در روزهای اخیر شاهد بیانات ارزشمند وزیر محترم فناوری اطلاعات و ارتباطات در خصوص سرعت اينترنت و کفایت سرعت 56 و 128 کیلو بایتی برای استفاده مردم بودیم. این اظهار نظر عجیب وقتی جالب و محل تامل می شود که از زبان مقام وزارت طرح می شود و به راستی که تعجب بسیاری از اهالی فناوری اطلاعات را به همراه داشت, این در شرایطی که هر روز خبر از ظهور و بروز اتفاقات و تحولات تازه ای در دنیای فناوری اطلاعات هستیم شنیدن چنین خبر های اعجاب آور بسیار نگران کننده است.
طبق آمار ارائه شده از سوی مدیر عامل مخابرات با پهناي باند موجود به طور همزمان 10هزار نفر ميتوانند به شبكه دسترسي پيدا كنند. و با شرایط موجود استفاده از پهناي باند در كشور با توجه به ميزان كاربران مشكلي در برندارد و تعیین محدوده ممنوعه برای دسترسی با ظرفيت 128 كيلوبيت بر ثانيه که دو برابر روش Dial UP است به هیچ وجه به معنای اینترنت پر سرعت نخواهد بود و ADSL زماني مفهوم پيدا خواهد كرد كه ظرفیت بيش از 128 كيلوبيت برثانيه يعني 256 كيلوبيت به بالا باشد.
طبق معاهده های مورد توافق دولت در اجلاس جهانی جامعه اطلاعاتی یکی از اصول توسعه دانایی محور و کاهش شکاف دیجیتالی افزایش کمی و کیفی اینترنت و در دسترس قرار دادن آن برای همه مردم است ولی با چنین بخشنامه ای اساسا ماهیت اینترنت پر سرعت و بهینه سازی دسترسی زیر سوال خواهد رفت و اینترنت پر سرعت که همچون کودک نوپایی به علت مشکلات و ضعف های عدیده اینترنت Dial up در حال رشد بود به ناگه با سد بزرگی مواجه می شود.
ارائه چنین ظرح ها و بخش نامه هایی در شرایطی که کشور در حال گذار از جامعه سنتی به توسعه مبتنی بر فناوری اطلاعات است و مدام از سوی مسئولان نظام شعار دولت الکترونیکی سر داده می شود چیزی جز ایجاد مانع در راه پیشرفت کشور و عقب ماندگی به همراه نخواهد داشت. این در حالی است که طبق پیش بینی های آماری تعداد کاربران اینترنتی باید تا پایان برنامه چهارم توسعه به حدود 35 میلیون نفربرسد در چنین شرایطی اگر با محدودیت پهنای باند مواجه هستیم و قادر به ارائه سرویس های با کیفیت اینترنتی نمی باشیم آیا می توانیم اهداف توسعه IT را که شامل پوشش هشتاد درصدی تجارت الکترونیکی و دولت الکترونیکی است عملیاتی کنیم. امیدواریم شوراها و شرکت ها و وزارتخانه های مختلف دولتی که مدام در حال تهیه طرح های ملی سازی, فیلترینگ و غیره برای اینترنت هستند با درک عمق موضوع, مسئله را بیشتر واکاوی کنند و در شرایطی که کاربران منتظر بودند روز به روز هزینه دسترسی به اینترنت با خطوط پر سرعت کاهش یابد و آنها بتوانند بعد از سال ها, طعم اتصال با کیفیت و بدون مشکل را بچشند و کسب و کار های خود را به سمت وب محوری پیش ببرند دلسرد و نا امید از حق شهروندی خود در جامعه اطلاعاتی نشوند.