Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


چرا سازمانهای اطلاعا تی معتقدند که آینده جهان تیره و تار است

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[20 Apr 2021]   [ ترجمه: کیومرث صابغی]

در گزارشی از یک سازمان اطلاعا تی آمده است که تکنولوژی , بحرانهای اقتصادی , تغییرات جوی و همچنین بیماریهای غیر قبل پیش بینی , آینده پر تنشی را برای جهان بوجود خواهند آورد .
سازمانهای اطلاعا تی امریکا هر چهار سال یکبار در آغاز انتخابات ریاست جمهوری و تشکیل دولت جدید گزارشی تحت عنوان " رخداد های جهانی " منتشر میکنند که طی آن ارزیابی مفصل و دقیقی از پروسه گذار دو دهه آینده جهان را وارسی کرده و ارائه میکنند . به عنوان مثال در گزارش سال ۲۰۰۸ این سازمان ها هشدار داده شده بود که امکان آغاز یک اپیدمی جهان گیر ازجانب منطقه آسیای شرقی حتمی است .
در تحقیقات اخیر این سازمان که حاوی پیش بینی " رخداد های جهان تا سال ۲۰۴۰ " میباشد آورده شده است که " اپیدمی آسیای شرقی آسیب رسان ترین حادثه جهانی بعد از جنگ جهانی دوم بوده است که عواقب پزشکی , سیاسی و امنیتی آن تا سالها تاثیر گذار خواهد بود ." و بی شک این حادثه پیش گفتاری از تصویرآینده ی است که در پیش روی ما قرارخواهد گرفت . در این گزارش ۱۴۴ صفحه ای تحت عنوان " جهان مورد مناقشه " سخن از آینده شومی میرود که تغییرات جوی, امراض مختلف , تکنولوژی که مسبب جدایی و تفرقه گشته است و نیز بحران اقتصادی همراه خواهد دآشت که سبب وقوع شو ک اجتماعی دهشتناکی خواهد بود . اما در این میان فاصله کاربردی نهاد هایی که قراراست با این مشگلات روبرو شوند دائما افزایش مییابد و سیاست هائی که کشورهای مختلف جهت مقابله با آنها بکار میگیرند فرار , مشروط و کم ثمرتر میشوند و بنظر نمیرسد که هیچ سیستم و یا ایدئولو ژ ی ای از گزند آن مصون باشد و پاسخی مناسب برای حل آن داشته باشد . آینده جهان در سطح بین المللی را رقابت و مسابقه بین چین و امریکا از یکسو و سیستم و نظم آمریکائی در جهان غرب از سویی دیگر تبیین میکند که خالی از خطر تنش ها و اختلافات نخواهد بود .
آنچه که در ذیل میاید خلاصه ای است از چشم انداز آینده بر اساس ارزیابی این سازمانها :
__ بخش بزرگی از جمعیت جهان اعتماد شان را از نهاد ها و دولتهائی که توانائی مقابله با این مشگلات را ندارند از دست داده اند . اینان بیشتر و بیشتر گرایش بسوی محافلی پیدا میکنند که از همخوانی و هم آوایی مشابه ای بر خوردارند چرا که در این محافل احساس امنیت بیشتری میکنند مانند گروه های قومی , مذهبی , فرهنگی و همفکری و یا مثلا تشکلات محیط زیستی .
__هر مقدار که به قدرت و توانائی دخالتی مردم افزوده میشود و حجم خواست هایشان اضافه میشود از توانایی دولت ها و امکانات و منابعشان در پاسخگویی به آن تقاضا ها کاسته میگردد . نتیجتا خندقی که میان این دو قطب ایجاد میشود سبب تفرقه سیاسی , آسیب پذیری دموکراسی و نهایتا یافتن بدیل هایی نو جهت مدیریت است.
__روی آوری ممتد به سوی میلیتاریسم , ضریب و تناوب جمعییتی , رشد اقتصادی , تکنولوژی و شرایط محیط زیستی همراه با اصول گرایی های شکل دولتی سبب حاد تر شدن رقابت های بین چین از یکسو و مدل رهبری غربی به شکل آمریکایی از سوی دیگر خواهد شد .
__در سطح کشوری , مناسبات بین انجمن ها و مجامع ملی با دولت ها یشان به دلیل حضور تنش ها و فشار ها افزایش یافته سبب میشود که از امکانات پاسخ گویی به نیازها کاسته گردد.
واکنش اظهار نظرهای متخصصین در واشینگتن که این گزارش را مطالعه کرده اند بر این روال است که تا کنون با چنین پیش بینی ای مواجه نشده بودند . در گذشته , آینده نگری ها ی خوش خبرتری ارائه میشد اما نظارت بر تقویم سال ۲۰۴۰از داستان دیگری خبر میدهد : همزیستی رقابت امیزانه , اهداف جداگانه , تراژدی و یار گیری های جهت دار و جهانی شناور و سر گردان که رهنمود های بین المللی آن گمراه کننده , آشفته و پراکنده نما است , چرا که قدرت های بین المللی مثل چین , بازیگران سیاسی و یا تصمیم گیران محلی به قوانین نهاد های بین المللی احترام نمیگذارند .
امادر این گزارش به یک سناریوی دل انگیزو امیدوارانه نیز اشاره شده است و آن " رنسانس دمکراسی " است که توسط امریکا و متحدین آن در حال اجرا است که خود باعث مسرت همگانی میشود . هدف از پرداخت به آن اینستکه به جهانیان برساند که اساسا امکان تغییر وجود دارد .
این نومیدی نسبت به آینده اصلا نباید موجب حیرت شود چرا که اکثر قریب به اتفاق گردانندگان سیاست های جهانی نمایندگان و گردانندگان رخدادهای خطر ناکی بوده اند که یا حادث شده اند و یا زنگ خطر را به صدا در آورده اند . مثلا ما میدانیم که جهان امادگی برای رو به رو شدن با ویروس کورونا را نداشت و وقوع این اپیدمی در همه گوشه جهان به انضمام کشور امریکا به فجایعی انجامید . ما میدانیم که کوه یخهای قطبی با سرعت در حال ذوب شدن اند که سبب بالا آمدن سطح دریا و موجب خسارات فراوانی برای جهانیان میشود. ما میدانیم که علیرغم اهمیت نقش تار نما , این تکنولوژی دیجیتال چگونه مسبب گسترش دروغ پردازی ها, توطئه چینی ها , بی اعتمادیها بوده جهان را شقه و گفتمان های سیاسی را زهر آگین ساخته است . ما همچنین با توجه به تجربه چهار سال پیش میتوانیم یقین داشته باشیم که امکان قطبی کردن و خود سری قدرت فراهم است .ما میدانیم که چین در حال فراز است و به همین دلیل نیاز آن میرود که هر چه زود تر بدنبال راه حلی جهت بوجود آوردن شرایط مهار کردن تنش ها و ایجاد همکاری گام بر دآشت .
" روند جهانی " خود راه حلی ارائه نمیدهد . نمیتواند . مطابق با قانون و مصوبات امریکا, ۱۸ سازمان هائی که منابع اطلاعا تی و امنیتی این کشور را تشکیل میدهند مانند : سازمان امنیت ملی و سازمان سیا از دادن هر گونه پیشنهادهای سیاست گذارانه معذورند . با این وجود وقتی جمع عظیمی از تشکیلاتی آنچنان وسیع و بزرگ که دسترسی به انواع اطلاعات دست اول و خصوصی را داشته و متخصصین با تجربه ای در آن مشغول به کارند که توانائی ارزیابی آینده را دارند و چراغ قرمز پر نوری را روشن میکنند بهتر است که بدان توجه خاص کرد .
ماریا لانکن رایکهاف (Maria Langa- Raikof مدیر کل انستیتوی استراتژیک امنیتی آینده که مسئولیت تدوین گزارش " روند جهانی ۲۰۴۰ " را بعهده داشت اظهار میدارد که : "خوشبختانه ما از این موهبت بر خوردار بودیم که از تمام امکانات دو قطب امنیتی و تخصصی محافل امنیتی استفاده کنیم . قریب به ۱۸ انستیتوی امنیتی و تعدادی ادارات دولت فدرال در اختیار ما گذاشته شده بود . ما در تهیه این گزارش به یک مقوله و یا یک منطقه اکتفا نکردیم . ما سعی کردیم به همه مقولات و نقش و تاثیرات آتی آن بپردازم "
هشدار ها کاملا روشن هستند . اما سئوال اساسی اینجاست که آیا ما یعنی دولت , جوامع ما و انستیتو های جهانی توانائی بر خورد با این مقولات زهر آگین را هنگام صورت پذیری دارند یا نه .
متیو باروس ( Mathew Burrows) , مدیر تحریریه تعدادی از این گونه گزارش های " روند جهانی" , شاغل در سازمان سیا و اداره امنیت ملی - که در زمینه پیش بینی وقوع اپیدمی اخیر دخالت داشت - معتقد است که دفتر ریاست جمهوری موظف است که بار مسئولیت بررسی و پیگیری حوادث آینده را بعهده بگیرد . چرا که برای آنکه اقدامات جدی طولانی مدت در دستور کار مسولین امر قرار گیرد نیاز آن میرود که نیروی فشار قدرتمندی پشت آن حضور داشته باشد . "
لیون فیورث ( Leon Fuerth ) , یکی از مدیران مسئول اداره امنیت ملی که در دوران کلینتون سمت مشاورتی وی را به عهده داشت و در دانشگاه جورج واشنگتن مدیر داخلی پروژه " طرح پیشرو " است دقیقا إجراء آن را پیشنهاد نمود . وی اخیرا در یاد داشتی به این مطلب اشاره کرد که دولت موظف به إتخاذ مکانیسمی است تا بروز شرایط اضطراری مکرر را پیش از آنکه آسیب رسانند پیشگیری کنند . دولت بایدن در مورد مسئله محیط زیست و ساختاری جامعه دقیقا دست به چنین کاری زده است . پرزیدنت بایدن با توجه به نگاه موشکافانه ای که نسبت به سیاست و همچنین تغییراتی که در حال رخ دادن در سطح جهان است دارد میتواند شخصیتی باشد که مسولیت تغییرات پراکنده و حیاتی که در سطح جهان در جریان است را عهده دار شود و پیشگیری های لازم برای مقا بله با آنها را در دستور کار خود قرار دهد . اطلاعات کافی در دست است و نیاز به اقدام فوری است .
این مقاله در جریده هیآت تحریریه ( Editorial Board ) درج شده است . هیآت تحریریه گروهی ژورنالیست هستند که نظراتشان حاصل تحقیقات جمعی , وارسی های متخصصین و نیز گفتمان های متناوب با صاحب نظران است . این مقاله در ۱۵ ماه آوریل سال ۲۰۲۱ در جریده نیو یورک تایمز منتشر شده است .

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴ نوامبر ۲۰۲۴

ستون آزاد

+ زنان حزب دموکرات آمریکا اسب های خود را زین کرده اند  رضا علوی

+ تعویض در دقیقه نود  رضا علوی

+ جمهوری اسلامی و شالوده شکنی های مدرنیته  کیومرث صابغی

+ "زدن سر هشت پا" و حکایت "ببر کاغذی" رضا علوی

+ جهانِ پس از جنگ غزه  رضا علوی

+ آیا اسراییل بر نفت و گازغزه چیره خواهد شد ؟ رضا علوی

+ توتالیتریسم چیست؟ حسین مولا

+ گفتگو بارد هوش مصنوعی با حسین مولا حسین مولا

+ تفاوت مبارزه جوانان در زمان حکومت شاه ایران برای آزادی و دمکراسی با مبارزه جوانان کنونی برای آزادی و دمکراسی علیه جمهوری اسلامی چیست؟ گفتگو حسین مولا با بارد بزرگترین هوش مصنوعی گوگل

+ دو حادثه مهم  رضا علوی

+ جوانانیکه در جنبش زن زندگی آزادی شرکت کردن در چه سنینی بودند؟ Bard هوش مصنوعی

+ خود آموز دیکتاتورها رندال وود کارمینه دولوکا

+ موانع توسعه دموکراسی در خاورمیانه  دکتر امیر ساجدي

+ راز یک کشتار  رضا علوی

+ آیا غول خفته بیدار می شود ؟  رضا علوی

+ ریزش مداحان در این عاشورا رضا علوی

+ رهبر نقاب دار!  رضا علوی

+ بخش سوم : "لاریجانی ها " ؛ مردانی برای تمام فصول رضا علوی

+ حقوق زنان - کانون درگیری. فرهاد یزدی

+ آمریکا ؛ به کجا چنین شتابان ؟ رضا علوی

+ جهان و ایران در آغاز سال نو خورشیدی. فرهاد یزدی

+ نبرد برای نامزدی  رضا علوی

+ . 

+ ایران لیبرال فرهاد یزدی

+ روز جهانی زنان گرامی باد  گیتی پورفاضل

+ سالروز حمله روسیه به اوکراین فرهاد یزدی

+ کالبد شکافی" پرویز ثابتی" رضا علوی

+ سقوط محسن رنانی

+ فشار برملت ایران از دو سو. فرهاد یزدی

+ نشست واشنگتن – تلاش در راه ذلیل کردن جنبش ملی ایران فرهاد یزدی

+ الگوی روسی چپاول اموال ملی فرهاد یزدی

+ امنیت ملی – بخش دوم فرهاد یزدی

+ امنیت ملی در دهه سوم سده بیست و یکم فرهاد یزدی

+ آیا روسیه، جمهوری اسلامی را به عنوان متحد استراتژیک خود محسوب می کند؟ رضا علوی

+ منافع ملی و استقلال فرهاد یزدی

+ نقش "طنز" و شعار های "کاف دار" در جنبش انقلابی ایران رضا علوی

+ قشر میانه ایران مهرداد: یکی از همکاران سایت آینده نگر

+ دیگر چین به ایران اهمیت نمی‌دهد ! رضا علوی

+ نقش توازن قوا در جهان در خیزش ملی فرهاد یزدی

+ نیروهای مسلح در دو مقطع تاریخی فرهاد یزدی

+ تراژدی جمهوری اسلامی با مهسا امینی آغاز و با محسن شکاری پایان می‌یابد!  دکتر شیرزاد کلهری

+ دستاوردهای جنبش انقلابی ایران یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ از خیزش اجتماعی تا انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ پایان کار رژیم، تکیه بر عصای سلیمان شیرزاد کلهری

+ انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ انقلاب مدرن ایران شیرزاد کلهری

+ ادامه خیزش اجتماعی – سیاسی ایران فرهاد یزدی

+ بیانیه شماره ۱ لیدرهای میدانی  لیدرهای میدانی

+ خیزش اجتماعی نسل جوان ایران فرهاد یزدی

+ اولویت پاسداری از یک پارچگی سرزمینی ایران فرهاد یزدی

+ با کمال تاسف و تاثر از در گذشت دوست نازنین مان محمد امینی .

+ اعتراضات مردم و راهکار های روی میز حکومت یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ تعلل نیروهای مسلح فرهاد یزدی

+ آینده در کوتاه مدت فرهاد یزدی

+ سپاه پاسداران و نجات ایران فرهاد یزدی

+ رسالت انسان در برابر آزادی سعیده امین‌زاده

+ ایران – روسیه - اوکراین فرهاد یزدی

+ نیاز به زمان فرهاد یزدی

+ مبارزه مدنی و چرائی آن کیومرث صابغی

+ دو بازنده – یک برنده. فرهاد یزدی

+ نظام سیاسی در ایران آینده فرهاد یزدی

+ آیا بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ کاندید خواهد شد ؟ رضا علوی

+ اسطوره سیاسی از دموکراسی آمریکا تا اقتدار گرائی چین پرفسورجیم دیتو

+ اسطوره جدید و آینده سیاسی عربستان سعودی -

+ فرمان فرمایی روسیه بر نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ دگرگونی قدرت در کانون نظام فرهاد یزدی

+ برجام در تاریکی رضا علوی

+ برای مام زمین در روز زمین فرهاد یگانه‌

+ تکرار تاریخ، نابودی محتوم دیکتاتورهای بزرگ به دست خودشان است فرهاد یگانه‌

+ چرا رابطه کشورهای غربی و روسیه پس از پایان جنگ سرد، به چنین کابوسی برای اردوگاه کشورهای غربی ختم شد؟ فرهاد یگانه‌

+ تاثیر جنگ اوکراین فرهاد یزدی

+ نوروزتان مبارک .

+ چیرگی «جبهه موافقت» بر «جبهه مقاومت» رضا علوی

+ نخبه گان یا پخمه گان در حکومت اسلامی  رضا علوی

+ رویا یا کابوس ؟ رضا علوی

+ خودکامگی  تیموتی اسنایدر

+ نگاهی بر موقعیت ایران در منطقه فرهاد یزدی

+ در باره انتخابات ۱۴۰۰ مجید / ایران

+ حسن هم از میان ما رفت گروهی از یاران دیروز، امروز و فردای حسن

+ در باره ظریف ... و میدان  مجید / ایران

+ نظام اسلامی و اردوی خاور بر علیه باختر فرهاد یزدی

+ چرا سازمانهای اطلاعا تی معتقدند که آینده جهان تیره و تار است ترجمه: کیومرث صابغی

+ تضمین حداقل درآمد یکسان برای تمام شهروندان. فرهاد طالع

+ قرار داد ۲۵ ساله ؛ ماندگاری حکومت یا ترکمانچای ؟ رضا علوی

+ سخنی با آقای مهاجرانی. محمد امینی

+ مذاکره غرب با نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ هنر فاشیست نبودن ترجمه ناصر فکوهی

+ با ناسيوناليسم راه به جايي نمي‌بريم عظيم محمودآبادي

+ در آستانه چهل و دومین سالگرد انقلاب فرهادی یزدی

+ روز سياه  رضا علوي

+ مصباح یزدی ؛ معمار خشونت مقدس و طرا ح "کادرسازی " رضا علوی

+ حمله به ایران و یا حزب الله؟ فرهاد یزدی

+ تهدید از سوی قفقاز فرهاد یزدی

+ بهار آن سال و «بهار هر سال...» محسن یلفانی

+ بحران امنیتی و حکومت نظامیان فرهاد یزدی

+ جستجوی کار در ایران امروز 

+ سیاست دولت نوین آمریکا در منطقه فرهاد یزدی

+ اوباما برجام را آورد و ترامپ آنرا پاره کرد- چرا؟ مجید / ایران

+ ارزش های اندیشه های دکتر فاطمی  رضا علوی

+ مرگ نهائی رژیم  فرهاد یزدی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995