هوش مصنوعی ممکن است شکاف عدم تساوی بین نیروی کار را نیز بیشتر کند. این هفته، دانشمندان و مشاوران اقتصادی دولت آمریکا طی گزارشی اعلام کردند که تاثیرات اتوماسیون بر بازار شغلها و اقتصاد در آن آمده بود. اگر چه در این گزارش بر توان بالقوه هوش مصنوعی در ثروت آفرینی تاکید شده بود اما به این نکته نیز پرداخته شده بود که این پدیده می تواند بر شغلهای حال حاضر و شکاف طبقاتی تاثیر منفی داشته باشد.
در دهههای اخیر، اتوماسیون شغلهای بسیاری مانند، اپراتورها، کارمندان آژانسهای هوایی و کارگران خط مونتاژ را از آن خود کرده است و در حال حاضر ممکن است این خطر دامنگیر رانندگان نیز بشود. اتوماسیون در دهه آتی قطعا وارد حوزه حمل و نقل هم خواهد شد (در این حوزه حدود ۳٫۸ میلیون شغل وجود دارد). برخی از رستوران های فست فود نیز با سیستم های سفارش خودکار مواجه شدهاند.
دقیقا معلوم نیست که چه زمانی، اتوماسیون بازار کار آمریکا را مورد اختلال قرار خواهد داد. خوشبختانه، محققین سازمان توسعه وهمکاری اقتصادی بیان داشتهاند که تنها بخشی ازکسبوکارها خودکار (اتوماتیک) شدهاند. آنها تخمین زده اند که احتمالا تنها نه درصد از شغلها طی یک یا دو دهه آتی دچار مشکل خواهند شد. اما تحلیل دیگری از کارل فری و مایکل آزبورن که طی آن از کارشناسان هوش مصنوعی در این خصوص پرسیده شده بود نشان می دهد که ۴۷ درصد از شغلها ممکن است از بین بروند. اگر این تخمینها درست باشد، زندگی میلیون ها آمریکایی ممکن است تحت تاثیر قرار بگیرد و چالشهای جدید اقتصادی پیش آید.
بر اساس این تحقیقات، شغلهای کم درآمد بیشترین ضرر را ممکن است داشته باشند. بر اساس تحقیقات فری و آزبورن، حدود ۸۳ درصد از شغلهایی که زیر ۲۰ دلار در ساعت درآمد ایجاد می کنند ممکن است با هئوش مصنوعی از بین بروند.