معرفی چاپ سوم کتاب "تفکر سیستمی – مدیریت پیچیدگی و آشفتگی، پلاتفرمی برای طراحی و معماری نظامهاى سازمانى" نوشتۀ آقای جمشید قراجه داغی که به زبان انگلیسی نوشته شده و اخیرا" نیز بفارسی ترجمه و توسط سازمان مدیریت صنعتی ایران چاپ و منتشر شده است.
این کتاب شاهکاریست در زمینه دیدگاه سیستمی و کل نگر و سرشار از ایده های جدید و نو در رهبری و مدیریت نظامهای خود مختار (شامل انسان، گروهها، سازمانها و جوامع اجتماعی- فرهنگی) که جامعۀ مدیریتی و روشنفکری ایران شدیدا" نیازمند آنهاست.
درحالی که شیوه تفکر تحلیلی نزدیک به ٤۰۰ سال دست نخورده باقی مانده است، شیوه تفکر سیستم ها سه نسل تغییر را پشت سرنهاده است. این سیر تحولی پاسخی است به چالش های سه گانۀ نظامهای پیچیدۀ اجتماعی– فرهنگی. متدولوژی سیستم ها نه تنها میبایست با تأثیر متقابل متغیرهای همبسته بهم روبرو شود بلکه میبایست با پیچیدگی ناشی از رفتار نظامهای خود سامان ((Self-organizing نیز درگیر شود و درضمن قادر به توصیف رفتار آزاده نظامهای خود مختار(Purposeful Systems) نیز باشد.
متأسفانه، برخلاف باور رایج، روش چند رشته ای ((Multi-discipline که غالبا" بعنوان روش سیستم ها مورد استفاده قرار میگیرد، چندان کارساز نبوده است. درحقیقت، توانائی ترکیب یاقته های جداگانه دریک کل منسجم، بسیار کلیدی تر از توانائی تولید اطلاعات از منظرهای متفاوت است. بدون دراختیارداشتن یک متدولوژی ترکیب که بنحوی قابل اجراء تعریف شده باشد، شناخت پدیده ها بوسیله روش چند رشته ای تجربه ای خواهد بود همچون رفتار کورانی که تلاش میکردند یک فیل را با تماس با قسمتهای مختلف آن توصیف کنند.
کتاب "تفکر سیستم ها: مدیریت پیچیدگی و آشفتگی" در عین برخورداری از عمق شگرف تئوریک با یک جهت گیری عملی بسیار فراتر از اظهار تمایل و اشتیاق به شیوۀ تفکر سیستم هاست. این کتاب بطور عملی و با هنر ساده کردن پیچیدگی، مدیریت همبستگی متغیر ها و درک و فهم مقوله انتخاب در نظامهای خود مختار با بکارگیری روشی بدیع بنام طرح تکرار تناوبی، دست و پنجه نرم میکند.
در چاپ سوم این کتاب چهار فصل جدید افزوده شده است و آخرین یافته های چهار نظـريـه آوانگـارد روز يعنى نظریه كوانتم (Quantum)، نظريه پیچيدگى ((Complexity، نظريه آشفتگى ((Chaos و نظريه سيستمها ((Systems Thinking در شناخت از پـديـده خود سـامانـى در نظامهای اجتماعی- فرهنگی را مورد بررسی قرار میدهد.
آقای قراجه داغی از طراحی تعاملی بعنوان یک پلاتفرم جهت ترکیب معجزه آسای رویکرد تکرار تناوبی با قدرت تفکر پویا جهت آفرینش یک متدولوژی سیستمی توانمند، فراگیر و مهیج استفاده نموده است. این متدولوژی به چالش های برآمده از آشفتگی و پیچیدگی ناظر بر سیستمهای اجتماعی – فرهنگی بطور جامع می پردازد. بعلاوه در این چاپ، آثار وقایع اخیر مانند تروریسم، فساد و از خود بیگانگی بر تفکر سیستم ها و کاربرد این شیوه تفکر مورد بررسی قرار میگیرند.
پروفسور راسل ایکاف دربارۀ این کتاب میگوید: "زمانی انیشتن نوشت - الگوهای فکری کنونی ما باعث زایش پرسش ها و مسائلی شده اند که نیازمند پاسخ می باشند. بدون تغییر در الگوهای فکری خود که خالق این مسائل میباشند، ما قادر به پاسخگوئی به این مسائل و دستیابی به راه حل برای آنها نخواهیم بود - جمشید در این کتاب یک الگوی فکری را ایجاد نموده که منجر به پاسخگوئی به این پرسش ها و ارائه راه حل برای آنها میشود."
علاقمندان میتوانند با مراجعه به لینک زیر در"آمازون دات کام" نسبت به خرید این کتاب بزبان انگلیسی و یا ابتیاع ترجمه فارسی آن از "کتابفروشی سازمان مدیریت صنعتی ایران" اقدام نمایند:
ترجمه فارسی آن از "کتابفروشی سازمان مدیریت صنعتی ایران" خریداری کنید