فناوري نانو به رگ هاي بدن هم نفوذ كرده است
برگرفته از: NEXTBIGFUTURE
توليد مواد تركيبي جديد مي تواند به ترميم بافت هاي آسيب ديده پس از حمله قلبي كمك كند و در پيوند قلبي مورد استفاده قرار گيرد. محققان دانشگاه نورث وسترن، نانو مواد جديدي ابداع كرده اند كه مي تواند به رشد رگ هاي خوني جديد در بدن كمك كند. ساموئل استاپ و همكارانش مايعي توليد كرده اند كه به محض تزريق در بدن بيمار ماتريسي از نانو فيبرهاي تنيده به هم را شكل مي دهد. هر يك از اين رشته ها در برآمدگي هاي ميكروسكوپيكي پيچيده شده اند كه عمل پروتئين VEGF را تقليد مي كند.
اين پروتئين به شكل طبيعي در بدن توليد و باعث برخي فعل و انفعالات شيميايي مي شود كه نتيجه آن رشد رگ هاي خوني جديد است. ابتدا محققان سعي كردند با استفاده از خود VEGF باعث تحريك رشد رگ هاي خوني در بدن شوند، اما آزمايش هاي باليني با اين پروتئين چندان موفقيت آميز نبود. دليل عدم موفقيت اين بود كه پروتئينVEGF بيرون از بافت هدف و قبل از انجام وظيفه اش تمايل به پخش شدن دارد و متمركزكردن پروتئين براي برقراري شرايط درماني در بافت هدف، نيازمند تزريقات تهاجمي و گرانقيمت بود.
همچنين مي توان از سلول هاي بنيادي در توليد مجدد رگ هاي خوني استفاده كرد، اما اين روش بسيار گران و مستلزم تحقيقات زيادي بود. در حالي كه نانو مواد جديد علاوه بر داشتن اثر مشابه و ماندگاري بيشتر، پس از انجام وظيفه شان، به صورت كاملاطبيعي تجزيه مي شوند. محققان مواد جديد را در موش ها آزمايش كرده تا نتايج حاصل از آن را مشاهده كنند. معمولاتامين خون مورد نياز پشت پاي حيوانات با محدوديت هايي همراه است. چنانچه اين محدوديت درمان نشده و به حال خود رها شود باعث از بين رفتن بافت اين نواحي مي شود. نتايج حاكي از آن بود كه درمان با نانو فيبرهاي جديد باعث نجات بافت ها شده و در مقايسه با ديگر درمان ها نظير استفاده از VEGF، عملكرد بهتري داشته و گردش خون بهبود يافته است. محققان معتقدند اين نانو فيبرها مي تواند كاربردهاي ديگري داشته باشد. مثلامي توان از آنها براي تحريك شكل گيري بافت هاي ارتباطي مثل غضروف و استخوان يا احياي نرون ها (عصب ها) در مغز استفاده كرد. اين روش در درازمدت مي تواند در ايجاد روش هاي موثر براي درمان بيماري كم خوني و حملات قلبي نيز مورد استفاده قرار گيرد.