دکتر شهیندخت خوارزمی:دکتر معتمدنژاد و دغدغه های جامعه اطلاعاتی
اگر عضو یکی از شبکههای زیر هستید میتوانید این مطلب را به شبکهی خود ارسال کنید:
[01 Jan 2005]
[ دکتر شهیندخت خوارزمی]
دکتر شهیندخت خوارزمی هم ابتدا از دکتر اسدی یاد کرد سپس خود را «عضوی از خانواده ارتباطات» معرفی کرد که میخواهد «دغدغه های جامعه اطلاعاتی را به پدر ارتباطات» منتقل کند. او که سخنانش را خطاب به دکتر معتمدنژاد بیان میکرد گفت: «هنوز عزم قاطعی در بالاترین سطح حاکمیت برای جامعه اطلاعاتی وجود ندارد و این مسئله دغدغه اصلی حاکمیت نیست.»
او به سه عرصه اقتصاد، سیاست و فرهنگ در حوزه فناوریهای اطلاعات و ارتباطات اشاره کرد و گفت: «برای اولین بار است که روح حاکم بر برنامه چهارم توسعه کشور به سمت اقتصاد دانایی محور میرود که شک ندارم شما در این مورد هم نقش داشتهاید. اقتصاد دانایی محور بر سه پایه پژوهش، سرمایه انسانی و زیرساخت پیشرفته اطلاعات و ارتباطات استوار و شما به خوبی میدانید که در هر سه زمینه راه زیادی پیش رو داریم.»
دکتر خوارزمی ادامه داد: «جایگاه ایران در اقتصاد در سطح جهان بسیار نامناسب است که یک بخش آن به عملکرد مدیریت اقتصادی بر میگردد و بخش دیگر آن به ضعف کشور در آمار و اطلاعات. بنابراین به نظر میرسد باید موسسات خاصی ایجاد کنیم که کارشان تولید و تحلیل آمار و اطلاعات است.»
وی درباره سیاست و فرهنگ در حوزه فناوریهای اطلاعات و ارتباطات گفت:«فناوریهای اطلاعات و ارتباطات نقش تعیین کننده در فرایند دموکراتیزاسیون و آزادی اطلاعات از کنترل دولت دارد. اما در حوزه فرهنگی، این فناوریها فرایند توسعه فرهنگی ایران را با پیچیدگیهای تازه ای مواجه کردهاند. در این ارتباط با چالشهایی نظیر تنوع روزافزون فرهنگ و به تبع آن بحران هویت، حساسیت روز افزون مردم به کیفیت زندگی و مدیریت گذار از نظام آموزشی سنتی به آموزش الکترونیکی مواجه هستیم. اما مهمترین چالش فرهنگ، راهبری خردمندانه جامعه کنونی ایران به سمت جامعه اطلاعاتی است.»
دکتر خوارزمی در پایان به تاکید دکتر معتمدنژاد بر نهادسازی و بازسازی مجدد سازمانهای متولی اشاره کرد و خطاب به ایشان گفت:« الگوی شما و شیوه زندگی و راه شما، راهی است که باید دنبال شود.»
مطلبهای دیگر از همین نویسنده در سایت آیندهنگری: