در کنسرت یزد، کفن پوشیدند و جلوی در سالن برگزاری کنسرت آمدند. دفعه گذشته، سهبار قرار بود در قوچان کنسرت برگزار شود و کنسل شد. قرار بود بزرگان موسیقی دنیا را به ایران بیاوریم، اما اجازه این کار را ندادند./جناب دادستان با من تلفنی صحبت میکنند و میگویند سقف این سالن بر سر مردم خراب میشود. این ستونهای بزرگ به چه دلیل باید روی سر مردم بریزد؟ /هیچکس پیکاسو و مولانا را از یاد نبرده است. بنابراین خیلی نباید نگران این میزها بود. تجربه ثابت کرده، کسانی که در کنار مردم ایستادهاند، برندگان اصلی بودهاند./درها روی کسی پلمب شد که صدایش در خون مردم است. دادستان قوچان علت دیگر برای لغو این کنسرت را چینش نامناسب خانوادهها بیان کرده است.
آفتابنیوز :
سرویس فرهنگی-شوالیه آواز ایران پیشتر در مصاحبهای گفته بود "ایران کشوری است پر از تناقض و با این وجود، عاشق ایران است. عشق به ایران باعث شد زندگی بدون دغدغه در خارج از کشور را رها کنم و در ایران بمانم و ظاهرا چارهای نیست؛ باید برای عشق به وطن تاوان داد." حالا او دارد تاوان میدهد؛ چرا که اخیراً بعد از لغو کنسرتش در شهرستان قوچان، حال استاد بد شد و به بیمارستان منتقل شد. البته قصه این تاواندادنها تازگی ندارد و سالهاست که اساتید موسیقی و بزرگان آواز ایران در حال رنج ناشی از مخالفت عدهای دلواپس و گاهی کفنپوش با هنر و موسیقی هستند.
به گزارش آفتابنیوز؛ آنطور که خبرگزاری ایلنا نوشته است "عصر روز گذشته (جمعه 6 مرداد) گروه ناظریهای که برای اجرای پروژه "آواز پارسی" راهی سالن کارگران قوچان شده بودند با درهای پلمپ شده این سالن روبرو شدند. انتظار چندساعته اعضای گروه و مخاطبانشان برای بازگشایی درهای سالن نیز به جایی نرسید و درنهایت فشارهای عصبی ناشی از این رفتارها، شهرام ناظری را راهی بیمارستان کرد."
بغضهای موسیقی و کفنپوشان/
نکته جالب اینکه طی این چند روز، مسئولان دفتر موسیقی در مقابل لغو کنسرتهایی که مجوزهای قانونی وزارت ارشاد و ادارات زیرمجموعهاش را دریافت کرده بودند، واکنشی نشان نداده است.
خبرگزاری تسنیم نیز در گزارشی ضمن اعتراض به لغو کنسرت ناظری در قوچان نوشته است: «رمضانعلی آذری دادستان قوچان علت لغو کنسرت شهرام ناظری و حافظ ناظری را نامناسب بودن سالن ورزشی کارگران این شهر بیان کرده است. او علت دیگر برای لغو این کنسرت را چینش نامناسب خانوادهها بیان کرده است. حمید ضیایی سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی قوچان هم اعلام کرده که لغو کنسرت شهرام ناظری بدون ابلاغ کتبی صورت گرفته است. افشین تحفهگر، معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی هم شب گذشته در گفتوگو با یکی از رسانهها گفته بود: تمامی مجوزهای لازم برای اجرای این برنامه صادر شده و تاکنون هیچ ابلاغیه رسمی در خصوص لغو و یا به تعویق افتادن این برنامه به ما نرسیده است».گزارشهای خبرنگار تسنیم هم نشان میدهد که مردمی که بلیتهای این کنسرت را خریده بودند تا نیمههای شب جلوی سالن حضور داشتند و حاضر نبودند آنجا را ترک کنند. شهرام ناظری و گروهش هم تا نیمههای شب در حال رایزنی برای برگزاری کنسرت بودند اما هیچ مقام مسئولی به آنان پاسخی روشن و قانعکننده نمیداد. در نهایت هم شهرام ناظری بهدلیل خستگی و فشار عصبی راهی بیمارستان شد.
به گزارش آفتابنیوز؛ حافظ ناظری نیز شامگاه گذشته (۶ مردادماه) پس از برگزار نشدن کنسرت خودش و شهرام ناظری با عنوان «آواز پارسی، افسانه و مهر» در سالن کارگران شهرستان قوچان، در سخنانی گفت: یک عذرخواهی بزرگ از شما مردم و یک عذرخواهی کوچک به خود ما لازم است که از ساعت ۱۵:۳۰ در خیابان نشستهایم. متاسفانه حال استاد شهرام ناظری بد شد، به درمانگاه منتقل شد و زیر سرم رفت. هنرمندان که هیچ، اما این چه رفتاری است که با مردم میکنند؟! چه کسی مسئول و جوابگو است؟ مردم باید بپرسند و جواب بخواهند. من همه دنیا را گشتهام. هم با کمترین امکانات به اجرای موسیقی پرداختهام و هم در بهترین سالنهای جهان کنسرت برگزار کردهام، با نوازندههای آماتور، بزرگان موسیقی جهان، برندگان ۵۰ جایزه اسکار موسیقی کار کردهام، اما تا امروز این مورد را در زندگی ندیده بودم.
این نوازنده و آهنگساز با بیان اینکه مانند آدمهای جانی و در حالی که مشخص نیست چه خطایی مرتکب شدیم، با ما این رفتار میشود، اظهار شد: موسیقیای که قرار بود برای شما اجرا کنیم، دربرگیرنده اشعار فردوسی است، چراکه اینجا خانه حضرت فردوسی است. من میتوانم بپذیرم که این شهر فضای مذهبی دارد و برای همه ما قابل احترام است، حتی اگر یکی از جوانان تازهکار موسیقی به این شهر بیاید و برایش مشکلی ایجاد شود، طبیعی است، اما پدر من، مردی است که جوانان و رزمندگان ایران با صدایش شهید شدند، چطور ممکن است با این برخورد مواجه شود؟
وی بیان کرد: حتی از خودم هم تعجب میکنم؛ با خودم میگویم چرا اینجا هستم، با توجه به اینکه با خوشی در آمریکا زندگی کردم و امکانات فراهم بود، اما به عشق مردم ایران همه آنها را رها کردم و به ایران آمدم. هر کاری که میکنیم مشکلی پیش میآید و نمیدانم چرا برای ما مشکل پیش میآید. در کنسرت یزد، کفن پوشیدند و جلوی در سالن برگزاری کنسرت آمدند. دفعه گذشته، سهبار قرار بود در قوچان کنسرت برگزار شود و کنسل شد. قرار بود بزرگان موسیقی دنیا را به ایران بیاوریم، اما اجازه این کار را ندادند.
ناظری در حالی که بغض کرده بود، از حال نامساعد پدرش خبر داد و گفت: شرمنده مردم هستیم. از ساعت ۱۵:۳۰ در ماشین نشستهایم که بیایند و بگویند، سالن برگزاری کنسرت پلمب است. جناب دادستان با من تلفنی صحبت میکنند و میگویند سقف این سالن بر سر مردم خراب میشود. این ستونهای بزرگ به چه دلیل باید روی سر مردم بریزد؟ چرا با حیثیت و اعتبار مردم بازی میکنید؟
وی تصریح کرد: قرار است کنسرت سنگینی در تهران برگزار کنیم، اما قصد داشتیم برنامه «آواز پارسی» که همراه اشعار حضرت فردوسی برای اولینبار است اجرا میشود، به احترام مردم و خود حضرت فردوسی، از این شهر و استان آغاز شود؛ اما با یک اسطوره موسیقی ایران باید اینگونه برخورد شود؟! بعد از این همه مدت که منتظر بودیم، ساعت ۱۲ شب درهای سالن را باز کردند. اگر سالن مشکل داشت، چرا حالا درها را باز میکنند؟ دوستان میخواهند خود را تبرئه کند که سالن باز شده است.
این نوازنده و آهنگساز با بیان اینکه نمیدانم چرا با موسیقی فاخر و موسیقی سنتی اینطور رفتار میکنیم، گفت: این فرهنگ و تمدن ماست که باید به آن افتخار کنیم. در این میان عدهای باقی ماندهاند که سعی دارند این فرهنگ را حفظ و به جوانان انتقال دهند. باید خوشحال باشند که هزاران هزار نفر، بخصوص جوانان زیر ۲۰ سال را در کنسرتهای «ناگفته» با موسیقی ایرانی آشتی دادیم. باید تشویق کنند نه اینکه در را پلمب کنند.
ناظری با بیان اینکه هنرمندان جزو مظلومترین قشر در جامعه هستند، اظهار کرد: دوستانی که تشریف آوردند، مانند مدیرکل ارشاد خراسان رضوی و معاون فرماندار، کاش زودتر تشریف میآوردند. ما ایرانیها خیلی قلب مهربانی داریم، ولی بعضی از ما بسیار ترسو هستیم و هراس از دست دادن میز خود را داریم. بزرگترین پادشاههای تاریخ، کاخهایشان ویران شد، سلسلههایشان از بین رفت. کسی یادش نمیآید ۲۵۰۰ یا ۳۰۰۰ سال پیش، در مصر کدام فرعون بوده، اما بتهون را کسی از یاد نبرده، هیچکس پیکاسو و مولانا را از یاد نبرده است. بنابراین خیلی نباید نگران این میزها بود. تجربه ثابت کرده، کسانی که در کنار مردم ایستادهاند، برندگان اصلی بودهاند.
وی با بیان اینکه شاید بهخاطر این حرفها، نگذارند در ایران کنسرت بدهم، ادامه داد: هیچ مهم نیست؛ من از ایران میروم، اما عشق به مردم ایران را به هیچ چیزی نمیفروشم و به جای همه کسانی که باید عذرخواهی کنند، از شما عذرخواهی میکنم و امیدوارم فرصتی پیش بیاید و درس عبرتی شود برای اینکه این اتفاقات در ایران تکرار نشود که البته بعید میدانم و فکر میکنم باز هم تکرار شود؛ اما امیدوارم این موضوع تلنگر کوچکی باشد تا مسئولان این اشتیاق را ببینند و بتوانیم دوباره به اینجا بازگردیم، چون ما کم نمیآوریم و تا شما باشید ما هم هستیم. اگر اجازه دادند باز هم بازمیگردیم و در خدمت شما هستیم.
به نوشته خبرگزاری ایسنا، این نوازنده و آهنگساز اضافه کرد: ای کاش میتوانستیم امشب بمانیم و فردا هرجا که شد، برنامه اجرا کنیم، حتی تا این قسمت هم پیش رفتیم که سازها را از سالن خارج کنیم و در محوطه بیرون، در کنار شما موسیقی اجرا کنیم؛ اما صحبتهایی شد که این اتفاق نیفتاد. همه ما برنامههای دیگری داریم که باید به آن بپردازیم. امیدوارم شرایطی پیش بیاید که بتوانیم به شهر قوچان برگردیم و مطمئن هستم که شما هم ما را تنها نمیگذارید.
لغو کنسرتها از سوی دادستانی مصداق دخالت در کار دولت است
در همینباره، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس از ورود کمیسیون متبوعش به موضوع لغو کنسرتها خبر داد و گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئول لغو یا صدور مجوز کنسرتها است.
پروانه سلحشوری در گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت در واکنش به ادامه روند لغو کنسرتها در کشور، گفت: بارها در این خصوص موضعگیری شده و نسبت به دخالت نابجای دادستانی در لغو مجوزها هشدار داده شده است ولی باز هم شاهد دخالت دادستانی برخی شهرها در امور وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستیم.
نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را متولی صدور و لغو مجوز برای برگزاری کنسرتها عنوان و اظهار کرد: نیروی انتظامی نیز مسئول تأمین و برقراری امنیت کنسرتها است. بر اساس قانون برای دادستانیها جایگاهی برای ورود به موضوع کنسرتها تعریف نشده است. لغو مجوز کنسرت شهرام و حافظ ناظری در قوچان مصداق دخالت قوا در حوزههای یکدیگر است.
سلحشوری این قبیل اقدامات حاشیهساز و ابزاری برای نشان دادن قدرت از سوی گروه خاص برشمرد و افزود: متأسفانه مصاحبهها و موضعگیریها در این خصوص نیز کارکرد خود را از دست داده است و ما هرچه بگوییم فایدهای ندارد. اینکه کنسرت در برخی از مناطق کشور برگزار میشود و در برخی مناطق دیگر با دخالتهای بی مورد لغو میشود قابل درک نیست.
وی حضور و تقدیر از یکی از خوانندههای زیرزمینی در یکی از جشن ها و برخورد آنها با موسیقی سنتی و غنی را متناقض خواند و ادامه داد: برخی جناح های سیاسی باید یک بار برای همیشه تکلیف خود را در مواجهه با موسیقی روشن و مشخص کند.
رییس فراکسیون زنان مجلس با بیان اینکه کمیسیون فرهنگی مجلس نیز در باب شأن نظارتی خود میتواند روی وزارت ارشاد اسلامی نظارت کند، ادامه داد: این موضوع در کمیسیون فرهنگی مجلس مطرح خواهد شد و باید بررسی شود که چرا نهادهای غیرمرتبط به موضوعات فرهنگی ورود میکنند.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا دادستانی از وجود خلأ قانونی برای لغو مجوز کنسرتها استفاده میکند، گفت: بیشتر از اینکه در این زمینه خلأ قانونی وجود داشته باشد دخالت نهادها در امور یکدیگر دیده میشود؛ لذا قانون تکلیف را برای اموری مثل برگزاری کنسرت مشخص کرده و نقشی برای دادستانی قوه قضاییه تعریف نشده است. سلحشوری شأن و جایگاه هنرمندان را بالاتر از این خواند که با درهای بسته مواجه شوند و گفت: باید با هنرمندان با ادبیات و رفتار فرهنگی برخورد کرد و برخوردهایی از این دست قابل قبول نیست.
به گزارش آفتابنیوز؛ این مخالفتها با برگزاری کنسرت شهرام ناظری در خراسان در حالی است که بیش از این ابراهیم رئیسی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ایان تبلیغات انتخاباتی با تتلو، خواننده رپ و زیرزمینی دیدار و گفتوگو کرده بود و در برابر انتقادها نیز به دفاع از تتلو برخواسته بود اما حالا نکته جالب این است که در اطراف این آقایان کنسرت و موسیقی سنتی و اصیل ایرانی تعطیل میشود و واکنشی هم نشان داده نمیشود.