Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


آينده اينترنت

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[23 Apr 2009]   [ سید علیرضا حجازی]



ترجمه: سيد عليرضا حجازي


نشريه‌ي تكنولوژي ريويو از نوآوران فناوري، چهره‌هاي برجسته و كاربراني كه از اينترنت بهره‌برداري حرفه‌اي مي‌كنند، پرسيده است كه اينترنت ظرف 5 تا 10 سال آينده چه چهره‌اي خواهد داشت. آن چه در ادامه مي‌آيد، اظهارنظر اين افراد است.


1-      سر تيم برنرزلي:


مدير كنسرسيوم شبكه‌ي گسترده‌ي جهاني (www) و مبتكر وب در شهر كمبريج، ايالت مينه‌سوتا:


«من دوست دارم ببينم كه اينترنت به مناطق روستايي نيز مي‌سد و به ارتقاي كارايي روستاييان كمك مي‌كند. مي‌خواهم افراد بيشتري را ببينم كه به اينترنت با استفاده از تجهيزات بزرگ و كوچك دسترسي پيدا مي‌كنند و به طور ثابت و متحرك متصل به اين شبكه مي‌شوند. من منتظر فناوري‌هاي صوتي بيشتري هستم مانند تجهيزاتي صوتي كه در هنگام رانندگي قابل استفاده هستند و آخرين داده‌هاي صوتي را از اينترنت بارگذاري كرده و به گوش صاحب‌ خودرو يا راننده مي‌رسانند. تداوم توليد محصولات ويديويي نيز در اينترنت بازار تازه‌اي را براي دسترسي مستقيم به فيلم‌هاي مستقل و نيز كمك به موضوعات مرتبط با سواد اطلاعاتي ايجاد مي‌كند. اميدوار به توليد داده‌هاي آزاد مرتبط هستم و نيز تحقق وب معنايي. اميدوارم كه دولت‌ها مخازن داده‌اي خود را براي تمامي شهروندان بگشايند. يك فضاي تركيبي متكي به ثروتي از داده‌هاي شبكه‌اي خواهد بود و موج بعدي پيشرفت و خلاقيت در زمينه‌ي وب را در خود خواهد داشت.


2-      وينت كرف


معاون و رييس اونجلسيت اينترنت در شركت گوگل و يكي از طراحان پروتكل‌هاي تي‌سي‌پي/آي‌پي و معمار اينترنت در شهر مك‌لين، ايالت ويرجينيا:


دسترسي پر سرعت‌تر به وسيله‌ي فيبر نوري و رسانه‌هاي بي‌سيم به اينترنت حاصل خواهد شد. 70 درصد از تمامي موبايل‌ها ظرف 10 سال آينده اينترنتي خواهند شد. سرعت‌هاي گيگابيتي در حالت‌هاي بي‌سيم و باسيم به شكل گسترده‌تري در دسترس خواهد بود. لوازم خانگي، محل كار، ماشين يا شخصي بيشتري به صورت بر خط در خواهند آمد. فناوري آي‌پي‌تي‌وي‌ سيكس حالت  غالب دسترس و استفاده از اينترنت خواهد بود. صفحات واسط كاربري چند لمسي متداول خواهد شد. تجهيزات و وسايل يكديگر را در حالت‌هاي محلي و تعامل به شيوه‌ي زوجي خواهند يافت.


3-      ريچارد استالمن


توسعه‌دهنده اصلي جي‌ان‌يو/سامانه‌ي لينوكس و بنيان‌گزار جنبش نرم‌افزاري آزاد در شهر كمبريج، ايالت مينه‌سوتا:


«هيچ‌كس آينده را نمي‌بيند، زيرا به شما بستگي دارد، اما من امرزو خطر اينترنت را مي‌بينم: انجام محاسبات شما بر روي سرويس‌دهنده‌هايي كه از نرم‌افزارهايي استفاده مي‌كنند كه شما نمي‌توانيد آن‌ها را مطالعه كنيد يا تغيير دهيد و واگذاري داده‌هايتان به شركت‌هاي امريكايي كه بدون اطلاع شما ناچار هستند آن‌ها را در اختيار سازمان‌هاي اطلاعاتي قرار دهند. خطر اين امور را تجربه نكنيد.


 


 


4-      ژارن استراوستراپ


استاد دانشگاه اي‌ان‌ام تگزاس و طراح زبان برنامه‌نويسي سي‌توپلاس در منطقه‌ي كالج استيشن ايالت تگزاس:


«پايان كامل حريم خصوصي دولت‌ها، سياستمداران، مجرمان و دوستان در ميان سال‌ها داده‌ي انبار شده به جستجوي يكديگر خواهند پرداخت و اين كار را با ابزارهايي بسيار پيچيده انجام خواهند داد. گمنامي و زمان صرف شده ديگر نمي‌توانند پوششي براي شما باشند.»


5-      منا ترات


رييس و از بنيان‌گذاران شركت سيكس اپارت در شهر سن فرانسيسكو:


«با محبوبيت وبلاگ‌نويسي و ويديوي برخط و به اشتراك‌گذاري تصاوير كه پيش از اين نيز مي‌دانستيم افراد مايل بودند بخش‌هايي از زندگي‌هاي خود را به شكل «برخط» در آورند، اين تمايل بيشتر خواهد شد. من مي‌توانم به آساني ببينم كه ظرف 10 سال آينده افراد مي‌توانند 75 درصد از زندگي روزمره‌ي خود را به صورت برخط در آورند، اما فكر نمي‌كنم براي همگان كاربرد پيدا كند. بيشتر افراد آن را امري شخصي و دلخواه در نظر خواهند گرفت.»


6-      لِآ كالور


از بنيان‌گذاران شركت پاونس در شهر سن فرانسيسكو:


«استانداردهاي باز هميشه آينده‌ي اينترنت خواهند بود. توسعه‌دهندگان بايد بتوانند به برنامه‌هاي خود كه بر مبناهاي گوناگون اجرا مي‌شوند، اعتماد كنند. استانداردهاي ساده و آزاد اي‌پي‌آي ماندن ريز فرمت‌ها، اُپن‌ سوشال، او آوث و او‌بد به توسعه‌دهندگان وب كمك خواهد كرد نسل بعدي كاربردهاي شبكه را ابداع كنند كه اينك دوست داريم آن‌ها را در اختيار داشته باشيم.»


7-      جاناتان زيترين


استاد حقوق و از بنيان‌گذاران مركز اينترنت و جامعه‌ي بركمن در كالج حقوق‌ هاروارد و نويسنده‌ي «آينده‌ي اينترنت ـ و چگونه آن را متوقف كنيم» در شهر كمبريج، ايالت مينه‌سوتا:


«آينده‌ي اينترنت شايد گذشته‌ي آن باشد: ترك استانداردهاي باز و خدمات آزاد (مانند توهم جمعي كه از سامانه‌ي پست الكترونيكي توزيعي داريم) و بازگشت به جوامع پايه كه انسجام و امنيت را پيشنهاد مي‌كنند و نيز انسداد آن. براي اجتناب از اين آينده، توسعه‌دهندگان كاربرد بايد بر سازندگان مبناهاي تازه مانند فيس بوك و كاربردهاي گوگل (يا آيفون) فشار بياورند تا توانايي خود را براي از ميان بردن تمامي كاربردها در هر زماني و هر فصلي كنار بگذارند.»


8-      مارك بنيوف


بنيان‌گذار و مدير عامل پايگاه اينترنتي salesforce.com در شهر سن‌فرانسيسكو:


«آينده‌ي وب تماماً در ارتباط با تقويت توسعه‌ دهندگان خواهد بود. ما وقفه‌ در وب و محتواي نامتعادل و تجارب ناهمگون را ديده‌ايم و اينك توسعه‌ي نرم‌افزارهاي [شبكه‌ محور] موج فراروي ما هستند. شركت‌هايي مانند salesforce.com، گوگل و آمازون كاربردهاي تجاري قدرت را ايجاد و اجرا مي‌كنند و اين كاربردها در فضايي مبهم سبب تغيير اقتصاد صنعت نرم‌‌افزار تا ابد خواهد شد.»


9-      جيمز پيرس


معاون فناوري در شركت دات موبي، در شهر دوبلين ايرلند:


«شبكه‌ي متحرك، آينده‌ي اينترنت خواهد بود. ما در 10 سال اخير وقتي به گذشته نگاه مي‌كنيم و تجربه‌هاي لازم را براي نشستن پشت صفحه‌ي نمايشگر و صفحه كليد مرور مي‌كنيم، در مي‌يابيم ديگر مجبور نيستيم براي شنيدن موسيقي مانند گذشته عمل كنيم. اين پرسش مطرح مي‌شود كه چرا بايد براي استفاده از اينترنت حتماً پشت يك رايانه بنشينيد؟»


10-   محيط هيرا


مدير شركت اينديا تايمز در شهر گرگائون، هند:


«وب 2 و شبكه‌سازي‌هاي اجتماعي آخرين پديده‌هاي رايانه‌اي در هند هستند، اما در اين جا يك جنبش زيرزميني در جريان است كه ايده‌هاي موجود در آن منطبق با نيازهاي هند است. از زبان گرفته تا كاربردهاي متحرك و ما گزيده‌هايي از پايگاه‌هاي اينترنتي موجود و مبناهايي را مي‌بينيم كه براي جوانان هندي دلچسب هستند. به احتمال فراوان، بازي كريكت، فيلم‌هاي سينمايي و موسيقي به سنگ بناي اصلي خواهند بود كه اينترنت براي پايه‌ي آن‌ها تكامل خواهد يافت.»


11-   اريك هرسمن


از بنيان‌گذاران شركت يوشاهيدي و نويسنده‌ي وبلاگ whiteafrican.com در شهر اورلاندوي ايالت فلوريدا و نيز شهر نايروبي كنيا:


«آينده‌ي وب در آفريقا در تلفن همراه است. اس‌ام‌اس و صوت براي تكميل شبكه‌هاي اجتماعي به كار خواهند رفت و موجب تقويت تجارت و افزايش اشتراك اطلاعات خواهند شد. در همين حال، گسترش فضاي سنتي وب نيز هم‌زمان با قوي‌تر شدن شبكه‌هاي داده‌اي ادامه خواهد يافت و انفجار واقعي اطلاعات تنها در زمينه‌ي تجهيزات و ابزارهاي اطلاع‌رساني كه مهار آن‌ها تاكنون براي ما مقدور بوده است، روي خواهد داد.»


12-   محمد نانابهاي


رييس تازه رسانه‌اي در شبكه‌ي الجزيره، شهر دوحه قطر:


«در خاورميانه اينترنت اجازه شنيده شدن گستره‌ي گسترده‌تري از صداها را در منطقه‌اي داده است كه از نظر سنتي تحت كنترل شديد دولت‌ها قرار داشته است. من انتظار دارم اين ويژگي‌ اينترنت و توانايي آن در بلند ساختن صداهايي كه پيش از اين اماكن شنيده شدن نداشتند، برجسته‌تر شود و تاثير اينترنت بر جامعه براي رشد هم‌زمان با افزايش نفوذ آن و نيز تلفن همراه موجب بلوغ و تكامل بازار شود. طي دهه‌ي آينده انفجاري از فعاليت را در اينترنت خواهيم داشت كه به دست جوانان اين منطقه به وقوع خواهد پيوست.»


13-  جاناتان آبرامس


بنيان‌گذار شركت سوشيالزرو فرندستر در شهر سن فرانسيسكوي ايالت كاليفرنيا:


«طي 5 تا 10 سال آينده ما در مغزهاي خود ريزتراشه‌هايي را خواهيم داشت. وقتي شما به چهره‌ي يك فرد در خيابان نگاه  كنيد، مغز گوگلي شما به صورت خودكار تصاوير مرتبط با او را از پايگاه‌هاي اينترنتي قديمي مانند فليكر، فيس بوك و ماي اسپيس گردآوري مي‌كند و مقابل چشمان شما قرار مي‌دهد. شما تمامي دوستان خود را مقابل چشم خواهيد داشت و زندگي‌نامه‌ي آن‌ها را نيز مي‌توانيد در صورت تمايل مطالعه كنيد. در پاسخ به كندي و لختي فعاليت‌ها و خدماتي مانند توييتر (Twittr)، افراد هر كسي را دانشي از نانو روبات‌هاي اطلاع‌ياب دارد در مورد هر آن چه كه مي‌انديشد يا مي‌خواهد انجام دهد، به كار مي‌گيرد. هر پايگاه اينترنتي يا وب لاگ و شبكه‌ي اجتماعي دربردارنده‌ي بخش باز خور از ديگر پايگاه‌ها، وب‌لاگ‌ها و خدمات شبكه‌هاي اجتماعي خواهد بود كه منجر به حجم نامحدودي از محتوا در هر پايگاه اينترنتي خواهد شد و ريز تراشه هاي موجود در مغز ما لبريز از اطلاعاتي خواهد شد كه ممكن است سبب خونريزي از بيني يا پيدايش تومور در برخي از نواحي مغز شود.»


 


 


نوشته: كريستينا گريفانتيني


منبع: نشريه‌ي تكنولوژي ريويو، جولاي و آگوست 2008


مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴ نوامبر ۲۰۲۴

اندیشمندان آینده‌نگر

+ بسوی یک انسانیت متعالی: چشم انداز ویکتور وحیدی برای آینده ای سیاره ای  وحید وحیدی مطلق

+ جعبه ابزاری برای پیشبینی تام استندیج

+ ملافات با اَبر فن آوری  دانیل فراکلین

+ مشاغل آینده تا افق ۲۰۳۰ --

+ دغدغه زندگي خوب دکتر شهیندخت خوارزمی

+ نگاهی به جنبش روسری­ سوزان یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ فکر کردن به آینده، آینده نگری نیست! رضاش

+ آن سوی سرمایه‌داری و سوسیالیسم الوین تافلر

+ هندبوک آینده پژوهی و جمع آوری کمک مالی برای موسسه آینده پژوهی در واشنگتن دی سی وحید وحیدی مطلق

+ آیا دموکراسی آینده ای دارد؟ ترجمه ویکتور وحیدی

+ بیانیه ماموریت و هواداری اندیشکده آینده های سیاره ای https://www.apfi.us

+ نقد کتاب فراسوی دانش: چگونه فنآوری، عصر آگاهی را به پیش می برد  وحید وحیدی مطلق

+ آینده ممکن و مطلوب سال 2050 وحید وحیدی مطلق

+ عقب ماندگی اجتماعی ایرانیان، دلایل و مسائل فرنود حسنی

+ جنگ اوکراین و آینده مشترک ما وحید وحیدی مطلق

+ مدل سازی ریاضی آینده تمدنی به طور کلی و بویژه انسان شناسی پیش نگر‎‎ وحید وحیدی مطلق

+ مهارت‎ های آینده و ضروری که باید داشته باشیم 

+ مقدمه ای بر آینده نگری مهندسین مشاور

+ شناسایی و درک نیروهای کلیدی تعیین کننده در مسیر رویدادهای آینده وحید وحیدی مطلق

+ نقد کتاب هلال، ویلیام،2021 ، فراسوی دانش چگونه فنآوری، عصر آگاهی را پیش می برد. وحید وحیدی مطلق

+ حکایت گربه‌ و سوسیس و سازمان‌های نوآور فرنود حسنی

+ برای مراسم روز جهانی آینده رضا داوری اردکانی؛

+ انسان خردمندتر می‌شود، پوپولیست‌ها بازندۀ اصلی بحران کرونا خواهند بود ماتیاس هورکس

+ سیاست در هیچ جای جهان مبتنی بر علم نیست  رضا داوری اردکانی

+ جامعه شناس دنیای جدید 

+ تکنولوژی‌های نوین و سرنوشت بشر دکتر شهیندخت خوارزمی

+ آینده پژوهی چیست و آینده های متفاوت کدام اند؟ وحید وحیدی مطلق

+ تحلیل محتوا و آینده نگری 

+ نگاهی به سوداگری با تاریخ محمد امینی دکتر شیرزاد کلهری

+ غربت علوم انسانی شاه کلید توسعه نیافتگی. دکتر شهیندخت خوارزمی

+ ماهیت و میراث فکری «آلوین تافلر» در گفت‌وگو با دکتر شهیندخت خوارزمی دکتر شهیندخت خوارزمی

+ دانایی به مثابه قدرت .خرد آینده‌نگری 

+ زیرفشارهای تمدن جدید له نمی‌شویم: گفتگو با شهیندخت خوارزمی  شهیندخت خوارزمی

+ انقلاب چهارم و کار ما هرمز پوررستمی

+ خوارزمی: تافلر کمک می‌کند در دنیای پرخشونت مأیوس نشویم دکتر شهیندخت خوارزمی

+ فناوری راهی برای رهایی از جنسیت؟ مریم یوسفیان

+ آشتی دادن جامعه با آینده، رسالت اصلی آینده پژوهی دکتر محسن طاهري

+ چهارمین موج تغییر  علی اکبر جلالی

+ در جست‌وجوی یحیی-- پیشگفتاری از دکتر شهیندخت خوارزمی 

+ برنامه حزب مدرن و آینده نگر – بخش دوم احمد تقوائی

+ ⁠⁠⁠به بهانه ی قاعدگی دکتر محسن طاهری

+ مهم ترین مولفه های برنامه یک حزب سیاسی مدرن کدامند ؟  احمد تقوائی

+ علت‌های اجتماعیِ استبداد و فساد نازنین صالحی

+ سخنراني پروفسور شهرياري و دكتر شهين دخت خوارزمي 

+ ظهور جامعه پساصنعتی دانیل بل

+ زیرفشارهای تمدن جدید له نمی‌شویم 

+ خردِ پیشرفت و توسعه رضا داوری اردکانی

+ آینده پژوهی و دغدغه هایش دکتر طاهری دمنه

+ تافلر:نگاه تازه به آينده 

+ سرمایه‌گذاری 80 میلیون دلاری بیل گیتس برای ساخت شهر هوشمند حمید نیک‌روش

+ آینده پژوهی و انواع آینده محسن گرامی طیبی

+ کتاب آینده پژوهی، پارادایمی نوین در برنامه ریزی، با تاکید بر برنامه ریزی شهری و منطقه ای علی زارع میرک آباد

+ اجتماع علمی قدرتمند مهمترین نیاز آینده پزوهی در ایران است احد رضایان قیه باشی

+ ایرانی‌ها و فقدان وجدان آینده‌نگر اجتماعی احد رضایان قیه‌باشی

+ ديدگاه‌های سه گانه درباره محركهای آينده نگاری. حسن کریمی فرد

+ استانداردهاي سواد اطلاعاتي. دكتر عشرت زماني

+ آینده نگری استر اتژی فناوری اطلاعات. دکتر امین گلستانی

+ خرد آینده نگری 

+ آینده نگری, برترین مزیت انسانی عباس سید کریمی

+ روش پس نگری در آینده پژوهی دکتر محسن طاهری دمنه

+ جان نقّاد و چشم باز مردم رضا داوری اردکانی

+ واقعیت مجازی و آینده آموزش دکتر محسن طاهری دمنه

+ اقتصاد به مثابه قلب تپنده مریم یوسفیان

+ قدرت تکنیک؛ آینده هم منم رضا داوری اردکانی

+ میل ذاتی تجدد به زمان آینده رضا داوری اردکانی

+ درگاه تخصصی آینده 

+ نسل جدید با بی وزنی مواجه است/ پیاده راه شهر رشت با نگاه آینده پژوهی ساخته شده است 

+ اساتيد ارتباطات:دكتر علي اسدي /بنيادگذاري سنجش افكار در رسانه ملي  

+ در عید نوروز، آینده را هدیه دهید  Vahid Think Tank

+ بسترهای فراگیر شدن طراحی صنعتی در ایران بر پایه الگوهای الوین تافلر 

+ روش‌های پیش‌بینی فناوری.  اندیشکده وحید

+ تاریخ تکرار نمی شود. الوین تافلر

+ آینده کسب و کار در سال 2030 - کتاب صوتی فارسی وحید وحیدی مطلق

+ سندروم یخچال فرنود حسني

+ هفت سازمان آینده پژوه ایرانی در سال 2016 

+ آينده‌پژوهي برآيند پيش‌بيني‌ناپذيري محيط است گفت‌وگو با دکتر سعید خزایی آینده‌پژوه و مدرس دانشگاه

+ آينده پژوهي: از قابليت فردي تا اجتماعي ياورزاده محمدرضا,رضايي كلج فاطمه

+ مبانی نظری و مورد کاوی های مختلف و متنوع  

+ اخذ مدرک حرفه ای آینده پژوهی به صورت حضوری و غیر حضوری از معتبرترین سازمان بین المللی  

+ آزمون های اندیشه ورزی در جهان حسین کاشفی امیری

+ دمینگ و ما صلاح الدین همایون

+ روش آﯾﻨﺪه ﭘﮋوه ﺷﺪن  ﺳﻌﯿﺪ رﻫﻨﻤﺎ

+ نقش هنر در آینده پژوهی الهام سهامی

+ الوین تافلر را بهتر بشناسیم دکتر شهیندخت خوارزمی

+ آیند هنگاری ملی جانشین برنامه های توسعه پنج ساله در علم، فناوری و نوآوری امیر ناظمی

+ پیشگفتار شوک آینده دکتر شهیندخت خوارزمی

+ آینده پژوهی کلید تحول درنقش های توسعه محور و راهبردی مدیریت منابع انسانی دکتر سید اکبر نیلی پور

+ نشست اندیشه 

+ آیا فناوری‌های همگرا آینده را تضمین می‌کنند؟ دکترمحسن رنانی

+ جامعه ای می‌تواند بحران‌هارا پشت سر بگذارد که دو وزیر آینده نگر «آموزش و پرورش» و «ارتباطات» آنرا اداره می‌کنند/ امروز «دانایی» است که قدرت می‌آفریند. جامعه شناسی هنر

+ گزارش برگزاری نشست «تاملی در ایده‌های آینده‌نگرانه تافلر» در گروه افواج 

+ دانایی به مثابه قدرت عاطفه شمس

+ فهم جامعه به کمک ژورنالیسم/ آثار تافلر نوعی جامعه‌شناسی مترویی‌ست 

+ خانیکی: نگاه تافلر نگرانی از آینده را کم کرد 

+ ‍ خلاصه سخنرانی جدید وحیدی مطلق درباره آینده قدرت ایران مدرس بین المللی فدراسیون جهانی آینده‌پژوهی  وحیدی مطلق

+ «آینده نگری» مهارتی سودمند برای مدیران 

+ پیش‌بینی‌های درست و نادرست آلوین تافلر کدام‌ بودند؟ BBC

+ الوین تافلر،آینده‌پژوه و نویسنده سرشناس آمریکایی در سن ۸۸ «‌۸۷»سالگی در گذشت. BBC

+ آینده جهان ، آینده زنان « مجله زنان امروز » مریم یوسفیان

+ آن سوی سرمایه داری و سوسیالیسم الوین تاقلر



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995