وسيله به کار رفته مانند يک قلم ضخيم است
دانشمندان در دو سوی اقيانوس اطلس توانستند از طريق اينترنت با هم دست بدهند. اين نخستين نمايش عمومی از آخرين دستاورد فن آوری لمسی است.
دانشمندان در لندن و بوستون طی يک آزمايش هماهنگ نشان دادند چگونه می توانند با وجود پنج هزار کيلومتر فاصله، دست به دست هم داده و آزمايش های ساده فيزيکی را به کمک هم انجام دهند.
دانشمندان دو طرف اقيانوس توانستند با حضور در يک فضای مجازی مشترک، مستقيما حرکات طرف مقابل مثلا کشيدن، فشار دادن يا دستکاری يک شی رايانه ای را حس کنند.
اما بعيد است فن آوری "احساس از راه دور" به زودی وارد خانه ها شود، زيرا به شبکه های بسيار سريع که تاخير در آن به حداقل رسيده است نياز دارد.
شرکت کنندگان در اين آزمايش از يک رايانه و يک بازوی روبوتيک کوچک استفاده کردند.
در يک سر اين بازوی روبوتيک وسيله ای مانند يک قلم صخيم وجود دارد. کاربر اين وسيله را به دست می گيرد تا وقايع عالم مجازی را حس کند. اين وسيله همچنين حرکات دست را به ساير حاضران در عالم مجازی در آن سوی اقيانوس منتقل می کند.
اين بازو، که "فانتوم" نام دارد، با اعمال نيرو به انگشتان دست، به کاربران حس لامسه می دهد.
پروفسور "مل اسليتر" از آزمايشگاه علوم رايانه ای "يونيورسيتی کالج لندن" و سرپرست يکی از گروه های تحقيق که در اين آزمايش شرکت دارند گفت: "نه تنها می توان جهت نيرو را تشخيص داد، بلکه می توان کيفيت شی را حس کرد، مثلا اين که نرم است يا سخت، چوبی است يا گوشتی."
تيم ديگر را دکتر "مندايام سرينيواسان" از "تاچ لب" (Touch Lab) در موسسه تکنولوژی ماساچوست هدايت می کند.
تاخير شبکه
در جريان اين آزمايش، دو گروه شرکت کننده يک جعبه سياه را در يک اتاق مجازی می ديدند. وظيفه آنها اين بود که با همکاری هم، جعبه را از جا بلند کنند.
يکی از مشکلات اصلی آزمايش اين بود که دو طرف بايد بر تاخير ناشی از انتقال داده ها از طريق اينترنت غلبه می کردند.
اگر تاخير در انتقال داده ها بيش از 130 هزارم ثانيه باشد همکاری دو طرف دشوار می شود.
سرعت شبکه ای که در اين آزمايش مورد استفاده قرار گرفت بيش از 10 مگابايت در ثانيه بود که بسيار سريع تر از شبکه های است که در دسترس کاربران خانگی است.
اين آزمايش نخستين بار در ماه مه سال 2002 انجام شد و در هفته جاری در جريان کنفرانس "اينترنت 2" در دانشگاه جنوب کاليفرنيا به معرض نمايش گذاشته شد