به دنبال تماسهای پیدرپی مردم غرب مازندران با دفتر ارتباط مردمی بنیاد توسعه پایدار ایران درخصوص زمینخواری و تجاوزهای گسترده به جنگلها و منابع طبیعی شهرستانهای کلاردشت، چالوس، عباسآباد، نوشهر، تنکابن و رامسر، در اولین زمان ممکن با دادستان مازندران و رئیس سازمان جنگلها تماس گرفتم.
مهندس آقایی - رئیس سازمان جنگلها نیز موضوع را با دکتر نوبخت - معاون امور جنگل خویش درمیان گذاشت. البته پیش از این، موضوع را با دکتر جهانگیری معاون اول دولت دوازدهم و مهندس اسلامی - استاندار مازندران نیز درمیان گذاشته بودم.
به پیشنهاد دادستان مازندران، دیداری حضوری نیز روز چهارشنبه ۲۱ام دیماه ۹۶ با آقای شیخ عباسی - دادستان چالوس در دفتر کار ایشان داشتم.
دکتر نوبخت نیز بهرغم اینکه در کنفرانسی در تهران و خارج از دفتر کارش(چالوس) حضور داشت، بیدرنگ با همراه من تماس گرفت.
قرار براین شد که به اتفاق ایشان و چند تن از مدیران ارشد آن سازمان بازدیدی میدانی و در عین حال نامحسوس از جنگلها، منابع طبیعی و عرصههای ملی در غرب مازندران داشته باشیم.
قرار بازدید ما شد: ساعت ۷ بامداد روز پنجشنبه، ۲۸ ام دیماه ۱۳۹۶. نقطه شروع بازدید را هم از روستای انگوران واقع در بخش مرزنآباد و در ۲۰ کیلومتریِ عمق جاده چالوس قرار دادیم که مدتی است مطمع نظر گروهی از زمینخواران و مدیران دولتی قرار گرفته است.
پس از انگوران عازم مناطقی از کلاردشت شامل: باندر، چِنِس، کلمه، اسپندکلا، پیقلعه و ...، شدیم که شواهد و قرائن میدانی نشان میداد؛ "مدیریت منابع طبیعی در غرب مازندران به کلی تعطیل است"!
بهرغم اینکه دکتر نوبخت(معاون سازمان جنگلها و نه معاون روحانی!) یکی از شریفترین مدیران دولتی در زمان اکنون کشورمان بهحساب میآید اما اینجانب به این نتیجه رسیدم؛ بررسی موضوعات مورد اشاره و حل معضل زمینخواری و تخلف مدیران دولتی از توان ایشان خارج است و بهزودی بایستی بازرسان قوه قضائیه، NGOها و رسانهها را بصورت بسیار گسترده در آن منطقه مستقر کرد.
شایان ذکر استکه با پیگیری بنیاد توسعه پایدار ایران در سالهای ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰، طی چند مرحله، فرستادگان ویژهی رئیس مجلس هشتم و بازرسان ویژه از سوی رئیس قوه قضائیه در کلاردشت مستقر شده بودند و این پرونده بهعنوان بزرگترین پرونده زمینخواری ایران، همچنان در کمیسیون اصل نودم مجلس و سازمان بازرسی کل کشور باز است.
همچنین، صداوسیمای جمهوری اسلامی نیز با پیگیریهای بنیاد توسعه پایدار ایران در سوم و چهارم آبانماه ۱۳۹۰، گزارش پروندهی زمینخواری کلاردشت را به روی آنتن برده است.
نتیجه: در غرب مازندران، بدجوری شهر شلوغ است! ظاهرا این منطقه برای حفظ منابع طبیعیاش به یک «کلانتر همهفن حریف» نیاز دارد!
کوروش برارپور - کنشگر توسعه و فعال جامعه مدنی ایران