Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


سالروز حمله روسیه به اوکراین

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[24 Feb 2023]   [ فرهاد یزدی]

– بیست و چهارم فوریه 2023

دو واقعه مهم در این هفته که سالگرد حمله روسیه به اوکراین می باشد، شکل گرفتند که بدون تردید اثر آن تنها به اروپا و به زمان حاظر، محدود نخواهد شد. سفر بی سابقه بایدن به اوکراین و باردیگر تاکید یگانگی ناتو در برابر تجاوز روسیه. سخنرانی روز بعد پوتین که متعاقب شد با سفر بالاترین مقام امور خارجی چین.
در غرب، مقاومت در برابر حمله روسیه به اوکراین به عنوان "دفاع از دمکراسی" عنوان شده است. در یک سو روسیه غیردمکرات با ترکیبی ازحکومت چپاول گران سرمایه های ملی، سازمان های اطلاعاتی و هواداران تند زنده کردن امپراتوری، با دمیدن بر بوق ناسیونالیسم روس و از سوی دیگر دمکراسی های غربی (با تمام کمبودهایی که دارند)، صف کشیده اند. در پهنه جهانی، روسیه به شدت در انزوا قرار گرفته است. هواداران روسیه محدود به چند خودکامه مانند رژیم اسلامی، رژیم سوریه و بلاروس هستند. چین که بیش ترین استفاده سیاسی و مالی را از حمله روسیه برده است، با وجودی که به پیروزی روسیه امید ندارد، اما در ضمن خواستار کنار گذارده شدن آن کشور از تمام معادلات در اروپا نیست، در این معرکه کنار ایستاده و موضع گیری قاطع نکرده است. در رقابت با آمریکا، چین به روسیه که در موقع لزوم بتواند در اروپا و خاورمیانه برای غرب دردسر ایجاد کند، نیاز دارد. اما نیاز چین به روسیه توانمند نیست. بلکه چین خواستار روسیه ناتوان است. روسیه ناتوان، به چنین اختیار می دهد که نه تنها از منابع فسیلی آن کشور با هزینه کم بهره برداری کند، بلکه بتواند امتیازهای دیگر از روسیه نیز بدست آورد. باید توجه داشت دست رسی چین به ذخایر نفت و گاز روسیه، تنها از نظر قیمت مهم نیست بلکه کاسته شدن از نیاز چین به واردات از دیگر کشورها می باشد. افزایش نفوذ در مراکز نظامی روسیه در اقیانوس کبیر هدف دیگر چین می باشد که توان رقابت نظامی آن کشور در برابر آمریکا، ژاپن، کره جنوبی و تایوان را افزایش می دهد. امکان حضور مستشاران چینی در این مراکز در چند سال آینده دور از تصور نیست. همچنین، با افزایش نفوذ در روسیه، امتیاز قابل ملاحظه در برابر هند (به طور تاریخی متحد روسیه) که تاکنون در چهار جنگ علیه یکدیگر شرکت داشتند (1962، 1967، 1975 و 2022) بدست خواهد آورد. شاید بالاترین دست آورد چین از روسیه بنسبت ناتوان، آزادی در گسترش و ایجاد شهرک نشین های چینی در خاور آن کشور باشد. از سوی دیگر، چین آماده از دست دادن بازارهای صادراتی خود در غرب که برای توسعه اقتصادی و ایجاد کار برای 12 میلیون نفردر سال مورد نیاز است، نمی باشد. از این رو باید انتظار داشت که همراهی و همکاری چین با روسیه در ابعاد و اقلامی محدود که مورد اعتراض شدید غرب نباشد، قرار خواهد گرفت و نه همکاری همه جانبه نظامی.
غرب چاره ای به جز پیروزی ندارد زیرا در غیر آن صورت، حمله همه جانبه ی خودکامگان برعلیه دمکراسی در سراسر جهان و به ویژه در اروپا آغاز خواهد شد. بدین سان جنگ اوکراین برای آینده دمکراسی سرنوشت ساز است و آن را تا پایان و رسیدن به نتیجه نهایی ادامه خواهد داد. طولانی شدن جنگ به سود روسیه نیست. در مقایسه با غرب، روسیه نه نیروی صنعتی و نه مالی ونه اجتماعی، ادامه جنگ را ندارد. در جنگ سنتی کنونی، پس از یک سال از آغاز حمله، روشن شده است که روسیه پیش از آنچه برآورد می شد، عقب مانده است. نیروهای نظامی اعزامی به جنگ نه از آموزش مورد نیاز و نه از انظباط کافی برخوردار هستند. گروهی از مزدوران که اکثر آنان از زندانیان آزاد شده تشکیل شده نیز با دادن تلفات زیاد شرکت دارند. فرماندهی روسیه از نظر استراتژی و تاکتیک در برابر نیروهای آموزش دیده وسیله ی غرب، ثابت کردند که ناتوان بودند. احتمال افزایش شورش های داخلی و همچنین در نیروهای مسلح روسیه، احتمالی است رو به افزایش. احتمال پیروزی آن کشور در برابر غرب بسیار ضعیف بنظر می رسد. تنها می ماند بکارگیری جنگ افزار هسته ای به عنوان حربه نهایی. به احتمال زیاد خاموش شدن تهدیدهای هسته ای روسیه دال بر استفاده دستکم نوع تاکتیکی از این جنگ افزار را باید تنها و تنها در پایداری آمریکا در این جنگ به حساب آورد. روسیه حساب می کند که استفاده از جنگ افزار هسته ای در هر سناریویی نه تنها منجر به خودکشی آن کشور خواهد شد بلکه به سود چین پایان خواهد یافت. با در نظر گرفتن این جوانب، نیاز روسیه به چین فوری و حیاتی است. اما نمی تواند روی آن همکاری حساب کامل باز کند. در نتیجه شاهدیم که روسیه در راه جاه طلبی های فردی، نه تنها در مرزهای غربی خود که تا اندازه زیاد ایمن بود، خود را محروم کرد بلکه همزمان نردبان فراز چین به هزینه فرود خود گردید.
با نگاهی گذرا به دو جنگ جهانی و مداخله نظامی آمریکا در اروپا، که در هردو جنگ امنیت ملی آن کشور مورد تهدید جدی و مستقیم نبود، باید اشاره کرد که پایه ای ترین دلیل آمریکا برای ورود به جنگ، پاسداری از دمکراسی و زنده نگاه داشتن آن در اروپا بود. البته دلایل و منافع دیگر نیز در این تصمیم موثر بودند اما هیچ یک در برابر وظفیه پاسداری از دمکراسی نمی توانست مهم تر باشد. اکنون نیز آمریکا عزم خود را دال بر مقاومت، در برابر حمله ی مستقیم روسیه روشن کرده است.
با دانسته های امروز، می توان ادعا کرد که دمکراسی بار دیگر یکی از بحران های مهم تاریخی خود را پشت سر خواهد گذاشت. توانمندی ناتو و تعهد یکپارچه اروپا به آن، امید روند پراکش دمکراسی در جهان را با خود همراه می آورد. می توان امیدوار بود که خاورمیانه بتواند از این روند رو به افزایش بهره برده و گام بلندی به سوی کاستن از بحران های هرروزی و بی ثباتی بردارد. با نگاهی به منطقه در می یابیم که ایران در موقعیتی ویژه برای بهره برداری از گسترش دمکراسی در جهان برخوردار است. ارزش های لیبرال دمکراسی جا افتاده و زنده در خیزش ملی ایران، ملت خلاق و آموزش دیده، فرهنگ ملی جا افتاده، همراه با همبستگی ملی، سابقه دراز مبارزه برای آزادی، موقعیت استراتژیک، ایران را کاندید نخست دگرگونی پایه ای در منطقه می نماید. بدین سان تحولات داخلی و موقعیت جهانی، در خدمت باروری خیزش ملی هستند.
این آینده درخشان و امیدبخش در گرو گذار بنسبت آرام و بدون درگیری جنگ داخلی که توان تجزیه ایران را دارد، از نظام اسلامی به دولت ملی و دمکراتیک است. یکپارچگی ایران بالاترین اولویت است. تمامی تصمیمات باید با در نظر گرفتن این اصل انجام یابد. در را باید بازگذاشت تا روبرگشتگان از نظام اسلامی به ویژه در نیروهای مسلح بتوانند به آغوش ملت بازگردنند. نظام آینده، نظامی همپایه رژیم اسلامی که تنها کشتار را می شناسد نخواهد بود بلکه فرهنگ مهری ریشه گرفته در ایران باید حاکم باشد. نه هدف براندازی نظام اسلامی و نه تلاش در راه اتحاد هیچیک نمی توانند هرگونه نشست مشترک با تجزیه طلبان را توجیه کند تا چه رسد به توافق. در برپایی آینده ایران دمکرات تجزیه طلبان و تمامی آنان که با قدرت های خارجی برای تجزیه ایران همکاری کرده اند (مجاهدین خلق) جایی نخواهند داشت. هر اقدامی که بویی از تخطی از این اصل را دهد، بر خیزش ملت زیان می رساند: خوراک بلند گوهای رژیم شده و همزمان مبارزان داخلی را نا امید می نماید.

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴ نوامبر ۲۰۲۴

ستون آزاد

+ زنان حزب دموکرات آمریکا اسب های خود را زین کرده اند  رضا علوی

+ تعویض در دقیقه نود  رضا علوی

+ جمهوری اسلامی و شالوده شکنی های مدرنیته  کیومرث صابغی

+ "زدن سر هشت پا" و حکایت "ببر کاغذی" رضا علوی

+ جهانِ پس از جنگ غزه  رضا علوی

+ آیا اسراییل بر نفت و گازغزه چیره خواهد شد ؟ رضا علوی

+ توتالیتریسم چیست؟ حسین مولا

+ گفتگو بارد هوش مصنوعی با حسین مولا حسین مولا

+ تفاوت مبارزه جوانان در زمان حکومت شاه ایران برای آزادی و دمکراسی با مبارزه جوانان کنونی برای آزادی و دمکراسی علیه جمهوری اسلامی چیست؟ گفتگو حسین مولا با بارد بزرگترین هوش مصنوعی گوگل

+ دو حادثه مهم  رضا علوی

+ جوانانیکه در جنبش زن زندگی آزادی شرکت کردن در چه سنینی بودند؟ Bard هوش مصنوعی

+ خود آموز دیکتاتورها رندال وود کارمینه دولوکا

+ موانع توسعه دموکراسی در خاورمیانه  دکتر امیر ساجدي

+ راز یک کشتار  رضا علوی

+ آیا غول خفته بیدار می شود ؟  رضا علوی

+ ریزش مداحان در این عاشورا رضا علوی

+ رهبر نقاب دار!  رضا علوی

+ بخش سوم : "لاریجانی ها " ؛ مردانی برای تمام فصول رضا علوی

+ حقوق زنان - کانون درگیری. فرهاد یزدی

+ آمریکا ؛ به کجا چنین شتابان ؟ رضا علوی

+ جهان و ایران در آغاز سال نو خورشیدی. فرهاد یزدی

+ نبرد برای نامزدی  رضا علوی

+ . 

+ ایران لیبرال فرهاد یزدی

+ روز جهانی زنان گرامی باد  گیتی پورفاضل

+ سالروز حمله روسیه به اوکراین فرهاد یزدی

+ کالبد شکافی" پرویز ثابتی" رضا علوی

+ سقوط محسن رنانی

+ فشار برملت ایران از دو سو. فرهاد یزدی

+ نشست واشنگتن – تلاش در راه ذلیل کردن جنبش ملی ایران فرهاد یزدی

+ الگوی روسی چپاول اموال ملی فرهاد یزدی

+ امنیت ملی – بخش دوم فرهاد یزدی

+ امنیت ملی در دهه سوم سده بیست و یکم فرهاد یزدی

+ آیا روسیه، جمهوری اسلامی را به عنوان متحد استراتژیک خود محسوب می کند؟ رضا علوی

+ منافع ملی و استقلال فرهاد یزدی

+ نقش "طنز" و شعار های "کاف دار" در جنبش انقلابی ایران رضا علوی

+ قشر میانه ایران مهرداد: یکی از همکاران سایت آینده نگر

+ دیگر چین به ایران اهمیت نمی‌دهد ! رضا علوی

+ نقش توازن قوا در جهان در خیزش ملی فرهاد یزدی

+ نیروهای مسلح در دو مقطع تاریخی فرهاد یزدی

+ تراژدی جمهوری اسلامی با مهسا امینی آغاز و با محسن شکاری پایان می‌یابد!  دکتر شیرزاد کلهری

+ دستاوردهای جنبش انقلابی ایران یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ از خیزش اجتماعی تا انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ پایان کار رژیم، تکیه بر عصای سلیمان شیرزاد کلهری

+ انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ انقلاب مدرن ایران شیرزاد کلهری

+ ادامه خیزش اجتماعی – سیاسی ایران فرهاد یزدی

+ بیانیه شماره ۱ لیدرهای میدانی  لیدرهای میدانی

+ خیزش اجتماعی نسل جوان ایران فرهاد یزدی

+ اولویت پاسداری از یک پارچگی سرزمینی ایران فرهاد یزدی

+ با کمال تاسف و تاثر از در گذشت دوست نازنین مان محمد امینی .

+ اعتراضات مردم و راهکار های روی میز حکومت یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ تعلل نیروهای مسلح فرهاد یزدی

+ آینده در کوتاه مدت فرهاد یزدی

+ سپاه پاسداران و نجات ایران فرهاد یزدی

+ رسالت انسان در برابر آزادی سعیده امین‌زاده

+ ایران – روسیه - اوکراین فرهاد یزدی

+ نیاز به زمان فرهاد یزدی

+ مبارزه مدنی و چرائی آن کیومرث صابغی

+ دو بازنده – یک برنده. فرهاد یزدی

+ نظام سیاسی در ایران آینده فرهاد یزدی

+ آیا بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ کاندید خواهد شد ؟ رضا علوی

+ اسطوره سیاسی از دموکراسی آمریکا تا اقتدار گرائی چین پرفسورجیم دیتو

+ اسطوره جدید و آینده سیاسی عربستان سعودی -

+ فرمان فرمایی روسیه بر نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ دگرگونی قدرت در کانون نظام فرهاد یزدی

+ برجام در تاریکی رضا علوی

+ برای مام زمین در روز زمین فرهاد یگانه‌

+ تکرار تاریخ، نابودی محتوم دیکتاتورهای بزرگ به دست خودشان است فرهاد یگانه‌

+ چرا رابطه کشورهای غربی و روسیه پس از پایان جنگ سرد، به چنین کابوسی برای اردوگاه کشورهای غربی ختم شد؟ فرهاد یگانه‌

+ تاثیر جنگ اوکراین فرهاد یزدی

+ نوروزتان مبارک .

+ چیرگی «جبهه موافقت» بر «جبهه مقاومت» رضا علوی

+ نخبه گان یا پخمه گان در حکومت اسلامی  رضا علوی

+ رویا یا کابوس ؟ رضا علوی

+ خودکامگی  تیموتی اسنایدر

+ نگاهی بر موقعیت ایران در منطقه فرهاد یزدی

+ در باره انتخابات ۱۴۰۰ مجید / ایران

+ حسن هم از میان ما رفت گروهی از یاران دیروز، امروز و فردای حسن

+ در باره ظریف ... و میدان  مجید / ایران

+ نظام اسلامی و اردوی خاور بر علیه باختر فرهاد یزدی

+ چرا سازمانهای اطلاعا تی معتقدند که آینده جهان تیره و تار است ترجمه: کیومرث صابغی

+ تضمین حداقل درآمد یکسان برای تمام شهروندان. فرهاد طالع

+ قرار داد ۲۵ ساله ؛ ماندگاری حکومت یا ترکمانچای ؟ رضا علوی

+ سخنی با آقای مهاجرانی. محمد امینی

+ مذاکره غرب با نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ هنر فاشیست نبودن ترجمه ناصر فکوهی

+ با ناسيوناليسم راه به جايي نمي‌بريم عظيم محمودآبادي

+ در آستانه چهل و دومین سالگرد انقلاب فرهادی یزدی

+ روز سياه  رضا علوي

+ مصباح یزدی ؛ معمار خشونت مقدس و طرا ح "کادرسازی " رضا علوی

+ حمله به ایران و یا حزب الله؟ فرهاد یزدی

+ تهدید از سوی قفقاز فرهاد یزدی

+ بهار آن سال و «بهار هر سال...» محسن یلفانی

+ بحران امنیتی و حکومت نظامیان فرهاد یزدی

+ جستجوی کار در ایران امروز 

+ سیاست دولت نوین آمریکا در منطقه فرهاد یزدی

+ اوباما برجام را آورد و ترامپ آنرا پاره کرد- چرا؟ مجید / ایران

+ ارزش های اندیشه های دکتر فاطمی  رضا علوی

+ مرگ نهائی رژیم  فرهاد یزدی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995