آمادگي براي ورود به دنياي ديجيتالي
اگر عضو یکی از شبکههای زیر هستید میتوانید این مطلب را به شبکهی خود ارسال کنید:
استاد دانشگاه علم و صنعت تهران گفت : بزرگترين مشكل كشور در عرصه فن آوري اطلاعات ، فرهنگي است .
به گزارش ايرنا، دكتر علي اكبر جلالي در همايش رايانه و فن آوري هاي نوين در محل تالار اجتماعات دانشگاه يزد افزود: فن آوري اطلاعات فقط اينترنت نيست و به قشر خاصي هم مربوط نمي شود.
وي با بيان اين كه بايد براي روبرو شدن با دنياي ديجيتالي خود را آماده كنيم ، اظهارداشت : تا سال ۱۹۸۰ ميلادي فقط بحث پيرامون كيفيت توليدات و كالاها مطرح بود ولي از سال ۲۰۰۰ به بعد فقط بحث سرعت انتقال اطلاعات مدنظر دنيا قرار گرفته است .
وي اضافه كرد: دنياي ديجيتالي درصدد آن است تا بشر فيزيكي را به بشرديجيتالي تبديل كند از اين رو ما بايد گونه اي عمل كنيم تا هر جا هستيم اطلاعات در دسترس ما باشد.
وي با اشاره به اين كه كشورهايي مانند ايران نمي توانند در زمينه سخت افزاري با كشورهاي پيشرفته رقابت كنند اضافه كرد: بايد خودمان را در زمينه رشد نرم افزاري رايانه ارتقا دهيم .
وي خلاقيت و نوآوري را دو محور اصلي در اين زمينه ياد نمود و تصريح كرد: در حال حاضر در شركت مايكروسافت ۸۲ هزار نفر كارمند در زمينه توليد نرم افزارهاي رايانه اي فعاليت مي كنند.
وي موج اول ، دوم و سوم در جهان را به ترتيب عصر كشاورزي با هدف توليدغذا، عصر صنعت با هدف توليد مواد و ابزار و عصر اطلاعات با هدف توليد آن ذكر كرد و افزود: موج چهارمي كه دنيا با آن روبرو خواهد شد عصر مجازي است كه ايجاد زندگي معنوي از اهداف اين عصر مي باشد.
اين استاد دانشگاه با بيان اين كه انسان بايد از استعدادها وتوانايي هايي كه خداوند به او داده استفاده كامل ببرد، گفت : مغز انسان از ۲۰ ميليون سلول تشكيل شده است كه فقط از پنج ميليون آن استفاده مي كند.
وي اظهارداشت : ما نبايد از دنيا جدا شويم بلكه بايد خودمان را با پيشرفت ها و نوآوري هاي آن منطبق كنيم .
وي از كمبود بودجه و نبود سازماني مستقل در ايران براي بخش فن آوري اطلاعات انتقاد كرد و افزود: با وجود تمامي مشكلات توانستيم دو پروژه شهرالكترونيكي مشهد و روستاي اينترنتي شاهكوه (اولين روستاي اينترنتي ايران )را به انجام برسانيم .
دكتر جلالي به نقش اين بخش در اقتصاد دنيا اشاره كرد و افزود: خريد اينترنتي در آمريكا به ۴۰ ميليارد دلار در سال رسيده و ۹۰درصد از خريدهاي اتومبيل در اين كشور از اين طريق صورت مي گيرد.
وي اضافه كرد: توسعه اين بخش در آمريكا باعث شده تا ۷۰ درصد در هزينه هاي خدمات دولتي صرفه جويي شود و هزينه تجديد گواهينامه در اين كشور ازهفت دلار به دو دلار كاهش يابد.
استاد دانشگاه علم و صنعت تهران با اشاره به اين كه كشوري مانند ايرلندفقط يك درصد از جمعيت اتحاديه اروپا را دارا مي باشد تصريح كرد: توسعه بخش فن آوري اطلاعات در اين كشور سبب شده تا ۴۰ درصد سرمايه گذاري و ۶۰درصد توليد نرم افزارهاي مصرفي اروپا در اين كشور صورت گيرد.
دكتر جلالي گفت : توسعه دولت الكترونيك در پنج مرحله پيدايش ، ارتقا، تعامل ، پراكنش و يكپارچگي صورت مي گيرد كه ايران هنوز در مرحله ارتقا مي باشد.
وي با بيان اين كه براي اين بخش در كشور بودجه اي معادل ۲۰۰ ميليون دلار در نظر گرفته شده تأكيد كرد: براي رسيدن به جايگاهي مطمئن در اين عرصه به بودجه اي پنج ميليارد دلاري نياز است .
مطلبهای دیگر از همین نویسنده در سایت آیندهنگری: