آزمایش ژنتیکی نوزادان 'بی خطر است'
اگر عضو یکی از شبکههای زیر هستید میتوانید این مطلب را به شبکهی خود ارسال کنید:
محققان می گویند خطر انجام آزمایش های ژنتیکی بر روی نطفه انسان بیشتر از لقاح خارج از رحم (آی وی اف) نیست.
دانشگاه بروکسل (Free University)، در آخرین تحقیقات خود، 583 کودکی را تحت بررسی قرار داده که پیش از کاشتن نطفه در رحم مورد آزمایش های ژنتیکی قرار گرفته بودند.
این آزمایش ها، پی جی دی (Preimplantation genetic diagnosis)، برای ردیابی عیوب احتمالی در نطفه ها صورت می گیرد.
برخی محققان در مورد امن بودن این آزمایش ها ابراز تردید کرده اند چون مدت کوتاهی است که مورد استفاده هستند و برای انجام آن باید شماری از سلول ها از نطفه سه روزه جدا شود.
نتیجه تحقیق جدید، در جلسه "انجمن اروپایی مطالعه ژنتیک در انسان"، ارائه شده است.
روش پی دی جی، برای اولین بار در سال 1990 مورد آزمایش قرار گرفت.
پزشکان با استفاده از روش پی دی جی تخمک بارور شده را مورد آزمایش قرار می دهند تا اگر نطفه عیب ژنتیکی نداشته باشد مانند روش لقاح خارج از حم (آی وی اف)، آن را در رحم مادر بکارند.
سازمان نظارت کننده بر روش های بارورسازی زنان در بریتانیا، استفاده از پی دی جی را برای ردیابی پنجاه نوع نقص ژنتیکی مجاز دانسته است.
محققان در سراسر جهان، نوزادانی را که پیش از تولد تحت آزمایش ژنتیکی پی دی جی بوده اند، تحت نظر دارند تا ببینند که تاثیر این آزمایش در دراز مدت به چه گونه است.
اطلاعات
از 583 نوزاد تحت مطالعه در تحقیقات دانشگاه بروکسل بلژیک، 563 نوزاد زنده به دنیا آمده اند.
وزن این نوزادان در بدو تولد با نوزادانی که پس از استفاده از لقاح خارج از رحم (آی وی اف) به دنیا آمده بودند، برابر بود.
نوزادان پی دی جی، در دو ماهگی و بعد از آن در دو سالگی مورد بررسی قرار گرفتند و میزان سلامت آنها با نوزادان آی وی اف ظاهرا مشابه بوده است.
اما، محققان در یک دانشگاه دیگر بروکسل، گفته اند که باید در مورد نرخ تلفات پی دی جی که بالاتر از آی وی اف بوده، تحقیقات بیشتری صورت بگیرد.
اغلب مرگ های جنینی در اثر بارداری های مولتیپل، مانند دو قلوها یا سه قلوها، بوده که احتمالا موضوع مهمی است.
"دلگرمی"
سخنگوی انجمن باروری بریتانیا و پرفسور لرد رابرت وینستون، که از پیشکسوتان آزمایش های پی دی جی در اواخر دهه هشتاد میلادی بوده، گفته اند که نتیجه تحقیقات انجام شده در بلژیک باعث دلگرمی است.
آنها گفتند: "ما وقتی آزمایش های پی دی جی را آغاز کردیم، مطمئن بودیم که باعث نقض عضو در جنین نمی شویم. بنابراین از اعلام نیتجه تحقیق دانشگاه بروکسل دلگرم شده ایم اما اصلا تعجب نکرده ایم."
با این حال، این دو محقق گفتند که اثر دراز مدت آزمایش ژنتیکی بر روی نطفه و نوزاد حاصل از آن تا چند دهه دیگر روشن نخواهد شد. بزرگسال ترین کودکانی که پس از آزمایش پی دی جی به دنیا آمده اند، هفده سال سن دارند.
مخالفان
منتقدان پی دی جی می گویند آزمایش کردن نطفه برای حذف آنهایی که عیوب ژنتیکی دارند، درست نیست.
همچنین این نگرانی وجود دارد که بچه هایی که پس از استفاده از روش های باروری مصنوعی مختلف، مانند آی وی اف، به دنیا می آیند به لحاظ ژنتیکی با خطر روبرو هستند چون تخمک و اسپرم در آزمایشگاه دستکاری می شوند.
انجمن باروری بریتانیا می گوید اطلاعات قاطعی در مورد ارتباط آی وی اف با نقص های جسمانی در جنین ارائه نشده اما تحقیقات اخیر نشان داده که اختلالات ژنتیکی در جنین های آی وی اف که ممکن است به نارسایی های ذهنی بیانجامد، افزایش داشته است.
این انجمن می گوید: "آنچه روشن است این است که اگر خطری وجود داشته باشد بسیار محدود است و نظارت بیشتری باید بر کودکانی صورت بگیرد که پس از استفاده از این روش به دنیا آمده اند.
مطلبهای دیگر از همین نویسنده در سایت آیندهنگری: