Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


مهارت مدیریت افراد

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[02 Oct 2020]   [ هرمز پوررستمی]

مدیر پیش از آزمون، مدیر پس از آزمون...
کارشناس پرونده مریض شده و نیامده بود. پرونده من روی میزش بود اما هیچکس قبول نمی‌کرد که به پرونده دست بزند. من هم باید نتیجه گزارش آن‌ها را چند روز بعد به دادگاه می‌رساندم، نتیجه‌اش برایم بسیار مهم بود. معاون اداره هم جلسه مهمی داشت و به نظر نمی‌رسید که به زودی بتوانم او را ببینم. به ناچار به طبقه بالا رفتم تا بتوانم با مدیر اداره صحبت کنم شاید پرونده را به کارشناس دیگری محول کند. درِ اتاق مدیر بسته و چراغ‌هایش خاموش بود. با این حال در زدم. دوباره در زدم. کارمندی که از کنارم رد می‌شد با لبخندی گفت که آقای مدیر نیست و برای آزمون مرخصی گرفته است. اول کمی خوشحال شدم که مدیران ما برای ارتقای سطح دانش خود تلاش می‌کنند. اما وقتی دوباره به مهلت پرونده‌ام فکر کردم، پرسش‌ها به ذهنم هجوم آوردند. مگر نباید مدیران پیش از مدیر شدن آزمون‌هایشان‌ را بدهند و اگر قبول شدند مدیر شوند؟ مگر وقتی مدیری به مرخصی می‌رود نباید برای انجام کارها فکری بکند؟ وقتی کارشناسی مرخصی برود مگر نباید همکار دیگری کار مراجعان را پی‌گیری کند؟ اما گویا این مدیر، قابلیت‌های مهم دیگری داشت که توانسته بود پیش از آزمون مدیر شود و احتمالا تا پایان دوره کاری‌اش مدیر بماند. این که او نتوانسته بود کارها را به گونه‌ای سامان دهد که در غیابش مراجعانی مانند من سرگردان نشوند، نشان از کاستی‌های بزرگ در توانایی‌های مدیریتی او دارد: یک مدیر که جهت‌گیری مبتنی بر سرویس1 دارد، می‌داند که مشتریانش چه انتظاراتی دارند و تمام مجموعه تحت مدیریتش را برای برآورده کردن این انتظارات آماده می‌کند. مدیری که هوش هیجانی بالایی دارد می‌تواند خود را به جای مراجعانی بگذارد که در غیاب کارشناس و مدیر اداره، کاغذ به دست از این اتاق به اتاق دیگر می‌روند. مدیری که به ارتباطات اهمیت می‌دهد پیش از مرخصی رفتن خود و یا کارشناسانش، به گونه‌ای موثر در این مورد اطلاع‌رسانی می‌کند تا در زمانه‌ای که ویروس کرونا از هر سو می‌تازد، از سلامتی کارکنان و مراجعان محافظت کند...
کرونا و مدیرت جهان 2020...
زندگی پس از کرونا، زندگی دیگری هست و خواهد بود که با زندگی پیش از آن تفاوت بسیار دارد و خواهد داشت. کوید 19 بسیاری از جنبه‌های ضعیف دنیای ما را به رخ کشید و موضوعاتی که پیش از این چندان مهم به شمار نمی‌رفتند اکنون به‌عنوان موضوعات الویت‌دار به شمار می‌روند. به راستی چه چیزی مهم‌تر از جان و سلامتی و وقت انسان‌ها است که قبلا چندان بهایی به آن‌ها داده نمی‌شد. اکنون مدیران، با موضوعاتی دست به گریبان هستند که تا شش ماه پیش موضوعات بی‌اهمیت یا کم‌اهمیت به حساب می‌آمدند. این که مدیری به فکر سلامتی کارکنان مجموعه تحت مدیریتش و حتی مراجعان باشد، در جهان پیش از کرونا تا حدود زیادی فکری تجملی به حساب می‌آمد. اغلب مدیران، مهم‌ترین کاری که در این زمینه وظیفه خود می‌دانستند برقراری بیمه تکمیلی برای کارکنان بود و بس. مراجعان هم که با چند ساعت و چند روز در اداره بودن با مشکل خاص سلامتی روبرو نمی‌شدند! اما حالا، کرونا به ما و مدیران در عمل آموخته است که حفاظت از سلامتی و جان انسان‌ها یکی از مهم‌ترین وظایف آن‌هاست. تنها در صورت حفظ سلامتی انسان‌هاست که می‌توان برای آن‌ها پروژه اجرا کرد و خدمات‌رسانی کرد. متاسفانه، در همین مدت کوتاه پس از شیوع کرونا، متوجه شده‌ام که برخی مدیران هنوز هم در دنیای پیش از کرونا سیر می‌کنند و تنها وظیفه خود را برای حفظ سلامتی کارکنان و احتمالا مراجعان در این می‌دانند که برگه‌ای به دیوار بزنند مبنی بر این که خدمات تنها به کسانی ارایه می‌شود که با ماسک مراجعه کنند و یا پرده‌ای پلاستیکی بین کارکنان و مراجعان بکشند.
اما یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که هم پیش از شیوع کرونا و هم پس از آن در ادارات ما و حتی در مطب پزشکان به شدت آزارم می‌داده‌ است اهمیت ندادن به وقت مراجعان است. گویا برای این دسته از مدیران و پزشکان، تنها چیزی که مهم است وقت خودشان است و مراجع‌کننده باید خیلی شکرگزار هم باشد که کار نیم‌ساعته‌اش در نیم روز یا نیم‌هفته و حتی نیم‌ماه انجام می‌شود. بارها و بارها شاهد بوده‌ام که برخی پزشکان در مطب‌ها و درمانگاه‌ها سیستم نوبت‌دهی را به گونه‌ای طراحی کرده‌اند که وقتشان حتی برای دقایقی تلف نشود حتی اگر این کار به قیمت هدر رفتن ساعت‌ها وقت تعداد زیادی از مراجعان تمام شود. احتمالا شما هم شاهد بوده‌اید که در اداره‌ای، مراجع‌کننده‌ای که ساعت‌ها آرام و متین به دنبال انجام کارهایش بوده، ناگهان در انفجار خشم، که عمدتا ناشی از مشاهده تبعیض و یا ارزش قائل نشدن به وقت و سلامتی روانی آن‌ها‌ است، همه از جمله خود را به باد ناسزا می‌گیرد. به‌ ویژه در شرایط فعلی که بودن در محیط‌های بسته ادارات، هر انسانی را که اندکی برای سلامتی خود ارزش قائل است دچار اضطراب و استرس می‌کند. در چنین شرایطی از یک سو احتمال آلودگی به ویروس و ابتلا به بیماری و از سوی دیگر کارمندانی که کم‌ترین‌ انگیزه‌ای برای کار کردن ندارند، می‌تواند آستانه تحمل انسان‌ها را به پایین‌ترین حد ممکن نزول دهد.

بازنگری فرآیندهای اداری و ...
به نظر می‌رسد که بیماری کووید 19 دست‌کم تا یک سال دیگر مهمان جوامع خواهد بود و بعد از آن هم احتمالا هیچ گاه زندگی مانند دوران پیش از آن نخواهد شد. احتمالا یکی از ضروری‌ترین کارهای مدیران ادارات، شرکت‌ها و موسسات و حتی مطب‌های پزشکان، بازنگری در چگونگی و زمان ارایه خدمات به مراجعه‌کنندگان است. به نظر من در هر یک از این موسسات باید تیمی ورزیده تشکیل شود تا کل فرآینده ارایه خدمات به مشتری را بازنگری و اصلاح کند. در این راه بهره‌گیری از ابزارهای ارتباطی مانند سایت‌های اینترنتی، شبکه‌های اجتماعی، ویدئو کنفرانس، برنامه‌های کاربردی تلفن‌های هوشمند می‌تواند بسیار مشگل‌گشا باشد. یک اپلیکیشن موبایل می‌تواند از مراجعه ده‌ها نفر در روز به یک اداره بکاهد. به نظر می‌رسد که ارتباط بین مدیران روابط عمومی موسسات و مدیران فناوری آن‌ها باید به بیشترین حد خود برسد تا بتوانند سرویس‌های جدید را برای ارایه خدمات از راه دور آماده کنند و آن‌ها را به اطلاع مراجعان برسانند.
یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که همه مدیران و کارکنان و حتی مراجعان در این دوره جدید باید به آن توجه کنند این است که همه ما در یک کشتی نشسته‌ایم و سلامتی جسمانی و روانی هر کدام از ما، به طور مستقیم روی سلامتی دیگری و دیگران تاثیر می‌گذارد. مدیران، کسانی هستند که باید امکانات اجرایی این آموزه را در موسسات خود فراهم کنند.

مهارت‌های نرم...
مهارت مدیریت افراد (People Management Skills) چهارراه تلاقی مهارت‌های نرم است. تقریبا تمام مهارت‌هایی که مجامع مختلف برای کار کردن در دنیای جدید ضروری می‌دانند، در مهارت مدیریت افراد متجلی می‌شود.
با نگاهی به ده مهارت شناختی و غیرفنی که مجمع جهانی اقتصاد آن‌ها را برای دنیای 2020 ضروری می داند، متوجه می‌شویم که برای مهارت مدیریت افراد به همه آن‌ها نیاز داریم.
نگاهی به این ده مهارت شناختی خارج از لطف نیست:

توانایی حل مسائل پیچیده
تفکر انتقادی
خلاقیت
. مدیریت افراد
هماهنگ شدن با دیگران
هوش هیجانی
قضاوت و تصمیم‌گیری
مدیریت مبتنی بر سرویس
مذاکره
انعطاف‌پذیری شناختی
مدیریت افراد اگرچه خود یکی از ده مهارت مهم غیرفنی دنیای جدید به شمار می‌آید اما برای انجام درست آن به هر 9 مهارت دیگر نیاز دارد.
مدیری که مهارت حل مسائل پیچیده را نداشته باشد، توانایی اداره شرکت، سازمان یا استارتاپی در دنیای نو را نخواهد داشت. دنیای نو، پر از مسائلی است که قبلا وجود نداشتند. به ویژه پس از شیوع ویروس کرونا، مسائل پیچیده متعددی پیش روی مدیران قرار گرفته است که معمولا بیش از یک علت دارند و راه حل‌های قدیمی پاسخ گوی آن‌ها نیست. یکی از مهم‌ترین وظایف مدیران، طراحی و اجرای استراتژی‌هایی است که بتوانند هم به اهداف یک موسسه جامعه عمل بپوشانند و هم در راستای سلامتی جسمانی و روانی کارکنان و مراجعان باشند.
مدیری که مهارت تفکر انتقادی را نداشته باشد در دام روزمرگی و تکرار و بله‌قربان‌گویی خواهد افتاد. خلاقیت اصل اساسی مدیریت است چرا که یک مدیر در طول روز با موضوعات و مشکلات جدیدی مواجه می‌شود که از قبل جوابی برای آن‌ها وجود ندارد و تنها با خلاقیت خود می‌تواند به جواب این پرسش‌ها دست یابد. از سوی دیگر یک مدیر با طیف متنوعی از افراد سر و کار دارد و باید توانایی هماهنگ شدن با دیگران را داشته باشد. شالوده هوش هیجانی بر نگاه به موضوعات، از دریچه چشم دیگران است. اگر مدیری نتواند خود را جای همکاران خود یا مراجعان بگذارد، به مشکلات آن‌ها پی نخواهد برد و به‌طبع توانایی حل آ‌ن‌ها را نخواهد داشت. بخشی از وظایف یک مدیر، قضاوت در مورد کار دیگران و تصمیم گیری در مورد نتیجه کار آن‌هاست. فکر کردن به مشتریان و نیازهای آن‌ها یکی از حیاتی‌ترین وظایف یک مدیر است. مدیری که نتواند خواسته‌ها و نیازهای مشتریان را پیشاپیش درک کند، مدیر دنیای امروز نیست. مذاکره تنها حرافی یا سخنرانی برای دیگران نیست. اصل اساسی هر مذاکره اصولی، توانایی گوش دادن به دیگران و تلاش برای ایجاد یک رابطه دوسویه برای منعفت هر دو سوی رابطه است. سرانجام، انعطاف‌پذیری شناختی، یعنی وقتی موقعیت یا مسئله تغییر کرد شما هم بتوانید بلافاصله ذهنیت خود را از موضوع پیشین به موضوع جدید منتقل کنید، بی‌آنکه مانند یک صفحه گرامافون قدیمی مدام در یک شیار مشخص گیر کنید.

پانوشت:
1. جهت‌گیری مبتنی بر سرویس (Service Orientation)

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع: 226


بنیاد آینده‌نگری ایران



دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳ -  ۲ دسامبر ۲۰۲۴

انسان گلوبال

+ بهترین آموزش‌های یادگیری ماشین با پایتون -

+ آیا فناوری AI جای انسان‌ها را خواهد گرفت؟ -

+ شبكه ها --

+ ایران، پس از رهایی یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ نسل دهه ۸۰، دنبال تغییر نیست، خود ِ تغییره! //

+ ۳ تغییر که برای آینده محتوا و بازاریابی باید بدانید محسن راعی

+ تفكر توسعه‌خواهي دکتر شهیندخت خوارزمی

+ برترین شغل‌های حوزه کامپیوتر در سال‌های آینده  مهسا قنبری

+ صنعت چهارم و ویروس جهان‌گشا سرآغازی بر یک تحول بزرگ  مهدی صنعت‌جو

+ انقلاب صنعتی چهارم و تحولات کار در آینده  علی حسینی

+ آینده جهان از زبان مدیر عامل شرکت بنز 

+ چند نفر در جهان هنوز روزنامه می خوانند؟ میثم لطفی

+ انواع تفکر : تفکر انتقادی 

+ روش های خودشناسی : تست شخصیت 

+ مهارت مدیریت افراد هرمز پوررستمی

+ خلاصه کتاب موج سوم؛ نوشته الوين تافلر تافلر

+ انسان، زندگی و دانایی رضا داوری اردکانی

+ جهان گیری (ویروس کرونا) و نظم سیاسی، فرانسیس فوکویاما برگردان رحیم باجغلی

+ تفکر سیستمی چیست ؟ هدی ولی‌پور زند

+ امریکای دوران ترامپ و موج سوم الوین تافلر  بهروز بهزادی (روزنامه نگار)

+ ویروس کرونا بحرانی سیاسی است نه پزشکی یووال نوح هراری:بی بی سی

+ «علم» ، «امید» و «بحران کرونا» 

+ اعتماد، به انسان یا به کرونا؟ مسئله این است کرونانت

+ موقعیت پساکرونایی انسان سعید قاسمی زاده

+ بعد از عبور از كرونا، ما كجا خواهيم بود؟ 

+ معنی تازه «سواد» در قرن ۲۱ حمیده احمدیان راد

+ انواع سازمان و انواع برنامه ریزی 

+ خلاصه کتاب: جهانی شدن فرهنگ، هویت 

+ تاریخ اجتماعی رسانه‌ها؛ از گوتنبرگ تا اینترنت 

+ مهارت های اساسی یک کودک قرن ۲۱ 

+ شکاف بین نسلی رسانه ای  دکتر حجت اله عباسی

+ انواع تفکر : تفکر انتقادی  مسیر آینده

+ عصر دانش‌ و ابعاد آن‌ دکتر پرويز حاجياني

+ فوکویاما علیه فوکویاما سیدمصطفی شاداب

+ مرگ مدرسه یا آیندۀ مدرسه؟ ابراهیم مجیدی*:

+ تافلر و فلسفه ی تربیت بازسازی گرایی عبدالله افراسیابی

+ تکنولوژی در جامعه فراصنعتی 

+ دانشگاه آرمانی‌شده: ضرورت دگرگونی معیارهای قدمایی فرهیختگی 

+ آرمانی‌سازی گذشته و آینده 

+ هویت چیست؟ 

+ زنده باد انقلاب! یووال نوح هراری

+ سرنوشت آینده بشریت چه خواهد شد؟ میچیو کاکو

+ شکل زندگی در ۵۰ سال آینده 

+ شخصیت شناسی آینده نگری 

+ کتاب انسان آینده، تسخیر سیر تکامل به دست بشر میچیو کاکو

+ آن بالا قفل شده است؛ جنبش ها را از پایین بیاغازید یادداشت‌های یک آینده‌پژوه

+ ۲۱ درس برای قرن ۲۱: کتاب تازه‌ای از یووال نوح هراری 

+ نگرانی‌های ما در قرن بیست و یکم بیل گیتس

+ بمب ساعتی در آزمايشگاه  یووال نوح هراری

+ آئين اطلاعات  

+ انقلاب صنعتی چهارم و نشانه های ظهور 

+ «انسان خداگونه» در انتظار فردا فرد پطروسیان

+ نقد کتاب « آموزش و دموکراسی در قرن ۲۱» اثر نل نادینگز؛ 

+ جامعه اطلاعاتی و جنسیت سها صراف

+ پیامدهای مدرنیت آنتونی گیدنز

+ فرهنگ در جهان بدون مرز 

+ فرهنگ جهانی چیست؟ 

+ نظم نوین جهانی 

+ «انسان سالاری»، محور جامعه اطلاعاتی. 

+ از خانه‌های زیر آب تا تور گردشگری به مریخ! 

+ پیش‌بینی جزئیات زندگی انسان در دو قرن آینده. 

+ مهارت های زندگی در قرن بیست و یکم  آسیه مک دار

+ «گردشگری»صنعتی میلیارد دلاری و استوار بر پایه ی آینده نگری پیشینیانِ فرهیخته ی ما رضا بردستانی

+ سیستم های پیچیده و تفکر سیستمی (3) – بخش پایانی دکتر همایون مهمنش

+ زندگی ما و زندگی آنها  علی دادپی

+ سیستم های پیچیده و تفکر سیستمی (2) دکتر همایون مهمنش

+ سیستم های پیچیده و تفکر سیستمی (1) دکتر همایون مهمنش

+ پیش‌بینی آینده غیرممکن شده است فرانسیس فوکویاما

+ آیندگان ما را به‌سبب کدام خطای اخلاقی ملامت خواهند کرد؟ 

+ مقدمه‌ای برای همه آینده نگری‌ها/ ضروری‌ترین علمی که در کشور ما به آن بی‌اعتنایی می‌شود رضا داوری اردکانی

+ قدرت آینده مهدی صنعت‌جو

+ از عصر اطلاعات تا عصر مولكول. مترجم : فيروزه امين

+ تفاوت‌های حیرت‌انگیز فرزندان 

+ عجیب‌ترین قوانین ترافیکی دنیا> از جریمه خودروهای کثیف تا منع راندن خودروی مشکی در روزهای خاص 

+ فناوری‌های مورد استفاده در جنگ‌های آینده چه خواهند بود؟ 

+ موج فراصنعتی چه کسانی را خواهد برد هرمز پوررستمی

+ مدیریت استراتژیک پورتفولیو پروژه ها در هلدینگها و سازمانهای بزرگ  

+ ضرورت آینده پژوهی و نگاه به آینده به عنوان نقش برجسته روابط عمومی نوین 

+ تکنولوژی علیه تبعیض اندرو فینبرگ

+ آیا فکرعبور جایگزین رمز عبور می شود​​​​​​​ سید محمد باقر نوربخش

+ جامعه اطلاعاتی, دگرگونی تکنولوژی های نوین ارتباطی و اطلاعاتی و تحول در روابط انسانی۲ 

+ جامعه اطلاعاتی, دگرگونی تکنولوژی های نوین ارتباطی و اطلاعاتی و تحول در روابط انسانی 

+ نمایش زندگی اجتماعی در جامعه اطلاعاتی  مانا سرایی

+ سخنرانی بیل گیتس درباره بیماری‌های فراگیر، بهداشت جهانی و حملات بیولوژیکی حمیدرضا تائبی

+ آینده نگری استر اتژی فناوری اطلاعات دکتر امین گلستانی

+ روندهای علم و فناوری در سال 2017 حمدرضا میرزایی

+ دو گروه از جوانان در برابر « قانون کار » ونسا پینتو برگردان سعید جوادزاده امینی

+ اندیشیدن به آینده نظریه اجتماعی: آری به جامعه‌شناسی محمدرضا مهدیزاده

+ نقش جامعه اطلاعاتی در تحولات فرهنگی 

+ تحلیل اقتصادی آزادی دکتر محسن رنانی

+ آیا در کارها حضور بشر لازم است؟ 

+ آینده‎پذیری: چالش اساسی آینده‎پژوهی در جهان در حال توسعه. 

+ اثرات اقتصادی جامعه اطلاعاتی در جهان 

+ چگونه انسان‌ها از صد درصد توانایی مغز خود استفاده می‌کنند حمیدرضا تائبی

+ آیا اینترنت اشیا ما را به ابر انسان تبدیل خواهد کرد؟ حمیدرضا تائبی

+ آیا سیاست می تواند از قرن 21 جان سالم به در ببرد؟. کنت میناگ

+ آینده، اکنون است ـ بخش اول آرش بصیرت

+ آینده، اکنون است ـ بخش دوم آرش بصیرت

+ سیاست‌گذاران همه کشورها خواهد بود. 

+ جهانی شدن و آموزش و پرورش 



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995