رای جوانان برنامه های انتخاباتی اردن را دگرگون کرده است
اگر عضو یکی از شبکههای زیر هستید میتوانید این مطلب را به شبکهی خود ارسال کنید:
[18 Aug 2010]
[ محمد غزل از عمان]
نوشته محمد غزل از عمان
For Al-Shorfa.com
2010-07-28
[محمد غزل/ الشرفه] بیش از 240,000 نفر از رای دهندگان جدید که سن آنان بین 18 تا 24 است، برای شرکت در انتخابات آینده اردن ثبت نام کرده اند.
فصل تبلیغات انتخابات آینده پارلمان اردن با افزایش تعداد رای دهندگان جدید که تبلیغات انتخاباتی را به عصر دیجیتال آورده اند حال و هوای دیگری یافته است.
بر اساس گزارش اداره آمار اردن و با در نظر گرفتن این که 58 درصد جمعیت زیر 25 سال سن داشته و 21 درصد از جمعیت امسال برای اولین بار واجدالشرایط رای دادن می باشند، کارشناسان عقیده دارند که جوانان اردنی نقش بزرگی را در تعیین نتیجه انتخابات پارلمان کشور ایفا خواهند نمود.
انجمن ملی اردن دارای دو مجلس می باشد: مجلس عوام (خانه نمایندگان یا وکلا) که اعضایش برای یک دوره چهار ساله انتخاب می شوند و مجلس سنا (خانه اعیان) که اعضایش توسط پادشاه انتخاب می شود.
سميح معايطه، مشاور آقای سمیر رفاعی، نخست وزیر اردن و سخنگوی دولت در انتخابات، گفت که دولت به شرکت جوانان در انتخابات آینده که قرار است 9 نوامبر برگزار گردد «دقیقا توجه می کند».
معايطه به الشرفه گفت: «ما بیش از حد برای تشویق جوانان به شرکت در انتخابات تلاش می کنیم چون آنان می توانند باعث ایجاد تغییر شوند.»
وی گفت: «اعتقاد داریم که به تغییر نیاز داریم، برای داشتن یک مجلس نمایندگان کارآمد تر و فعال تر که بتواند وظایفی که قانون اساسی به آن محول کرده است را انجام دهد و جوانان انگیزه اصلی برای این تغییر مورد نیاز می باشند.»
معايطه گفت که مسئولین انتخابات برنامه های متعددی را با کمیسیون جوانان اردن، شورای عالی جوانان و دانشجویان برای تشویق جوانان به ثبت نام جهت رای دادن، آغاز کرده اند.
طبق گفته اداره ثبت احوال و اداره گذرنامه، تلاش های انجام شده مؤثر بوده است و تعداد رای دهندگانی که ثبت نام کرده و سن آنان بین 21-18 سال می باشد به 242,800 نفر رسیده است و تعداد کل افراد واحد الشرایط رای دادن را به 2.7 میلیون نفر افزایش داده است.
افزایش آمار رای دهندگان جدید برنامه های نامزدها و روش تبلیغات انتخاباتی آنان را تغییر داده است.
آمار اخیر «چک فیس بوک» (چک فیس بوک دات کام) نشان می دهد که 954,580 نفر کاربر اردنی در فیس بوک وجود داشته که 45 درصد از آنان بین 24-18 سال سن دارند.
اگر چه قانون اردن تا 30 روز قبل از انتخابات تبلیغات را ممنوع کرده است و هیچ کس تا زمانی که با موفقیت مرحله انتخاب شدن جهت رای گیری را پشت سر نگذارد به عنوان نامزد شناخته نمی شود، تعدادی از نامزدهای آینده پارلمان برای دسترسی به رای دهندگان، اعلام قول ها و تعهدات ایشان به شهروندان و تشویق آنان به رای دادن، صفحات فیس بوک خود را ایجاد کرده اند.
این کاندیدها شامل نماینده اسبق پارلمان، ریم القاسم و ناصر القیسی که از عمان شرکت می کنند، رضوان الشاعر المغالب از فرمانداری جرش، شکری مراشده از شهر اربد می باشند.
جوانان اردنی همچنین از پایگاه های اینترنتی شبکه های اجتماعی برای تشویق شرکت در روند انتخابات استفاده می کنند.
یکی از این افراد بلال شحروری 22 ساله که به تازگی از دانشگاه الیرموک فارغ التحصیل شده است، می باشد. او گروهی را به همراه چند تن از همکاران و دوستان برای تشویق همسالان خود به رای دادن تشکیل داده است.
شحروری به الشرفه گفت: «با یک کلیک می توانیم به هزاران اردنی در فیس بوک دسترسی داشته باشیم. می توانیم آخرین اخبار انتخابات را به آنان بگوییم و می توانیم آنان را در مورد اهمیت شرکت آگاه کنیم.»
اما همه جوانان اردنی مشتاق شرکت در رای گیری آینده نمی باشند.
راند دلغمونی، دانشجوی سال سوم ادبیات انگلیسی از دانشگاه اردن، گفت که او از انجام وظیفه مدنی خود در پاییز امسال صرف نظر خواهد کرد.
وی گفت: «من هرگز در انتخابات شرکت نکرده ام. من نمی دانم رای گیری برای چیست چون هر سال نمایندگان همان افراد هستند.»
دلغمونی گفت که نمایندگان باید روی مسائل اقتصادی بیشتر تمرکز کنند.
وی گفت: «نگرانی اصلی من پیدا کردن کار و تأمین مایحتاج روزانه است. همه چیز گرانتر شده است.»
منی ابراهیم هم گفت که او مجلس ملی را می خواهد که به مسائلی که برای جوانانی مانند او مهم است، توجه نماید.
وی ادعا کرد: «فکر نمی کنم که آنها به نگرانی های جوانان اهمیت دهند یا سعی کنند به آنان به هر صورت ممکن خدمت کنند. آنان فقط به برنامه های شخصی خود علاقه دارند.»
زمان خزاعله، مسئول رسانه ای کمیسیون «ما همه جوانان اردن هستیم» گفت که این کمیسیون از مسائل جوانان آگاه است و از طریق 12 شعبه خود در سرتاسر کشور برای تشویق جوانان به شرکت در انتخابات فعالیت می کند.
وی گفت: «نسل جوان کلید تغییر است و ما با آنان کار کرده و کار خواهیم کرد. جوانان خواستار پارلمانی قوی هستند که اعتماد میان مردم را بازسازی نماید و پارلمانی باشد که توانایی ایجاد تغییر را داشته باشد.
خزاعله گفت که کمیسیون قصد دارد تا از طریق برگزاری کارگاه، سمینار و برگزاری جلسات بحث و گفتگو با نامزدها به جوانان کمک کنند تا آنان بتوانند در رای گیری تصمیم آگاهانه بگیرند.
با این که ابراهیم مطمئن نیست که رای خواهد داد، گفت: «اگر نامزدی را پیدا کنم که به مسائل ما اهمیت دهد ممکن است رای بدهم. این حق من است.»
مطلبهای دیگر از همین نویسنده در سایت آیندهنگری: