در ثانیههای اول ملاقات، افراد در مورد شخصیت شما قضاوت میکنند و تصمیمگیریها و ارزیابیهای اولیه را انجام میدهند، این که آیا ما را استخدام کنند؟ یا قرار ملاقات دیگری با ما بگذارند یا این که دوست شوند؟
با توجه به این که از نظر فنی امکان تغییر نظر طرف مقابل پس از اولین ملاقات که نتیجه چندان مطلوبی هم نداشته، وجود دارد؛ اما کار سادهای نیست. بنابراین لازم است در اولین برخورد بهترین چهره خود را نشان دهید.
برای این که به شما در این خصوص کمک کنیم، نگاهی به کتاب نیکولاس بوثمن(Nicholas Boothman) تحت عنوان "چگونه در90 ثانیه یا کمتر دیگران را متقاعد کنیم که دوستمان داشته باشند" میاندازیم. این کتاب روی استراتژی مهمی تاکید دارد تا بتوانیم هنگام احوالپرسی با دیگران، یک ارتباط مطمئن با آنان برقرار کنیم. بهترین بخش ماجرا این است که کل فرآیند فقط 4 ثانیه طول میکشد. با ما همراه باشید تا به شما بگوییم چگونه میتوانید ظرف چند ثانیه خود را محبوب و دوستداشتنی نشان دهید.
گام اول: گشاده رو باشید
بوثمن میگوید:" گشادهرویی بایدهم در چهرهتان نمودار باشد و هم در برخوردتان."
بوثمن در مورد زبان بدن میگوید:" باید قلب خود را مستقیماً در معرض دید شخص مقابلتان قرار دهید. قلبتان را با دستها یا بازوهایتان نپوشانید. و اگر کت پوشیدهاید، قبل از ملاقات حتماً دکمههای آن را باز کنید. بسیار مهم است که نظر مثبت دیگران را به خود جلب کنید. بوثمن میگوید :" وقتی با طرف مقابلتان احوالپرسی میکنید باید این حس مثبت را احساس کنید و از آن آگاه باشید."
گام دوم: ارتباط چشمی برقرار کنید
بوثمن میگوید:" شما باید اولین فردی باشید که ارتباط چشمی را آغاز میکند، و بگذارید چشمهایتان منعکس کننده نگرش و برخورد مثبت شما باشد."
اگر در مورد برقراری ارتباط چشمی، راحت نیستید؛ بوثمن روشی را پیشنهاد میکند که به این کار عادت کنید: وقتی تلویزیون تماشا میکنید، به رنگ چشم افراد بر روی صفحه دقت کنید و نام آن رنگها را در ذهن خود بگویید. روز بعد، همین کار را با هر کسی که ملاقات میکنید انجام دهید. یادتان باشد که حتماً برای لحظاتی ارتباط چشمی را قطع کنید. مطالعات اخیر نشان میدهند که اکثر افراد، ارتباط چشمی را که حدود 3 ثانیه طول میکشند را ترجیح میدهند و هیچ کس ارتباط چشمی که بیشتر از 9 ثانیه طول بکشد را دوست ندارد.
گام سوم: لبخند بزنید
بوثمن توصیه میکند که اولین نفری باشید که لبخند میزند. با لبخند زدن این پیام را میدهید که صادق و صمیمی هستید." تحقیقات نیز نشان میدهند که در موقعیتهای شاد، وقتی در ملاقات با کسی لبخند میزنید باعث میشود آن فرد شما را به خاطر بسپارد. اما توجه داشته باشید که اگر از این روش در هنگام مصاحبه شغلی استفاده میکنید، پس از ملاقات و خوشامد گویی اولیه لبخند خود را محو کنید. محققان در یک مطالعه از دانشجویان خواستند نقش کسانی که مصاحبههای شغلی انجام میدهند را بازی کنند. آنها دریافتند دانشجویانی که دواطلب موقعیتهای شغلی همچون خبرنگار روزنامه، مدیر و دستیار تحقیق بودند، احتمال این که بتوانند لبخند به لب شغل فرضی خود را بدست بیاورند؛ کمتر است.
گام چهارم: سلام کنید
چه بگویید "سلام" یا " درود" یا هر نوع "سلام و علیک" دیگری، باید طوری نشان دهید که از آشنایی با آن فرد خوشحال هستید. سپس دستتان را دراز کنید و محکم دست دهید، چون این کار تاثیر مثبتتری ایجاد میکند. وقتی طرف مقابلتان نامش را به شما میگوید سعی کنید چندین بار آن را تکرار کنید. برای مثال، آقای 000، از دیدنتان خوشحالم آقای... . اگر همزمان با چندین نفر ملاقات میکنید که امکان دست دادن با همه آنها وجود ندارد، بوثمن میگوید میتوانید دست دادن "بدون دست" را انجام دهید. یعنی همان کارهایی که هنگام دست دادن با یک نفر انجام میدهید را تکرار کنید، به این ترتیب که قلبتان را به سمت آنها بگیرید و بگویید سلام و لبخند بزنید؛ اما دستتان را دراز نکنید.
گام پنجم: به جلو خم شوید
لازم نیست آنقدر به سمت طرف مقابلتان خم شوید که روی او بیفتید. بوثمن پیشنهاد میکند " یک شیب نامحسوس و ملایم رو به جلو" داشته باشید تا نشان دهد به صحبتهای طرف مقابل خود علاقمند هستید.