سوخت هاى جايگزين
در توربين گازى آزمايش مى شوند
دانشكده مهندسى دانشگاه «كارديف» در «ويلز» قصد دارد سوخت هاى جايگزين مايع و گاز را در مركز تحقيقاتى توربين گازى خود آزمايش كند.
به گزارش خبرگزارى يونايتدپرس از پورت تالبوت، اين پايگاه كه ويژه آزمايش توربين است، در برنامه اتحاديه اروپا در زمينه مطالعه سوخت هاى جايگزين ناشى از توده هاى زيستى و گازهاى ناشى از زباله ها ، مخلوط هاى هيدروژنى، فراورده هاى زغال سنگ و سوخت هاى زيستى شركت خواهد كرد. محققان بويژه نحوه تشكيل آلاينده ها را مورد مطالعه قرار خواهند داد.
دو توربين گازى يادشده قادرند احتراق را در دماهايى فوق العاده زياد آزمايش كنند و از گازها نمونه گيرى كنند. اين طرح اتحاديه اروپا يكى از دو طرحى است كه از پيش منعقد شده است و مهندسان مستقل نيز مى توانند از اين تأسيسات براى انجام آزمايش استفاده كنند. اين طرح در چارچوب تجارى در دسترس شركت ها نيز قرار خواهد گرفت.
پوشش نورى
براى نامرئى كردن اشيا
محققان با استفاده از فناورى نانو يك قدم به ساخت «پوشش نورى» براى نامريى كردن اشيا نزديك شدند.
مهندسان دانشگاه «پوردو» پروژه اى تئوريك ارائه دادند كه در آن رشته اى از سوزن هاى بسيار كوچك پرتوهايى را از سوى يك ميله مركزى به جهت بيرون مى تاباند.
اين وسيله كه شباهت بسيارى به يك برس گرد موى سر دارد، نور را به اطراف شىء پوشانده شده منحرف مى سازد. در اين حالت زمينه پشتى شىء قابل رؤيت است اما خود شىء يا رشته هاى استوانه اى از سوزن هايى در ابعاد نانو احاطه مى شود. استفاده از اين سيستم در عين حال با يك اشكال نيز روبه روست و آن اين كه تنها در يك طول موج منفرد كارايى دارد و براى برد كلى فركانس طيف قابل رؤيت بى بهره است. محاسبات حاكى است: شىء قرار گرفته درون اين پوشش در طول موج ۶۳۲/۸ نانومتر كه مطابق با رنگ قرمز است، ناپديد مى شود. يافته هاى جديد محققان در اين زمينه در نشريه آن لاين Nature Photonics منتشر شده است.
پرتاب ۲ ماهواره ارتباط تلفنى
به فضا از سوى آمريكا
سازمان هوافضاى آمريكا، دو ماهواره ارتباط تلفنى بين المللى را در ۳ آوريل به فضا پرتاب كرد. به گزارش خبرگزارى شين هوا، اين دو ماهواره «اينتل ست ۱۱ و ۱۲» نام دارند. «اينتل ۱۲» به وزن ۲۳۵۰ كيلوگرم و با باند موجى با بعد ۲۰ مگاوات و ظرفيت الكتريكى ۳/۵ كيلووات طراحى شده است و برنامه هاى ويدئويى ديجيتالى را براى پخش تلويزيونى تهيه مى كنند. بنابراين گزارش «اينتل۱۱» نيز با ۲۲۰۰ كيلوگرم وزن و با باند موجى با بعد ۳۴ مگاوات، خدمات پخش زنده تلويزيونى را تهيه و تمامى قاره آمريكا را پوشش مى دهد.
مصرف «سير»
كلسترول خون را كاهش مى دهد
۳ نفر از پزشكان و متخصصان علوم پزشكى چهارمحال و بختيارى در تحقيقات علمى و پزشكى يك ساله خود پى بردند، گياه «سير» تقويت كننده معده است و خاصيت پائين آورنده كلسترول خون و ضدسرطانى دارد.
براساس يافته اين پزشكان كه در مركز تحقيقات سلولى و مولكولى دانشگاه علوم پزشكى چهارمحال و بختيارى بر روى موش هاى صحرايى صورت گرفت، مشخص شد كه عصاره گياه سير ميزان ترشح اسيدوپپسين معده را به طول قابل ملاحظه اى افزايش مى دهد. به گزارش ايرنا، اين تحقيقات را محمد رفيعيان، هدايت الله شيرزاد و مهرداد شهرانى از متخصصان و پزشكان و اعضاى هيأت علمى دانشگاه علوم پزشكى چهارمحال و بختيارى انجام دادند.