نویسنده: جنیفر ام گیدلی
مترجم : ابوذر سیفی کلستان
ناشر: انتشارات فرهیختگان دانشگاه
نوبت چاپ: اول پاییز : 1396
قیمت: 30 هزار تومان
آدرس خرید و سفارش کتاب
www.abouzarseifi.ir
فهرست مطالب
پیشگفتار ؛ استاد دکتر مصطفی قانعی
پیشگفتار مترجم
مقدّمه مولف: معرّفی آینده
نامگذاری حوزهی مطالعات آینده
آیا آینده یک آرمانشهر است؟
آیا آینده، زمانی است که فرا خواهد رسید؟
تلاش برای رام کردن زمان
فصل اوّل
سه هزار سال؛ آینده
تاریخچهی هوشیاری زمان
پیامبران، قدّیسهها و پیشگویان
از افلاطون تا لئوناردو داوینچی
آیندههای نو زاینده
اولین پیشنهاد علمی برای آینده
آیندههای روشنگری
روی تاریک پیشرفت
داستان علمی-تخیّلی و پیشبینی اولیه
برنامهریزی جنگ یا خلق صلح؟
فصل دوّم
تضارب آینده
اصرار برای پیشبینی آینده
پیشبینی آینده و اثباتگرایی علمی
تَرَک بر تخممرغ آینده
کثرتگرایی در علوم اجتماعی
جهشی به آیندههای چندگانه
آیندههای مردمسالارگر در جوامع ملی
از آیندههای شخصی تا آیندههای جهانی
روشهای آیندهگرای چندگانه
فصل سوّم
گسترش تحصیلاتتکمیلی در حوزهی آیندهپژوهی
پیشبرد تحصیلاتتکمیلی در حوزهی آیندهپژوهی
رویکرد آیندهگرای انتقادی
رویکرد آیندهگرای فرهنگی
رویکرد آیندهگرای مشارکتی
آیندههای تلفیقی
تکامل مفاهیم آیندهگرایی
آیندههای هوشیاری زمان تحصیل و آموزش در حوزهی آیندهاندیشی
فصل چهارم
گویهای بلوری، ماشینهای پرنده و رباتها
بیاهمیتانگاری و کجفهمیهای آیندهاندیشی
ماجرای عجیب گوی بلوری
هفت قرن افسون پرواز
چالش ربات
انسان گم شده در ترابشریت فراانسان در قالب اَبَرمرد پنجمین زمستان هوش مصنوعی
از دیرباز انسان در تلاش بودهاست تا با پیشبینی آینده، مبتنی بر شیوههای مختلف، بتواند سرنوشت بهتری را برای خود رقم بزند. انتخاب شیوهی دسترسی به آینده عاملی بوده است که باعث میشده است تا شکست یا پیروزی آیندهنگری رقم بخورد. برای کسب موفقیت بیشتر لازم بود تا کلّیهی شیوههای بکار گرفتهشده برای آیندهنگری مرور شود و نقاط ضعف و قوت آن مشخص گردد و شاید با استفاده از چند شیوه و انجام محاسبات ریاضی، تحقّق هر موضوع در آینده در قالب یک مدل ریاضی پیشبینی شود.
آشنایی ابتدایی با هر علم، باعث میشود تا مشتاقان در صورت علاقمندی به کلیات و جوانب، آن مسیر را ادامه داده و یا از ادامهی آن منصرف شوند. کتابهایی که در زمینهی آیندهنگاری نوشته شده است، آنچنان عمیق و گسترده به این موضوع پرداختهاند که بسیاری از خوانندگان حوصلهی ورود به آن را ندارند.
کتاب حاضر که توسط سرکار خانم دکتر جنیفر گیدلی نوشته و توسط جناب آقای ابوذر سیفیکلستان ترجمه شدهاست، میتواند آشنایی مقدماتی خوبی را ایجاد کند و چنانچه افراد علاقهی ابتدایی به این موضوع پیدا کردند، میتوانند با مراجعه به کتب مرتبط، این موضوع را ادامه دهند. امیدوارم خوانندگان بتوانند با بهرهمندی از این کتاب و علوم مرتبط در این حوزه، این رشتهی علمی را در کشور گسترش دهند.
دکتر مصطفی قانعی
استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)
و عضو دائم گروه علمی آیندهنگری فرهنگستان علوم پزشکی ایران
پیشگفتار مترجم
کتاب، پلی است میان دو اندیشه ...
شاید به جرأت بتوان گفت، کتابی که اکنون در دست شماست، چکیدهی دانش چندوجهی و گستردهی آیندهپژوهی و آیندهنگری است. کتابی ارزشمند، که به غایت هنرمندانه و با دقت بسیار بالا و گزینشِ مطالب ناب توسط خانم دکتر جنیفر گیدلی نگارش یافته و در قالب سری کتابهای «یک معرفی بسیار کوتاه» به زیور طبع آراسته شده است. این کتاب، با پرداختن به مباحثی جذّاب و موضوعاتی نو، پنجرهای است به سوی آینده؛ شما در این کتاب با مفاهیم، موضوعات و بحثهایی از تاریخ، فلسفه، ... و علوم نوین، مواجه خواهید شد؛ این کتاب شما را با کلیدواژهها، تاریخچه، مفاهیم و حوزههای علمی مرتبط با آینده آشنا میکند و تلنگری است تا در صورت علاقمندی، دانش خود را با مطالعه در این حوزهی جذاب، عمق ببخشید.
پس از ترجمهی سری کتاب «مرجع روششناسی آیندهپژوهی» و ترجمهی کتاب زیبای «همیشه یک جایگزین وجود دارد»، ترجمهی این کتاب، که تنها در دو هفتهی اوّل پس از انتشار توانست توجّه بیش از شش میلیون مخاطب علاقمند را جلب کند، برای من جذّاب بود.
با شروع کار ترجمهی این کتاب فوقالعاده، و در جریان ترجمهی این اثر، خیلی زود مشخّص شد، کتاب در واقع نه یک معرفی بسیار کوتاه بلکه یک راهنمای بسیار غنی در حوزهی مطالعات آینده است که در هر خط و سطر با معرفی کلید واژگانی جدید و پرداختن به مباحثی جدیدتر، خواننده را به سمت مطالعهی یک کتاب، خواندن یک مقاله و تعمق در یک حوزهی جدید هدایت میکند. لازم به ذکر است برای فهم بهتر و درست مطالب، حسب ضرورت، به قدر کفایت توضیحاتی در پانوشتها گنجانده شد تا شایستهی دیدگان نیکپسند ایرانیان اهل علم و هنر و فارسیزبانان ارجمند سراسر دنیا گردد.
به سبب برخورداری از رهنمودها و حمایتهای بیدریغ اهل علم و فنّ در ترجمه، تدوین و چاپ این اثر ارزشمند، بر خود واجب میدانم تا مراتب امتنان خود را محضر بزرگواران، استاد دکتر قانعی ریاست محترم گروه آیندهنگری فرهنگستان علوم پزشکی ایران، استاد دکتر علیشیری معاون محترم تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله (عج)، استاد گرانقدر دکتر مرتضی ایزدی، استاد دکتر نعمتاله جُنیدیجعفری، مهندس وحید وحیدی مطلق دبیرکل فدراسیون جهانی آیندهپژوهی، دکتر علی علیاکبر اصفهانی، دکتر سیّد عبدالرضا بابامحمودی، حجهالاسلام والمسلمین علی رجبی، دکتر اسکاترضا جعفریان، مهندسسعیدحسینپور، دکترمحسنطاهری، دکتر نصیرالدین جاویدی، مدیر محترم انتشارات فرهیختگان دانشگاه مهندس علیرضا لچینانی و تمام عزیزانی که دستگیر و یاریگر بودند، معروض دارم. همچنین جا دارد از حمایتهای مادّی مرکز تحقیقات بالینی مجموعهی آموزشی تحقیقاتی بقیهالله الاعظم (عج) در چاپ این اثر، قدردانی نمایم.
در اینجا به سهم خود، به پاسداشت ایثار بیپایان و بیبدیل خانوادههای معظم شهدا، بویژه شهدای گمنام، شهدای مدافع حرم، شهید صاحب مقام شهید محسن حججی و همرزمان شهیدش، خالصانهترین سلامها را به محضر ایشان تقدیم میدارم و با دستانی خالی، امید به تفقّد و شفاعت ایشان میبندم ...
و در پایان، محبّتهای بیپایان عزیزانم، پدر بزرگوارم، مادر گرانقدرم، همسر مهربان و صبورم و دلبندانم پارمیدا، کوثر، محمّدصدرا و هلنا کوچولوی نازنینم، را ارج نهاده و دستانشان را میبوسم.
اکنون که این اثر در اختیار شما دانشپژوه ارجمند قراردارد، امید است، قبول خاطر و درخور مرحمت شما بزرگوار قرار گیرد و با امعان نظر و ارسال نظرات و پیشنهادات ذیقیمت خود به آدرس پست الکترونیکی Abouzar.Seifi.K)At(Bmsu.Ac.Ir حقیر را رهین منّت فرمائید.