کتاب"انسان بینقص: اخلاق در عصر مهندسی ژنیتک" نوشته مایکل سندل و کتاب "شهرت" نوشته مارک رولندز روانه بازار نشر شد.
به گزارش سرویس بازار ایسنا، فرهنگ نشر نو با همکاری نشر آسیم "کتاب انسان بینقص: اخلاق در عصر مهندسی ژنیتک" را با ترجمه افشین خاکباز به چاپ رساند.
در پشت جلد این کتاب آمده: پیشرفتهای اخیر علم ژنتیک درمان بسیاری از بیماریها را میسر ساخته و امیدواریهایی را برای درمان بسیاری از بیماریهای بیدرمان ایجاد کرده است. از سوی دیگر، این پیشرفتها دخالت انسان را در قلمروهایی میسر ساخته که تاکنون از دسترس خارج بوده است: قلمروهای وسیعی که از تولید نوزادان آزمایشگاهی، درمان ناباروری، دستکاریهای ژنتیک برای تقویت حافظه و عضلات گرفته تا انتخاب جنسیت و ویژگیهای جسمی و ذهنی نوزادان و تراریختهسازی حیوانات و حتی انسانها را دربر میگیرد.
در ادامه میخوانیم: انسان از نظر اخلاقی تا چه حد میتواند در این گستره پیش برود؟ آیا برنامهریزی کودکان پیش از تولد و حتی پس از تولد اشکال اخلاقی ندارد؟ آیا میتوانیم با چنین دخالتهایی مسیر زندگی آینده آنها را تعیین کنیم و به جای آنها تصمیم بگیریم؟ آیا استفاده از ژن درمانی باید به بیماریها محدود باشد یا میتوان از آن برای بهبود ویژگیهای جسمی و ذهنی در افراد سالم استفاده کرد؟ تکلیف جنینهای اضافی که در آزمایشگاههای باروری تولید میشوند چیست؟ آیا میتوان از جنینهای اضافی که در درمانگاههای باروری تولید میشوند برای پژوهش در سلول بنیادی استفاده کرد، کاری که در نهایت به از بین رفتن جنینها منتهی میشود، و آیا چنین کاری با کشتن کودکی پنج ساله یا انسانی بالغ تفاوت دارد؟ آیا تراریختهسازی انسان برای استفاده از اندامهای آن برای پیوند اعضا از نظر اخلاقی مجاز است؟ اکثر افراد به این پرسشها بر اساس باورهای خود پاسخ میدهند. ولی تا چه حد میتوان این پاسخها را بر اصول اخلاقی مبتنی ساخت؟
سندل در این کتاب میکوشد مبنایی برای پاسخگویی به چنین پرسشهایی ارائه دهد و توضیح دهد که چرا مهندسی ژنتیک و پیشرفتهای شگفتانگیز آن چنین دغدغههایی را برانگیخته است.
کتاب "انسان بینقص: اخلاق در عصر مهندسی ژنیتک" در ۱۴۴ صفحه و با قیمت ۱۲ هزار تومان در دسترس علاقهمندان است.
کتاب شهرت نوشته مارک رولندز کتاب دیگری از انتشارات فرهنگ نشر نو با همکاری نشر آسیم نیز روانه بازار کتاب شد.
در پشت جلد این کتاب میخوانیم: رولندز در کتاب شهرت به تفاوت میان شهرت سنتی و شهرت نوینی که او شهرت بادآورده مینامد، به ریشهیابی بیماریی میپردازد که چنین شهرتی یکی از نشانههای آن است.
در ادامه آمده است: با بررسی مفاهیمی همچون "احترام " و "کیفیت"، که با شهرت همراه بودهاند، میکوشد تا علل این تحول را توضیح دهد و به زبانی ساده و طنزآلود به برخی از پرسشهای عمیق فلسفی و نیز مسئلههای روزمره جامعه جدید پاسخ دهد: آیا فردگرایی که میوه روشنگری است با عینیتگرایی که ریشه در اندیشههای فیلسوفان یونان باستان دارد در تعارض است؟
همچنین در ادامه میخوانیم: آیا میتوان بین این دو به موازنهای مناسب دست یافت؟ چرا شهرت به افیون تودهها تبدیل شده است؟ آیا هدف نهایی فردگرایی زندگی سبکبار و فارغ از ارزشهاست؟ رابطه میان خودمختاری و خودشکوفایی چیست؟ آیا بنیادگرایان جزماندیش و انسانهای فارغ از ارزش دو روی یک سکه نیستند؟ کتاب شهرت تلاشی برای پاسخگویی به چنین پرسشهایی است.
کتاب "شهرت" با ۱۵۲ صفحه و با قیمت ۱۱ هزار تومان در دسترس علاقهمندان به کتابخوانی قرار دارد.