Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


مرگ نهائی رژیم

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[17 Oct 2020]   [ فرهاد یزدی]

– هفدم اکتبر 2020

سخن تازه ای در باره آنچه در ایران می گذارد نمی توان گفت. در برهمان پاشنه می چرخد و رقابت برسر قدرت که روشن نیست چیست، همچنان ادامه دارد. به سخن دیگر، نشیب نظام اسلامی و به تبع آن ایران، همچنان با شتاب ادامه دارد. مدت هاست که رژیم هیچ برنامه ای برای کاستن از شتاب سقوط تا چه رسد به برگرداندن مسیر، ندارد. چنان می نماید که نظام اسلامی نیز درک کرده که مسبب تمامی فجایع بخاطر "حکومت خدا بر روی زمین" است و مانند هر موجود در حال مرگ، بدون آنکه بتواند عملی انجام دهد، در انتظار ساعت موعود نشسته است و تنها می تواند انگشت اتهام را به سوی یکدیگر اشاره کنند. رژیم اسلامی چون نمی تواند هیچ مساله ای را در راه نجات خود تا چه رسد به نجات کشور، حل کند و یا به سخن دیگر نظام به "رژیم وامانده" بدل شده است، مدت هاست که از نظر سیاسی مرده. مرگ کامل نظام اسلامی زیاد دور نمی تواند باشد. البته مرگ رژیم اسلامی، خواست ملت ایران، جهان و همسایگان می باشد. تفاوت در دلایل این خواست است.
از به اصطلاح متحدین و انگیزه آنان آغاز می کنیم. در این مورد باید نخست ارزش "ایران" در معادلات جهانی برآورد گردد و سپس به نقش رژم اسلامی پرداخت. از این رو باید، توازن قوا در منطقه و جهان را در نظر گرفت تا بدانیم، ایران چه نقشی می تواند بازی کند. در منطقه، ایران بخاطر برخورداری از پدیده ملت، یک سرو گردن از بقیه کشورها بالاتر قرار دارد. افزون برآن، این ملت، خالق، سخت کوش و با دانش است. همبستگی ملی، سدی بوده است در برابر توطئه تجزیه کشور که از سده نوزدهم تاکنون به طور دایم، البته با درجات مختلف، در برنامه قدرت های بزرگ جهانی و منطقه و همسایگان قرار داشته است. از این رو با اطمینان می توان ادعا کرد که ایران بدون دخالت نظامی مستقیم خارجی، قابلیت تجزیه را ندارد. نتیجه آنکه، امکان تجزیه در دیگر سرزمین های منطقه براثر تضادهای داخلی، بسیار بالاتر است تا در ایران. در شرایط ثبات در ایران، تلاش برای تجزیه کشور، ایران را وادار به مقابله به مثل در منطقه و با هزینه ی کم تر و امکان موفقیت بیش تر، خواهد کرد. بازهم می توان ادعا کرد که بدون برقراری ثبات در ایران، منطقه هیچگاه نخواهد توانست به ثبات درآزمدت دست یابد. اما باید چند عامل دیگر که که از اهمیت استراتژیکی ایران در چند سال گذشته کاسته است، را در نظر گرفت: (1) انتقال گرانیگاه رقابت جهانی هم از نظر نظامی و هم اقتصادی، از اروپا و سپس خاورمیانه، به منطقه پاسفیک. خروج قدرت شوروی با آن توان بسیار مخرب نظامی و در نبود مرز زمینی ایران با روسیه، عامل دیگریست (2) کاسته شدن از اهمیت سوخت فسیلی در امنیت ملی کشورها و از این رو اهمیت خلیج فارس، (3) سقوط شدید اقتصاد ایران در مقایسه با دیگر قدرت های منطقه، حتا با وجود جمعیت بسیار کم تر آنان. تنها کافیست به بازرگانی میان چین با امارات و عربستان از یک سو و با ایران نگاهی کنیم. (4) کاسته شدن از اهمیت نظامی ایران. روزی نه چندان دور ایران بزرگ ترین قدرت نظامی منطقه بود. امروز، در مقایسه با قدرت آتش تمرکز یافته در مرزهای کشور چه در خلیج فارس و چه در خاور (پاکستان) و چه در باختر (ترکیه، جمهوری آذربایجان و توان نظامی غرب)، ایران امکان حفاظت از ثبات و یا نقش ژاندارمی را از دست داده است.
حال باید همسایگی اسرائیل با ایران را نیز برآن بی افزائیم. با در نظر گرفتن واقعیت ها مستقر در منطقه که در بالا به آن اشاره شد، انگیزه زیادی برای دیگر قدرت ها برای ایجاد اتحاد با ایران و در نتیجه افزایش امنیت ملی، باقی نمی ماند. به ویژه، تا هنگامی که رژیم اسلامی هنوز ادعای قدرت در کشور می کند. رژیم نمی تواند ادعای ایجاد اتحاد با هیچ قدرتی در جهان را بنماید. از نظر رژیم، چین نامزد نخست این نقش می باشد. رژیم حساب می کند که بر اثر بدل شدن چین به رقیب اصلی آمریکا در سطح جهان و توان دیکته کردن خواست های خود بر ایران و همراه با ایجاد سد در برابر گسترش نفوذ هندوستان، همبستگی با نظام اسلامی برای آن ابر قدرت، بایستی از انگیزه بالا برخوردار باشد. اما چین تمایل زیادی به بازی کردن کارت نظام اسلامی در برابر رقبا که خشم آنان را افزایش خواهد داد، از خود نشان نمی دهد. چین با داشتن ذخیره شگفت انگیز ارزی، حاظر نیست اکنون که نظام نیاز شدید به ارز خارجی دارد، به کمک بشتابد. بنا به گفته تارنمای تابناک وابسته به فرمانده سابق سپاه پاسداران، از 40 میلیارد دلار ایران که وسیله ی کشورها بلوکه شده، 20 میلیارد دلار آن از سوی چین بوده است. چین و روسیه، دیگر "متحد" نظام، انگیزه بسیار بزرگ تر اقتصادی با اعراب دارند تا ایران و از این رو، گام موثری برای حمایت از نظام برنداشته اند. از نظر سیاسی آن دو ابر قدرت هسته ای، انگیزه بالاتری برای کاستن از تنش با آمریکا و غرب دارند تا بهره وری از نظام اسلامی. کوتاه سخن اینکه، این رابطه ای یک سویه می باشد. نظام اسلامی متحد روسیه و چین است بدون آنکه آنان مسئولیت مشابه را بعهده گیرند.
نظام اسلامی توانسته چند متحد به صورت گروه های مزدور غیر مسئول مانند حزب الله، حماس، حشد الشعبی و حوثی ها خریداری نماید. این گروه ها قابلیت ایجاد آشوب در منطقه را دارند. اما نمی توانند به باقی ماندن رژیم در قدرت در داخل کشور، یاری رسانند. البته این مزدوران می توانند در سرکوب داخلی شرکت نمایند که به نوبه، نفرت از رژیم را افزایش می دهد. اکنون که وضعیت مالی رژیم اجازه خاصه خرجی های گذشته را نمی دهد، باید به زودی شاهد بدام افتادن این دستجات وسیله ی قدرت های ثروتمند باشیم. تمامی این گروه های یاد شده، در هنگام برخورد منافع، خود را وفادار به اعراب دانسته تا نظام اسلامی. از این رو بسیاری از آنان از تجزیه ایران خرسند نیز خواهند شد.
نظام اسلامی، ایران را به ورطه ای جهنم نزدیک کرده است. سقوط رژیم، اگر پیش از تثبیت قدرت مرکزی نوینی، اتفاق افتد، ایران را در آستانه جنگ داخلی، دخالت خارجی و تجزیه قرار می دهد. به غیر از چند کشور "متحد" که در ظاهر از تجزیه ایران پشتیبانی نمی کنند، همسایگان و دیگر قدرت های جهانی یا در عمل از تجزیه ایران جانبداری کرده و یا در بهترین حالت، ساکت هستند. هریک از همسایگان امیدوار است که بخشی از ایران چند تکه را در آینده در اختیار گرفته و یا دستکم زیر نفوذ خود قرار دهد. جمهوری آذربایجان آلت دست ترکیه و اسرائیل زیر شعار "ملت ترک"، تلاش در جذب آذربایجان، سنگر نخست دفاعی ایران در هزاره ها، خواهند کرد. نمی دانیم که تا چه اندازه موفق خواهند شد. اما می دانیم که با تجربه بیش از چهل سال نظام اسلامی در ایران، این زمان مناسب ترین زمان برای اجرای چنین طرحی خواهد بود. در بخش باختری، تجزیه طلبان در کردستان، با تمام قوا و به احتمال با همراهی آمریکا و اسرائیل در جدا کردن و یا دستکم "خود مختاری" این سنگر تاریخی دفاعی ایران، تلاش بعمل خواهند آورد. خوزستان، هدف اصلی است. بخاطر وجود اقلیت مذهبی و زبانی، همراه با نزدیکی سرزمین های عربی، سال هاست که مبالغ عظیم صرف تبلیغات و پرورش گروه های مزدور شده است. پاکستان به بخش جنوب خاوری کشور از بندر عباس تا بلوچستان چشم دوخته و به احتمال خیلی بالا از فرصت طلائی پیش آمده چشم نخواهد پوشید. تمامی کشور در گیر جنگ قدرت میان گروه های منظم و غیر منظم پرتوان و کم توان باقی خواهد ماند. در مکان هائی، مانند هر کشور درگیر جنگ داخلی، گروه هائی دست به فرمان فرمائی و ایجاد حکومت در مناطق خود خواهند زد.
می توان نتیجه گرفت که هم ملت ایران و هم همسایگان و قدرت های جهانی در انتظار سقوط رژیم هستند. بازهم می توان نتیجه گرفت که شرایط داخلی و خارجی، امکان تجزیه ایران را به شدت بالا برده است. ایران سده نوزدهم تا به قدرت رسیدن رضا شاه در سده بیست، به ابر قدرت ها این امکان را می داد که کشور را به چند تکه تقسیم کنند. جنگ دوم جهانی، یکبار دیگر همسایه شمالی را موقعیتی قرار داد که بر پیروزی های به دست آمده در سده نوزدهم، با بلیعدن آذربایجان، بی افزاید. شوربختانه در این برهه، ایران یکبار دیگر در چنین موقعیتی قرار دارد که نظام اسلامی ایجاد کرده تا خواست قدرت های جهانی، برای همیشه ایران را چند تکه نماید. اگر به فوریت ملت با همراهی نیروهای مسلح، نتواند این رژیم را ساقط نماید، ایران آینده بسیار تاریکی را در پیش خواهد داشت.
///////////////////////////////

۱ - تا اندازه ای ترکیه نیز می تواند چنین ادعائی را بنماید. اما ترکیه با داشتن 18% جمعیت کرد که ایرانی تبار هستند و هرگز خود را "ترک" قبول نکرده اند (با وجودی که ترک ها آنان را "ترک های کوهستانی" می نامند)، به همبستگی ملی در اندازه ایران نمی تواند حساب کند.
۲ - صدام حسین برای یکبار دیگر برای تجربه چنین امری، بهای گزافی پرداخت.
۳ - مجله اکنومیست اکتبر 2020 - جمع صادرات و وارادات به و از چین برای سال 2020 به ترتیب عربستان 45، امارات 31 و ایران 10 میلیارد دلار. جمع بازرگانی عربستان و امارات بیش از 7 برابر ایران می باشد.
۴ - چین 20، هند 7، کره جنوبی 6، عراق 2 و ژاپن 1.5 میلیارد دلار. تابناک شانزدهم اکتبر 2020.

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴ نوامبر ۲۰۲۴

ستون آزاد

+ زنان حزب دموکرات آمریکا اسب های خود را زین کرده اند  رضا علوی

+ تعویض در دقیقه نود  رضا علوی

+ جمهوری اسلامی و شالوده شکنی های مدرنیته  کیومرث صابغی

+ "زدن سر هشت پا" و حکایت "ببر کاغذی" رضا علوی

+ جهانِ پس از جنگ غزه  رضا علوی

+ آیا اسراییل بر نفت و گازغزه چیره خواهد شد ؟ رضا علوی

+ توتالیتریسم چیست؟ حسین مولا

+ گفتگو بارد هوش مصنوعی با حسین مولا حسین مولا

+ تفاوت مبارزه جوانان در زمان حکومت شاه ایران برای آزادی و دمکراسی با مبارزه جوانان کنونی برای آزادی و دمکراسی علیه جمهوری اسلامی چیست؟ گفتگو حسین مولا با بارد بزرگترین هوش مصنوعی گوگل

+ دو حادثه مهم  رضا علوی

+ جوانانیکه در جنبش زن زندگی آزادی شرکت کردن در چه سنینی بودند؟ Bard هوش مصنوعی

+ خود آموز دیکتاتورها رندال وود کارمینه دولوکا

+ موانع توسعه دموکراسی در خاورمیانه  دکتر امیر ساجدي

+ راز یک کشتار  رضا علوی

+ آیا غول خفته بیدار می شود ؟  رضا علوی

+ ریزش مداحان در این عاشورا رضا علوی

+ رهبر نقاب دار!  رضا علوی

+ بخش سوم : "لاریجانی ها " ؛ مردانی برای تمام فصول رضا علوی

+ حقوق زنان - کانون درگیری. فرهاد یزدی

+ آمریکا ؛ به کجا چنین شتابان ؟ رضا علوی

+ جهان و ایران در آغاز سال نو خورشیدی. فرهاد یزدی

+ نبرد برای نامزدی  رضا علوی

+ . 

+ ایران لیبرال فرهاد یزدی

+ روز جهانی زنان گرامی باد  گیتی پورفاضل

+ سالروز حمله روسیه به اوکراین فرهاد یزدی

+ کالبد شکافی" پرویز ثابتی" رضا علوی

+ سقوط محسن رنانی

+ فشار برملت ایران از دو سو. فرهاد یزدی

+ نشست واشنگتن – تلاش در راه ذلیل کردن جنبش ملی ایران فرهاد یزدی

+ الگوی روسی چپاول اموال ملی فرهاد یزدی

+ امنیت ملی – بخش دوم فرهاد یزدی

+ امنیت ملی در دهه سوم سده بیست و یکم فرهاد یزدی

+ آیا روسیه، جمهوری اسلامی را به عنوان متحد استراتژیک خود محسوب می کند؟ رضا علوی

+ منافع ملی و استقلال فرهاد یزدی

+ نقش "طنز" و شعار های "کاف دار" در جنبش انقلابی ایران رضا علوی

+ قشر میانه ایران مهرداد: یکی از همکاران سایت آینده نگر

+ دیگر چین به ایران اهمیت نمی‌دهد ! رضا علوی

+ نقش توازن قوا در جهان در خیزش ملی فرهاد یزدی

+ نیروهای مسلح در دو مقطع تاریخی فرهاد یزدی

+ تراژدی جمهوری اسلامی با مهسا امینی آغاز و با محسن شکاری پایان می‌یابد!  دکتر شیرزاد کلهری

+ دستاوردهای جنبش انقلابی ایران یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ از خیزش اجتماعی تا انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ پایان کار رژیم، تکیه بر عصای سلیمان شیرزاد کلهری

+ انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ انقلاب مدرن ایران شیرزاد کلهری

+ ادامه خیزش اجتماعی – سیاسی ایران فرهاد یزدی

+ بیانیه شماره ۱ لیدرهای میدانی  لیدرهای میدانی

+ خیزش اجتماعی نسل جوان ایران فرهاد یزدی

+ اولویت پاسداری از یک پارچگی سرزمینی ایران فرهاد یزدی

+ با کمال تاسف و تاثر از در گذشت دوست نازنین مان محمد امینی .

+ اعتراضات مردم و راهکار های روی میز حکومت یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ تعلل نیروهای مسلح فرهاد یزدی

+ آینده در کوتاه مدت فرهاد یزدی

+ سپاه پاسداران و نجات ایران فرهاد یزدی

+ رسالت انسان در برابر آزادی سعیده امین‌زاده

+ ایران – روسیه - اوکراین فرهاد یزدی

+ نیاز به زمان فرهاد یزدی

+ مبارزه مدنی و چرائی آن کیومرث صابغی

+ دو بازنده – یک برنده. فرهاد یزدی

+ نظام سیاسی در ایران آینده فرهاد یزدی

+ آیا بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ کاندید خواهد شد ؟ رضا علوی

+ اسطوره سیاسی از دموکراسی آمریکا تا اقتدار گرائی چین پرفسورجیم دیتو

+ اسطوره جدید و آینده سیاسی عربستان سعودی -

+ فرمان فرمایی روسیه بر نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ دگرگونی قدرت در کانون نظام فرهاد یزدی

+ برجام در تاریکی رضا علوی

+ برای مام زمین در روز زمین فرهاد یگانه‌

+ تکرار تاریخ، نابودی محتوم دیکتاتورهای بزرگ به دست خودشان است فرهاد یگانه‌

+ چرا رابطه کشورهای غربی و روسیه پس از پایان جنگ سرد، به چنین کابوسی برای اردوگاه کشورهای غربی ختم شد؟ فرهاد یگانه‌

+ تاثیر جنگ اوکراین فرهاد یزدی

+ نوروزتان مبارک .

+ چیرگی «جبهه موافقت» بر «جبهه مقاومت» رضا علوی

+ نخبه گان یا پخمه گان در حکومت اسلامی  رضا علوی

+ رویا یا کابوس ؟ رضا علوی

+ خودکامگی  تیموتی اسنایدر

+ نگاهی بر موقعیت ایران در منطقه فرهاد یزدی

+ در باره انتخابات ۱۴۰۰ مجید / ایران

+ حسن هم از میان ما رفت گروهی از یاران دیروز، امروز و فردای حسن

+ در باره ظریف ... و میدان  مجید / ایران

+ نظام اسلامی و اردوی خاور بر علیه باختر فرهاد یزدی

+ چرا سازمانهای اطلاعا تی معتقدند که آینده جهان تیره و تار است ترجمه: کیومرث صابغی

+ تضمین حداقل درآمد یکسان برای تمام شهروندان. فرهاد طالع

+ قرار داد ۲۵ ساله ؛ ماندگاری حکومت یا ترکمانچای ؟ رضا علوی

+ سخنی با آقای مهاجرانی. محمد امینی

+ مذاکره غرب با نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ هنر فاشیست نبودن ترجمه ناصر فکوهی

+ با ناسيوناليسم راه به جايي نمي‌بريم عظيم محمودآبادي

+ در آستانه چهل و دومین سالگرد انقلاب فرهادی یزدی

+ روز سياه  رضا علوي

+ مصباح یزدی ؛ معمار خشونت مقدس و طرا ح "کادرسازی " رضا علوی

+ حمله به ایران و یا حزب الله؟ فرهاد یزدی

+ تهدید از سوی قفقاز فرهاد یزدی

+ بهار آن سال و «بهار هر سال...» محسن یلفانی

+ بحران امنیتی و حکومت نظامیان فرهاد یزدی

+ جستجوی کار در ایران امروز 

+ سیاست دولت نوین آمریکا در منطقه فرهاد یزدی

+ اوباما برجام را آورد و ترامپ آنرا پاره کرد- چرا؟ مجید / ایران

+ ارزش های اندیشه های دکتر فاطمی  رضا علوی

+ مرگ نهائی رژیم  فرهاد یزدی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995