بخش قابل توجهی از آینده پژوهان جهان هرسال منتظر برگزاری یکی از مهمترین ماراتن های آینده پژوهی می شوند که دیدگاه ها و نگرش های نوینی را برای اندیشه ورزی آینده نگر و آینده پیما به ارمغان می آورد. کنفرانس سالانه "جامعه آینده جهان" یا همان World Future Society از پنجم تا هفتم مرداد ماه سال جاری در مرکز این جامعه علمی و آینده پژوهی برگزار می شود. حوزه هایی که در این کنفرانس آینده نگری و آُینده پژوهی به آنها پرداخته می شود شامل: تجارت و مشاغل، روش شناسی های مطرح در زمینه آینده پژوهی، مدیریت و جوامع، آینده های بهداشت و سلامتی، یادگیری و آموزش، منابع و محیط زیست، روندهای اجتماعی و فرهنگی، دانش و فناوری و سرانجام ارزشها و امور روحانی است.
در این کنفرانس جمع قابل توجهی از آینده پژوهان حاضر می شوند که در میان آنها شاخص ترین چهره ها به ارایه مقالات خود خواهند پرداخت. روز ششم مرداد پرکارترین روز کنفرانس خواهد بود که طی آن 9 بخش از برنامه کنفرانس ارایه خواهد شد. در این کنفرانس شخصیت هایی مانند: ادوارد کورنیش، سیندی واگنر، پاتریک تاکر، ژوزف کوتز، پیتر بیشاپ، استفن استیل، توماس لومباردو، گراهام مالیتور، جی گاری، هوارد رشید، جان اسمارت و ... حضور دارند و مهمترین روندهای آینده را با مخاطبان خود که عموماً آینده پژوهان سراسر جهان هستند، مطرح می کنند.
مهمترین عناوینی که پیرامون آنها مقالاتی ارایه خواهد شد، عبارتد از: توسعه آینده نگاری در محیط های آموزسی، انرژی های آینده، چالش های مهم آینده، ابزارهای آینده نگاری در قرن بیست و یکم، بهره برداری از آینده پژوهی در تدوین راهبردهای سازمانی، در جستجوی جاودانگی در قرن بیست و یکم، انفلاب و گذار از نسل کنونی انسان به سوی ابرانسان، شهرهای آینده، تاثیر رسانه های ارتباطی بر هوشیاری بشر، خطوط مقدم پایداری، ایجاد ويکی های آینده نگر برای آینده، آینده مسافرت های هوایی، آموزش از راه دور، آینده نسل بشر، چشم اندازهای آرمان شهرهای آینده، آینده تروریسم، آینده شهرها و شهرنشینی و ...
فعالیت های جنبی دیگری در راستای این کنفرانس برای علاقمندان و مشارکت کنندگان آن برگزار می شود که یکی از آنها بازدید از دفتر نشریه آینده پژوهی Futurist و دیدار با سردبیران و نویسندگان آن است. نمایشگاه جنبی کتاب و فروشگاه کتب برتر آینده نگری نیز از دیگر فعالیت های جنبی این نمایشگاه است.
تحلیل کلان روندهایی که بر تحول در آینده فناوری ها نقش دارند، یکی از مهمترین محورهای این همایش است که بسیاری از دست اندرکاران فناوری های آینده از هم اینک در انتظار موضوعات مطرح شده در این بخش از کنفرانس هستند.
دبیری این کنفرانس را نات اروین بر عهده دارد و جمعی از کارشناسان جامعه آینده جهان او را در برگزاری این کنفرانس یاری می کنند. هنوز معلوم نیست که ازمیان آینده پژوهان ایرانی آیا کسی حداقل به عنوان میهمان امکان مشارکت در آن را یافته است یا نه. به هر حال این رویداد مهمی برای عموم آینده پژوهان است و دستاورهای جمعی آن می تواند در پیشبرد کوشش های مشترک و جمعی آینده پژوهان در هر جای این جهان که هستند، موثر باشد.