پژوهشگران بريتانيايی برای آغاز تحقيقات گسترده پيرامون تاثيرات محيطی و يا ژنتيکی در بروز بيماری ها آماده می شوند.
اين طرح تحقيقاتی با شرکت پانصد هزار داوطلب و در خلال چندين سال به اجرا گذاشته می شود و پژوهشگران اميدوارند با نمونه برداری دی ان ا و زير نظر گرفتن وضعيت جسمانی اين افراد به اطلاعاتی در مورد تاثير عوامل موروثی و شرايط محيطی در ابتلای به انواع بيماری ها دست يابند.
قرار است بانک اطلاعاتی که از اين طريق تشکيل می دهد در دسترس پژوهشگرانی قرار گيرد که در مورد عوامل و ريشه بيماری های گوناگون تحقيق می کنند با اين شرط که تحقيقات آنان با معيارهای اخلاقی منطبق باشد.
به گفته پرفسور روری کالينز، سرپرست اين پژوهش، تکميل اين طرح می تواند نقشی مهم در درک بيماری ها ايفا کند.
به گفته وی، با اتکای به نتايج اين پژوهش می توان در خلال ده، بيست يا سی سال آينده به اظهار نظر در باره نظريه های متنوع در زمينه بيماری شناسی پرداخت و در نتيجه، برای پيشگيری از بيماری ها دست به اقدام زد.
کشف راه های پيشگيری و درمان امراض کشنده ای مانند ناراحتی های قلبی، مرض قند و سرطان می تواند از جمله دستاوردهای اين پژوهش باشد.
اين طرح تحقيقاتی با مشارکت سه هزار نفر از ساکنان جنوب شهر منچستر در شمال انگلستان آغاز می شود و انتظار می رود تا ماه سپتامبر سال جاری، ثبت نام از داوطلبان در نقاط مختلف صورت گيرد.
پژوهشگران تخمين زده اند که در خلال شش سال آينده، سه هزار تن از داوطلبان به سرطان پستان، چهل و پنج هزار نفر به حمله قلبی و شش هزار نفر ديگر به مرض قند مبتلا می شوند.