زنگ خطر ِمعلمان
اگر عضو یکی از شبکههای زیر هستید میتوانید این مطلب را به شبکهی خود ارسال کنید:
[03 Apr 2007]
[ دکتر پرویز داورپناه]
توانا بود هر که دانا بود / ز دانش دل پیر برنا بود
« سعدی »
تظاهرات چندین هزارنفری معلمان در اسفند ماه سال گذشته و ادامه مبارزات آنان در سال جدید در شرایط اوضاع و احوال فعلی که حکومت جمهوری اسلامی در مقابله با بحران شدید اقتصادی و عوارض سیاسی و اجتماعی آن درمانده است ، بمنزله زنگ خطر جدی برای رژیم است که بصدا در می آید.
ظرف ماههای گذشته معلمان سراسر کشور دست به تظاهرات و حتی تحصن در ادارات فرهنگ زدند.
رژیم استبدادی اسلامی بنا بر طبیعت ضد دموکراتیک خود بجای ترتیب اثر دادن به خواستهای مشروع معلمان به مقابله با ایشان برخاسته ، تظاهرات اسفند ماه آنان در جلوی مجلس اسلامی را به خشونت کشانیده و با ضرب و شتم و بازداشت معلمان ، آن را سرکوب کرده است.
بنا به اظهارات دبیر کل کانون صنفی معلمان ، سال گذشته بعد از اعتراضات گسترده ، دولت افزایش حد اقل حقوق معلمان را تا حد ششصد هزار تومان پذیرفته است ، ولی تا کنون گامی در این جهت بر نداشته است. هنوز حد اقل حقوق معلمان در حدود سیصد هزار تومان است و صدها هزار نفر با حقوق ماهانه ای بین یکصد و سی تا دویست و پنجاه هزار تومان زندگی می کنند. بنا بر همین اظهارات ، بیش از هفتصد هزار نفر از معلمان شریف کشور در زیر خط فقر زندگی می کنند و متوسط حقوق ماهانه آنان هنوز نیمی از مبلغی است که سال گذشته بر سر آن توافق شده و هنوز به آن عمل نشده است و با توجه به بودجه پیشنهادی ، قصدی نیز برای عملی کردن آن وجود ندارد.
معلمان کشور که پرورش نسلهای آینده کشور را به عهده دارند ، در شرایطی به سر می برندکه حتی با شغل خود امکان تاًمین ابتدائی ترین نیازهای زندگی خود را ندارند و برای تاًمین مایحتاج خود و خانواده اشان مجبورند به شغل های دوم و سوم غیر تخصصی نیز تن در دهند
حکومت اسلامی که بخش عظیمی از در آمد ملی کشور را صرف غنی سازی اورانیوم می نماید ، از تاًمین حداقل زندگی معلمان کشور عاجز است.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان سراسر کشور در بیانیه ی پایانی جلسه دهم فروردین ماه 1386 خاطر نشان می سازد :
« ما نمایندگان صنفی فرهنگیان سراسر کشور ، در اولین مرحله از اقدامات اعتراض آمیز خود ، تصمیمات زیر را اتخاذ نموده و در سراسر کشور اجرا خواهیم کرد.
ـــ در اعتراض به برخوردهای غیر قانونی نهادهای امنیتی و انتظامی با فرهنگیان در مقابل مجلس و بازداشت معلمان تهران و کرمانشاه ؛ در روزهای یکشنبه و دوشنبه بیست و شش و بیست و هفت فروردین 86 ضمن حضور در دفتر مدارس ، علیرغم میل خود از حضور در کلاسهای درس امتناع خواهیم نمود.»
معلمان قصد دارند در روزهای یکشنبه نهم اردیبهشت 86 ، ضمن حضور در مدارس از حضور در کلاسها ی درس خوداری نمایند و روز چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت 86 در شهرستانها در محل ادارات آموزش و پرورش ، و در استانها در محل سازمان های آموزش و پرورش از ساعت نه تا دوازده اقدام به تجمع اعتراض آمیز نمایند.
در صورت عدم تحقق خواسته های صنفی معلمان دال بر رفع تبعیض در بین کارکنان دولت وعدم اجرای نظام هماهنگ حقوق کارکنان دولت به صورت کامل و جامع ، در روز سه شنبه هجده اردیبهشت 1386 از ساعت سیزده تا هفده ، معلمان سراسر کشور در مقابل مجلس شورای اسلامی اقدام به تجمع گسترده ی کشوری کنند.
حکومت اسلامی سعی می کند ، مبارزات صنفی و حق طلبانه معلمان را که برای کسب نان خود از راه شرافتمندانه کوشش می کنند ، مرتبط با سیاستهای خارجی و سیاسی قلمداد کند.
معلمی درد دل می کند که با حقوقی که همان روزهای اول برای پرداخت بدهکاریهایش از بین میرود ، باید به بچه هایش بگوید ... میوه خوردن از نظر دین اسلام حرام است ! گوشت گوسفند یا گاو از نظر بهداشتی ضرر دارد ! لباس نو پوشیدن از نظر مردم زشت است ! ولی در عوض نان خالی خوراک روزانه امام اول و حضرت علی بوده است. آری ، میوه نخوردن و لباس نو نپوشیدن جزو واجبات زندگی است.
همین معلم اظهار میدارد : هنگامیکه در کلاس درس وضع اطاق خواب و اطاق نشیمن را برای دانش آموزان تشریح میکنم بیاد دخمهء مرگ زائی میافتم که خود و بچه هایم در آن زندگی می کنیم.
در چنین اوضاع و احوالی طبیعی است که مبارزات معلمان برای بهبود زندگی خود شدت مییابد ، شدتی که در دو ماهه گذشته ، ما شاهد آن بوده ایم.
اکنون ، ما وظیفه داریم از خواست معلمان کشور در رسیدن به حقوق صنفی خویش و افزایش حقوق و زندگی بهترپشتیبانی کنیم.
ما اجازه نداریم معلمان را در این شرایط سخت تنها بگذاریم.
مطلبهای دیگر از همین نویسنده در سایت آیندهنگری: