دموکرات ها در بن بست «جو بایدن» گرفتار شده اند.
آیا راهی وجود دارد که فرد دیگری را به جای بایدن به عنوان نامزد اصلی حزب دموکرات معرفی کرد؟
در درون دموکرات ها چالش داخلی گسترده ای در گرفته است .
مشکل اساسی دموکراتها این است که تا قبل از برگزاری کنوانسیون ملی در شیکاگو که نامزد حزب را به صورت رسمی انتخاب میکند، تصمیم اول و آخر را بایدن می گیرد. برای برنده شدن نامزدی حزب، نیاز به اکثریت تقریباً 4000 نماینده مطرح شده و بایدن 3900 نفر از آنها را به چنگ آورده است.
نظرسنجی ها پس از نخستین مناظره برای اردوگاه دموکرات ها اعداد و ارقام مایوس کننده ای را نشان می دهد. اگر بایدن کرسی ریاست را واگذار کند، نام وی به عنوان یک وطن پرست در پوشه تاریخ آمریکا ثبت خواهد شد، وگرنه، احتمالن ، با شکست در مقابله با ترامپ، آسیب جدی به پیشینه خود خواهد زد .
پس از سخنرانی جانانه ی وی ، چند ماه پیش در کنگره ، انتظار می رفت در تقابل با ترامپ سر افکنده بیرون نیاید . اما در این مناظره، او در پیام رسانی بد بود، از نظر محتوایی بد بود، در ضربات متقابل بد بود، در ارائه بد بود، در صحبت های غیرکلامی بد بود. هیچ نقطه روشنی در این مناظره برای او وجود نداشت.
گویا قرار است خاطره تلخ جانسون دو باره تکرار شود ؛ وضعیت بایدن شباهت هایی با « لیندون بی. جانسون» (Lyndon B. Johnson) در سال 1968دارد. سی و ششمین رئیس جمهوری آمریکا از حزب دموکرات که با «شیوه های جانسونی» معروف بود و متحمل یک شکست بزرگ شد. نظرسنجی ها ظرف یکسال گذشته ، همگی نشان دهنده نارضایتی های عمیق از شخص بایدن است.
جملاتی نظیر «ما پولی برای وامهای دانشجویی نداریم، اما پول داریم که به اوکراین بفرستیم» و یا «پولی برای سرمایه گذاری در مدارس نداریم، اما برای ارسال به خاورمیانه داریم»، این پرسش را برای آمریکایی ها ایجاد می کند ؛ که «وقتی در داخل کشور به این پول نیاز داریم، آن را خرج خارج از کشور نکنیم».
در دوران ریاست جمهوری جانسون هم آمریکا متحمل هزینه های سنگین جنگ ویتنام می شد و به اعتراضات ضدجنگ اعتنایی نمی کرد. الان هم داستان درحال تکرار است. هزینه های سنگین جنگ اوکراین از جیب مالیات دهنده های آمریکایی بر اقتصاد آنها سنگینی می کند. ماجرای جنگ غزه هم طیف های عمدتا چپ جامعه آمریکا به ویژه دانشگاه ها را از دموکرات ها رویگردان کرده است. سرنوشت شکست جانسون باید هشداری برای بایدن باشد. گویا کابوس بزرگ دموکرات ها به رویای بزرگ جمهوری خواهان منتهی می شود. براساس نظرسنجی ها، اگر همین امروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار شود؛ «دونالد ترامپ» به پیروزی خواهد رسید.
فاجعه مناظره و ناک اوت شدن بایدن
بایدن در نخستین مناظره، پیرمردی فرسوده با زوال عقل بود که نه تنها توانایی مقابله با حملات دیوانه وار ترامپ را نداشت که حتی توانایی اداره امور کاخ سفید را هم ندارد. لغزشهای کلامی، صدای ضعیف او (که کمپینش می گوید به دلیل سرماخوردگی بوده) و پاسخهای گاه نامفهومش به حملات ترامپ منجر به اضطراب و استرس هم حزبی های او شده است.
پس از افتضاح نخستین مناظره ، داستان فرق کرده است.
در لایه های میانی و نخبگانی اردوگاه دموکرات ها از مدت ها پیش بحث درباره گزینه جانشین برای بایدن مطرح شده بود. اگرچه کار برای معرفی گزینه جدید سخت است اما غیرممکن نیست. همه نگاه ها بین دموکرات ها معطوف به شخص بایدن است. در چهارچوب مقررات حزب دموکرات، سیستمی وجود دارد که بر اساس آن، حزب میتواند در صورت «انصراف» یا «ناتوانی» نامزد کنونی، فرد جدیدی را جایگزین او کند. اما این روند، سخت، ناخوشایند و پیچیده است.
احتمالا رایزنی های پنهانی در رده های بالایی دموکرات ها آغاز شده است. ناگفته نماند که طراحی یک کودتای سریع در قلب دموکرات ها هم ظاهرا غیرممکن است اما یک گزینه روی میز است.
تنها راه برای نجات دموکرات ها این است که تا قبل از از کنوانسیون ملی دموکراتها در ۱۹ آگوست ، این امکان برای نمایندگان ایالتی فراهم شود که در رای گیری اضطرای به فرد دیگری رای دهند.
از «کامالا هریس»، معاون اول رئیس جمهوری آمریکا و میشل اوباما و «پیت بوتیجج» وزیر حمل و نقل آمریکا گرفته تا «گاوین نیوسام» فرماندار ایالات کالیفرنیا، «گرچن ویتمر» فرماندار ایالت میشیگان، «جی بیپریتزکر» فرماندار ایالت ایلینوی، «جاش شاپیرو» فرماندار پنسیلوانیا و بسیاری دیگر در صف ایستاده اند تا بایدن کنار بکشد، و حزب یکی از اینان را کاندید کند .
شگفتا که ایالت متحده که سرزمین نخبگان است , با این پخمگان باید انتخابات ریاست جمهوری را برگذار کند . در یک سو یک تبهکار و در سوی دیگر یک پیرمرد خنزر پنزری !! ... دموکرات ها روزهای سختی در پیش دارند.