اين شماره با مقالة «شرايط آزاد انديشي» آغاز ميشود به قلم عبدي كلانتري، و سپس گفتوگوي سردبير نگاهنو با دكتر مسعود نيلي (اقتصاددان و استاد دانشگاه) را ميخوانيم با عنوان «هدفگذاريهاي درست در برابر سياستگذاريهاي نادرست». در اين گفتوگو خوانندگان ضمن آشنا شدن با زندگي تحصيلي و حرفهاي و آموزشي دكتر نيلي، از ديدگاههاي او درخصوص برخي از مسائل اقتصادي و اجتماعي جاري كشور و علل ناكامي دولتمردان در دستيابي به هدفهايي كه تعيين و اعلام ميكنند نيز آگاه ميشوند. دكتر محمدعلي موحد كه در روز دوم خرداد ماه 1391 به ميمنت و مباركي نود سالگي خود را آغاز كردند، مقالهاي در اين شمارة نگاهنو دارند با عنوان «جزاير سهگانه، طبل بلندبانگ و ميانتهي دعوي شيوخ» با مضمون بيپايه بودن ادعاهاي مقامات امارات متحدة عربي دربارة مالكيت بر جزاير ابوموسي، تنب بزرگ، و تنب كوچك. سپس نوبت به دكتر نادر انتخابي ميرسد با مقالة «بنيادهاي نظري و پيامدهاي عملي سياست خارجي جديد تركيه» و فرشته مولوي با مقالة «سفرنامه نگاري: همگامي نويسنده و مسافر».
بخش «نقد و نظر» اين شمارة نگاهنو با مقالهاي آغاز ميشود با عنوان «اوسيپ ماندلشتام: اديب بزرگ روس» نوشتة آيزايا برلين، به ترجمة رضا رضايي. و بعد مقالهاي از دكتر فخرالدين عظيمي با عنوان «جلال ذوالفنون و سخني در فرهنگ تاريخي موسيقي در ايران». مقالهاي از محمدرضا رهبريان با عنوان «برخاكستر ققنوس» كه در آستانة سيزدهم تيرماه، سالروز درگذشت صادق چوبك، منتشر ميشود، و نوشتهاي به قلم علي اميني نجفي با عنوان «نادر و سيمين در پيشگاه داوري» نيز در اين بخش آمده است. با نوشتهاي از مهري بهفر در پاسخ به علي صلحجو، و پاسخ تازة علي صلحجو به نوشتة مهري بهفر، بخش «نقد و نظر» به پايان ميرسد.
بخش «چهرهها»ي اين شمارة نگاهنو به زندهياد سيمين دانشور اختصاص داده شده ، با نوشتههايي از دكتر مسعود جعفري، محمدرحيم اخوت، بلقيس سليماني، دكتر محمد دهقاني، و حسن ميرعابديني. سپس بخش «ادبيات و هنر» شروع ميشود با مقالهاي از يوگني برتلس، خاورشناس بزرگ روس كه پژوهشهاي معتبري در حوزة تاريخ ادبيات ايران انجام داد. عنوان اين مقاله «مبارزة شاعران دربار سلطان محمود عليه فردوسي» است به ترجمة آبتين گلكار. در ادامه ترجمة پرويز دوايي را ميخوانيد از داستان «مرواريدهاي اعماق» نوشتة بهوميل هرابال؛ «ايكاروس» نوشتة ياروسلاو ايواشكهويچ به ترجمة روشن وزيري، و داستاني از شيوا ارسطويي با عنوان «زيرپوش»، و نوشتهاي با عنوان «60 سالگي» از جوزف اپستاين (به ترجمة فرشيده ميربغدادآبادي)؛ نوشتهاي كه ميتواند خوشايند كساني باشد كه وارد دهة شصتم زندگي شدهاند، هر چند كه اين نوشته براي ديگر خوانندگان نگاهنو نيز خواندني است. بخش «ادبيات و هنر» با ترجمة عباس صفاري از شعرهاي ولاديمير هولان (شاعر نامدار چك) به پايان ميرسد.
بخش بعدي نگاهنو بخش «اسناد» است با نوشتهاي از الوند بهاري، بر پاية دو سند، و يادي از كريم امامي كه هجدهم تيرماه سالروز درگذشت اوست. نوشتههاي بعدي به قلم غلامحسين صدريافشار، مهشيد جعفري، سيدابوالحسن مختاباد در معرفي چند كتاب و دو آلبوم جديد موسيقي است. و ميرسيم به بخش «خبر، رويداد، يادبود» و نوشتههايي دربارة دكتر محمدعلي موحد، پرويز شهرياري، دكتر عليمحمد حقشناس، ايرج زهري، قمر آريان، و «خبرسازان» به ترتيب به قلم علي ميرزائي، غلامحسين صدريافشار، سيمين بهبهاني، علي اميني نجفي، فرهاد طاهري، و بهرام ميرزائي.
پايانبخش نگاهنو كاريكاتوري است از حسن كريمزاده، گرافيست و كارتونيست سرشناس. حسن كريمزاده در همين شمارة نگاهنو كاريكاتور ديدني ديگري دارد از چهرة برتراند راسل.
نگاهنو شمارة 93، در 140 صفحه، به بهاي 6000 تومان در روز شنبه 27 خرداد در تهران منتشر و توزيع شد و در روزهاي بعد به شهرهاي ديگر خواهد رسيد.
Ali MIRZAEI (Negahenou)
Tel/Fax:+98 21 88710539-88716812
www.negahenou.com
www.alimirzaei.persianblog.ir
www.mahtab-e-ma.org