در روزهای اخیر دو اتفاق مهم در جنگ غزه به وقوع پیوسته که می تواند در آینده این جنگ تأثیرگذار باشد؛
۱- نخست شروع جنگ زمینی و ورود نیروهای ارتش اسرائیل به نوار غزه است که به نظر می رسد با هدف نابودی توان عملیاتی – نظامی حماس و به طور مشخص انهدام تونل های زیرزمینی آن صورت گرفته است. برخی اخبار رسیده از وضعیت میدانی غزه حاکی از آن است نیروهای ارتش اسرائیل باریکه غزه را به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم کرده اند و می کوشند با قطع ارتباط این دو بخش و تمرکز بر نابودی تونل ها در قسمت شمالی، توان عملیاتی حماس را از بین ببرند.
۲- اتفاق مهم دیگر سخنرانی روز جمعه (12 آبان-سوم نوامبر ) سید حسن نصرالله، رهبر حزب الله بود که گمانه زنی های بسیاری پیرامون آن وجود داشت و احتمال می رفت سرآغاز ورود جبهه مقاومت به سرگردگی ایران (و حزب الله , جهاد اسلامی , حشد الشعبی , حو ثی ها ... و لبنان ) به جنگ غزه باشد و این جنگ دو طرفه را به یک جنگ منطقه ای و چه بسا جهانی تبدیل کند، اما رهبر حزب الله لبنان تلاش کرد ضمن باز گذاشتن دست جبهه مقاومت برای هر گونه اقدام علیه آمریکا و اسرائیل، از آغاز رسمی جنگ پرهیز کند و کشور لبنان و سایر اعضای جبهه مقاومت را به یک نبرد بی پایان وارد نکند.
پیام حسن نصرالله ( که بدون تردید با تهران رایزنی کرده بود ) مبتنی بر «قدرت بازدارندگی حزبالله» تنظیم شده بود.
از اظهارات سیدحسن نصرالله میتوان نتیجه گرفت:
1- حزبالله در شرایط کنونی قصد باز کردن جبهه جنگ در شمال اسراییل را ندارد.
2- حزبالله، ضمن پشتیبانی از حماس، به سبب شرایط داخلی لبنان وارد جنگ نمی شود .
3- اسراییل نیز در حال حاضر نمیخواهد با حزبالله وارد منازعه کامل شود. پیش از سخنان سیدحسن نصرالله، ریچارد هخت، سخنگوی ارتش اسرائیل نیز در پیامی اعلام کرد،« نیروهای اسرائیل در مرز لبنان مستقر و آماده هستند و در وضعیت دفاعی قرار دارند.» او از مردم لبنان خواست« خود را فدای حماس نکنند.»
4- عبارات «عملیات صددرصد فلسطینی حماس در 7 اکتبر» و « آزادی عمل فرماندهان مقاومت در اتخاذ تدابیر جنگی به صورت جداگانه» (بکار رفته توسط سیدحسن نصرالله) نشان میدهد، مادامی که از سوی اسرائیل و امریکا به ایران یا لبنان، حمله نظامی صورت نگیرد، جبهه مقاومت وضعیت آفندی به خود نخواهد گرفت.
5- گروگانها، برگ برنده حماس هستند و چانهزنی با اسرائیل پیرامون گروگانها صورت خواهد گرفت.
6- حزبالله، ارتش اسرائیل را در مقابل تلههای غافلگیرانه حماس در غزه آسیبپذیر میداند.
7- در صورتی که اسرائیل به اهداف کامل نظامی خود در غزه نزدیک شود، امکان حملات محدود پیش دستانه حزبالله افزایش خواهد یافت.
8- با ادامه جنگ غزه، حملات به پایگاههای امریکایی در منطقه افزایش خواهد یافت.