فرانک وبستر تفسیرهای انتقادی از نظریه های پس از جنگ جهانی، عقیده دانیل بل نسبت به جامعه اطلاعاتی فرا صنعتی، افکار آنتونی گیدنز در باره رشد نظارت و گسترش دو لت – ملت ، تاکید هربرت شیلر مبنی بر اینکه اطلاعات هم منافع شرکتهای سرمایه داری را توجیه می کند و هم به آن استحکام می بخشد ، عقیده یورگن هابرماس مبنی بر نابودی گستره همگانی، اندیشه های ژان بودریار نسبت به پست مدرنیسم و اطلاعات و مانوئل کاستلز درباره شهر اطلاعاتی را گردهم می آورد .
نویسنده: فرانک وبستر
مترجم: اسماعیل قدیمی
ناشر: امیرکبیر، ۱۳۹۰٫
قیمت: ۱۲۰۰۰۰ریال
هر نظریه پردازی ای با دقت فراوان طرح گردیده تا برای بدست آوردن ارزش واقعی اش در برابر شواهد تجربی مورد آزمون قرار گیرد .نویسنده نتیجه میگیرد در دورانی که هنوز انفجار اطلاعاتی غیر قابل تردیدی در حال وقوع است تصور یک جامعه اطلاعاتی نا به هنگام است و ما باید ترجیحا بر اطلاعاتی سازی مناسبات حاکم تاکید کنیم .
در نظریههای جامعه اطلاعات فرانک وبستر آغازگر راهی است تا براساس آن انفجار اطلاعات درک شود. به مقصود اندیشمندان هنگامی که از جامعه اطلاعات سخن میگویند، نگاهی تردیدآمیز میاندازند و به صورتی خردهگیرانه نظریهها در هیافتهای اصلی هم پیوند به توسعه اطلاعات پس از جنگ جهانی دوم را بررسی میکند
در مقدمه کتاب حاضر آمده است: این کتاب، آغازگر راهی است تا براساس آن، انفجار اطلاعات درک شود، به مقصود اندیشمندان، هنگامی که از جامعه اطلاعات سخن میگویند نگاهی تردیدآمیز میاندازد و به صورتی خردهگیرانه، نظریهها و رهیافتهای اصلی هم پیوند به توسعه اطلاعات، پس از جنگ جهانی دوم را بررسی میکند.
این اثر در ده بخش نگارش شده و شامل فصلهایی مانند جامعه اطلاعاتی چیست؟، جامعه پسا صنعتی: دانیل بل، نظریه دبستان سامانبخشی، جامعه شبکهای: مانوئل کستلز، اطلاعات و بازار: هربرت شیلر، اطلاعات و مردمسالاری: یورگنها برماس، اطلاعات، بازتابپذیری و پایش: آنتونی گیدنز، اطلاعات و پست مدرنیست، و جامعه اطلاعات میشود.
هدف اصلی این کتاب سنجش و آزمایش اهمیت اطلاعات در جهان امروزی است. خواندن این کتاب برای دانشجویان جامعهشناسی، دانش سیاسی، ارتباطات، دانش اطلاعات، مطالعات فرهنگی، دانش رایانهای و کتابداری مفید است.
این کتاب همچنین برای دلبستگان به دگرگونی فناوری و اجتماعی به وجود آمده پس از جنگ جهانی دوم، ارزشمند است.
فهرست کتاب به شرح ذیل ارایه شده است:
- پیش درآمد
- جامعه اطلاعاتی چیست؟
- جامعه پساصنعتی: دانیل بل
- نظریه دبستان سامان بخشی
- جامعه شبکه ای: مانوئل کستلز
- اطلاعات و بازار: هربرت شیلر
- اطلاعات و مردم سالاری: یورگن هابرماس
- اطلاعات، بازتاب پذیری و پایش: آنتونی گیدنز
- اطلاعات و پسامدرنیته
- جامعه اطلاعات؟
وبستر در چندین دانشگاه از جمله دانشگاه آکسفورد بروکس، کالیفرنیای سان دیگو، تامپر فلاند، بیرمنگام استاد مهیمان بوده است و در سال ۲۰۰۳ به عنوان استاد تمام وقت ستی یونیورسیتی لندن مشغول تدریس و پژوهش شده است.
دکتر اسماعیل قدیمی، دانش آموخته رشته علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی و استاد مهیمان دانشگاه مذکور و دانشگاه تهران است. سال ۸۰ ویرایش نخست منتشر و ۸۲ تجدید چاپ شد و هم اکنون ویرایش سوم منتشر شده است.
این کتاب ترجمه:
Frank Webster, Theories of the Information and Society, London and New Yourk: Routledge, 2007