کشور کوچک لوکزامبورگ که توسط آلمان، فرانسه و بلژیک احاطه شده است وسعت بسیار کوچکی دارد و 537 هزار نفر در آن زندگی میکنند. پایتخت این کشور کوچک نیز لوکزامبورگ نام دارد که در قلب اروپای مرکزی واقع شده است و از این نظر میتواند اهمیت زیادی داشته باشد. شهر لوکزامبورگ حدود 103 هزار نفر را در خود جای داده است و از نظر وسعت نیز بسیار کوچک است. اما در سال 2011 میلادی اعلام شد که همین شهر کوچک دومین تولید ناخالص ملی در جهان را داراست و میزان سرانه تولید ناخالص ملی بهازای هر شهروند آن 80 هزار دلار است. لوکزامبورگ در سطح جهانی بالاترین سطح امنیت شخصی را دارد، نوزدهمین شهر استاندارد جهان برای زندگی محسوب میشود، دادگاه مرکزی اروپا را در خود جا داده است و یکی از قطبهای اصلی اروپا در حوزه بانکداری و اقتصاد بهحساب میآید.
اگرچه لوکزامبورگ وسعت کوچکی دارد، مدیران آن پروژههای بزرگی را برای این شهر در نظر گرفتهاند که یکی از مهمترین آنها «شهر مجازی لوکزامبورگ» نام دارد. هدف از راهاندازی این شهر افزایش رضایت شهروندان و آسانی در دسترسی به خدمات شهری اعلام شده است و بر این اساس دو بخش کلی در این شهر مجازی تعریف میشود: انتقال اطلاعات در حالتهای دیجیتالی یا الکترونیکی و ارتقا و مدرنسازی تمام خدمات شهری در راستای سازگاری با سازمانهای مجازی. این دو بخش ساختار اصلی «لوکزامبورگ مجازی» را شامل میشوند و هر یک از آنها پروژههای مختلفی را در خود جا دادهاند. شهرداری لوکزامبورگ در گام نخست کوشیده است با آمادهسازی عوامل فنی و زیرساختهای مورد نیاز، بستر لازم برای راهاندازی شهر را فراهم کند. این شهر در اصل با هدف تلفیق زندگی حقیقی و مجازی راهاندازی شده است که البته اجرای هدف مذکور به میزان مشارکت مردم در امور مختلف شهر مجازی بستگی دارد. شهرداری لوکزامبورگ ادعا میکند راهاندازی این شهر بدون ایجاد هرگونه اختلال در سازمانهای معمولی صورت گرفته است و کاربران به صورت همزمان قادر به استفاده از خدمات شعبه حقیقی و مجازی سازمان بودهاند.
عناصر اصلی تعریف شده برای «لوکزامبورگ مجازی» شامل موارد زیر میشوند: اتوماسیون فرایندهای اداری، بهبود تعامل و ارتباط میان محیطهای کاری و آموزش کارمندان و شهروندان، بهبود فرایند گفتوگو میان مقامهای بلند پایه و شهروندان، توسعه دموکراسی از طریق افزایش آگاهی سیاسی شهروندان، بهبود روابط شهروندان با سازمانهای خصوصی و دولتی و ارائه اسناد الکترونیکی در راستای ارتقای سطح دانش، فرهنگ و بهداشت.«لوکزامبورگ مجازی» با اهداف یاد شده در سال 2007 میلادی راهاندازی شده است و مدیران شهر اظهار داشتهاند که با اجرای این پروژه به نتایج قابل ملاحظهای دست یافتهاند. از مهمترین نتایج در جریان اجرای این پروژه میتوان به افزایش اطلاعات، آگاهی و رضایت شهروندان، افزایش دسترسی به خدمات دولتی و خصوصی، کاهش هزینه و زمان در جریان استفاده از خدمات شهری، مدرنسازی و بهروزرسانی سازمانها و... اشاره کرد. گفته میشود از زمان راهاندازی این شهر مجازی، شرکتهای مخابراتی فعال در لوکزامبورگ هماکنون به صورت گستردهتر خدمات کاربری را در اختیار شهروندان میگذارند و سرویسهای خود را بهروز کردهاند.مهمترین گامی که دولت لوکزامبورگ برای اجرای پروژه یاد شده انجام داد، بهروزرسانی سازمانها و ارائه تمامی سختافزارها و نرمافزارهای مورد نیاز در این مراکز بود تا از این طریق بتواند آنها را صد درصد مجازی کند. در بخش دیگر کوشیده شد تمام این سازمانها به شبکههای پرسرعت، سیستمهای بهروز و یک استاندارد واحد برای ارائه خدمات خود مجهز شوند. با این استاندارد هماکنون تمامی ساکنان لوکزامبورگ میتوانند در انواع دستگاههای الکترونیکی از جمله رایانههای شخصی، تبلت، گوشی هوشمند و... به خدمات مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند و از آن بهرهمند شوند.