شماره 42 و 43 فصلنامه باران منتشر شد
اگر عضو یکی از شبکههای زیر هستید میتوانید این مطلب را به شبکهی خود ارسال کنید:
[10 Feb 2016]
[ مسعود مافان]
فصلنامه «باران» شماره 42 و 43 با آثار و مطالبی از نویسندگان مختلف زیر نظر مسعود مافان در سوئد منتشر شد.
فصلنامه باران همچون شمارههای پیشین با «چند نکته» مسعود مافان آغاز شده است. سپس بخش «حاشیهاى بر اصل»، چند یادداشت و مقاله درباره زندگى و آثار رضا دانشور - داستاننویس - را در بر گرفته است: سخنان حسن دانشور و بردیا دانشور در مراسم خاکسپارى رضا دانشور در پرلاشز؛ یادداشت کوتاهی از حمیدرضا جاودان تحت عنوان «اعجاز خواندن و نوشتن»؛ نگاهى به رمان خسرو خوبان نوشته ملیحه تیرهگل؛ یادداشت- خاطرهای از نسیم خاکسار تحت عنوان «بحث ادامه دارد»؛ و مقالهای از اسد سیف درباره مجموعه داستان «محبوبه و آل». مطالب منتشر شده در بخش حاشیهای بر اصل، ویژهنامه رضا دانشور نیست. به زودی یکی از شمارههای باران با همکاری شهلا شفیق داستاننویس ساکن پاریس ویژه نقد و بررسی آثار این نویسنده منتشر خواهد شد.
در بخش «حاشیهای بر اصل»، ربیع نیکو، فعال سیاسی نیز یادداشتی به یاد ناصر یوسفی، گزارشگر و کارگردان تئاتر که چندی پیش از میان ما رفت، نوشته است: «پروانه مىپرد...»
در بخش «نقد... نظر... مقاله»، علىمحمد اسکندرىجو مطلبی دارد به نام «کیمیاگر حلقه ارانوس». او در این مقاله به بهانه بررسی زمینه و زمانه توشیهیکو ایزوتسو و جنبش سنتگرایی در ایران، نخست به سنت و سنتگرایی و سپس به ایزوتسو میپردازد و در این میان نیز اشارتی نیز به سنتگرای مشهور ایرانی سید حسین نصر دارد.
«سنگسار، میراث عصر جادو»، مقاله اسد سیف درباره یکی از قدیمیترین شیوههای مجازات مرگ در جهان است.
«آزادى بیان در پرتو چیستان (پروبلماتیک) خدا»، مقالهای از مهدى استعدادىشاد است. او در این مقاله به مسئله نابردباری دین و نهاد دینی پرداخته و اشاره میکند که شریعتمداران از دیرباز خشمگین و متخصص نفرتپراکنی بودهاند و اینکه «شوخی با خدا» در «نهاد دین» جایی ندارد و نداشته است.
«بازخوانى دایرههاى جادویى در هستى امروز» نوشته س.سیفى، درباره بازخوانی دایرههای جادویی در مناسبات اجتماعی و در کل هستی امروز است و اینکه چگونه بر گسترهای از هنجارهای رفتاری جامعه، دایرههای جادویی همانند آئینهای جادویی بازسازی و نوسازی میشوند.
بهروز شیدا در جستاری تحت عنوان «که از بذر باغها قصهها است»، به تصویر باغ در دو قصه کوتاه «باغ اناری» نوشته محمد شریفی و رمان «پریسا» نوشته فرشته ساری پرداخته است.
«احمدآباد، 14 اسفند 1357» نوشته انوش صالحى، گزارشی مستدل از دوازدهمین سالمرگ دکترمحمد مصدق است.
محمدحسین صدیق یزدچى در مقالهای تحت عنوان «تشیع، آئینی "اسطورهای" و فراتاریخی» به بخشی از تاریخ ایران پرداخته که تحت تاثیر جهاننگری تشیع است. او بررسی کرده است که چگونه این بینش دینی، تمام عرصههای نگاه و نظر مای ایرانی، حتی نوگرایی و نواندیشی امروز عنصر ایرانی را در غلبه خود دارد.
آرش مجد در گزارشی مفصل نگاهی به «مشکلات ورزشکاران زن در ایران» دارد. در پی این گزارش، آسیه امینی در یادداشتی به «ورزشگاههاى مردانه، و اعتراضهاى زنانه» پرداخته است. در این دو گزارش از عکسهای جواد منتظری استفاده شده است.
در بخش «گفت وگو»، نظرات چهار کارشناس پیرامون «تجربه آموزش زبان کردى» (گفتوگو با شاهد علوى/ محسن کاکارش)، «بهائیان، حقوق شهروندى و کنش روشنفکرى» (گفتوگو با ناصر مهاجر/ اهدا نیکنام)، روى آندرشون؛ فیلمسازی متفاوت (گفتوگو با روی اندرشون/ اردشیر سراج/ برگردان: سعید مقدم) و «نشر الکترونیک و آینده نشر فارسى» (پای صحبت تینوش نظمجو ناشر و مترجم).
بخش «زندان» این شماره فصلنامه باران اختصاص دارد به فرازهایی از یک کتاب در دست چاپ تحت عنوان «از برلین تا اوین» نوشته حسن یوسفى اشکورى.
در بخش داستان و خاطره دو داستان از رضا دانشور از سرى داستانهاى تلخک، بریدهاى از رمان «گذشتهاى هست که نمىگذرد نوشته زنده یاد سهیلا بسکى؛ و همچنین داستانهایی از شکوفه آذر (اشراق درخت گوجه سبز)، سحر امامی (رودخانه سرخ)، فیروزه فرجادنیا (ه آخر)، محمد بهارلو (زن شاعر)، از یخهاى قطبى تا جهنم (الف. خلفانى)؛ گزارش سفر به استانبول و جشنواره پراید: قمر در عقرب (مسعود مافان و سپیده زرین پناه) و در بخش شعر، دو شعر از مانا آقایى، سه شعر از آسیه امینى، دو شعر از شهلا شفیق به یاد سهیلا بسکى و رضا دانشور و سه شعر از نسرین جافرى چاپ شده است.
در بخش معرفى کتاب هم ابراهیم آریانى یادداشتی نوشته است بر کتاب جدید شیوا فرهمند راد (قطران در عسل ) و رزیتا متقى معرفی کتابهای تازه این شماره را به عهده داشته که پایان بخش مطالب این شماره فصلنامه باران است.
فصلنامه باران برای ادامه انتشار نیاز به مشترکین بیشتری دارد. با اشتراک فصلنامه باران، ما را در انتشار منظم آن یاری رسانید.
www.baran.se
info@baran.se
مطلبهای دیگر از همین نویسنده در سایت آیندهنگری: