پايان کار علمي و تحقيقاتي جامعه اطلاعاتي در ايران
اگر عضو یکی از شبکههای زیر هستید میتوانید این مطلب را به شبکهی خود ارسال کنید:
[06 Aug 2006]
[ فرنود حسني]
www.farnood.com
mail@farnood.com
چند روز پيش آقاي رياضي در گفتگويي با خبرگزاري ايسنا دربارهي پيگيري مصوبات اجلاس جهاني سران دربارهي جامعهي اطلاعاتي اظهار داشت: وظيفهي پيگيري مسائل مرتبط، ازجمله اجراي تعهدات و مصوبات مربوط به WSIS وظيفهي دبيرخانهي اين شوراست. (کد خبر: 8505-02407)
موج توجه و پرداختن به مباحث جامعه اطلاعاتي و نشست هاي مختلف ملي و منطقه اي و بين المللي نيز همچون ساير رخداد هاي علمي و غير علمي با پايان رسمي اجلاس( و چه بسا پيش از آن) فروکش کرد و از آن رفت و آمد ها و جلسات بسيار، ديگر خبري نيست.
چندي پيش به هنگام مرور سايت هاي مورد علاقه ام نا اميدانه قصد کردم نگاهي هم به سايت ايران و جامعه اطلاعاتي در نشاني www.iranwsis.org بياندازم شايد که مطلب جديدي را بتوانم مطالعه کنم. اما متاسفانه اين سايت به دليل انقضا تاريخ دامين بسته شده بود.
ايران و جامعه اطلاعاتي که از قديمي ترين وب سايت هاي فعال در حوزه جامعه اطلاعاتي بود و به همت دکتر کاظم معتمد نژاد پدر علم ارتباطات ايران راه اندازي شده بود، در واقع منبع علمي و خبري علاقه مندان به پي گيري مباحث جامعه اطلاعاتي محسوب مي شد و در آن گزارش ها و مقاله هاي بسيار ارزشمندي يافت مي شد ، بسيار آرام و بي سر و صدا از حدود يک سال پيش غير فعال و سرانجام بسته شد.
همچنين سايت هم انديشي و گفتمان ايران و جامعه اطلاعاتي که در نشاني www.wsis.ir به فعاليت مي پرداخت و به همت کارگروه جوانان که تنها کارگروه فعال و خودجوش در مباحث جامعه اطلاعاتي به خصوص حوزه جوانان بود نيز به دليل عدم حمايت هاي مناسب با مجموعه فراواني از اطلاعات و مقالات و گزارش هاي ترجمه اي و تاليفي از حدود شش ماه پيش تعطيل شده است.
در اين بين بزرگترين وبلاگ فعال در زمينه جامعه اطلاعاتي نيز که در نشاني http://wsis.mihanblog.com فعاليت مي کرد تقريبا به صورت غير فعال در آمده است. در کنار اين اخبار بايد از عدم فعاليت جدي انجمن ايراني مطالعات جامعه اطلاعاتي که توسط جمعي از اساتيد دانشگاهي فعال در حوزه علوم ارتباطات و فناوري اطلاعات راه اندازي شد و در آغاز کار نيز سر و صداي فراواني به پا کرد ياد کنيم.
در اينکه هر کار شروع و پاياني دارد شکي نيست اما بايد توجه داشت که مباحث جامعه اطلاعاتي صرفا براي يک بازه زماني دو ساله(از 2003 ژنو تا 2005 تونس) تعريف نشده اند و شامل يک فرآيند مطالعاتي و اجرايي بودند که اکنون به همين سادگي همه زحمات و دستاوردهاي موجود را بدون توجه به افرادي که ساعت ها وقت و انرژي خود را صرف مطالعه و تحقيق در اين زمينه کرده اند فراموش کنيم. آنچه تا کنون از سوي مسئولان مربوطه در دولت نسبت به حوزه فناوري اطلاعات و جامعه اطلاعاتي مورد توجه و تاکيد بيشتري بوده است و به نظر مي رسد حاصل چالش هاي بحث برانگيز راهبري اينترنت بين ايران و آمريکا است توجه فکري و مادي به راه اندازي پروژه اي موسوم به اينترنت ملي است. به آقاي رياضي و همکاران ايشان در شوراي عالي اطلاع رساني که وظيفه پيگيري مسائل مرتبط، ازجمله اجراي تعهدات و مصوبات مربوط بهWSIS را به عهده دارند پيشنهاد مي کنيم با نگاه عميق تري مسائل جامعه اطلاعاتي را پي گيري کنند و زمينه بسط علمي و دانشگاهي اين حوزه را فراهم سازند تا دستيابي به اهداف کلان اجلاس سهل الوصول تر باشد.
مطلبهای دیگر از همین نویسنده در سایت آیندهنگری: