کاوشگر ناسا به جرم دنباله دار برخورد کرد
اگر عضو یکی از شبکههای زیر هستید میتوانید این مطلب را به شبکهی خود ارسال کنید:
[06 Jul 2005]
[ بی بی سی]
ماموريت سفينه تحقيقاتی ديپ ايمپکت گردآوری اطلاعات در باره شکل گيری منظومه شمسی است
کاوشگر فضايی ايمپکتور - برخورد - که توسط سازمان فضانوردی ايالات متحده - ناسا - به سوی يک جرم دنباله دار پرتاب شده بود به سطح اين جرم اصابت کرده است.
به گزارش ناسا، کاوشگر ايمپکتور که ابعاد آن به اندازه يک ماشين لباسشويی معمولی توصيف شده پس از پرتاب از سفينه مادر به سوی دنباله دار تمپل - 1 با سرعت نسبی 37 هزار کيلومتر در ساعت به سطح اين جرم آسمانی برخورد کرد و توده ای از ذرات يخ موجود در سطح آن را در فضای اطراف پراکنده ساخت.
سفينه مادر، موسوم به ديپ ايمپکت - يا برخورد عميق - از برخورد کاوشگر پرتاب شده با سطح دنباله دار تصاويری دريافت و آنها را به زمين مخابره کرده است.
يکی از پژوهشگران ناسا گفته است که کاوشگر فضايی دقيقا به نقطه مورد نظر ناسا برخورد کرده و شدت برخورد به مراتب بيش از حد انتظار بوده است.
در نتيجه، انتظار می رود اطلاعات قابل توجهی از اين ماموريت فضايی به زمين ارسال شود.
به نظر دانشمندان، دنباله دارها - که گاه از آنها با عنوان گلوله های برفی گل آلود نام برده می شود - حاوی مواد معدنی هستند که از زمان شکل گيری منظومه شمسی در حدود 6/4 ميليارد سال پيش تا کنون به همان شکل باقی مانده است.
در نتيجه، کشف آنچه که زير پوسته ستاره دنباله دار تمپل - 1 قرار دارد اين امکان را به پژوهشگران می دهد تا اطلاعات جديدی را در مورد ترکيب اوليه اجرام منظومه شمسی و حتی شايد نحوه شکل گيری حيات بر روی کره زمين به دست آورند.
تصادف مطلوب
پروژه اعزام سفينه ديپ ايمپکت که 333 ميليون دلار هزينه داشته يکی از جسورانه ترين طرح های فضايی توصيف شده و در مورد موفقيت آن، ترديدهايی وجود داشته است.
با انجام ماموريت اين سفينه تحقيقاتی، دانشمندان گفته اند که اينک مرزهای جديدی در راه کشف ماهيت منظومه شمسی گشوده شده است.
برخورد کاوشگر ايمپکت با سطح دنباله دار در ساعت 5 و پنجاه دقيقه بامداد به وقت گرينويچ و در فاصله 133 ميليون کيلومتری زمين روی داد.
روز يکشنبه، 3 ژوئيه، سفينه مادر توانست کاوشگر ايمپکت را به سوی دنباله دار پرتاب کند و برای دريافت نتيجه برخورد آن با سطح اين جرم آسمانی در فاصله 500 کيلومتری در انتظار ماند.
در ساعات قبل از برخورد کاوشگر با سطح دنباله دار، سفينه مادر تصاويری را از توده عظيم يخ، خاک و سنگ که اين جرم را تشکيل می دهد به زمين مخابره کرد که حفره های بزرگ ناشی از برخورد اجرام آسمانی بر سطح آن در خلال ميلياردها سال گذشته را به خوبی نشان می داد.
دانشمندان وعده داده اند که در خلال روزهای آينده، اطلاعات دريافت شده در اين ماموريت را تکميل کرده و به بررسی آنها بپردازند.
در اين ماموريت، از پيشرفته ترين وسايل علمی از جمله تجهيزات رصدخانه فضايی هابل برای هدايت سفينه تحقيقاتی به سوی هدفی که خود به سرعت در حال حرکت بود استفاده شد.
مطلبهای دیگر از همین نویسنده در سایت آیندهنگری: