تجارت الكترونيك
اگر عضو یکی از شبکههای زیر هستید میتوانید این مطلب را به شبکهی خود ارسال کنید:
اگر در زمينه تجارت الكترونيك عقب بمانيم، اين امر نتيجه اي جز انزواي اقتصادي نخواهد داشت. الهام فروغي پور كارشناس ارشد اقتصاد در گفت و گو با خبرگزاري ايرنا با بيان مطلب فوق افزود: معاملات تجاري به سرعت از حالت سنتي خود خارج شده و به جاي مبادلات رود ر رو از مبادلات الكترونيكي استفاده مي شود.وي گفت: ظهور IT همانند انقلاب صنعتي، عرصه هاي نويني را در گستره زندگي بشر گشوده و تجارت به عنوان يكي از مستعدترين زمينه ها، همزيستي مسالمت آميز با فناوري اطلاعات را پذيرفته است. اين كارشناس اقتصادي در توصيف مزيت هاي تجارت الكترونيك گفت: تجارت الكترونيك به دليل سرعت كارآيي، كاهش هزينه ها و بهره برداري از فرصت هاي زودگذر، عرصه جديدي را در اين قالب گشوده است. وي اظهار داشت: بيش از يك سوم رشد اقتصادي آمريكا مرهون تجارت الكترونيكي و IT است و ما نيز براي رشد بهتر اقتصادي و ايفاي نقش پر رنگ تر در تجارت جهاني بايد از اين امكانات بهره ببريم.
فروغي پور گفت: با توجه به خصوصيت تجارت الكترونيكي IT مي توانيم بدون اين كه به خارج مسافرت كنيم، فرش، خشكبار و حتي نرم افزار توليدي خود را صادر كنيم.
وي گسترش IT در كشور را يكي از راه هاي جلوگيري از مهاجرت مغزها عنوان كرد و افزود: اگر نخبگان ما بتوانند آنچه كه مي خواهند اعم از منابع تحقيقاتي و ارتباط با مراجع علمي دنيا را در داخل و از طريق IT به دست آورند، بخشي از مهاجرت مغزها منتفي خواهد شد.وي گفت: موفقيت تجارت الكترونيك منوط به همكاري سازمان هاي بين المللي است، تا با هنجارسازي تدوين استانداردها و تدوين مقررات درباره خصوصي ماندن اطلاعات و توافق اخلاقي در مورد حفاظت از انتقال داده هاي فرامرزي، بستر را براي همه گير شدن و جلب اعتماد عمومي فراهم كنند. اما براي اين كه بتوانيم در مبادلات جهاني وارد شويم، نرم افزارهاي مورد استفاده بايد واجد چه خصوصياتي باشند؟
آيا نبايد نرم افزارهايي كه در مورد مبادلات به كار گرفته مي شود با هزينه اندك در سراسر جهان قابل استفاده باشد؟
در اين باره قاسم سيد صالحي كارشناس انفورماتيك گفت: امروزه نظام بانكداري جهاني و نيز شركت هاي بيمه با استفاده از فناوري اطلاعات، به فعاليت پرداخته و روزانه بيش از ۵۰ هزار پيام مبادله مي كنند.وي افزود: استفاده از Public Key Systems به عنوان دستاوردي جديد در عرصه مبادلات الكترونيكي است كه به دليل بالا بودن ضريب امنيتي آن در احراز هويت از آن استفاده مي شود.
سيد صالحي اظهار داشت: تدوين استانداردها در توليد نرم افزار به منظور دستيابي به درك واحد از مشكلات بسيار با اهميت است و اگر بخواهيم به توسعه يافتگي تجاري برسيم بايد نرم افزارهاي بومي تجارت الكترونيك را با توجه به خصايص بازرگانان خود توليد كنيم كه البته اين حركت بايد به عنوان عامل انتقال تجارت كشور از حالت سنتي به دنياي مدرن تجارت الكترونيك انجام شود.وي گفت: آشناكردن بازرگانان با نرم افزارهاي ساده مي تواند گامي موثر در ترغيب تجار ايراني براي حركت به سمت تجارت الكترونيك باشد.اين كارشناس گفت: در صورتي كه خود را با واقعيت هاي جهان از جمله تجارت الكترونيكي وفق دهيم مي توانيم سهم بيشتري از تجارت جهاني را به خود اختصاص دهيم.
مطلبهای دیگر از همین نویسنده در سایت آیندهنگری: