در کشورههای دمکراتیک اگر واقعه ائی مانند حمله گروهی به سفارت عربستان پیش می آمد که موجبات زیانهای فراوانی به کشور می گردید ، مسئولین مملکت پا پیش گذاشته و مسئولیت این زیان را به عهده گرفته استعفای خود را تقدیم کرده و کار رسیدگی به موضوع و یافتن مجرمان به عهده نهادهای مسئول واگذار می گردید .
پلیس دیپلماتیک بخشی از ناجا و نظارت بر ناجا به وزارت کشور واگذار شده است البته بر اساس قانون فرماندهی کل قوای مملکت توسط آقای خامنه ائی منصوب می گردد . بر این اساس مسئولین را میتوان شناخت و به مردم معرفی کرد . از مجرمین نیز ظاهرا تعداد دستگیر شده اند و محاکمه علنی آنان و اقرار نامه های انان میتواند تصویر دقیق تری از مجرمین به دست دهد.
ولی در افکار عمومی جامعه استبداد زده ما نقش یافتن و مجرمین و مسئولین ظاهرا به گمانه زنی های رمال های سیاسی سپرده شده است . آنان این وظیفه را به عهده گرفته اند از طریق " تحلیل های سیاسی " مجرمین" و "مسئولین" را شناسائی کرده و به جامعه معرفی سازند. گروهی از این رمالان سیاسی نیز خود را پایبند به ارزش های دمکراسی جلوه می دهند ولی این نکته را درک نمی کنند که یافتن مسئولین و مجرمین یک فاجعه و معرفی آنان بر ان اساس یکی از اشکال مهم تفکر استبدادی است .
یکی از مهم ترین وظائف آقای روحانی این بود که مسئولین پلیس دیپلماتیک در وزارت کشور و ناجا را به جامعه معرفی کرده و حداقل به دلیل ناتوانی اشان در حفاظت از کنسولگری های عربستان انان را بر کنار سازد . نه اینکه برای شانه خالی کردن از انجام مسئولیت خود " سیاست کی بود کی بو ما نبودیم پیشه کند " .