چه تکنولوژی‌هایی باعث تحول دیجیتال در صنعت کشاورزی می‌شوند؟ -

+ ارتباط انقلاب صنعتی چهارم با تحول دیجیتال چیست؟ -

+ هوش مصنوعی در خدمت دموکراسی /

+ انقلاب صنعتی چهارم چیست و چگونه بر زندگی ما تاثیر می گذارد؟ فاطمه حسینی

+ یادگیری ماشین آنلاین چیست و چرا نقش مهمی در دنیای هوش مصنوعی دارد؟  حمیدرضا تائبی

+ خودیابی فرهنگی در جهان دیجیتال  فرهنگ امروز/ عیسی عبدی

+ انقلاب بزرگ فین‌تک‌ها در یک دهه آینده مترجم: مهسا قنبری

+ راهکار محققان برای مجهز شدن IoT به شبکه‌های عصبی بهینه  مهدی صنعت‌جو

+ ۱۰ شغلی که هوش مصنوعی تصاحب نخواهد کرد  مهدی صنعت‌جو

+ پیوند کامپیوتر و مغز انسان محسن آقاجانی

+ فناوری‌های نوظهور 

+ قدرت‌نمایی هوش مصنوعی در دنیای داروسازی حمیدرضا تائبی

+ تاثیر ابزارهای هوشمند بر کنترل شیوع بیماری‌های فراگیر 

+ فناوری تشخیص چهره در یک قدمی زندگی ما حمیدرضا تائبی

+ آیا تلفن هوشمند، بخشی از وجود ماست؟ 

+ انقلاب عاشقانه در زمانه تکنولوژی 

+ آیا تکنولوژی باعث خوشبختی بشر می‌شود؟ محمدحسین آشنا

+ آیا فناوری تشخیص چهره نگران کننده است؟  مهدی زارع سریزدی

+ روبات‌هایی که می‌بینند و از انسان می‌آموزند- مهدی صنعت‌جو

+ یک راهکار عالی برای آنکه بدانید اینترنت شما چه زمانی قطع شده است حمیدرضا تائبی

+ آیا ماشین‌ها ما را از کار برکنار خواهند کرد؟ حمیدرضا مازندرانی

+ پیامدهای نسل چهارم فناوری رسانه‌های اجتماعی  دکتر محمود سریع‌القلم

+ طبقه‌ای به نام علوم انسانی دیجیتال 

+ تکنولوژی و آینده جامعه 

+ گشايش اولین فروشگاه بدون فروشنده و صف توسط آمازون 

+ فناوری‌هایی که در سال ۲۰۱۸ رشد می‌کنند مهدی مطلبی

+ صوفیا، ربات شهروند تمایل به تشکیل خانواده دارد! 

+ روبات عصیانگر در شهر بی‌قانون؛ آغاز عصر وحشت حمیدرضا تائبی

+ اسکلت‌ پوشیدنی شنوا برای معلولین مهدی صنعت‌جو

+ سازمان ملل، هوش مصنوعی را زیر نظر می‌گیرد مهدی صنعت‌جو

+ عطش ساختن فردا  سید کامران باقری

+ کارخانه های آینده | کسب و کاری با فناوری چاپ سه بعدی 

+ تكنولوژى‌آموزشى‌ يا‌تكنولوژى‌يادگيرى 

+ با این لباس هوشمند گرم می‌شوید 

+ خطر هک‌شدن خودروهای هوشمند جدی است 

+ آیا هوش مصنوعی بزرگترین تهدید برای تمدن بشری است؟ مهدی صنعت‌جو

+ انسان یا محصول، نسل‌های آینده کدامند؟ حمیدرضا تائبی

+ این روبات 500 برابر سریع‌تر از انسان کار می‌کند حمید نیک‌روش

+ جلوگیری از تصادفات منجر به مرگ خودران‌ها با تصمیم‌گیری به سبک انسان حمید نیک‌روش

+ کدام شغل‌ها تا ۱۰ سال آینده نابود می‌شوند؟ حمیدرضا تائبی

+ از این پس هوش مصنوعی مصدومیت‌های ورزشکاران را پیش‌بینی می‌کند حمیدرضا تائبی

+ هوش مصنوعی خودسر!/ آیا ترس دانشمندان به واقعیت بدل می‌شود؟ 

+ آیا در نهایت ماشین ها میتوانند پیش داوری و تعصب داشته باشند؟ 

+ تجاری‌سازی فناوری رابط مغز و کامپیوتر 5 دستاورد مهم دارد 

+ این ربات خیلی راحت و سریع خودروی شما را پارک می کند! +تصاویر 

+ استفاده از ربات‌ها در صنعت بیمه 

+ پایان عصر نفت! بهزاد احمدی نیا

+ چاپ 3 بعدی استخوان مصنوعی 

+ تولید دست مصنوعی 15 دلاری 

+ انسان‌ها و هوش مصنوعی همزیستی مستقل را تجربه خواهند کرد حمیدرضا تائبی

+ روبات‌ها به یکدیگر مهارت‌های جدید را یاد می‌دهند حمید نیک‌روش

+ دختر یازده ساله در نشست سالانه سهامدارن مایکروسافت چه سوالی مطرح کرد؟ حمیدرضا تائبی

+ بیشتر از ۸۰ درصد مشاغل امروزی تا چند سال آینده از بین می‌روند! حمید نیک‌روش

+ انقلاب الکترونیک , یا چگونه قاره آسیا زباله دان جهان شد 

+ فناوری های تشخیص هویت. صالح سپهری‌فر

+ رانندگی در واقعیت افزوده فرانک فراهانی جم

+ با بمب الکترومغناطیسی آشنا شویم 

+ ساخت جوهر از آلودگی هوا! 

+ خانه‌ای که در باد می‌رقصد+تصاویر 

+ مرکز تخصصی بازی‌های رایانه‌ای به حوزه درمان و امنیت وارد می‌شود 

+ ویژگی‌های بایسته معلمان در بهبود فرآیند یاددهی-یادگیری مدارس هوشمند 

+ جهان در 150 سال آینده چگونه خواهد بود؟. 

+ آینده نگری در مدیران IT 

+ بازی پیامکی و محتوای آموزشی - سرگرمی برای آینده پژوهی وحید وحیدی مطلق

+ ماشین هایی هوشمند تر از انسان 

+ مجازی بودگی و قدرت «دولت موبایل» داود زارعیان

+ تکنولوژی های آینده چگونه خواهند بود؟ عرفان کسرایی

+ انقلاب صنعتی چهارم در راه است احمد علوی

+ بررسی رابطه ی بین سناریو های تکنولوژی با داستان های علمی- تخیلی با نگاهی به چرخه ی روبوت آسیموف و فضای سایبری گیبسون مریم اخوی

+ آیا حضور ربات‌ها را در زندگی‌مان خواهیم پذیرفت؟ جین ویکفیلد - بی‌بی‌سی

+ ﺗﻌﺎرض دو ﻧﮕﺮش در ﻓﻠﺴﻔﮥ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی و ﭘﮋواک آن در ﻓﻀﺎی ﻓﮑﺮی اﯾﺮان رهبر محمودزاده

+ روبات های پرستار در راه اند...مزایا ، معایب و خطرات صالح سپهری فر

+ سیر تحولی علم و تکنولوژي بعد از جنگ جهانی دوم الکساندر کینگ

+ ضرورت ارزیابی اخلاقی تکنولوژی های نوین ارتباطی وحیده علی پور

+ فیسبوک چگونه با استفاده از هوش مصنوعی تصاویر را برای نابینایان قابل درک می کند؟  مریم موسوی

+ چيني ها آيفون توليد مي کنند نه استيو جابز جوزف ناي

+ بهبود الگوی زندگی در مساله انرژی و تکنولوژی جلال نبهانی‌زاده

+ برای زندگی درکنار ربات ها آماده اید؟ شهرام یزدان پناه

+ دوران رباتی میترا بهاری

+ دسترسی ۵۰ درصدی کشورهای در حال توسعه به اینترنت باندپهن 

+ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﺟﺮﻳﺲ ﻫﻨﺴﻮن اوﻣﺎﻧﺎروﻻ

+ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي در ﻛﺸﻮرﻫﺎي در ﺣﺎل ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺟﺮﻳﺲ ﻫﻨﺴﻮن اوﻣﺎﻧﺎروﻻ

+ فناوری اطلاعات در سازمان ها و ادارات شهاب وهابزاده

+ جنگ‌‌‌ بر ‌‌پایه ‌‌فناوری ‌‌اطلاعات‌ فریبا فرهادیان‌

+ تأملی دوباره در مفهوم اطلاعات و دانش: با تأکید بر حوزۀ علم اطلاعات و دانش شناسی مریم صابری

+ فهم سواد اطلاعاتي Barbara Humes

+ فناوری اطلاعات در حال ایجاد تحولی انقلابی در محصولات است روشنگری مدیریت اینترنت اشیاء

+ سبقت کتابهای الکترونیکی از کتابهای چاپی تا ۲۰۱۸ 

+ انقلاب اینترنت اشیا در سال ۲۰۲۰ 

+ نقش فناوری اطلاعات در سازمان‌های امروزی 

+ نابرابری دیجیتالی 

+ آینده پژوهی و چالشهای صنعت نساجی  فاطمه رئيسي 1 ، احسان قرباني 2 ، محمد قانع، فاطمه معدني

+ فناوری نسل آینده مترجم: فرناز رجبی مهر

+ نسل جديد خانه‌هاي خورشيدي 



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995